Kosanovic grał w koszulce Kusia więc Jankes miał prawo się zamotać ;)
-
-
Wojciech Stawowy - treningi, sparingi, taktyka...
Zwolennikom WS proponuję oglądniecie powtórki wczorajszego meczu Portugalia - Holandia. Szczególne momenty dotyczące szybkości przeniesienia piłki od bramkarza na połowę przeciwnika. W jakiej części boiska Portugalczycy grali słynną tiki takę. Mając w obronie dwóch zawodników grających w jednym z najsilniejszych klubów świata (Real Madryt) nie rozgrywali piłki w żółwim tempie na własnym polu karnym. Trener Paolo Bento (były reprezentant kraju i później trener Sportingu Lizbona - występy w LM) mając na kilku pozycjach najlepszych zawodników na świecie nie podejmował takiego ryzyka jakie podejmuje WS mając do dyspozycji przeciętnych zawodników jak na naszą 1 ligę nie mówiąc o ekstraklasie. To co proponuje Stawowy mogą grać Orły Górskiego, należy jednak pamiętać że oni kiedyś byli 3 drużyną świata (niektórzy nawet dwukrotnie) i raczej piłka im nie przeszkadza jak większości naszych orłów. Domaganie się wprowadzania młodych zawodników nic nie da jeżeli będą musieli realizować utopijną taktykę WS, można im tylko zrobić krzywdę. Młody Jaroszyński czy Wełna przede wszystkim powinni grać poprawnie w obronie a potem być angażowani do zadań ofensywnych. Obrońcy w pierwszej kolejności powinni umieć grać obronnie a potem realizować zadania ofensywne. Te powinni realizować pomocnicy ale u nas takich prawdziwych wyjadaczy brakuje. Saidi większość spotkań zaczyna na ławce, reszta nawet nie miała okazji powąchać piłki na poziomie ekstraklasy nie mówiąc o poziomie międzynarodowym. I dlatego problemem jest WS bo uparcie twierdzi że nie zmieni taktyki i że ma odpowiednio dobrych zawodników to tej taktyki a to jest nieprawda.
Ja też liczę na to że WS wystawi Kite czy innego z tych młodych i ludzie zrozumieją wreszcie różnicę między Bronowianką a Cwelką. :)
Pasiak64 - bardzo fachowa analiza, zwłaszcza końcowe jej fragmenty ... Jaroszyński czy Wełna przede wszystkim powinni grać poprawnie w obronie a potem być angażowani do zadań ofensywnych.
Pasiak64, ale jest wielu ktorym sie wydaje ze my mamy styl :) podczas gdy inni nie maja , i sa przez to gorsi, mimo ze sa lepsi (lol np strzela nam o jedna bramke wiecej) :P
wiec nawet jesli dobrze napisane to raczej nie dotrze ;)
A Szarlatan powatarza ze nic nie zamierza zmieniac :)
wykop w kosmos wizjonera jest wnioskiem tak naturalnym jak poranne oddanie moczu
Po meczu z Puszczą trener Stawowy stwierdził m.innymi na temat Marka Wasiluka.... widać po nim, że ma zaległości treningowe.......
Panie trenerze, Marek rozpoczął przygotowania do sezonu od 22 czerwca, grając II połowę w meczu z MFK Karwiną gdzie nawet zdobył gola (Cracovia przygotowania do sezonu rozpoczęła od 29 czerwca w meczu z Okocimskim). Wystąpił we wszystkich meczach sparingowych w szeregach Śląska gdzie zaliczył 196 min gry. (co daje to 15 pozycje na 30 zawodników).Był dwukrotnie w "osiemnastce meczowej" przeciwko
Rudar Pljevlja w Pucharze Europy(eliminacje)Był w "osiemnastce meczowej"w takich meczach ekstraklasy jak z Koroną w Kielcach i z Jagielonią we Wrocławiu(ten ostatni mecz był 28.07.13)W dniu 31 lipca rozwiązał kontrakt zę Śląskiem i związał się z Cracovią. Panie trenerze KTOŚ tu się mija z prawdą, zatrudniliście po prostu SZROT, to nie są zaległości, to jest jego OPTYMALNA forma. Gratuluje następnego transferu.
no ale w tym transferze czuć rękę profesora, dla którego Wasiluk to jak dla WąSatego Żytko.
inna rzecz, że nie wyobrażam sobie, by WS tego transferu nie klepnął. odrzucał kolejnych stoperów, to tego (zapewne najgorszej opcji) odrzucić już nie miał jak. a co gorsza, JF może się domagać, by jego pupil grał, a akurat jest to jeden z nielicznych obronców, który nie jest lepszy od pary Żytko-Kosanović. zamienił stryjek siekierkę na kijek.
