a piosenkę "moja jedyna miłość to Cracovia" zna?
-
-
[WIKTORIA] Widzew Łódź - CRACOVIA 1 : 3
ddarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > czekaj czekaj Khalid, Visnie obie sie do nas
> zglosily i ich nie chcielismy ?
>
> Młody Viśnia w którymś wywiadzie wspominał,
> że ze względu na starszego brata w pierwszej
> kolejności był zaproponowany Cracovii, ale
> brakowało zainteresowania ze strony klubu. O
> starszym, żeby chciał do nas z powrotem, nic nie
> słyszałem.
dzieki, nie widzialem tego wywiadu.
Szkoda, że trener Stawowy nie może mieć takiego komfortu
http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ekstraklasa/370272-powrot-kontuzjowanych-widzew-w-komplecie.html
Jutro ma zapaść decyzja czy mecz będzie bez kibiców. Na razie wstrzymano sprzedaż biletów.
http://sport.fakt.pl/kolejna-kara-dla-widzewa-lodz,artykuly,424822,1.html
Widzew w 1 połowie meczu z Zagłębiem prezentował się nieźle, no ale w drugiej zostali rozniesieni w strzępy. Przy czym poziom gry w 1 połowie też zgrzebny, poza akcją bramkową właściwie nudna kopanina. Mimo powrotu tych czterech "asów" jestem dobrej myśli.
hmmmm....w typerze nie postawiłem na zwycięstwo Pasów a nawet.... ;) rozbujały się oczekiwania wobec tej drużyny, a ja widziałęm b.słabo grającą Cracovię w pierwszej połowie. Widzew wzmocniony, na swpom boisku to cholernie groźna drużyna....pożujom - uwidim ;)
Mielcarz ostatnimi występami nie zachwyca, w tej chwili to on prezentuje poziom Rybanskiego , a do tego jeszcze ma bardziej zdezorganizowaną defensywę aniżeli TSP, trzeba więc wystawić Władka od 1 minuty niech bombarduje łódzkiego goalkeepera :)
Ten Rybanski nie zagrał tak tragicznie jak się go ocenia z nami. Przy bramkach aż tak wiele do powiedzenia nie miał, winiłbym go jedynie za piąstkowanie przy strzale Nowaka. Przypomnę że wybronił(tak jak Pilarz) dwia bardzo dobre strzały, do tego kilka słabych/średnich akcji. Za występ przeciwko nam dałbym mu mocną 6(skala 1-10). Pogląd słabego bramkarza, którego lepiej byłoby zastąpić pachołkiem albo ręcznikiem, nie oznacza że w każdym meczu będzie grał źle i każda akcja będzie kończyła się stratą gola. Do tego dodam że nie ma bardziej zdezorganizowanej defensywy w tej lidze niż PBB, nawet nasza jest lepsza.
Jesli zagramy przy pustych trybunach to wierze w remis. Jesli jednak kibice beda obecni na meczu to bedzie ciezko. Nasza obrona gra tragicznie, z Podbeskidziem mielismy szczescie, ze wygralismy....
Khalid Napisał(a):
> Oglądałem 3x Widzewa w tej rundzie i naprawdę
> kilku tych "chłopaków za jedyne 5 tysiecy
> miesiąc";) :D znalazło by miejsce w większości
> Polskich drużyn.
> Pytanie tylko jak tam teraz z płaceniem...Tych
> "5ciu tysięcy" ;)
>
> Generalnie lekko na pewno nie będzie.
z tymi 5 tysiacami to tak nie jest. To oficjalna wersja bo wiecej płącic nie moga a reszta pod stołem od prywatnych inwestorów
http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/973238,visnjakovs-i-widzew-tlumaczyli-sie-w-pzpn,id,t.html
http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/906268,widzew-bedzie-mial-tylko-tanich-pilkarzy,id,t.html?cookie=1
tak jest w wielu druzynach, Kilka ekip z pozoru biednych, ledwo grosz za groszem dopinajacych budzet daje duzo wiecej kopaczom niz My.
Czy wisnia zgodziłby sie grac za 5 tysi.. ;)
a wracając do piłkarzy widzewa, to ja widziałbym u Nas Bartkowskiego i Rybickiego :)
kriss7 Napisał(a):
> Jesli zagramy przy pustych trybunach to wierze w
> remis. Jesli jednak kibice beda obecni na meczu to
> bedzie ciezko. Nasza obrona gra tragicznie, z
> Podbeskidziem mielismy szczescie, ze
> wygralismy....
Od kiedy gra obrony jest uzależniona od trybun? :) Dziwne bo we Wrocławiu i Białymstoku wygraliśmy a byli kibice, hmmm...
Jak tak dalej pójdzie, to granie przy pustych trybunach wejdzie nam w krew
leszeczek Napisał(a):
> Jak tak dalej pójdzie, to granie przy pustych
> trybunach wejdzie nam w krew
Tak się grywało w czasie OKUPACJI ............. ???
pietruhaaa Napisał(a):
> Czy wisnia zgodziłby sie grac za 5 tysi.. ;)
Nie zgodziłby się. Gdyby się zgodził, to grałby u nas. ;)
najpierw myślałem o tym meczu jak o jednym z łatwiejszych wyjazdów. ale potem przyjrzałem się bliżej: w tabeli uwzględniającej same mecze u siebie Widzew jest piąty (dla porównania my - trzynaści). z kolei w meczach na wyjeździe to my jesteśmy piąci (a Widzew naturalnie ostatni).
zanosi sie bardziej wyrównany mecz, niż wynikałoby tylko z tabeli zbiorczej. jak dla mnie remis nie będzie zły.
przyłączę się do grupy liczącej na punkcik, Widzew to znacznie trudniejszy przeciwnik od Podbeskidzia, a nasza gra obronna nadal wygląda nieciekawie wystarczy mniej szczęścia, jakiś farfocel i już wracamy na tarczy
Zgadzam się remis nie będzie zły. Ale liczę na 3 zwycięstwo z rzędu. Kiedy tak ostatnio było w ekstraklasie?
MSC Napisał(a):
> Zgadzam się remis nie będzie zły. Ale liczę na
> 3 zwycięstwo z rzędu. Kiedy tak ostatnio było w
> ekstraklasie?
jesienią 2009 r., za Lenczyka. cztery zwycięstwa z rzędu.
update: a na wyjeździe (jeśli nie liczyc Sosnowca za wyjazdy), to wiosną 2007 r., za Majewy. ten trzeci mecz z Widzewem, tak btw.
Osobiście uważam że Widzew będzie o wiele cięższym przeciwnikiem niż PBB, jednak jeśli chcemy w ogóle myśleć o górnej połówce tabeli to z Łodzi musimy przywieźć MINIMUM 1 punkt. Osobiście liczę na 3 punkty. Widzew to najsłabsza pod względem kadrowym drużyna w e-klasie po Podbeskidziu. W każdej formacji są słabsi od nas, nawet w obronie.
Po slabszym poczatku, szczescie nam sprzyja i niech juz tak zostanie do konca :) Patrze na tabele i sie usmiecham 6 lat czekac na takie wysokie miejsce :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)