Saidi OUT!
-
-
CRACOVIA - gts 1 : 1
Brożek na ewidentnym metrowym spalonym !
rex Napisał(a):
> Tak to widziałem z trybun i specjalnie wysłałem
> SMSa do Ojca (Pasiaka ;) ).
> On stwierdził, że spalonego nie było.
ja też z pozycji telewidza uważałem, że spalonego nie było. po prostu umknęło mi to, ale po przerwie Przytuła z tym drugim mówili, że patrzyli na powtórki i Brożek w momencie podania był na spalonym. Garguła przeskoczył nad piłką , a Brożek doszedł do tej piłki, a według przepisu nie powinien.
rex Napisał(a):
> Tak to widziałem z trybun i specjalnie wysłałem
> SMSa do Ojca (Pasiaka ;) ).
> On stwierdził, że spalonego nie było.
Tylko, że na powtórce widać ewidentnego spalonego. http://ekstraklasa.tv/bez-wielu-okazji-ale-z-emocjami-swieta-wojna-na-remis-skrot,356510.html Pytanie, czy spalonego nie ma, bo Garguła nie dotknął piłki, więc liczy się to wcześniejsze zagranie (wtedy Brożek nie był na spalonym). Nie znam dokładnie przepisów, ale jednak Garguła swoim ruchem, zaabsorbował naszą obronę, a Brożek wtedy wyskoczył ze spalonego.
dodo92 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> przy bramce Brożek był na spalonym, a on zgrał
> tą piłkę do Chrapka.
http://ekstraklasa.tv/bez-wielu-okazji-ale-z-emocjami-swieta-wojna-na-remis-skrot,356510.html
Oglądam dokładnie tę sytuację i widać, że w momencie przepuszczenia piłki przez Gargułę Brożek był na spalonym, jednak w momencie podania przez któregoś z psów nie był.
Sytuacja dwuznaczna, sędzia na pewno sie wybroni
Bramka psiarni spalony, jak zwykle pieniędzmi i milicją:)
Saidi taki jest niestety i inny nie będzie za to asystę miał :)
Ciężko mi o obiektywizm ale chyba w momencie podania nie był na spalonym ,szkoda że tam jakiś burek przepuścił piłkę bo jakby ja dotknął byłby Obrożek spalony.
Kamaz Napisał(a):
> dodo92 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > przy bramce Brożek był na spalonym, a on
> zgrał
> > tą piłkę do Chrapka.
>
>
> http://ekstraklasa.tv/bez-wielu-okazji-ale-z-emocj
> ami-swieta-wojna-na-remis-skrot,356510.html
>
>
> Oglądam dokładnie tę sytuację i widać, że w
> momencie przepuszczenia piłki przez Gargułę
> Brożek był na spalonym, jednak w momencie
> podania przez któregoś z psów nie był.
>
> Sytuacja dwuznaczna, sędzia na pewno sie wybroni
wracał ze spalonego, a takie coś się gwizda jako spalony...
przy bramce wydaje się, że Pilarz mógł zrobić coś więcej przy tym strzale takie przynajmniej mam odczucie.
Kamaz Napisał(a):
> Sytuacja dwuznaczna, [u]sędzia na pewno sie wybroni[/u]
klikam w "lubie to"
Tylko minimaliści mogą się cieszyć z tego remisu. Cracovia miała ogromną przewagę 20-7 w strzałach niecelnych, 6-2 w strzałach celnych.
Ten remis to strata punktów Cracovii i jest jak porażka. Tym bardziej, że tak słabego zespołu jak gts już dawno na Kałuży nie widziałem, lepiej od nich zaprezentowała się nawet Termalica Brukbet Nieciecza w poprzednim sezonie.
farciarz2 Napisał(a):
> Tylko minimaliści mogą się cieszyć z tego
> remisu. Cracovia miała ogromną przewagę 20-7 w
> strzałach niecelnych, 6-2 w strzałach celnych.
> Ten remis to strata punktów Cracovii i jest jak
> porażka. Tym bardziej, że tak słabego zespołu
> jak gts już dawno na Kałuży nie widziałem,
> lepiej od nich zaprezentowała się nawet
> Termalica Brukbet Nieciecza w poprzednim sezonie.
Do przerwy to tak nie wyglądało.
Farciarz
Dziwnym zbiegiem okoliczności od 8 meczy nie przegral,i są na 4 miejscu ze stratą 1 pkt do lidera
To nie oni są słabi tylko Cracovia rozegrała b.dobry mecz w konfrontacji z silna Wisłą
Na tle dobrej gry Cracovii wyglądali słabo i to nie swiadczy o ich słabości tylko o sile Cracovii - w tym spotkaniu
Oby tak dalej a pierwsza 8 jest nasza
farciarzu2, chcesz dopiec towarzystwu a mimochodem wychodzi z tego deprecjonowanie Cracovii.
