Ktoś kto zatwierdził sztuczną murawę na W101 do czegokolwiek powinien być po niej wleczony końmi. Przecież od zawsze wiadomo, że używanie tego boiska może być przyczyną wielu groźnych chorób.
-
-
Juniorzy CRACOVII
a czy ktoś z was wie jaki jest status tej nowej murawy bocznej na wielickiej? czy ona bedzie kiedys dostepna i kto tam bedzie trenowal / gral??
w sumie nieźle wyszło, już wiemy co robić na wypadek dwumeczu z GTS-em w finale MPJS ;)
Troska Cracovii o juniorów.........
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,16609322,Cracovii_troska_o_juniorow____Grozi_im_walkower.html
"Dodatkowo Cracovia musi liczyć się z konsekwencjami finansowymi, bo w innym punkcie regulaminu czytamy: "klub jest w pełni odpowiedzialny za przygotowanie stadionu do gier mistrzowskich. Klub, który nie dopełnił tego obowiązku i z winy którego zawody nie doszły do skutku, ponosi stosowne konsekwencje regulaminowe oraz pokrywa przeciwnikowi wszystkie koszty związane z przyjazdem na nieodbyte zawody".
Czyli skąpstwo podwójnie ukarane. Co zresztą nie jest niczym nowym, wszyscy wiedzą, że takie "oszczędności" jak dorobienie rezerwowego klucza do magazynku z wapnem muszą się skończyć tragikomicznie. A straty wizerunkowe z tej groteski? takie, jakby pięć wielkich banerów z nazwą Comarchu polać czerwoną farbą, albo i większe.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
A straty wizerunkowe z tej
> groteski? takie, jakby pięć wielkich banerów z
> nazwą Comarchu polać czerwoną farbą, albo i
> większe.
Ale media aż trąbią , może o to chodzi by pisano jak najwięcej . Treść nieważna .
W klubie uchodzacym za profesjonalny takie sytuacje nigdy nie powinny miec miejsca. Wstyd
Nie będzie walkowera, będzie za to nowy termin meczu w CLJ.
rmszar Napisał(a):
> Nie będzie walkowera, będzie za to nowy termin
> meczu w CLJ.
czyżby mecz w Mielcu, i wszelkie koszty miała pokryć Cracovia?
Tego w decyzji Departamentu Rozgrywek Krajowych PZPN nie ma. To w ustaleniu pomiędzy klubami.
Uważam, że Stal Mielec zachowała się bardzo elegancko i sportowo, bo równie dobrze mogli nie wyrazić zgody na powtórne rozegranie meczu i łatwo zainkasować 3 punkty.
Wg mnie to FAIR PLAY dla Stali Mielec.
Nie odbyty mecz pomiędzy juniorami Cracovii a Stalą Mielec, odbędzie się 12 listopada o godz 12-tej na obiekcie Stali Mielec
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/nowy_termin_meczu_juniorow_cracovii_i_stali
Cracovia - MKS Trzebinia-Siersza 9-1 (1-1)
Znowu festiwal strzeleckie urządzili sobie młodzi juniorzy Cracovii. Druga połowa to już dzieło zniszczenia. Popisową rolę rozegrali skrzydłowi Cracovii - Gawle(37) i Słomka(9), którzy nie tylko strzelali ale również asystowali, to oni dali początek tego festiwalu bramkowego. Cały zespół zasłużył na pochwałę, choćby tylko z tego powodu, że grali do końca i nie było straconych piłek, a wszędobylscy Żabai Tymoszczuk cały czas napędzali pozostałych kolegów. Trener Cracovii swoimi celnymi uwagami żyje cały mecz, dawno takiego treneiro u młodzieży nie widziałem.Jeszcze raz gratulacje dla całego zespołu. W zespole Trzebini jest taki zawodnik, którego chciałbym widzieć w Cracovii - Srodkowy napastnik, który potrafi przyspieszyć (technika połączona z szybkością) wygrać pojedynek "jeden na jeden" (nasz obrońca faulował go w polu karnym i rzut karny wykorzystali) uprzykrzał naszym obrońcom życie. Jego nr to 8 a nazwisko prawdo podobnie Łukasz Sochacki. (będę śledził jego losy, bo jak znam życie, zapewne nikt go do nas nie sprowadzi, a szkoda, i to wielka).
Po aferze, z niedopuszczeniem sędziego do spotkania pomiędzy Cracovią a Stalą Mielec, co zastałem dzisiaj:
- boisko sztuczne - świeże siatki na bramkach, wszelkie dziury po bramkach bocznych zaślepione (odpowiednimi zaślepkami).
- boisko główne - linie odlane, a najbliższy mecz dopiero w niedziele
- boisko boczne trawiaste - na nim trenujący juniorzy starsi
DA SIĘ? DA SIĘ! TYLKO TROCHĘ ORGANIZACJI.
Tabisz wrocil z urlopu ?!
Dopiero piąta kolejka ligi młodszych juniorów,a Cracovia ma już 6 pkt przewagi nad drugim zespołem. Tera (najbliższą sobotę) ciężki przeciwnik, wyjazd do SMS Kraków, który dziś wygrał na GTS 0-2.
Pełna kolejka i tradycyjnie tabelka
http://sportowetempo.pl/pn_malopolska_mljm2_1415
I warto zaznaczyć Szuwarku, że dwie następne kolejki to kolejno mecze z SMS i Dunajcem, czyli nie zapeszając nasi juniorzy mogą sobie wyrobić po " pierwszej rundzie " co najmniej 9 pkt. przewagi nad drugim zespołem :)
piotrek67 Napisał(a):
> Ja mam takie malutkie pytanko - czym się w Klubie
> zajmuje pan Łach oprócz robienia zamieszania ,za
> co bierze wynagrodzenie ,za co odpowiada i co
> dobrego uczynił dla Klubu podczas swojego
> długiego już pobytu ?
>
> Za odpowiedź z góry dziękuję .
Koordynator programu rozwoju młodzieży (funkcja wymagana przez PZPN w każdym klubie ekstraklasy)
No dobrze, ale coś robi czy tylko figuruje?
leszeczek Napisał(a):
> No dobrze, ale coś robi czy tylko figuruje?
trudno mi go ocenić jako fachowca, ale za nim przemawiają ostatnie dwa lata - brąz i srebro MP juniorów
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)