wszyscy wiemy, że celem jest awans,
ale chwilę pospekulujmy co by było gdyby...
i proszę mnie nie posądzać o brak nadziei na awans,
jestem jednym z największych orędowników tej drużyny i perspektyw na przyszłość
potraktujmy to jako [b]wolną trybunę dla malkontentów[/b],
dla tych którzy uważają, że awansuje Flota z Nieieczą, ew. Miedzianka czy Zawisza,
jeśli zostaniemy w I lidze to na teraz wygląda, że zagramy w niej - oprócz GKS Bełchatów i Podbeskidzia Bielsko-Biała z Energetyk ROW Rybnik, Bytovią Bytów, Puszczą Niepołomice i Wisłą Płock...
pzdrw
-
-
NIE AWANSUJEMY, i co wtedy?
Co wtedy? Większa bida w Klubie, czy to nie oczywiste? Jedyny plus(nie dla nas) taki, że piłkarze właśnie takiej Bytovii czy Puszczy że zagrają w oficjalnym meczu na jednym z najlepszych stadionów w Polsce(o czym w większości pewnie mogą zapomnieć).
Trener Stawowy zbierze konkretną burę od zarządu i przede wszystkim kibiców ale zostaje na stanowisku i dostaje drugą szansę, drugi sezon na awans.
Jeśli nie awansujemy drastycznie pogorszy się już i tak nienajlepsza sytuacja hokeja (na razie przyjmuję scenariusz PLH, a nie potencjalnej ligi wschodnioeuropejskiej).
Natomiast samo stanowisko Stawowego uzależniłbym od sytuacji tego "nie-awansu". Jeśli minimalną liczbą punktów, jeśli pechowo (kontuzje, przekręty sędziowskie), jeśli z wypracowaniem minimum 1,85 p/mecz - można dyskutować o zasadności jego pozostania na stanowisku. W przeciwnym razie - byłbym za zwolnieniem.
Pozostaje jeszcze kwestia składu I ligi w przyszłym sezonie. Zagrożenia z powodu tegorocznych spadkowiczów raczej nie będzie. Podobnie ze strony awansowiczów. Dlatego uważam, że w przypadku braku naszego awansu, najkorzystniej będzie jeśli do Ekstraklasy wejdzie dwójka z trójki: Miedź, Zawisza, Tyski GKS. Flota sezonu konia prędko nie powinna powtórzyć, a Nieciecza - ileż można? :)
Ro Man przestaje pisać, jego przeciwnicy "polityczni" również. Forum kibiców Cracovii przestaje funkcjonować na obecnych zasadach. Tematy sportowe z braku zainteresowania zostają wrzucone do Hyde Parku i tam po kilku miesiącach kończą w niebycie. Na forum natomiast zaczną królować takie tematy jak:
kuchenne rewolucje,
ukryta prawda,
jaka to melodia,
itd.
1. Duża liczba kibiców pamiętająca dużo gorsze czasy "przeżyje" i drugi sezon na drugim szczeblu rozgrywkowym.
2. Profesor raczej się nie wycofa ale ograniczy finansowanie do minimum.
3. [b]Hokej znajdzie się w sytuacji w jakiej znajdował się przed tzw. "erą Comarchu"[/b]. :(
Zagramy z Puszczą i spokojnie czekamy na awans HKS, chodzimy na mecze dalej, oczywiście reszta tak jak napisaliście wyżej, ostateczna śmierć hokeja (chyba że znajdzie się jakiś sponsor, ale mało to realne), koniec ekskluzywnych obozów zagranicznych, jakichkolwiek płatnych transferów, odejście przynajmniej kilku zawodników do klubów, które awansują lub konkurencji, gra młodzieżą, hmm.. Piotr Górecki na trenera? Mniej więcej tak to może wyglądać.
Brak awansu w tym sezonie może oznaczać brak awansu w perspektywie najbliższych lat. No ale, utarło się, że jak lecimy to na lata. Na początku sezonu myślałem, że nie awans jest najważniejszy, ale budowanie drużyny. W tym momencie widzę, że awans jest koniecznością, jeśli Cracovia ma cokolwiek jeszcze znaczyć w krajowej piłce.