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Po meczu z Puszczą trener Stawowy stwierdził
> m.innymi na temat Marka Wasiluka.... widać po
> nim, że ma zaległości treningowe.......
> Panie trenerze, Marek rozpoczął przygotowania do
> sezonu od 22 czerwca, grając II połowę w meczu
> z MFK Karwiną gdzie nawet zdobył gola (Cracovia
> przygotowania do sezonu rozpoczęła od 29 czerwca
> w meczu z Okocimskim). Wystąpił we wszystkich
> meczach sparingowych w szeregach Śląska gdzie
> zaliczył 196 min gry. (co daje to 15 pozycje na
> 30 zawodników).Był dwukrotnie w "osiemnastce
> meczowej" przeciwko
> Rudar Pljevlja w Pucharze Europy(eliminacje)Był w
> "osiemnastce meczowej"w takich meczach ekstraklasy
> jak z Koroną w Kielcach i z Jagielonią we
> Wrocławiu(ten ostatni mecz był 28.07.13)W dniu
> 31 lipca rozwiązał kontrakt zę Śląskiem i
> związał się z Cracovią. Panie trenerze KTOŚ
> tu się mija z prawdą, zatrudniliście po prostu
> SZROT, to nie są zaległości, to jest jego
> OPTYMALNA forma. Gratuluje następnego transferu.
Szuwarku,
W 100% sie z Tobą zgadzam. Marek jest fajnym facetem ale moze być tylko uzupełnieniem składu a nie jego podporą. Nasz problem polega na tym ze wszyscy obrońcy mogą być zmiennikami a nie podstawowymi graczami.
szuwarek Napisał(a):
> Po meczu z Puszczą trener Stawowy stwierdził
> m.innymi na temat Marka Wasiluka.... widać po
> nim, że ma zaległości treningowe.......
> Panie trenerze, Marek rozpoczął przygotowania do
> sezonu od 22 czerwca, grając II połowę w meczu
> z MFK Karwiną gdzie nawet zdobył gola (Cracovia
> przygotowania do sezonu rozpoczęła od 29 czerwca
> w meczu z Okocimskim). Wystąpił we wszystkich
> meczach sparingowych w szeregach Śląska gdzie
> zaliczył 196 min gry. (co daje to 15 pozycje na
> 30 zawodników).Był dwukrotnie w "osiemnastce
> meczowej" przeciwko
> Rudar Pljevlja w Pucharze Europy(eliminacje)Był w
> "osiemnastce meczowej"w takich meczach ekstraklasy
> jak z Koroną w Kielcach i z Jagielonią we
> Wrocławiu(ten ostatni mecz był 28.07.13)W dniu
> 31 lipca rozwiązał kontrakt zę Śląskiem i
> związał się z Cracovią. Panie trenerze KTOŚ
> tu się mija z prawdą, zatrudniliście po prostu
> SZROT, to nie są zaległości, to jest jego
> OPTYMALNA forma. Gratuluje następnego transferu.
W.S. się po prostu przejęzyczył - nie zaległości treningowe tylko "taktyczne " :)
Michael1906 Napisał(a):
> Kuś nie grał w tym sparingu
W takim razie przepraszam za pomyłkę,
chodzi o zawodnika z nr 20 na koszulce
Proszę o podpowiedź kto się dał tak objechać
przy drugiej bramce?
Na meczu nie byłem, ale jak zobaczyłem na skrócie
jak zachowują się przy bramkach obrońcy
to myślałem, że mnie szlag trafi
Kosanovic (chyba)
Spiąć poślady to już muszą w sparingu z Koroną,bo wydaje mi się że po jakimś gładkim 0:3
jutrzejszy dzień może być ostatnim dniem pracy WSa w Cracovii.
Chociaż nie czytam "brukowców" ale postanowiłem podzielić się z Wami wypowiedzią (o ile ona jest prawdziwa?) naszego trenera- .....jeżeli koniecznie chciałbym ten mecz wygrać, odwołałbym poranny trening i postawił na inny skład......
