Wg portalu Transfering.pl
Koniec Ntibazonkizy w Cracovii
Mecz ze Śląskiem Wrocław był ostatnim, w jakim w barwach Cracovii zagrał Saidi Ntibazonkiza.
Reprezentant Burundi nie przedłużył kontraktu z "pasami" i odchodzi z krakowskiego klubu za darmo.
-
-
Saidi Ntibazonkiza - witamy ponownie!
Ja mu sie nie dziwie. Proces ciecia kosztów trwa.
Występ Saidiego w meczu z Bostwaną : http://www.90minut.pl/news/233/news2338319-ePNA-Saidi-Ntibazonkiza-zagral-w-reprezentacji-Burundi.html
Wiadomo kiedy Saidi wraca z repry?
4 dni później
już wrócił, dzisiaj widziany w towarzystwie Niedzielana, Radomskiego i jeszcze kogoś bliżej mi nieznanego w Galerii Kazimierz na porannej kawie :P był w wyśmienitym humorze i zabawiał współtowarzyszy tylko pytanie czemu ? podpisał nowy kontrakt z Pasami czy się gdzieś wytransferował :D
moze arek zalatwil mu nowe auto...
Albi zwrócili mu stare. ;)
9 dni później
PAOK ? szkoda , wciaz mam jednak nadzieje ze cos wam w podpisywaniu umowy nie wyjdzie
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/saidi_ntibazonkiza__dziekujemy
Dzięki Czarna Perło za wszystko i powodzenia!
Dzieki za mozliwosc ogladania pilkarza, a nie kopacza na Ziemii Swietej. Wprawdzie z zaangażowaniem bywało różnie, ale dzieki umiejętnościom i technice bedziesz długo pamietany.
Dzięki za te lata, nie zapomnę na pewno gola z Polonią Bytom, wejścia z Niecieczą czy pierwszego meczu z wksem. Powodzenia w przyszłości - szkoda, że nie zostaniesz.
Powodzenia.
Szkoda, lubiłem tego gościa :)
Powodzenia!
Sympatyczny,. Zawsze bardzo jasno stawiał sprawę po co tu jest, nie opowiadał bajek. Piłkarsko wielka strata, moim zdaniem dziura nie do załatania.
Powodzenia, Saidi!
Szkoda chłopa. Robił różnicę. Powodzenia!
Powodzenia.
Szkoda...
Za niezłą kasę wykonywał niezłą robotę. Mógł więcej, ale nie musiał. Powodzenia.
Szkoda. Powodzenia Saidi.
Najlepszy piłkarz jaki grał przy Kałuży od pierwszego awansu do ekstraklasy
Szkoda ...
Dziękuje
Dzięki Saidi za wszystko, za godne reprezentowanie Pasów, za Twoje niezapomniane rajdy i gole i za Twoje serce dla dzieciaków ! :)
Powodzenia w dalszej karierze ! I nie zapomnij o nas !
jeden z najlepszych zawodników jacy grali w Pasach. Szkoda, że odchodzi :( Powodzenia Saidi - dzięki za wszystko !
new211 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jako, że Saidi został już oficjalnie zgłoszony
> do rozgrywek, a stary temat ma prawie 80 stron,
> zaczynamy od nowa, tak, jak mam nadzieje nasz
> murzynek.
>
> Przy okazji - wszystkiego nnajlepszego z okazji
> urodzin, 100 lat etc. a przedewszystkim dużego
> wkładu do naszego awansu do Ekstraklasy.
>
> Powodzenia!
>
>
>
> cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/ntibazonk
> iza_zgloszony_do_rozgrywek
>
> cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/urodziny_
> saidi_ntibazonkiza
Zorientowałem się, że napisałem tutaj pierwszy post, więc napiszę i jeden z ostatnich w tym temacie:
1 liga i 1 runda, napawdę udane, szkoda, że potem w całej drużynie się cos posypało, jednak to nie jego wina. Dziekujemy i powodzenia dalej.