A czy my na pewno chcemy awansować?
Za stosunkowo niewielkie pieniądze jesteśmy w czubie II levelu, media o nas piszą, bł. Wojciech pląsa pośród rozstawionych kamer i mikrofonów, stadion pełen, nikt nie używa brzydkich wyrazów w stosunku do profesora, Tabisz przestał istnieć w świadomości kibiców.
A w ekstraklasie, trzeba wydać mnóstwo kasy na wzmocnienia, będą mecze z cwks i gts co dużo kosztuje, Comarch znowu będzie sponsorował drużynę, która będzie pośmiewiskiem piłkarskiej Polski i jeszcze ten okropny PZPN z Ekstraklasą S.A.
brrrrrr
Czy w II (I) lidze jest nam źle?
Tylko ten cholerny hokej
;)
Jeśli nie awansujemy ...będziemy nadal w I lidze. Większa liczba meczy z jakże ciekawymi drużynami, tańsze karnety/bilety, mecze w tygodniu nie tylko w weekendy, najwieksza frekwencja w lidze - "plusów" jest cała masa :D
Przed sezonem spodziewałem się powrotu do ekstraklasy dopiero po 2 - 3 sezonach, więc dla mnie nie będzie tragedii jeśli nie awansujemy w tym roku, choć oczywiście chciałbym żebyśmy awansowali już w tym sezonie.
W zasadzie martwi mnie tylko ewentualny wpływ braku awansu w piłce na los sekcji hokejowej.
I liga w przyszłym sezonie zakładając, że kształt tabel miałby się nie zmienić, hmm - brzmi niby znajomo ale jakoś smutno, na pewno ożywiłoby tę ligę pojawienie się innego niż wskazane spadkowicza z ekstraklasy - drugiej Wisły, ale z Krakowa
wskazujcie faworytów,
wpisujcie miasta!
Arka Gdynia
Bogdanka Łęczna
Bytovia Bytów
Cracovia
Dolcan Ząbki
Energetyk ROW Rybnik
GKS Bełchatów
GKS Katowice
GKS Tychy
Kolejarz Stróże
Miedź Legnica
Olimpia Grudziądz
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Puszcza Niepołomice
Sandecja Nowy Sącz
Wisła Płock
Warta Poznań
Zawisza Bydgoszcz
to pojdziemy spalic glowna siedzibe w Krakowie gazety w. :D
taaa, a ja podpalę Puszczę Niepołomicką, bardzo "mądry" skręt w dyskusji...
Umrzemy , wszyscy umrzemy.
Cholera, uświadomiłeś mi, że nie doczekamy nawet do momentu, w którym Słońce stanie się czerwonym olbrzymem :(
ja się podpalę
Staw poleci,kurek z kasą zostanie przykręcony do minimum,frekwencja spadnie do 4-5 tyś,hokej w agonii ale o comarchu będzie głośno i dużo bo w sezonie 2013/14 będziemy jednym z kandydatów do awansu!!!
Ja się pójdę napić, zresztą w razie awansu też mam taki plan.
Filipiak wycofa się ze sponsorowania piłki i więcej kwitu przeznaczy na hokej :)
sterby Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A czy my na pewno chcemy awansować?
> Za stosunkowo niewielkie pieniądze jesteśmy w
> czubie II levelu, media o nas piszą, bł.
> Wojciech pląsa pośród rozstawionych kamer i
> mikrofonów, stadion pełen, nikt nie używa
> brzydkich wyrazów w stosunku do profesora, Tabisz
> przestał istnieć w świadomości kibiców.
> A w ekstraklasie, trzeba wydać mnóstwo kasy na
> wzmocnienia, będą mecze z cwks i gts co dużo
> kosztuje, Comarch znowu będzie sponsorował
> drużynę, która będzie pośmiewiskiem
> piłkarskiej Polski i jeszcze ten okropny PZPN z
> Ekstraklasą S.A.
> brrrrrr
> Czy w II (I) lidze jest nam źle?
> Tylko ten cholerny hokej
> ;)
tomecki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
Ja się pójdę napić, zresztą w razie awansu też mam taki plan.
[b]O, to, to, to i to, to, to, to! :)[/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)