Kontuzja kolana
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
-
Kontuzje - ciąg dalszy.
Mało mi to mówi - kiedy prawdopodobnie bedzie do gry?
Za 5 tygodni.
uraz bodajże z meczu z malinowymi, kiedy jeżeli dobrze pamiętam niefortunnie upadł i został zmieniony w 1 połowie
Steblecki wygrał los na loteria z ta kontuzja bo przy Probierzu...
Myślę, że przy Probierzu właśnie Seba mógłby się stać piłkarzem. Musiałby go tylko nauczyć biegać i zbudować dobrą kondycję.
[quote='Miszczu2007' pid='1254574' dateline='1498221050']
Myślę, że przy Probierzu właśnie Seba mógłby się stać piłkarzem. Musiałby go tylko nauczyć biegać i zbudować dobrą kondycję.
[/quote]
Czyli bez szans.
[quote='Miszczu2007' pid='1254574' dateline='1498221050']
[/quote]
To ja też chyba zacznę chodzić na treningi do Probierza. Poza nauką biegania i kondychą (chociaż tutaj jak na 50-tkę na karku nie jest źle), będzie mnie też musiał nauczyć techniki. Ale skoro to taki magik, to może doczekam się debiutu w E-klasie.
Seba potrafi grać w piłkę. Brakuje mu tylko takiej normalnej koordynacji jeśli chodzi o bieganie. Na halę byłby jak znalazł.
4 dni później
Fatalne wieści dla Cracovii. Damian Dąbrowski zerwał więzadła?
Damian Dąbrowski, pomocnik Cracovii i reprezentacji Polski, doznał na treningu kontuzji kolana i nie pojedzie z zespołem na obóz do Grodziska Wielkopolskiego. W klubie obawiają się najgorszego scenariusza, czyli zerwanych więzadeł 24-latka.
– Poczekamy na badania. Damian miał sporo pecha, więc może wreszcie będzie miał szczęście – mówi trener krakowian Michał Probierz. Nowy szkoleniowiec Cracovii liczy na to, że uraz nie okaże się aż tak groźny, bo trudno znaleźć bardziej pechowego piłkarza niż Dąbrowski.
W marcu ubiegłego roku, w starciu z Lechem w Poznaniu (1:2), doznał kontuzji barku, przez którą musiał poddać się operacji i nie pojechał na EURO 2016, chociaż był pewniakiem u selekcjonera Adama Nawałki. Na początku poprzedniego sezonu pomocnik doznał kontuzji stawu skokowego, przez którą pauzował kilka tygodni i znowu stracił szansę na grę w kadrze, tym razem w starciu z Kazachstanem w el. MŚ. Później udało mu się zadebiutować w biało-czerwonych barwach w spotkaniu ze Słowenią (1:1), ale to jak na razie był koniec jego występów w reprezentacji.
Dąbrowski w środę wyjechał na badania do Poznania i na ich wyniki w Krakowie czekają z wielkimi obawami, a zarazem nadziejami, że jednak uraz nie okaże się tak groźny. 24-latek w ubiegłym sezonie LOTTO Ekstraklasy był filarem Cracovii i w jej barwach strzelił 4 gole i miał 7 asyst w 31 meczach, a Michał Probierz na pewno liczył, że zdrowy Dąbrowski pomoże mu w walce o czołowe pozycje.
za http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,damian-dabrowski-mogl-zerwac-wiezadla-w-kolanie,artykul,795500,1,1059.html
Ja pierd... Damian trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia!!!
8 dni później
Wiadomo jaka diagnoza u Dąbrowskiego?
Nie wiadomo, ale będzie wiadomo.
Za ile tygodni to chyba już wiesz ;)
Dalej cisza o kontuzji Damiana?
Przydałby się - oj przydał!
Dąbrowski,Vestenicki,Diego,Wójcicki -kontuzje w wyniku prze- czy niedotrenowania?
Jakieś szczegóły kiedy wrócą do dyspozycji MP!???
Wójcicki po operacji kolana, już trenuje zdaje się
Vestenicki miał jakiś drobny uraz
[quote='stary kibol' pid='1259217' dateline='1499534472']
Dalej cisza o kontuzji Damiana?
Przydałby się - oj przydał!
[/quote]
Nie chce być złym prorokiem ale podejrzewam, że Damian wróci dopiero na wiosnę . Obym się jednak mylił.
Niestety , potwierdza się , że jest żle :
Damian Dąbrowski może nie zagrać do końca roku
Ten chłopak ma ostatnio sporo pecha. Kolejne wyniki badań wskazują na to, że Damian Dąbrowski zerwał więzadła w kolanie. - Wygląda to na poważny uraz – mówi trener Cracovii Michał Probierz.
Dąbrowski doznał urazu pod koniec czerwca, w trakcie treningu. Natychmiast pojechał do Poznania na dokładne badania, ale pierwsza diagnoza nie była zbyt precyzyjna z powodu opuchlizny. Klub wciąż nie podał precyzyjnej informacji na temat stanu zdrowia jednokrotnego reprezentanta Polski, ale wiele wskazuje na to, że więzadła zostały zerwane.
- Jest to raczej poważny uraz, a przed Damianem dłuższa przerwa. Czekamy jeszcze na jedną diagnozę, ale na razie nie wygląda to dobrze – mówi trener Pasów, Michał Probierz. Zerwanie więzadeł może oznaczać, że Dąbrowski w tym roku nie wybiegnie już na boisko.
Uraz oznacza dla niego nie tylko przerwę. Pomocnik Cracovii liczył na transfer zagraniczny. - W kwietniu mówił, że chce odejść. Dla nas jego zdanie jest bardzo ważne, bo musimy wiedzieć, co zrobić z kluczową pozycją defensywnego pomocnika – mówił w czerwcu prezes Cracovii Janusz Filipiak, zanim Dąbrowski doznał jeszcze kontuzji.
Urazy już w zeszłym roku krzyżowały plany 25-letniego piłkarza. Dąbrowski miał duże szanse, by znaleźć się w kadrze na EURO 2016, jednak stracił je z powodu kontuzji barku. Musiał przejść operację i pożegnać się z francuskim turniejem.
Na początku poprzedniego sezonu pomocnik doznał kontuzji stawu skokowego, przez którą pauzował kilka tygodni i znowu stracił szansę na grę w kadrze, tym razem w starciu z Kazachstanem w el. MŚ. Później udało mu się zadebiutować w biało-czerwonych barwach w spotkaniu ze Słowenią (1:1), ale to jak na razie był koniec jego występów w reprezentacji.
za http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/kadra/damian-dabrowski-moze-nie-zagrac-do-konca-roku/c3z2xh
8 dni później
kontuzja, kontuzja, kontuzja - kiedy się to k..wa skończy
[quote='Churchill' pid='1262973' dateline='1500563541']
kontuzja, kontuzja, kontuzja - kiedy się to k..wa skończy
[/quote]
Za rok. Wraz z kontraktem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)