Jakkolwiek to zabrzmi, to dodawał naszej drużynie kolorytu. Był nieobliczalny i właściwie to lubiłem patrzeć na jego grę. Mój wujek ma teorię, że tylko dla Saidiego na stadion przychodził dodatkowy tysiąc widzów - "Bo wiesz, ludzie chodzo na tego murzyna"...
OGROMNA STRATA. Nie do nadrobienia transferami z Polskiego 2 poziomu rozgrywek...
ale po Portugali już warto by poszukać. Szkoda , że Cracovii na Saidiego nie stać ale na porządny replacement powinien padrone się szarpnąć...
Niestety odchodzi.. wielka szkoda, ciężko będzie o gościa jego pokroju..trudno..powodzenia Saidi..miej Pasy w sercu na zAWsze...
szkoda, dzieki za wszystko, bylo pare dobrych chwil, nie oszczedzal sie.
Powodzenia Saidi!
Rafi Napisał(a):
> Mój wujek ma teorię, że tylko dla Saidiego na
> stadion przychodził dodatkowy tysiąc widzów -
> "Bo wiesz, ludzie chodzo na tego murzyna"...
nie on jedyny , mój dziadek tak samo twierdził ;)
szkoda, bardzo dobry zawodnik ,sympatyczny człowiek .. jeden z najlepszych piłkarzy jakich miałem możliwość oglądać w Cracovii .
Powodzenia Saidi , oby Ci szło jak najlepiej !
wielka szkoda, robil wielka roznice. Powodzenia
Szkoda, dodawał kolorytu tej ogórkowej lidze. Powodzenia.
Dzięki i powodzenia
Nesta Napisał(a):
> wielka szkoda, robil wielka roznice. Powodzenia
otóż to... Obawiam się ,że długo nie zobaczymy grojka z choćby porównywalnymi umiejętnościami.
Bardzo drogi, kontuzjogenny i nieskuteczny egoista.Mógł przejść do historii i ale w chwili prawdy , wychodząc sam na sam z miśkiewiczem najpierw źle przyjął piłkę,a później się potknął...
Oddać mu trzeba, że był jednym z nielicznych piłkarzy a nie kopaczy w erze Comarchu. Wiele razy przynosił Nam radość, ale też wiele razy zawiódł. Zawsze mówił, że jest w Krakowie grać i zarabić - nie owijał w bawełnę (jakkolwiek to brzmi) :)
Saidi powodzenia w Grecji czy też w Belgii. Dzięki za 4 lata grania w koszulce w Pasy !
Szkoda że odchodzi bo przynajmniej potrafił grać w piłkę .
Powodzenia Saidi !
Dzieki za grę w Cracovii i powodzenia.
Mój kilkuletni Siostrzeniec gdy zobaczył Saidiego po raz pierwszy to pózniej miał same koszmary z Jego udziałem i tylko dla Niego chciał przychodzić na mecze:P
Mozna powiedziec, ze za taką kase mógł wiecej... ale mozna tez, ze nie miał z Kim...
Gdy pojawiał sie na boisku to zawsze rodziła sie nadzieja na lepszy wynik, gole, jakies niekonwencjonalne zagranie. Bez Niego druzyna zawsze wyglądała tak jakos szaro i ponuro, wiec tymbardziej trudno bedzie na poczatku przyzwyczaic sie do nowej rzeczywistosci...
Powodzenia Czarny Zbawicielu!
To jest bez dwóch zdań bardzo poważne osłabienie naszego zespołu :(
Najlepszy piłkarz, jakiego widziałem przez 18 lat chodzenia na Cracovię...
A może nawet jedyny piłkarz?
Dzięki i powodzenia!
21 dni później
Tej, coś nie słychać aby Saidi znalazł nowy klub, chyba jednak był za dobry...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)