Ten gość ma papiery na granie.
-
-
Przemysław Kita - Witamy w Cracovii!
Kita ma predyspozycje żeby zostać napastnikiem pokroju Nowaka, może nawet lepszym. Pytanie jednak jak sam podejdzie do swojego rozwoju. Ma technikę, potrafi odnajdywać się w sytuacjach zarówno podbramkowych jak i na własnej połowie. Potrafi rozegrać i poholować. Oby nie był kolejnym zmarnowanym talentem, ani wiecznie młodym 27 letnim perspektywicznym.
No ostatnia akcja piękna, szkoda, że bez bramki :)
Szkoda, ze bez bramki, ale na szczęście bez kontuzji.
Zamarlem gdy Przemek przez chwile leżał nieruchomo po ostrym wejściu bramkarza.
Komentatorzy angielscy na ES2 zazartowali, ze Kita strzelając bramkę w debiucie moze stać się polskim "baby-face-killer"
Chlopak niewatpliwie jest bardzo ciekawy. Na razie musi sie ogrywac, przyzwyczajac do otoczenia lepszych (partnerow i przeciwnikow), nabierac nieodzownego obycia i uczyc sie odpowiedniego rozkladania sil.
Mial wymarzony debiut (klubowy) i tym samym podniosl poprzeczke oczekiwan. Jesli bedzie systematycznie wchodzic na boisko i pokazywac sie nadal z dobrej strony, to na pewno ma szanse stac sie dobrym napastnikiem. Na razie ma lepsze od Nowaka warunki fizyczne, a reszty musi sie cierpliwie uczyc.
Na szczęście ma już od kogo, przed Nowakiem było z tym ciężko
Cthulhu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na szczęście ma już od kogo, przed Nowakiem
> było z tym ciężko
I oby się uczył czego Mu życzę .
http://www.sportmalopolski.pl/index.php/pilka-nozna/t-mobile-ekstraklasa/item/1759-przemyslaw-kita-cierpliwosc-poplaca
Ogrywać gościa, bo ma papiery na granie.
trochę jeszcze zagubiony w taktyce, trochę brakowało wyjścia na pole, choć i koledzy z zespołu tym dziś nie grzeszyli, ale jak już miał piłkę to nie wyglądało to najgorzej, akcja z dograniem do Saidiego wyśmienita, dodatkowo druga akcja w której połamali go dwaj drwale z Korony a sędzia milczał też na plus, faul jak nic tylko co z tego jak czarni mieli inne spostrzeżenia
Trenuj ,Przemo,trenuj a będą z Ciebie ludzie !
Gołym okiem widać, że chłopak ma papiery na granie. Powinien na stałe wskoczyć na miejsce rezerwowego za nie rokującego już na żaden rozwój Dudzica.
Szkoda, że Siadi przestrzelił po jego podaniu, bo Przemek miałby świetną asystę. Ale poczekajmy do meczu w Gliwicach
Kita tylko na zmianę bo sam mówił, że ma problemy z kondycją. Najlepszy pożytek z niego będzie jak będzie wpuszczany na podmęczonych rywali, a pierwszy skład może po przerwie zimowej jak dobrze popracuje nad kondycją.
Bardzo ciekawy chłopak, dynamiczny, sprytny. Szkoda, że dopiero teraz próbowany.
Wielki plus że został ściągnięty oraz wielki plus że dostaje szanse.
pewnie moglby dac wiecej gdyby byl egoista, mial taka akcje ze szukal podania, a powinien po prostu sam uwalic
latwo sie mowi :) wiem
W tej akcji miał ciężko żeby uderzyć skutecznie. Zdziwiłem się że dość młody piłkarz popisał się przytomnością i zagrał świetną piłkę do Ntibazonkizy. Oczywiście można by liczyć że wyjdzie mu niesamowite uderzenie, ale z tego kąta i przy tak ustawionym bramkarzu - wątpię.
nie chodzilo mi o ta kiedy podal do Saidiego, pozniej jedna
Muszę obejrzeć w takim razie dokładnie na powtórce. Coś było ale ciężko mi powiedzieć w tym momencie jak dokładnie to wyglądało:) Ogólnie jednak jego postawa mnie bardzo cieszy, ciekawe jak to jest z tą jego kondycją:)
Fajnie i spokojnie się chłopak wypowiada.
