I dzięki Aston!
Santo, kompromitacja na całej linii. Już nawet zapominasz jakie masz poglądy, byle innym dopierdzielić... Żenujące.
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
Oj Santo, dałeś do pieca :D
Santo nie pogrążaj się już na prawde, i nawet dwa busy z Siemaszek ci nie pomogą ;)
Broniąc Santo, pragnę zauważyć, że określenia " to nie jest typowy pies" i "to zdeklarowany pies" nie wykluczają się wzajemnie. Reasumując wg Santo Błaszczykowski to zdeklarowany choć nietypowy pies. Pytaniem otwarty pozostaje czy jest to odpowiedni wybór na piedestał dla młodych pasiaków. Gdy pojawił się jako reklama na naszym stadionie też to się nie podobało.
Błaszczykowski to w porządku kolo, doceniam fakty, które przytoczył Santo 7-09-2011 i nawet nie przeszkadza mi, że trafił na drugą stronę błoń, choć wolałbym go widzieć u nas. Problem, że jak już tam trafił, to tak podkreśla to przywiązanie do onych. Rozumiem, że jest im wdzięczny za to, że dali anonimowemu chłopakowi znikąd szansą na zaistnienie. Ale za to odwdzięczył się im grą i pośrednio kasą z transferu. Wspieranie Stowarzyszenia kibiców, to już nie jest broszka piłkarza.
Leszeczek strasznie plączesz.. Błaszczykowski to pies pierwszego sortu, ubiera koszulkę "wierność", odradzał Brzęczkowi Cracovię z powodów emocjonalnych (tutaj chcąc nie chcąc wyświadczył nam przysługę, bo na co by nam był Brzęczek:), utożsamia się z GTS, wysyła im kasę na oprawy itd.
A co do tego patrona dnia... sprawa szybko zostanie zapomniana, będą inni patroni. Nie do końca wierzę w kibicowskie wychowanie przez akademię, to jest sprawa nas, kibiców, a nie ludzi od Akademii. Oni mają przede wszystkim uczyć grać w piłkę i zostawcie ich w spokoju. A nawet jeśli któryś z wyszkolonych przez nas chłopaków pójdzie w przyszłości do GTS to na pewno nie przez to, że kiedyś tam w 2013 roku na obozie patronem dnia został Błaszczykowski.
stach Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> I dzięki Aston!
>
> Santo, kompromitacja na całej linii. Już nawet
> zapominasz jakie masz poglądy, byle innym
> dopierdzielić... Żenujące.
jakbys razem z innym przeglądał temat dokładnie a nie wchodził tylko jak Aston da Wam cynk do ataku to byś pare stron wcześniej przeczytał, że napisałem dodkładnie to co Aston nagle "odkrył" ale może chęć obronienia niemożliwego do obronienia przesłoniła Wam wszystkim oczy.
Skoro akademia chce wychowywac to nie ma prawa pies byc patronem dnia. sprawa jest prosta i nie wiem czemu od tylu stron ciagle znajduja sie chetni by to podważać
Željezničar - gdybyś przeczytał to co napisałem uważnie to byś nie pisał, że plączę.
Dla mnie psem "pierwszego sortu" to jest Małpecki.
A to, że Błaszczykowski przesadza z wyrażaniem wdzięczności za przygarnięcie i że nie jest sprawą piłkarza włączać si ew sprawy kibicowskie ująłem wydaje mi się jasno.
@Santo, Akademia to chyba raczej ma uczyć gry w piłkę, a nie wychowywać. Jak już oddzielenie spraw kibicowskich od sportowych nazywamy wychowywaniem, to nie mam nic przeciwko. Ponieważ nie widziałeś jak to wygląda nie czepiaj się słów "patron dnia", bo nikt nie kazał modlić się do tych piłkarzy. Przyjąłeś taktykę, że im gorzej tym lepiej, ale to wszystko z desperacji.
passover Napisał(a):
> @Santo, Akademia to chyba raczej ma uczyć gry w
> piłkę, a nie wychowywać.
No właśnie nie do końca.
Wychowanie ma być ważniejsze niż sama gra w piłkę.
Jeden na stu dzieciaków zostanie zawodowym piłkarzem, chodzi o to by nie zmarnować potencjału, który tkwi w pozostałych 99.
