Przy tym prezesie,budżecie,zawodnikach jesteśmy skazani na egzystencję na granicy ekstraklasy a pierwszej ligi .
-
-
Zawisza Bydgoszcz - CRACOVIA 2 : 0
hank Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przy tym prezesie,budżecie,zawodnikach jesteśmy
> skazani na egzystencję na granicy ekstraklasy a
> pierwszej ligi .
Dzwoń po Irka Króla, zagramy o majstra...
Nasze piłkarzyki są w stanie spaść z tej ligi. NIektórzy już mają doświadczenie w tej kwestii.
To się nazywa relatywna deprywacja
A działa to tak
Najperw nasi swobodnie i bez większego problemu klepią zbieraninę osucha
w związku z tym rozbudzają oczekiwania że powinni wygrać na lajcie
Następnie dostajemy jednak dwa strzały i przegrywamy
Porazka w kontrascie z mega rozbudzonymi oczekiwaniami rodzi o wiele wiekszą frustrację
i to jest wlaśnie relatywna deprywacja
raf_jedynka Napisał(a):
> To się nazywa relatywna deprywacja
>
> A działa to tak
> Najperw nasi swobodnie i bez większego problemu
> klepią zbieraninę osucha
> w związku z tym rozbudzają oczekiwania że
> powinni wygrać na lajcie
>
> Następnie dostajemy jednak dwa strzały i
> przegrywamy
>
> Porazka w kontrascie z mega rozbudzonymi
> oczekiwaniami rodzi o wiele wiekszą frustrację
> i to jest wlaśnie relatywna deprywacja
Gadacie kumie godocie...
To nie pierwszy raz kiedy to tak wygląda . Był czas przywyknąć.
ten mecz mnie nie interesowal. za tydzien Panie Wojciechu, mecz o wszystko! czekam na wygrane derby, jak u Lenczyka lub Pasieki!
Szczerze szkoda tej porażki. Liczyłem na 3 punkty przed Derbami... :/
hank Napisał(a):
> Przy tym prezesie,budżecie,zawodnikach jesteśmy
> skazani na egzystencję na granicy ekstraklasy a
> pierwszej ligi .
Kuwa jak zawsze:( czy ja sie doczekam przed staroscia dobrej druzyny na Kaluzy,tak bym nie musial sie wstydzici i nie zyc marzeniami o swietlanej przyszlosci?????
Mecz z Zawisza planowo w plecy ....zaraz bedzie planowo z gts....pozniej inne mecze .....i znowu walka o utrzymanie.
śmiechawa...
Rywale grają pesingiem: NIE RADZIMY SOBIE !
Rywale NIE grają presingiem: NIE RADZIMY SOBIE !
Teraz pytanie jak mają grać rywale abyśmy dali radę wygrać, ale uczciwie a nie na farcie jak z Ruchem lub Zagłębiem.
Myślę, że innego rozwiązania nie ma, w piłce jest presing albo go nie ma jak Cracovia sobie nie radzi w obu przypadkach, to niestety ale nie wiem co robimy w ekstraklasie...
[b]O tej parodii futbolu w Bydgoszczy zapominamy - o ile nie przegramy Derbów[/b]
Linia obrony: Kuś, Wsiluk, Kosanowic, Marciniak. Żytko na ławę!
Zagęścić drugą linie i zagrać z kontry na prostopadłe piłki do Nowaka. Steblecki podwieszony pod niego.
Psiarnia napewno będzie nacierać, więc gra na wymiane przy beznadziejnym Bojlewiciu czy Dudzicu - skończy się naszym pogromem. Trzeba ich przyjąć na 30 - 40 metrze i masakrować w kopaninie. Chaos jest naszym sprzymierzeńcem
Murzyna trzymać na ławce i wpuścić go w II połowie na podmęczonych UB-eków
WALKA jest kluczem do sukcesu w tym boju
Fakty są takie że chłopaki scipili na maksa.
Tez mnie wkurza ze nie ma w tym naszym klepaniu błysku
ale nie da się powiedziec ze nie stworzylo to sytuacji bo mieliśmy okazje
tylko zabrakło jakości (czyli umiejetnosci indywidualnych)
Stawowy nie strzeli za Boljevica, Marciniaka czy Dudzica
trenera zawsze bronia wyniki. czekam na 3 pkt z GTSem, Panie Wojtku, trzeba wreszcie to wygrac!