Poniżej krótki wywiad:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=pUUuEvQmkX0&feature=youtu.be]LINK[/url]
Kawał grojka z niego będzie.
Brawo "Kicior" oby tak dalej ,masz niesamowite czucie piły.
W sumie 82 minuty na boisku i 2 bramki.
Brawo Przemek, według mnie Kita chyba na stałe odsunął Dudzica od roli "etatowego wchodzącego" w końcówkach meczy.
Brawo!!
Nie wiem czemu ale bardzo lubie tego pilkarza.
Brawo za gola i za wypracowanie tego rzutu roznego.
Nosa chłop ma:)
Dziś tego "piłkarskiego nosa" dużo lepszym Nowakowi i Saidiemu brakowało.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Brawo!!
> [b]Nie wiem czemu ale bardzo lubie tego pilkarza.[/b]
> Brawo za gola i za wypracowanie tego rzutu
> roznego.
Strzelam że wielu Pasiaków podziela twoje zdanie:)
Chłopak więcej robi przez kilkanaście minut, niż Bartek Dudzic przez cały mecz i nie jest to tylko wiatr, jak w przypadku Dudzica. Każde jego dojście do piłki to zalążek ciekawej sytuacji.
Będzie z niego pociecha. Z Rużomberokiem niech gra cały mecz jako "9"
konserwa Napisał(a):
> Chłopak więcej robi przez kilkanaście minut,
> niż Bartek Dudzic przez cały [s]mecz[/s] [b]sezon[/b] i nie jest to
> tylko wiatr, jak w przypadku Dudzica.
Tak lepiej;)
Brawo, brawo piąte wejście i już druga bramka, tylko tak dalej.
Brawo, już myślałem, że wejdzie Dudzic, uffff
Gratulacje!
Jak tak dalej pójdzie to będzie miał więcej goli niż Dudzic przez wszystkie lata w ekstraklasie ;)
Stawiać na Przemka! To jest naprawdę talent. Jak potrenuje kondycje, siłe i motorykę - będziemi mieć niebawem polską emanację Rooney-a :)
A Dudzic do rezerw
KruszynaKSC Napisał(a):
> Brawo!!
> [b]Nie wiem czemu ale bardzo lubie tego pilkarza[/b].
> Brawo za gola i za wypracowanie tego rzutu
> roznego.
Może, za to, że ma zajebiste wejścia na boisku, a w wywiadach robi wrażenie poukładanego i sympatycznego grajka.
Pewnie dlatego że nowy,młody,perspektywiczny , z nadziejami i chcielibyśmy mieć nowego idola po Klichu :)
Może dlatego że strzelił już dwie bramki, w niecałych 90 minutach - w przeciwieństwie np do Bartka
Dudzica, Sebastiana Stebleckiego, Roka Strausa Łukasz Zejdlera czy innych ulubieńców Wojtka. I może dlatego że gdy wchodzi na boisko to mu się chce.
Ma chłopak nosa a i piłka Go szuka w polu karnym .
Dla mnie Przemek to taka młoda strzelba, która jest bardzo skuteczna.
Ma "serducho" do tego co robi, i robi to dobrze. Widać, że coraz bardziej nam jest potrzebny. Fajny chłopak.
O atak się już chyba nie musimy martwić. Nowak i Kita załatwiają sprawę, a przecież jest jeszcze Szewczyk, który za sezon, dwa też już będzie wchodził do drużyny
Szewczyk za sezon, dwa to bedzie wchodzil jak sie przedluzy z nim kontrakt ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)