Wiadomo, że GTS to zAWsze i wszędzie dziadostwo, ale zespół mają niezły i dobrze przygotowany przez Smudę. Było to doskonale widoczne dzisiaj i wielkie brawa dla całego zespołu że nawiązali nie tylko równorzedną walkę ale w ostatnich 20 minutach (a tej końcówki się bałem przed meczem) całkowicie zdominowali przyjezdnych.
Jasne że szkoda 3 pkt, należały nam się jak nigdy w ostatnich derbach (nawet tych wygrywanych), ale po tym co widziałem, mimo że jestem krytycznie nastawiony do Stawowego dają mu odbój, zawieszam domaganie się zmiany trenera przynajmniej do końca tej rundy.
Absolutnie się nie zgadzam. Gts jest bardzo słaby. W dzisiejszym meczu strzelili bramkę po kardynalnym błędzie obrony Cracovii, która zostawiła zupełnie bez opieki aż dwóch ich "powsinogów" i był to jedyny groźny strzał gts-u w całym meczu.
A to, że gts jest tak wysoko w tabeli jest wynikiem błędów sędziowskich na ich korzyść (w meczu z Pogonią nie podyktowano przeciw nim karnego za rękę Głowackiego, gol Brożka z Piastem ze spalonego) oraz wyjątkowego szczęścia jak zwycięstwo z Koroną na wyjeździe w ostatnich sekundach.
Naprawdę ten remis jest równoznaczny z porażką Cracovii. Straciliśmy dwa punkty z beznadziejnym przeciwnikiem! Wstyd !
Z tak słabym gts-em jak dzisiaj, to nawet wstyd jest zremisować i tyle w temacie :(
Tylko co mnie ciekawi odnośnie tego spalonego, czy niespalonego, to to, że liniowy nie mógł widzieć, wiedzieć, czy Garguła piłkę dotknął czy nie, to przecież praktycznie niemożliwe z takiej pozycji, więc chorągiewka powinna pójść w górę. A o tym czy dotknął czy nie powinien zdecydować główny. Sytuacja dziwna, bo z jednej strony według przepisów spalonego tak jakby nie było, w momencie ostatniego podania Brożek na spalonym nie był, natomiast jednak Garguła zmylił naszą obronę swoim ruchem nad piłką z czego skorzystał będący na spalonym Brożek. Nie mam pojęcia jak według przepisów taka sytuacja powinna być interpretowana.
Swoją drogą coś ten liniowy nas chyba nie lubi, bo z Zawiszą gdy spalonego nie było podnościł chorągiewkę (to chyba ten sam, tzn. z tej samej strony). Ktoś widział jeszcze sytuację Władka, był spalony cze nie było? I co z faulem w polu karnym w 2połowie na Dudzicu?
Co do meczu, ogromna, ogromna szkoda... Zwycięstwo było jak najbardziej w naszym zasięgu. Zostaje ogoromny niedosyt. Końcówka to była duuuża przewaga z naszej strony, nie pamiętam byśmy odkąd chodzę na Derby, czyli od poprzedniego powrotu do ekstraklasy, aż tak mocno potrafili stłamsić Wisłę.
Saidi jak mozna było nie strzelić?
Cracovia zmiotła rzeke w 2 połowie.Chce widzieć w każdym meczu tak grającą Cracovię, z takim zaangażowaniem,determinacją,wolą walki.Brawo,oby tak dalej a tą kurw@ wiślacką dojedziemy na wiosnę i to przy reymonta co będzie smakowało jeszcze lepiej :)
boniekKrK Napisał(a):
> Cracovia zmiotła rzeke w 2 połowie.Chce widzieć
> w każdym meczu tak grającą Cracovię, z takim
> zaangażowaniem,determinacją,wolą
> walki.Brawo,oby tak dalej a tą @#$%&@ wiślacką
> dojedziemy na wiosnę i to przy reymonta co
> będzie smakowało jeszcze lepiej :)
To przydałoby się , aby Filipiak płacił piłkarzom takie premie za każdy mecz, jak za zwycięstwo czy remis w meczu z gts-em :)
Czuję spory niedosyt - bo przy odrobinie szczęścia mogliśmy wygrać ten mecz nawet 3-1 !
Nie wiem co zrobił Stawowy - ale chce oglądać Cracovię grająca tak jak w II-połowie :)
[b]Dzięki za walkę - CRACOVIO - dzięki za walkę!![/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)