Taktyka pana stawowego taka zeby a noz jeden zero albo 0:0 żeby bramki nie stracić a gra w piłkę nożną niezależnie o ducha footballu chodzi o to by bramki strzelać i dać kibicom adrenaline satysfakcje z piekna gry to co widzę teraz w meczu VIL:RMA nie porównując tam jak drużyna przegra 4:1 4:2 5:3 3:2 3:1 2:1 zremisuje nawet to co oko cieszy jak i caly przebieg zdarzeń to co widać w naszej ekstraklasie wola o pomstwe do nieba bo za te pieniazki co zarabiaja nasi psuedo piłkarze bez żadnego znanego naziwska chodz one nie grają to technicznie jak i chęciami i umiejętnościami odbiegamy o rzeczywistości tego sportu a tiki taka stawewego nawet jak to się mówi ze liga nie ważna a derby najwazniejsze mam nadzieję ze zaskutkuje bo trenera mamy takiego jak i zawdonikow z czym do czego jaki jest cel ? wygrać derby to przez chwile człowiek zapomomni o animozjach ale..................... Cracoviaaaaaaaaaaa plan pana filipiaka długofalowy Cracoviaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
CracoviaNH Napisał(a):
> O tej parodii futbolu w Bydgoszczy zapominamy - o
> ile nie przegramy Derbów
>
> Linia obrony: Kuś, Wsiluk, Kosanowic, Marciniak.
> Żytko na ławę!
>
> Zagęścić drugą linie i zagrać z kontry na
> prostopadłe piłki do Nowaka. Steblecki
> podwieszony pod niego.
>
> Psiarnia napewno będzie nacierać, więc gra na
> wymiane przy beznadziejnym Bojlewiciu czy Dudzicu
> - skończy się naszym pogromem. Trzeba ich
> przyjąć na 30 - 40 metrze i masakrować w
> kopaninie. Chaos jest naszym sprzymierzeńcem
>
> Murzyna trzymać na ławce i wpuścić go w II
> połowie na podmęczonych UB-eków
>
> WALKA jest kluczem do sukcesu w tym boju
Tylko to nie byla parodia! Grali calkiem niezle - ale jak zawsze braklo skutecznosci i obrony!
To nie jest tragedia i nie tu pies pochowany - nie grali zle ,a przegrali wedlug planu.....
Miałem telefoniczną relację z I połowy, kiedy jechałem przez dolinę Aosty. Sms z wynikiem dopadł mnie przed tunelem pod Mont Blanc.
Dzięki temu gorycz porażki została szybko przykryta przez doznania estetyczne zafundowane przez przyrodę. Każdemu przed derbami polecam. Po derbach czeka mnie tylko szybka konsumpcja zapasów, które wiozę ze sobą. Niezależnie od wyniku zostaną szybko osuszone (nomen omen)
Do pierwszej bramki Zawisza nie zrobil sztycha. Wtedy powinnismy prowadzic juz 2-0 i byloby pozamiatane. Po golu sie rozkrecili i nasza gra siadla. A mimo to powinnismy wyrownac gdyby Dudzic nie byl Dudzicem a sedzia nie mial wady wzroku.
...powinniśmy...byłoby...gdyby
Esencja postu 3lvisa.
gramy coraz lepiej i tworzymy coraz wiecej wysmienitych sytuacji, lol, po 15 miesiacach wdrazania taktyki ta zaczyna przynosic owoce, tylko patrzec jak wkrotce strzelimy bramke :)
Nie ma co dużo się produkować , Wszyscy widzą jak jest - będziemy musieli mieć dużo szczęscia , aby pozostać w Exstralidze. Mam nadzieję że jeszcze nadejdą Super czasy dla Cracovi - Pozdrawiam .
Nie ma to jak rzeczowa dyskusja. Stacza sie nam to forum niestety. Chcialbym zobaczyc jaka to odkrywcza taktyke zastosuje dla naszych pilkarzy kolejny trener gdy juz Stawowego nie bedzie. Tylu ekspertow twierdzi ze bedzie lepiej, ze az chce to zobaczyc.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)