Odpowiedź Pasy również będzie właściwa.
-
-
1 z 10 ....
Albo:
- Proszę wymienić 3 najlepsze kluby w Krakowie.
- Cracovia, Cracovia i jeszcze raz Cracovia.
[quote='Geopijatyk-Fan Oderki' pid='1515524' dateline='1639263006']
Albo:
- Proszę wymienić 3 najlepsze kluby w Krakowie.
- Cracovia, Cracovia i jeszcze raz Cracovia.
[/quote]
Innej odpowiedzi się nie spodziewałem .:)
BTW z takiej odpowiedzi zasłynął amerykański skoczek wzwyż Dwight Stones, rywal Jacka Wszoły. Zadali mu pytanie o trzech najlepszych skoczków wzwyż lat 70. Odpowiedział: Stones, Stones i jeszcze raz Stones. Przypomnę też Patricka Sjoberga, szwedzkiego skoczka, który na stadionie między poszczególnymi próbami namiętnie palił papierosy.
-Nad którą rzeką leży Rzym?
-Naa.. d Tybetem? Nad Tybrem!! Bożesz Ty mój!
(No dobra. Można się przejęzyczyć. Ale słuchajcie tego. Zaraz potem. Na siebie - Tybet go szczerze ubawił.)
-W którym mieście dokonano zamachu, na prezydenta J. F. Kennedy'ego?
-.. W Davos?
Tak kjurwa! Wilhelm Tell go odpalił z kuszy. Strzelał z hurtowni książek, przy wylotówce na Zurich.
Caution! WET PAINT
Teraz jestem tak pochłonięty Szwajcarią, że nie wiedziałem o co chodzi. Musiałem posiłkować się encyklopedią. Ja jeszcze w lesie a gdzie tam do Dallas. :)
- Edytowany
-Co tam piszesz Mości Painter?
--Skargi, wnioski, zażalenia.
To już jest rozbój w biały dzień
-Jak nazywa się pojazd mogący się poruszać zarówno po lądzie, jak i po wodzie? Słowo to pochodzi z języka greckiego?
(moim skromnym zdaniem z greki, ale piestojebał)
-Poduszkowiec, albo amfibia.
I jebb!!! Zaliczone. Mimo żelaznej zasady, że liczy się pierwsza odpowiedź i nie ma żadnych albo, lub innymi słowy, aczkolwiek, gdyż i zarówno. Jak słowo poduszkowiec pochodzi z greckiego, to ja chcę uprawiać grecką miłość z T. Sz (taki żart, jakby jakiś Spejson czytał)
A przypomniały mi się jeszcze te kapelusze, służące do zakrywania głowy. Dla mnie zakryć i nakryć, to są dwie różne parafie.
-Gdzie zwykle panie noszą woalkę?
-Na głowie.
-Nie. Woalka zakrywa twarz.
No ale twarz jest na głowie. Woalka zakrywa twarz, lub raczej jej część, wtedy jak jest opuszczona, a często noszona jest na jakimś toczku, czy innym nakryciu głowy. Niedługo się będzie pytał:Gdzie nosimy okulary? I bądź tu mądry. Na nosie, na głowie, na uszach, na czole, na słońcu, w etui. Possibilities are endless.
Na koniec coś pozytywnego. Drugi raz trafiłem na pytanie: Czy Cracovia zdobyła MP w piłce nożnej po II wojnie światowej? Tym razem typ wiedział. W końcu Wieki Finał. Pan Bogusław. Zgadnijcie ile miał punktów po podsumowaniu całości. 666.Czy jest to sprawka szatana?
Caution! WET PAINT
[quote='BartAcid' pid='1515436' dateline='1639215957']
Dziś czytałem , że w którymś z ostatnich odcinków pytali w jakim oceanie żyje żółw jakiś tam (mniejsza z tym)?
Gostek odpowiedział: w oceanie pacyficznym.
A Sznuk mu zaliczył. Coraz więcej kwiatków w tym 1 z 10.
[/quote]
Akurat oglądałem ten odcinek, pytanie było o wyspy (nie pamiętam nazwy) na jakim oceanie są położone.
Typ odpowiada: na oceanie pacyficznym
Sznuk ku mojemu zaskoczeniu zalicza odpowiedź.
Znalazłem. Jednak to o Kraba Olbrzymiego było pytanie.
https://plejada.pl/newsy/wpadka-w-jeden-z-dziesieciu-uczestnikowi-zaliczono-zla-odpowiedz/eb67grr
12 dni później
- Edytowany
Autorka Harry'ego Pottera? Jolanta Chmielewska. Haa, ha, ha! Szkoda że nie Michalina Wisłocka, albo Walentina Tierieżkowa.
