Rozbawił mnie ten śmieszny artykulik do łez. Jak ktoś myśli w tym momencie o zwalnianiu Stawowego to jest po prostu idiotą. Inaczej się tego nazwać nie da. A, że idiotów nie brakuje to nie wątpię. Nawet jednak Ci najbardziej zacietrzewieni nie są raczej aż tak głupi by teraz biegać do Filipiaka w sprawie wymiany trenera.
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Przecież ten "artykulik" powstał od początku do końca w umyśle pismaka PS...
Bardzo fajny wywiad z W.S w MKS Cracovia.Tv. Zwróccie uwagę na koniec wywiadu kiedy mówi o swoim kontrakcie z Cracovią.
3lvis Napisał(a):
Nawet jednak Ci najbardziej
> zacietrzewieni nie są raczej aż tak głupi by
> teraz biegać do Filipiaka w sprawie wymiany
> trenera.
A nie byłbym tego taki pewny
Chore klimaty/układy są od dawna
Tomasz H. dalej nie ma roboty .. a powinien ją mieć od dawna....
Stawowy zrobił wynik z rezerwowymi - nikt się tego nie spodziewał.
To teraz mu nawet pewnie te rezerwy rozprzedadzą - może nie podoła
Jeszcze jakiś fermencik w drużynie i spoko
Panie Wojtku siły, wytrwałości i powodzenia
Swoją droga to prze..jeb..ane jak się wie że tylko czyhają aby za plecami do..pie..rdolić ...
http://www.youtube.com/watch?v=hcrECsBls4U&feature=youtu.be bardzo przykry jest ten wywiad, zwłaszcza część dot transferów, widać że WS zdaje sobie sprawę że mogą mu podkupić skład. Widać też że nie działa współpraca na linii z Burlikowskim. W sumie nie wiem co myśleć, bo z jednej strony mieliśmy dobry sezon ale w sytuacji gdy odejdzie Nowak, Saidi i Kosa to nie będzie szklieteu drużyny, nie będzie kreatywnych zawodników. WS też mówi o tym że ma swoją listę i jest ona nierealna do zrealizowania. I tu nasuwa mi się myśl, ci którzy nie są na tej liście a podsunie mu ich Burlikowski będą się wdrażać przez pół roku i i tak nic nie zagrają a na tych z listy profesor nie wyłozy kasy. Ciężka sytuacja, chyba jedyna nadzieja w Filipiaku że zobaczy żę jest jakaś szansa na te upragnione puchary które będą realne po podziale punktów. nie wiem co myśleć - cieszyć się ze świadomosćią że to może ostatni raz kiedy gramy tak dobrze czy martwić się o utrzymanie. taka nasza dola
Upragnione puchary?
Przez kogo upragnione???
[quote=sterby]
Upragnione puchary?
Przez kogo upragnione???
[/quote]
Przez żonę prezesa ;)
Ja tam jestem za Stawowym. Wiem, ze czasem "pierd***i rozne brednie, jak ostatnio po meczu z legia o bokserze itp. ale ostatnimi czasy duzo trenerow przewijalo sie przez nasza lawke, wiec po co kolejna zmiana. wiem ze mamy zespul ktory jednego dnia moze wygrac 3-0 a drugiego przegrac 1-6... dlatego trzeba pracowac nad niektorymi rzeczami. Stawowy to chlop, gdzie Cracovie ma w sercu i takich ludzi nam trzeba. Mam nadzieje, ze beda jakies wzmocnienia, szczegolnie na obronie, bo chyba poza widzewem tracimy najwiecej bramek (a i tak zajmujemy wysokie 7 miejsce co jest dziwne w tym przypadku). Takze Pan Wojciech ma 2 miesiace, zeby przemyslec pewne sprawy i przygotowac druzyne do rundy wiosennej.
Mam nadzieję, że okres świąteczny spędzi na przemyśleniu, gdzie popełnił błędy (tak, wiem, jestem optymistą ;-)).
Blad jest w zapedzaniu sie 3-ch obroncow do przodu. Zostawianie jednego defensywnego pomocnika, ktory tez czesto przechodzi na polowe przeciwnika, jest niewystarczajace. Niestety w pilce, jak i w wielu innych grach obowiazuje zasada safety first (bezpieczenstwo przede wszystkim).
