Zastanawiam się, czy gdyby Niemczycki nie łapał niecelnego podania Gajosa tylko puścił piłkę na aut bramkowy i wznowił z 5-tki to Sraczkowski zdążyłby nasrać Sylwestrzakowi do ucha. Nie mam pretensji do Karola, ale się zastanawiam.
Karny absolutnie do wybronienia, taki 55% bym powiedział. Sylwestrzak kazał grać, ale Sraczkowski musiał mu powiedzieć, że jak chce zrobić karierę to musi pokazać, że umie drukować.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
- Edytowany
Sraczkowski to wyjAtkowa menda , nas nienawidząca wiec mimo wszystko sie nie dziwie, że widział faul Jugasa pod lasem a faulu na Makuchu nie widział pod nosem . Za coś takiego bym obydwu "panów arbitrów" delegował w ramach zadodowego doskona;enia na dwa lata do sedziowania III Ligi !
Sedziowie nas nie lubia , od lat . Gdybysmy tak np sprawdzili ostatnie dziesieciolecie i to ile razy nas skrzywdzili a ile razy cos podarowali to jestem pewny , że bylibysmy co najmniej w pierwszej trójce skrzywdzonych klubów .
Wniosek - jesli nie chcemy isc z ta mafiana układy musimy być tak silni żeby nie dali rady nas przekreceć ale poniewaz na to sie nie zanosi pozostajemy w takim chocholim tańcu .
- Edytowany
[b]Jedno jest bardzo dojmujące, że w polskiej piłce wynik bardzo zależy od sędziów. A tak naprawdę sędziowie powinni być tylko tłem, a są głównymi aktorami tych dziwowisk. [/b]
Wczoraj równie dobrze mógł paść remis 1-1 (gdyby sędzia podyktował karnego za kopnięcie w stopę Makucha), 0-0 gdyby sędzia przy "padolino" Cornado uznał, że nie spowodował go lekki kontakt z Jugasem. Albo mógł również wylecieć z boiska Gajos gdyby jego bandycki faul na Oshimie był radykalnie potraktowany przez tegoż sędziego.
[b]Tak czy inaczej wszystkie te kontrowersje zostały przez sędziego zinterpretowane na niekorzyść Cracovii. [/b]
[quote]#post1552340 [b]Jedno jest bardzo dojmujące, że w polskiej piłce wynik bardzo zależy od sędziów. A tak naprawdę sędziowie powinni być tylko tłem, a są głównymi aktorami tych dziwowisk. [/b]
Wczoraj równie dobrze mógł paść remis 1-1 (gdyby sędzia podyktował karnego za kopnięcie w stopę Makucha), 0-0 gdyby sędzia przy "padolino" Cornado uznał, że nie spowodował go lekki kontakt z Jugasem. Albo mógł również wylecieć z boiska Gajos gdyby jego bandycki faul na Oshimie był radykalnie potraktowany przez tegoż sędziego.
[b]Tak czy inaczej wszystkie te kontrowersje zostały przez sędziego zinterpretowane na niekorzyść Cracovii. [/b][/quote]
Tak jak to sie dzieje w większości naszych meczy !
Nie zgodze sie z wami, decyzje o karnym podejmuje sędzia który sędziuje, jeżeli obejrzy sytuacje to jest jego decyzja i do tego var nic nie ma (chyba że nie ogląda sytuacji)
jest gdzieś wycięta ta sytuacja z C+? bardziej chodzi o to co oglądał Sylwestrzak na Varze
Każdy wie, że Cracovia jest nie zbyt lubiana w PZPN.. Ile to już wałków było na naszą niekorzyść na przestrzeni lat..
Taka sama sytuacja jak wczoraj tulko w nasza strone i sedzia by nie podyktowal karnego to byscie go zjedli... jakby nam nie gwizdnal takiego karnego to bylby jeszcze wiekszy pocisk na sedziego niz za to ze wczoraj
gwizdnal...
A pisanie ze Conrado nawet nie chcial karnego jest tak wierutna bzdura i "konserwowym wymyslem" ze ja pitole... no wrecz sie chop rozplakal ze sedzia na nim karnego gwizdnal...
Taka sama sytuacja tylko nam sedzie nie gwizdze takiego karnego i jedziecie z bim jak z fura gnoju do samego spodu...
To jest wlasnie obiektywizm kibica... nam sie nalezy im nie...
Juz pisalem o swojej wizji katnych, reki czy innego wymysłu sedziego... gwizdnal sedzie to byl... niw to nie bylo... nie ma nikt z nas wplywu na ich decyzje... kantowali kantuja i beda kantowac... nikt z tym nic nie zrobil nie robi i nie zrobi...
taaak ok, powiem tak większość tutaj piszącyh moich szanownych przedmówców bardzo musiało lubić trenera Probierza, bo to co tu czytam to wypisz wymaluj jego spiskowe teorie (nikt nas nie lubi dlatego mamy takie słabe wyniki). Cóż wszystko sie sprzysięgło przeciw nam. Przepraszam Was bez urazy; ale niektóre, zaznaczam niektóre wypowiedzi są jak uczniów ze szkoły podstawowej.
zacznijmy od tego, że my nie musimy być obiektywni, wręcz przeciwnie,
my fanatyczni kibice, wierzę, że większość nas na forum za takich się uważa,
jesteśmy subiektywni i tak ma być,
Sylwestrzak to zwykły kutas, dał się nabrać na padolino betona, a nie gwizdnął ewidentnego faulu na Makuchu,
amen
Kolego docencie , to sprawdź sobie statystyki , który klub był najbardziej skrzywdzony przez sędziów , choćby w przeciągu ostatnich pięciu lat .Jak sądzę to my jesteśmy w ścisłej czołówce.
