Mamy nadzieję Dyrektorze, że to nie koniec transferów ;)
-
-
Burlikowski dyrektorem sportowym
chcialbym umiec sie tak cieszyc z niczego jak Wy :) szykuje sie sezon-niespodzianka z połową nowego składu (oby nie drewna).
Ważne, że wreszcie zaczynamy kompletować zespół przed startem przygotowań do nowego sezonu. Poprzednie okna transferowe to były na zasadzie do ostatniej chwili - będzie czy nie będzie nowy zawodnik.
Oczywiście, część z dotychczasowych transferów do zawodnicy grający dotychczas na 1 ligowym poziomie. Nie wiadomo jak odpalą w ekstraklasie.
13:30 i jest kolejny transfer. Gratulacje za ciekawy tydzień. Tylko Pan nie przesadź bo będziesz Pan miał Tabisza na sumieniu jak w końcu nie wytrzyma tylu nowych nazwisk na liście płac.
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 13:30 i jest kolejny transfer. Gratulacje za
> ciekawy tydzień. Tylko Pan nie przesadź bo
> będziesz Pan miał Tabisza na sumieniu jak w
> końcu nie wytrzyma tylu nowych nazwisk na liście
> płac.
O to to .
przeciez po odejsciu Saidiego zostaje kasa na mały kontener zawodnikow na dorobku
3lvis- raczej bilans będzie na plus. Ci, którzy przychodzą nie dostaną tej kasy, którą mieli ci, którzy odchodzą. Już pozycje pt. Mrozik czy Horoszkiewicz zmieszczą się w wynagrodzeniu Władka, a jest tam jeszcze trochę luzu na kolejnego młodego zawodnika. ;)
rmszar Napisał(a):
> 3lvis- raczej bilans będzie na plus. Ci, którzy
> przychodzą nie dostaną tej kasy, którą mieli
> ci, którzy odchodzą. Już pozycje pt. Mrozik czy
> Horoszkiewicz zmieszczą się w wynagrodzeniu
> Władka, a jest tam jeszcze trochę luzu na
> kolejnego młodego zawodnika. ;)
Pytanie oczywiście czy Ci młodzi zawodnicy w sumie będą mieli umiejętności Władka ;)
Strasznie Was ostatnie dwa lata uśpiły. Przypomnę że naszym głównym problemem było właśnie ściąganie hurtowo piłkarzy/kopaczy do drużyny którzy potem nic nie grali. Tak było przez pare sezonów i zaowocowało dwoma spadkami.
Więc radzę więcej lodu na głowę i wyciągać wnioski z przeszłości a nie jarać się każdym nazwiskiem które choć raz było wymienione w przeglądzie sportowym.
Wpomniana przeszłość mnie akurat skutecznie wyleczyła z nerwowych ruchów, przewietrzaniem hurtowym skłądu i paru innych rzeczy. Czy Podoliński zbuduje od nowa drużynę w miesiąc? Sami sobie odpowiedzcie. Fakty są takie że kompletnie Klub przekreślił pracę wykonaną przez ostatnie dwa lata. I nie mają tu znaczenia żadne sympatie lub antypatie. Czyste fakty.
Nasuwa się przysłowie: "cudze chwalicie, swego nie znacie". Jeśli ktoś twierdzi że te nazwiska nas zbawią, to gratuluję samopoczucia.
SzymciuKSC - tylko weź pod uwagę to, ilu zawodników teraz od nas odchodzi. Wcześniej nie pamiętam żeby w tym samym czasie odchodziło w ciągu tych dwóch sezonów kiedy spadliśmy aż tyle osób i to osób, które w miarę regularnie grały w pierwszym składzie, z różnym skutkiem oczywiście.
No ja własnie Szymciu mam te obawy. Po prostu NIE WIERZĘ w budowę drużyny w miesiąc czy 2-a miesiące(niektórzy nawet mówią ,że potrzeba sezonu i więcej)...a my mamy bardzo dużo zmian w 11-e.
Wszelako teraz to możemy tylko i wyłącznie trzymać kciuki za trenera i dać mu KREDYT ZAUFANIA!