"To po jakiego grzyba" zabrał ze sobą ponad 20 chłopa, żeby przerżnąć ten niepotrzebny mecz kiedy na Wielickiej , można było wzmocnić II drużynę i zdobyć kpl punktów.
http://sport.fakt.pl/Nerwowo-w-Cracovii-Stawowy-wisi-na-telefonie,artykuly,225746,1.html
Odnośnie wczorajszego meczu to ktoś mi ostatnio pisał, że Cholewiak jest cienki ;) A co z "Mistrzem Polski" Wasilukiem robił to wszyscy widzieli :)
zobaczylem skrot meczu i szczerze piszac jest on przerazajacy!
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> zobaczylem skrot meczu i szczerze piszac jest on
> przerazajacy!
Tiki takę to grała Puszcza a nasze "orly" biegały koło niepołomiczan jak stado baranów . Obrona totalne dno . Zdaję sobie sprawę z tego, że sa to tylko fragmenty meczu ale są faktycznie PORAŻAJĄCE .Niestety.
Tak sobie myślę, że nie powinno się opierać taktyki na dużej ilości podań (nazwijmy to tikitaką), ale w jakiejś konkretnej taktyce tą tikitakę wykorzystywać. Samo podawanie nie jest stylem, jest tylko jednym z czynników, które kształtują styl., a my na razie oprócz podawania nie mamy żadnej strategii i nie widać aby miało się to zmienic.
konrad_cracovia Napisał(a):
> Odnośnie wczorajszego meczu to ktoś mi ostatnio
> pisał, że Cholewiak jest cienki ;) A co z
> "Mistrzem Polski" Wasilukiem robił to wszyscy
> widzieli :)
To nie Cholewiak tylko Czychowski (nr 23), mlody chlopak wypozyczony z Lechii.
co za różnica?
Cholewiak woził innych :P
jak ktoś będzie chciał od stawowego by grał teraz / zagłębie/Wasiluk to po sparingu z puszcza radze żeby się nad sobą poważnie zastanowił.
|Super transfer panie burlikowski
Mecz z Puszczą ani nic nie poprawił ani nic nie zepsuł. Dodatkowo na swoje 90 lecie wygrali mecz z historyczną marką. Prawdą jest że poranny trening w środe był bardzo mocny. Nie wiem czy jest sens dyskutowania nad zmianą modelu przygotowań tylko pod taki mecz o nic. Mamy dwa tygodnie, i tutaj praca musi być wykonana pod ligę a nie sparingi. Dla mnie problemem są błędy undywidualne, które są być może wynikiem ciężkich treningów, ale obawiam się że nie do końca. Potrzebujemy wciąż dobrego stopera z marszu i w formie, którego wszyscy zaakceptują. Mimo wszystko histeria na forum jest kompletnie nie współmierna do rzeczywistości.
EDIT: :Literówka
W pierwszej kolejnosci potrzeba nam dobrze naoliwionych i w dobrym stanie taczek.
Nie wiem skad tyle pobłazliwosci na forum dla pseudotrenera.
Moze stad że gość zrobił już 4 awanse i da sie wreszcie oglądać naszych kopaczy ??
Skąd wziąłeś 4 ?
To co poreformujemy Stawowego ?
Wpuścić do I składu jeszcze więcej "szrotu burlikowskiego" ? i pupilków prezesa...
Cracovia była by bez choćby 1 pkt na koncie - ale pewne niektórzy w tej intencji na masze dają.....
I to pewnie było by na koniec..... bo mnie też powoli dopadają odruchy wymiotne....