Typ zamiast Olgi Tokarczuk, wskazał Elizę Orzeszkową, a jakaś ćwiara w komentarzach napisała: "Mój Boże. Jak można być tak ograniczonym umysłowo? Nie znać Olgi Tokarczuk.?!!" No nie wiem. Nie słyszałem, żeby była patronem szkół, czy ulic. Powstały jakieś ekranizacje jej dzieł? Kanon lektur. I ta sama baba pisze dalej "Też bym nie wiedziała, co to za zespół - pytanie o Oasis-Ja się nie interesuję tym całym disco polo?" Kiedy trafiam na taką perełkę, to zawsze mam rozkminę, albo fejk, albo ktoś robi z siebie większego idiotę (w tym konkretnym przypadku idiotkę), niż w rzeczywistości jest. Strasznie to przykre.
WESOŁYCH, NIE GOŁYCH, JAK ŚWIĘTY MIKOŁAJ TURECKI!
Caution! WET PAINT
183 dni później
Zgodnie z zasadą, że własna głupota martwi, a cudza śmieszy, zapodałem kilka odcinków.
-Do jakiego morza wpada rzeka Yukon?
-Do.. Indyjskiego!
No, dobrze, że nie do Oceanu Meksykańskiego (A, bo mnie zmyliły!)
Albo takie ciekawe pytanie:
-Czy hipopotam należy do gadów?
Moja odpowiedź:
-Tylko hipotetycznie. Jak go otoczą kupą i zjedzą.
A teraz płyniemy z Tadkiem (w piękny rejs)
-Czy Japonia posiada granice lądowe?
-Nie.
-Nie, ponieważ jest położona na wyspach.
A co ma kurwa jedno z drugim wspólnego???
Albo to:
-Czy po skrótach od tytułów profesor i inżynier stawiamy kropkę?
-Tak.
-Tak, ponieważ skrót nie zawiera ostatniej litery nazwy.
To co? W prof. nie ma 'r'? Jak kurwa nie wiesz, to zamknij mordę i siedź cicho.
Ale do salamandry, to mu jeszcze daleko.
-
- Edytowany
- Z czego mają rezygnować biedni?
- Z żarcia mięsa siatami.
- No tak, bo tylko milionerzy nie mają z czego rezygnować.
[url=https://dziennikpolski24.pl/milioner-janusz-filipiak-szokuje-biedni-powinni-zrec-mniej-miesa/ar/c1-16457741][/url]
PS. Najwięcej pierdzi się przecież po fasoli.
17 dni później
[quote]#post1515400 I jeszcze to:
-W którym mieście znajduje się Uniwersytet Islandzki?
-... Www...w stolicy Islandii.
-W zasadzie w pytaniu nie było zaznaczone, że należy podać nazwę tego miasta, więc muszę pani uznać tą odpowiedź.
Zajebbiście. Mogła powiedzieć w największym mieście w Islandii, albo patataj - patataj - patataj, albo cokolwiek.
Caution! WET PAINT[/quote]
Znowu trafiłem na to pytanie.
-Gdzie znajduje się Uniwersytet Islandzki?
(typ doprrecyzowal, nie to co baba)
-W.. W I.. Is.. W Islamabadzie!
23:11
https://youtu.be/meNNy5NblDQ
wielkie mi ajwaj. Chłop z broda ewidentnie zrozumiał "uniwersytet islamski" i nerwowo czesał pamięcią po krajach muzułmańskich.
Zwykłe nieporozumienie.
Inna sprawa ,ze uniwersytetów islamskich jest "po zbóju" po różnych mniej i bardziej odległych krajach.
-A gdzie jest Universytet Peruwiański?
-Ja nie brałem. Może w Perugii.
A tu baba, która twierdzi, że w interesuje się historią (i oczywiście zwierzętami)
-Jak nazywa się rzeka, największy lewosbrzeżny dopływ Wisły, nad którą w 1939 roku, rozegrała się największa bitwa kampani wrześniowej?
-Odra
Kobita wygrała odcinek.
Dobrze , że nie odpowiedziała - Bzdura 😜
- Edytowany
Ciekawe jakby zareagował prowadzący. ☺ Pewnie powiedziałby proszę to jeszcze raz powtórzyć hahaha 😉
Bzura nie jest największym lewobrzeżnym dopływem Wisły. Jest nim Pilica :D
Żle przepisałem pytanie. Mea culpa.
Powinno być:"Jak nazywa się rzeka, lewy dopływ Wisły..." Nic Sznuk nie mówił, że największy.Od 4:31
https://youtu.be/OsLgqgHoE8E
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)