Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I Legia. A Wasiluk odszedł od nas z oceną 1 i
> przyszedł do Widzewa z oceną 3 :)
Faktycznie jeszcze Legia. Odnośnie Wasiluka, widocznie te dwa sparingi podniosły jego wartość do oceny 3.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Miszczu2007 Napisał(a):
> I Legia. A Wasiluk odszedł od nas z oceną 1 i
> przyszedł do Widzewa z oceną 3 :)
Być może rozumują tak, że wartość zawodnika jest mierzona jego przydatnością w konkretnym otoczeniu. My zwalnialiśmy Wasiluka jako piąte koło u wozu, człowieka nie mającego zaufania Stawowego i Jankesa 76, co nie dawało mu szans na zaistnienie w zespole. Do Widzewa przychodził z czystą kartą, jako ktoś, na kogo się liczy, kto ma wypełnić lukę w składzie.
Podobne oceny (3) mieli przy transferach Furman i Nwaogou, a Małecki aż 4! Nikt nie uważa chyba, że Małecki jest teraz znacząco lepszy od Furmana, ale być może rozumowanie jest takie, że w Pogoni z Wdowczykiem, i w tym konkretnym otoczeniu kadrowym, jakie oni mają, Małpecki odzyska szczyt swoich możliwości lub blisko tego (a możliwości potencjalne jakieś tam ma).
Docent, dziękuje, że tak wysoko cenisz moją opinie...:):):)
a co myślicie o tych zawodnikach;
1. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=21683
2. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=22343
3. http://www.90minut.pl/kariera.php?id=25941
Póki grają w rezerwach (pewnie tak jest bo nikt jeszcze o nich nie słyszał w Polsce i na zachodzie) i mają nikłe szanse na gre w 1 zespole możemy spróbować ściągnąć ich do nas, oczywiście i czy działacze się nimi zainteresują (jedyny minus jest taki, że z pewnością będą musieli uczyć się taktyki)
Myślisz, że ktokolwiek wyłoży na nich kase? Na testy nie przyjadą więc Stawowy i tak by ich nie chciał jak ich nie widział. Ciekaw jestem tylko jak to się stało, że wawrzynkiewicz pojawił się w naszym klubie jak go pewnie stawowy na żywo nigdy nie widział. Zastanawia mnie też to dlaczego w naszym klubie nie ma żadnej osoy odpowiedzialnej za szukanie zawodników w innych klubach. Tzn jeżdzenie na mecze i obserwowanie.
A nie jest tak, że w tym samym okresie byli w GKS Katowice?
Szkoda, ze zamiast w takich zawodników inwestujemy w Kusiów :(. Co do Wawrzynkiewicza to myślę, że w tym sezonie nie powącha murawy (tak jak Żurek jesienią) chyba że skomplikowanej kontuzji dostanie Kuś (chociaż i w tym przypadku nie wiadomo)
A co myślicie o nim?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,title,Essam-odszedl-z-Legii-Teraz-Widzew,wid,16368565,wiadomosc.html
Co możemy sądzić o gościu który meczu w pierwszej drużyny Legii nie rozegrał, a rezerwach na boisku pojawił się sześć razy? :D :D :D
Michael1906 Napisał(a):
> http://futbol.pl/node/485863 może wartało by
> powalczyć o tego gracza tym bardziej że potrzeba
> nam wzmocnień w defensywie
Chyba go GTS" upolował"?
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/mlodziezowy-reprezenant-polski-moze-trafic-do-wisly-krakow/272px
Szkoda młody utalentowany w Bełchatowie prezentował się bardzo dobrze jak na swój wiek
Weszlo.com informuje, że skrzydłowy Legii Aleksander Jagiełło, który jesień spędził w Podbeskidziu, idzie na kolejne wypożyczenie. Tym razem przeniesie się do Lechii. Jutro mają zostać podpisane dokumenty między klubami, Jagiełło dołączy do nowej drużyny w sobotę.
Łukasz Cielemęcki z Przeglądu Sportowego na twitterze: [b]"Ebi tuż przed meczem Torpedo rozmawiał z dyr Cracovii Burlikowskim. To dopiero byłby zwrot w sprawie jego transferu..."[/b]
Brać go! A na stopera Kłosa albo Koźmińskiego
3lvis Napisał(a):
> Łukasz Cielemęcki z Przeglądu Sportowego na
> twitterze: "Ebi tuż przed meczem Torpedo
> rozmawiał z dyr Cracovii Burlikowskim. To dopiero
> byłby zwrot w sprawie jego transferu..."
Nic nie robi w Turcji, to chociaż autograf Ebiego załatwił sobie :)
Pewnie wypytywał go jak u niego z lewą nogą i jak się czuje na stoperze
Śmiejecie się, ale kto wie, może Smolarek by się przydał? Ja tam bym chciał go wypróbować, mógłby wprowadzić różnorodność do naszego dotychczasowego grania na duet Saidi-Nowak.
Smolarek jest wypalonym graczem jadącym do dziś na nazwisku. Przerabialiśmy to już z Matusiakiem.
Ebi już grając w Polonii był w formie dalekiej od ideału. W Jagiellonii było jeszcze gorzej. Teraz, po prawie roku bez grania zapewne lepiej nie jest.
Dangorka -cytat genialny .Ja się tylko zastanawiam gdzie się ten ,,ekspert Suram podziewa''.
Zapewne czeka na porażki by uderzyć słowami ,,a nie mówiłem ''.
Co do Michalskiego jestem na tak -to byłby stoper dla nas na lata .W Bełchatowie grał świetnie ,bardzo spokojnie dojrzale jak na swój wiek .Gra bardzo pewnie wlizgiem w polu karnym ,jest szybki zwrotny ,bardzo dobrze gra głową .
Tyle że nie dla nas -dusigrosz Filipiak patrzy na Cracovię jako slup reklamowy i dobrał sobie ekipę ludzi byle jakich -ktorzy mają szukać zawodników jak najtańszych czyli byle jakich .Michalski sporo by kosztował transfer +wysoka pensja więc nie ma szans .
Ta zabawa ,,prezesa ''i jego świty skończy się spadkiem w przyszłym sezonie .W tym nie wejdziemy do 8 (zadecyduje szczupła kadra bo już sypią się kontuzje a dojdą kartki ).Będzie więc idealny kandydat dla Jakuba i Burlikowskiego jako kozioł ofiarny -trener Stawowy .Dalej łatwo przewidzieć -odejście Saidiego ,Danielewicza,Strausa ,Bojlevica i drużyny nie ma .Załatamy dziury jakimś szrotem i polecimy z hukiem z ekstraklasy pod ręką ,,przemytnika papierosów ''.
potter Napisał(a):
> .Ja się tylko
> zastanawiam gdzie się ten ,,ekspert Suram
> podziewa''.
>
to bardzo śmiesznie. nie pamiętasz, jak sam się ewakuowałeś z forum?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)