No tak, 5 porażek, na 7 ostatnich rozegranych spotkań, z czego powiedzmy, że jeden nie przegrany zasłużenie to na 100% nie wina Stawowego, gdyby nie On przerżnęlibyśmy wszystko, a połowę dwucyfrowo... oczywiście przez Burlikowskiego :)
ludzie jak ktos pisze: dzieki Burlikowski za Wasiluka - to nie mam pytan. Przeciez kazdy nie wiele majacy wspolnego z Cracovia wie ze to [b]Filipiak[b] go sciagnal, tylko i wylacznie na swoje hej. Na szczescie Stawowy wystawil Marka(dobrze ze w meczu o nic) i wszyscy widzieli co i jak. Gosc jest cos w stylu Zytki tylko wyzszy wolniejszy i mniej obrotny. Na 3 lige moze by sie zalapal. Ja nie wiem czy profesor nie widzi tego co sie dzieje? Z tymi obroncami nie da sie grac, mozna liczyc na szczescie i tyle. Potrzeba transferow i tyle, i nie wazne czy bd Stawowy czy kto inny, Ci obroncy gwarantuja gowno, nawet grajac Welna i Jaroszynskim bedzie podobnie. Przeciez to nie jest obrona na ekstraklase. Ludzie! W zadnym klubie nawet w podbeskidziu nikt z naszych by nie zagral. Nie oszukujmy sie. To byla slaba obrona 1 ligi, a teraz jestesmy w Ekstraklasie. Trzeba bylo przez rok myslec o transferach i 3 obroncach, a nie szrotem chca grac.To jest jakas k.... kupa smichu. Ilu przez ostatni tydzien ogladneli obroncow, a przez ostatnie 2 tyg? Jeszcze 14 dni okienka, ruszac tylki, a nie gadac o wyeliminowaniu bledow. I niech Filipiak nie gada ze ma milion na transfery czy 50 tylko niech robi je i wydaje kase bo szkłem chcialby dupe utrzec a to boli szczegolnie kibicow ogladajacych Cracovie i jej obroncow.
Żyjecie przeszłoscią.
O 17.50 Małopolska tv rozpoczyna transmisję z Kielc.
Popatrzymy,podyskutujemy.
Mam nadzieję że nadtrener nie zaaplikuje naszym kopaczom porannego treningu,i w końcu będzie chciał wygrać.
Nie wiem tylko czy wyjechali wczoraj czy dziś bo jak dziś to mają prawo być zmęczeni.
[i]...jeżeli koniecznie chciałbym ten mecz wygrać...[/i]
Ta wypowiedź jeśli padła to w mojej ocenie kompletnie dyskwlifikuje Pana Wojciecha Stawowego jako trenera - a już szczególnie jako trenera takiego Klubu jak nasza [b]Cracovia[/b]
My zawsze walczymy o zwycięstwo
dziękuję za uwagę
Karvin Napisał(a):
> ...jeżeli koniecznie chciałbym ten mecz
> wygrać...
>
> Ta wypowiedź jeśli padła to w mojej ocenie
> kompletnie dyskwlifikuje Pana Wojciecha Stawowego
> jako trenera - a już szczególnie jako trenera
> takiego Klubu jak nasza Cracovia
>
> My zawsze walczymy o zwycięstwo
>
> dziękuję za uwagę
Czyli rozumiem, że wg Ciebie powinniśmy w każdym przedsezonowym sparingu wystawiać teoretycznie najmocniejszą '11', nie testować żadnego zawodnika i podporządkowywać cały reżim treningowy żeby koniecznie wygrać każdy mecz?
Istnieje pewna różnica pomiędzy stwierdzeniem, że walczymy o zwycięstwo, a że koniecznie, za wszelką cenę, musimy wygrać mecz...
Arro nie szuka logiki w nienawiści. Co by się nie działo to trzeba przypierdzielić Wojtkowi bo jest zaangażowany w pracę i chce jak nalepiej. Dlatego jest wuefistą i niech wnr (wg niektórych chciał tam iśc :P)
Arro - jeżeli się nie wpaja drużynie, że w każdym meczu gramy o zwycięstwo (bez względu na testy) to efektem tego jest "kicha ze stalówką" PP.
Piszesz, że.........w każdym przedsezonowym sparingu........ , na szczęście jesteśmy w trakcie sezonu, i mamy prawo wymagać od drużyny pełnego "profesjonalizmu".
Fakt, wszyscy cisną Stawowemu bo jest zaangażowany i chce jak najlepiej :), wszystko inne jest nieważne... NIENAWIŚĆ!!!
SaNtO Napisał(a):
> Dlatego jest wuefistą i niech wnr (wg niektórych
> chciał tam iśc :P)
z calym szacunkiem, przeciez juz tam byl?
wiem, że cięta riposta jest znakiem rozpoznawczym tego forum ale nie wyszło. zapytam: i ?
no i nic. nie ma co gadac o sercu w Pasy itp, wystarczy profesjonalizm w pracy i wygrane derby z GTS.
wszyscy chcemy tego samego (razem z wuefistą)
Ba, mamy z wuefistą jeszcze więcej "wspólnego"... ani jemu, ani nam nie płacą za chęci :)
Relacja live ze sparingu Korona - Cracovia
[url=http://tnij.org/y0hf]klik[/url]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)