Wczoraj - Sylwestrzak grę puścił a var narzucił mu by sytuację sprawdził. Mógł nie widzieć , ok to tylko człowiek .Tylko dlaczego var nie nakazał sprawdzenia faulu na Makuchu ? Choćby dla świętego spokoju .
Tylko przypomnę, że na varze siedział Raczkowski , który w meczu z Piastem sędziował co najmniej dyskusyjne , moim zdaniem faworyzując zespół trenera Fornalika.
Kolego hanku, wiesz dobrze że takich statystyk niema. Druga sprawa var polecił żeby sobie sprawdził sytuacje bo był kontakt, ale on nie musiał tego zrobić, nie kazano mu podyktować karnego, mógł sprawdzic i nie podyktować, podyktował (jego sprawa). Druga sytuacja to błąd, ale on mógł sobie to sprawdzić nie pytając varu, (pozatym my nie wiemy co mu tam var powiedział na słuchawkę) on prowadzi mecz wszystko może, na varze nie siedzą jego przełożeni, nie rozumiem że mu coś kazali, on decyduje i to jest jego wina.
Co zaś się tyczy meczu z Piastem to sędzia nie wypatrzył wyniku, a stwierdzenie że faworyzował Piasta jest subiektywną oceną kibica Cracovii, kibic Piasta powie że było na odwrót.
#KruszynaKSC
Wybacz Kruszyno, ale p...sz bez sensu. Gdyby nam gwizdali takie karne, to gwizdane przeciw nam przyjmowalibyśmy z większą lub mniejszą pokorą. Problem polega na tym, że nam takich karnych nie gwiżdżą - ostatni przykład z Konoplianką. Gdyby gwizdali wszystkim jednakowo to, raczej, nie byłoby problemu.
Takie statystyki z tego co wiem publikowane były na nielubianym weszło , z tym , że dotyczyły pojedynczych rund .
Jakby ktoś miał czas , może poszperać .
Oczywiście z że sędzia nie musi ale ...dla zachowania choć odrobiny obiektywizmu - powinien .
Co do meczu z Piastem , nie tylko my oceniliśmy , że Raczkowski nas skrzywdził .
Ja osobiście nie chcę od sędziów pomocy tylko jednego - obiektywizmu .Niczego więcej .
Ale zaraz nie wierze, żeby na weszło napisali cos dobrego o Cracovii (troche oglądam weszło)., ale zostawmy to. Jestem zdziwiony że chcesz obiektywizmu od sędziów, ja uważam że takowych (no prawie) niema, (trzeba by ten cały związek wywrócić do góry nogami) to jakby mówić o obiektywnych dziennikarzach (takich też prawie niema),
Ja mam pomysł wziąść sędziów z zagranicy np Japonii
[b]Wziąć[/b] z Japonii to nie byłoby nic głupiego. Szkoda, że nierealne.
Pomysł z sędziami z zagranicy uważam za bardzo dobry , może dało by się uniknąć wszelkich sympatii i antypatii , które obecnie na boiskach EK obserwujemy .
Choć z drugiej strony mamy nieźle zarabiających , zawodowych arbitrów więc chyba wymagać od nich można .
Są pracownikami więc ich też obowiązuje jakiś kodeks .Karać też można ale nie odsysaniem od prowadzenia męczy ale uderzeniem po kieszeni .Może to by pomogło ?
docent jak ty twierdzisz że sędzia nie wypatrzył meczu z piastem to nie jesteś żadnym partnerem do merytorycznej dyskusji. Faul na Pestce przed golem, karny na Kono
[quote]#post1552394 Pomysł z sędziami z zagranicy uważam za bardzo dobry , [b]może dało by się uniknąć wszelkich sympatii i antypatii[/b] , które obecnie na boiskach EK obserwujemy .
Choć z drugiej strony mamy nieźle zarabiających , zawodowych arbitrów więc chyba wymagać od nich można .
Są pracownikami więc ich też obowiązuje jakiś kodeks .Karać też można ale nie odsysaniem od prowadzenia męczy ale uderzeniem po kieszeni .Może to by pomogło ? [/quote]
Na c+ widziałem jakiś fragment meczu z podsłuchem sędziów.
Sędziował na 100 % Musiał.
Mecz LzS z kimś. LzS się broni. Obrońca (chyba Jędrzejczyk) kogoś próbuje łapać (czy coś podobnego).
Musiał się drze:
- Jędza nie łap bo będzie faul (czy coś w tym stylu).
Nosz qwa. Sędzia ma patrzeć, analizować i gwizdać kiedy potrzeba. A nie podpowiadać, bo od tego jest trener.
😎
[b]Jak to jest naprawdę z tym VAR-em?
Po tym jak rzekomo Jugas faulował Cornado na polu karnym w 80 minucie sędzia puścił grę i pozwolił przez dwie minuty grać. Co by było gdyby Cracovia w trakcie tych dwu minut zdobyła gola (Siplak miał dobra sytuację)?! [/b]Dopiero w 82 minucie gdy piłka wyszła na aut wrócił do VAR-u popatrzył na monitor i przyznał Lechii rzut karny.
Jeśli więc Siplak między czasie strzeliłby gola dla Cracovii to czy sędzia by go anulował?
Jeśli by go anulował to po co jest grać te 2 , 3 minuty (czasem 5) by potem wracać do VAR-u, zamiast od razu przerwać grę po kontrowersyjnej sytuacji. Przecież to strata czasu efektywnej gry, powodująca nieciągłość w grze, a czas gry jest wówczas jałowy.
[b]To bardzo poważna wada VAR-u i niedoprecyzowanie przepisów.[/b]
Chyba, że sędzia uznałby bramkę Siplaka a Lechii pozwolił wykonać rzut karny (i byłoby wówczas 1-1).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)