Obawy oczywiście też mam, jednakże chciałbym przypomnieć kolegom, że przytłaczająca większość odchodzących zawodników zwyczajnie nie sprawdziła się w dłuższej perspektywie i co nawet ważniejsze - nie rokuje by miało się coś zmienić. Taka wymiana to ryzyko, ale uważam, że trzeba je było podjąć. Transfery dokonane na początku okienka, przed obozem i nowy trener pozwalają z nadzieją oczekiwać na nowy sezon. Nazwiska może nie powalają, ale wyglądają na przemyślane ruchy i, o czym nie wolno zapominać w tych czasach -nie rozwalają budżetu. Powyższe, plus dochodzące z Klubu sygnały pozwalają mieć (wreszcie!) nadzieję, że wszyscy w Klubie będą ciągnąć wózek w JEDNĄ STRONĘ. W tym upatruję szansy na sukces.
Jak dla mnie Podoliński w jeden sezon drużyny nie ułoży. Podpisał kontrakt na 2 lata i myśle, że drugi sezon będzie przełomowy. Może odgrzebie Zejdlera, wszyscy go chwala chłopak gra na razie mało, a jak gra to słabo. Zobaczymy co z Wawrzynkiewiczem, przyjdzie coachu i może się okazac, że dostanie pare szans. Co daje nam aż 3 zawodników na prawą strone. Mrozik i Kapustka raczej będą walczyc o miejsce jokera w druzynie. W srodku zostanie Budzik, Cetnar, Szela, Dąbrowski więc będą mieli szanse się wykazac. Zakładam, że minimum 2 będzie miało kontuzje co u nas jest już z roku na rok normą. Szkoda tylko, że jak Podoliński zrobi w 2 sezonie dobry wynik to odejdzie do mocniejszego klubu;/
Jak zawsze krytykowałem dyr sportowego to teraz moge powiedziec, Dobra robota, szybko, sprawnie,transfery przed okresem przygotowawczym, bez wycieków do mediów. To się ceni. Ciekaw jestem kto z I ligi do nas jeszcze trafi bo przecież Podoliński zna ją na wylot. Siedział w Ząbkach 3 lata więc każdego kopacza ma zarejstrowanego.
Khalid Napisał(a):
> No ja własnie Szymciu mam te obawy. Po prostu NIE
> WIERZĘ w budowę drużyny w miesiąc czy 2-a
> miesiące(niektórzy nawet mówią ,że potrzeba
> sezonu i więcej)...a my mamy bardzo dużo zmian w
> 11-e.
>
> Wszelako teraz to możemy tylko i wyłącznie
> trzymać kciuki za trenera i dać mu KREDYT
> ZAUFANIA!
O jakich zmianach w jedenastce mowa?
Bramkarz - Pilarz
Obrona Marciniak, Żytko, Mikulic, RYMANIAK
Pomoc Budzinski, Dąbrowski, CETNARSKI, Papadopulos, Kapustka
Atak Nowak.
Do tego są jeszcze Kita Steblecki Szeliga Nykiel, Jaroszynski, Szewczyk.
Jakie wiec wielkie rekonstrukcje?
Poza Saidim odchodzą wiosenni statyści.
Khalid - trudno będzie zweryfikować umiejętności tych młodych, w stosunku do Władka z I ligi, bo jeśli chodzi o ekstraklasę, to Władek ich po prostu nie miał ( a grał tam bodaj dwa sezony).
zgadzam się z eredinem. z tych co zostają spokojnie można by skonstruować wyjściową jedenastkę. Odchodzący grali piach, można mieć nadzieję, że przychodzący podniosą poziom. Do tego trener, który będzie się chciał wykazać. I wydaje się, że wreszcie procesor trafił na szkoleniowca, który ma podobny do niego pogląd na budowanie drużyny, co rokuje spójnej koncepcji w klubie, a nie wojenkami koterii.
Nie obawiam się więc przesadnie o przyszłość, choć może na walkę o podium w pierwszym sezonie Podolińskiego nie liczę.
Ja stawiam wysokie cele w I sezonie. 4 pkt z GTS-em oraz pierwsza ósemka. Drugi sezon, 6 pkt z GTS-em oraz "pudło". A następnie kto wie czy coś z warsztatu ................... :)
Pan Piotr idzie jak "burza"
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/pracownicy_i_trenerzy_cracovii_wygrali_z_prokocimiem_krakow
Poproszę jeszcze o jednego szybkiego skrzydłowego i uznam , że kadra została dopięta :)
Ilościowo to by się może i zgadzało ale obawiam się by poszla za tym jakość inaczej dyrektor będzie miał pseudo "hurtownika" :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)