Bez sensu temat w tym miejscu.Błaszczykowski to członek skwk czyli pies.Akademia M.Cracovia ma wychowywać prawdziwych Pasiaków bo dzieci z drugiej strony błoń są tak wychowywane,że przed każdym meczem śpiewają w kręgu to my wściekłe psy.Ciekaw jestem co by się działo jak nasi wychowankowie śpiewaliby Łowcy Psów Cracovia.Ale to My jesteśmy Cracovia i nigdy nie powinniśmy się zniżać do ich poziomu.
@sterby, ok wychowanie, ale nie szerzenie nienawiści. Moim zdanie jednak powinno chodzić o piłkę i nie kumam takiego nastawienia do piłkarzy.
mariusz Napisał(a):
> Bez sensu temat w tym miejscu.Błaszczykowski to
> członek skwk czyli pies.Akademia M.Cracovia ma
> wychowywać prawdziwych Pasiaków bo dzieci z
> drugiej strony błoń są tak wychowywane,że
> przed każdym meczem śpiewają w kręgu to my
> wściekłe psy.Ciekaw jestem co by się działo
> jak nasi wychowankowie śpiewaliby Łowcy Psów
> Cracovia.Ale to My jesteśmy Cracovia i nigdy nie
> powinniśmy się zniżać do ich poziomu.
Odpowiednikiem dla "to my wiślackie psy" byłoby "Jesteśmy Żydami Skurwysynami" w tej "uroczej" piosnce psiego pomiotu nie ma nic o nas, co najwyżej odreagowanie kompleksów.
Wystarczy przyznać że pasmie sukcesów jakim jest działaność Akademii
przytrafiła sie jedna mała wtopa z patronem dnia
Nic wiecej
Obrona czegos co jest nie do obrony jest po prostu żenująca
Pasmo sukcesów w działalności Akademii ? Hmmm czegoś chyba nie wiem
No to jak z tym pasmem sukcesów i czy są jakieś konkretne informacje co do działalności AMC , może wkońcu ktoś sie określi jak to ma wyglądać, a jak to wygląda na dzień dzisiejszy?
5 dni później
Oczywiście, że Błaszczykowski jest zwykłym kundlem - to nie ulega wątpliwości. Sypie psom bułę na stowarzyszenie, dokładając się tym samym m.in. do JAWNIE i BEZPOŚREDNIO obrażających Nas opraw. Jak ktoś wcześniej napisał, że to fajny facet to musiałem przetrzeć oczy - 2 razy. To świadomy pies, dużo gorszy niż małecki, bo małecki to nie do końca sprawny umysłowo pół-pies pół-debil z wyprostowanymi fałdami mózgowymi, więc wina mu się dzieli przez pół.
To jest jedna sprawa - nie ulegająca wątpliwości.
Natomiast drugą stroną medalu jest to, że aż taka tragedia się znowu nie stała. Dali kapitana kadry naszym młodym na 1 DZIEŃ obozu, jako postać dnia, pewnie z okazji meczu Borussi. Jest to brak wiedzy (lub wyczucia), ewentualnie niedopatrzenie, ale nie skandal, który powinien zaśmiecać 2 strony wątku.
Sprawa Błaszczykowskiego jest strasznie rozdmuchana i absurdalna. Nie nadaje się na tyle postów. Niestety zdecydowanie gorszą wizerunkowo rzeczą jest to, że podobno syn jednego z trenerów ze stowarzyszenia przeszedł z Cracovii do wiślackiej AP 21! Czy ktoś może te pogłoski zweryfikować?
takie słuchy rzeczywiscie chodzą po mieście. ale ważne, że się nawrócił i już syn jest w Cracovii :) bo wsumie głupio by to wyglądało gdyby się nie wrzuciło syna do projektu nad którym się pracuje
dlaczego glupio? jednoznacznie oznaczaloby to ze trener wystawia sobie sam laurke za wykonywana prace ewentualnie kolegom czy tez calej akademii, no ale skoro zmienil zdanie to moze jeszcze jakas nadzieja dla niego i dla akademii jest ;)
no do tego zmierzam no i uprzedzam adwokatów. odpowiedz brzmi: było fatalnie to syn w objęciach Szymkowiaka, teraz sie za to wzieli odpowiedni ludzie wiec jest od razu inaczej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)