Edit: Jesli dla wykreowania sytuacji bramkowej nie wystarcza 5-ciu pomocnikow + napastnik i zwykle co najmniej 1 obronca, to powinno sie starac o wymiane przede wszystkim pomocnikow, niekoniecznie szukanie nowych, lepszych (w obronie) obroncow, choc w naszym przypadku przydaloby sie:).
Trapez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 3lvis Napisał(a):
> Nawet jednak Ci najbardziej
> > zacietrzewieni nie są raczej aż tak głupi by
> > teraz biegać do Filipiaka w sprawie wymiany
> > trenera.
>
> A nie byłbym tego taki pewny
> Chore klimaty/układy są od dawna
>
> Tomasz H. dalej nie ma roboty .. a powinien ją
> mieć od dawna....
>
> Stawowy zrobił wynik z rezerwowymi - nikt się
> tego nie spodziewał.
> To teraz mu nawet pewnie te rezerwy rozprzedadzą
> - może nie podoła
> Jeszcze jakiś fermencik w drużynie i spoko
>
> Panie Wojtku siły, wytrwałości i powodzenia
> Swoją droga to prze..jeb..ane jak się wie że
> tylko czyhają aby za plecami do..pie..rdolić ...
kto czyha, prosze o nazwiska.
Czyżby zaczynało się "przesłuchanie"?
czemu przesluchanie, chcialbym wiedziec, co to za ONI. po co sie czaic z tajemna wiedza jak baba.
Oj nie powiesz chyba Rufusie, że Stawowy ma w klubie i wśród rzeszy podpowiadaczy pełne wsparcie i zaufanie?
wiedzy na ten temat nie posiadam, nie wiem kto stanowi rzesze podpowiadaczy, ani kto w klubie kopie dolki pod Wojciechem. dlatego sie pytam.
Nie żebym był jakimś zwolennikiem Wojciecha, ale żeby się domagać w chwili obecnej zmiany trenera to trzeba być kompletnym debilem
chyba nikt sie nie domaga, ten artykulik linkowany wczoraj byl conajmniej smieszny
pismakowe pierdy :)
Głupich nie sieją, sami się rodzą.
[b]Który z zawodników dał Panu najwięcej radości?[/b]
[i]- Wszyscy... Bardzo się cieszyli, że grają w ekstraklasie, żaden mnie nie zawiódł, choć tempo robienia postępów jest u każdego inne. [...]
Teraz [b]nie miałem podstaw, by sadzać na ławce Kosanovicia czy Żytkę,[/b] a wstawiać tam np. Marka. [...]Ci, którzy nie grają, widzą, jak wygląda rywalizacja, każdy musi ocenić, czy lepiej zostać, czy też poszukać sobie miejsca w innym klubie. Jeśli zostaną, dam im takie same szanse jak innym. Okres przygotowawczy ma to do siebie, że każdy startuje od zera. [b]Na tę chwilę nie widzę zmiennika dla Żytki i Kosanovicia.[/b][/i]
- [b]Jakie widziałby Pan wzmocnienia?[/b]
- [i]Potrzebuję wzmocnień w każdej formacji poza bramką. [b]Na środku obrony,[/b] na prawej stronie defensywy. Przydałby się nam kreatywny zawodnik typu Masłowskiego, a także ktoś na skrzydło i zawodnik najbardziej wysunięty, kto mógłby zastąpić Nowaka. Patrząc na realne możliwości, to [b]priorytetem jest kwestia bloku obronnego.[/b] Gdyby odszedł "Kosa", to musimy mieć topowe wzmocnienie na tej pozycji. Bardzo potrzebny byłby prawy obrońca i skrzydłowy.[/i]
Z jednej strony cieszy mnie że WS widzi potrzebę wzmocnień w obronie, z drugiej strony wk.rwia że nie dał szansy Wełnie...skoro za priorytet uważa wzmocnienie obrony. Podstawą do oceny zawodnika winien być mecz, na treningach czy gierkach to i Dudzic gole strzela, jak jest na meczach każdy widzi...
Całość wywiadu -http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sport/pilka-nozna/1298581-oby-druzyna-sie-nie-rozpadla.html,0:pag:3,0:pag:1#nav0
Zubereg, trzeba dać Trenerowi argumenty żeby zmienił tak wrażliwą pozycję jak środek obrony. Prawda jest taka że nie mamy w tej chwili nikogo lepszego. Oby się to zmieniło w zimowym okienku.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)