[quote='Cthulhu' pid='1472216' dateline='1612948497']
Fajnie że jest nowy piękny ośrodek w Rącznej ale wygląda na to że kosztem Wielickiej. Nie ma tu już traktora do odśnieżania i zajęcia Akademii są odwoływane....
[/quote]
W myśl Filipiaka to niech se kupią traktur ;)
-
-
Akademia Mistrzów CRACOVIA :)
- Edytowany
Po co traktor? Mamy przecież samolot ;)
4 dni później
To nie jest wcale śmieszne :@ W sobotę grał MKS na boisku sztucznym na Wielickiej, to na wczorajszych sparingach drużyn Akademii całe boisko było po sobocie w idealnym stanie odśnieżone. Ciekawe co będzie jak znowu śnieg go zasypie ? :exclamation:
jak to co?
odwilż idzie :D
99 dni później
Szukam kontaktu z osobami, które mają lub mieli swoje dzieciaki trenujące w strukturach mks-u.
Bardzo proszę o kontakt na priv.
Czyli Akademia Cię nie interesuje?
Na razie tylko mks.
83 dni później
- Edytowany
Zmiany w strukturach Akademii Mistrzów Cracovia
Miło nam poinformować, że nowym Dyrektorem Zarządzającym naszej akademii został Pan Mieczysław Będkowski
Ponadto funkcję Koordynatora ds. szkoleniowo-organizacyjnych pełnił będzie trener Bartosz Podlewski
Obu Panom gratulujemy i życzymy sukcesów w rozwijaniu AMC
https://pl-pl.facebook.com/pg/akademiamistrzowcracoviaofficial/posts/?ref=page_internal
Post z 15 sierpnia 2021 r. :exclamation:
Będkowski :D nie znam gorszego karalucha
[quote='SaNtO' pid='1501618' dateline='1629354027']
Będkowski :D nie znam gorszego karalucha
[/quote]
A co mu masz do zarzucenia ? Ja go pamiętam z Wawelu Kraków, kiedy mój syn grał tam dwa lata jako 7 i 8 latek i akurat wtedy P. Będkowski był tam wtedy koordynatorem i wspominam go bardzo dobrze jako właściwego człowieka na właściwym miejscu :exclamation:
no tak bo gadka fajna i żarcikami sypie jak z rogu obfitości. to się rodzice cieszą i są zadowoleni. warsztat może ma, ale w gabinetach to karaluch. nawet śp. Franczak nie był go w stanie przywołać do porządku. dzięki jego znakomitej pracy, człowieka na właściwym miejscu (hehehe) prawie upadła w Wawelu cała sekcja piłkarska.
ale fajnie gada i na obóz do kuzynki dzieciaki zabierze. Jeszcze tylko kilka miesięcy i dzieciaki z AMC będą na obozie w Koninkach, gdzie nie ma piłkarskiego boiska. nie mogę się doczekać.
inna sprawa, że ta prywatna firma jaką jest AMC, w gruncie rzeczy mnie nie interesuje, dlatego jak widzisz piszę tu od wielkiego dzwona.
[quote='SaNtO' pid='1501635' dateline='1629367155']
dzięki jego znakomitej pracy, człowieka na właściwym miejscu (hehehe) prawie upadła w Wawelu cała sekcja piłkarska.
[/quote]
Sekcja piłkarska na Wawelu "prawi upadła", dzięki ówczesnemu czy może i obecnemu prezesowi Wawelu, dlatego, że on nie był / nie jest zainteresowany tą sekcją, bo prym tam wiodą sekcje lekkoatletyczne i piłkę nożną on ma / miał gdzieś :@
Np. ok. 5 lat temu jak ówczesna drużyna AMC Cracovia 2004 czy 2005 miała zagrać tam sparing z Wawelem, to prezes tego dnia zaiwanił jedną bramkę z głównego boiska byleby tylko nie zagrali tego meczu. Widziałem to na własne oczy, że jednej bramki tego dnia nie było, a o tym, że sparing miał być rozegrany tego dnia dowiedziałem się wcześniej od jednego z rodziców chłopców z ówczesnej drużyny AMC, a póżniej dowiedziałem się, że z powodu braku bramki tego meczu nie rozegrano :@
Nawet dzieciaki miały zakaz trenowani na głównym boisku, mogły tylko na klepisku obok, a drużyna footballu amerykańskiego Kraków Kings mogła tam grać i niszczyć murawę zawsze, bo nie da się ukryć, że po ich meczach zawse była zorana.
Nawet grała tam dzień po tym, zdarzeniu, o którym piszę wyżej, a dzieciaki dzień wcześniej sparingu rozegrać nie mogły :@
830 dni później
Jak zauważyłem, do tej pory nie ma rozłożonego balonu nad orlikiem przy Wielickiej, dlaczego? Te najmłodsze, kilkuletnie dzieciaki trenują teraz w śniegu na tym mrozie ?!
Wczoraj wszystkie treningi Akademii Mistrzów Cracovia zostały odwołane ze względu na warunki atmosferyczne. Balonu nadal nie ma , na dużym boisku zalega śnieg. Winny MKS.
- Edytowany
To jest wszystko zabawne. Za brak balonu odpowiada ten sam typ co zajmował się tak pięknie lodowiskiem. Niejaki Woźniak który jak rozumiem jest nowym Tabiszem. No i to chyba też rola dyrektora akademii czy nie?
Jestem w miarę na bieżąco bo przygotowuję się do yrkstuto Rącznej. To jest o tyle ciekawe, że brak balonu bo ktoś zapomniał nie oznacza, że dobra zapomniałem zadzwonię jutro do typa, przyjadą i postawią. Postawienie balonu wymaga by przez 3 dni było ciepło, słońce bez opadów bez wiatru. Czy można sobie wyobrazić sytuację w której do wiosny nie będzie trzech takich dni pod rząd?
Jak ktoś ma coś ciekawego o tym co się wyprawia w akademii to proszę na priv, jeszcze ciągle zbieram głosy
[b]Edycja z 29.11.2023 o godz. 15:33 (scalono posty)[/b]
A przecież oprócz AMC jest jeszcze Cracovia Kids I drużyny które Pan dyrektor stworzył a nie mieszczą się w Rącznej. Powodzenia w upchaniu wszystkiego pod jednym balonem w CTC
- Edytowany
Pod balonem w CTC to sobie teraz trenuje żeńska reprezentacja Polski 🙄
P.s. Oprócz treningów , odwołano również niektóre weekendowe sparingi (domowe) że względu na brak balona. Ale jak się go początkiem listopada nie postawi to tak jest....
- Edytowany
Jestem 7t w akademii bajzel, Popielarz człowiek widmo! Śniegu po pachy!
A czy komercja w dalszym ciągu grywa na orliku przy Wielickiej ?
Niestety błędem było też to , że od razu nie pomyślano o 2 sztucznym, pełnowymiarowym boisku w Racznej, które byłoby przystosowane do przykrycia balonem na okres zimowy. Na tą chwilę dla grup starszych pozostaje tylko 1 boisko do treningu i często jest tak , że drużyny nawet te najstarsze U17 i U19 maja treningi na połówce boiska . To już Hutnik na tą chwilę dysponuje większą ilością boisk do treningu, bo mają 2 sztuczne boiska pełnowymiarowe.
Z tej samej przyczyny basen na Comarchu ma trzy tory które mają pomieścić pracowników Z funduszu socjalnego, szkoły i przedszkola i komercje indywidualna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)