szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Fake Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > nie bardzo chce mi się pisać o tym meczu,
> > napisałem się o poprzednim to zniknęło,
> więc
> > po co się męczyć?
> >
> > ps. Tychy nie mają dobrych zawodników (no
> może
> > chyba poza dinozaurem Piotrem "to pała"
> Rockim)
> > ale nadrabiają zaangażowaniem i
> walecznością,
> > to będzie cięzki mecz
>
> Zgadzam się z tym co napisałeś + Folc
> (napastnik), który z nie jednego talerza by nie
> powiedzieć GARNKA jadł (zaliczył kilka klubów
> i pamiętam, że był przymierzany do Cracovii w
> latach 2008-2010)Rocki robi dobrą robotę na
> środku, od niego rozpoczynają się w
> większości akcje.Folc dobre uderzenie z wolnego
> (taki Kosanović) oraz dobre ustawianie się pod
> bramką.Na 14 bramek jakie Tychy strzeliły - Folc
> 6, Rocki 3 + 3 asysty.
> Jeżeli opanujemy środek boiska to o wynik jestem
> spokojny. Folc i Rocki nie grzeszą kondycją i
> prawie w każdym meczu są w końcówkach
> zmieniani. Moje obserwacje dotyczą tylko jednego
> meczu w Okocimiu. Ale co to za różnica jak oni
> wszystkie mecze grają tylko na WYJAZDACH.
Pozwolę sobie wprowadzić korekty do mojego w/w postu po dzisiejszym meczu;
- Folc strzelił już 7 bramek
- Rocki strzelił 3 bramki a asystował już w 4 bramkach
Gdyby GKS Tychy rozgrywał mecze jako gospodarz w Tychach to można założyć ,że na dzień dzisiejszy mieliby prawdopodobnie 34 pkt.
-
-
(GLOS)GKS Tychy - Cracovia, 10.11.2012, godz. 12:00
Dzieki Bogu ze nikt z was niedecyduje kto zostaje trenerem itd. :)
odys Napisał(a):
> Dzieki Bogu ze nikt z was [b]niedecyduje[/b] kto zostaje
> trenerem itd. :)
Nie decydują ci co nie mają ukończonych podstawowych kursów...:)
Przeciętny mecz, choć według mnie gra... wyglądała lepiej niż z Sandecją i nawet chyba lepiej niż z Bytomiem. Szkoda, że nic nie wpadło, ale to i tak nie jest rozgrzeszenie, bo ogólnie za mało stwarzaliśmy sytuacji. Bramki stracone to po prostu jakiś koszmar. Remis byłby dobrym wynikiem, a teraz znowu zespoły zaczynają nas dochodzić, a Flota może już totalnie odjechać. Takie mecze pokazują, że naprawdę potrzeba 3-5piłkarzy, którzy od razu mogliby wskoczyć do pierwszego składu (bramkarz, środkowy obrońca, boczny obrońca, środkowy pomocnik z prawdziwego zdarzenia, napastnik). Tak więc zimą transfery, transfery, transfery.
Barcelona tez przegrała w Glasgow :)
Marciniak po meczu wyróznił dwie sprawy
Gra obronna oraz nieskuteczność
Można przecież wygrywać nawet jak sie traci dwie bramki
ale na wszelki wypadek lepiej zagrać skutecznie z tyłu
Po porażce wciąz pozostajemy w grze o awans
Trzeba wygrać z Miedzią i dobrze sie przygotować zimą
Mnie sie wydaje ze 2 bramka Pilarza ... ta pilka byla na 5 metrze - do takich pilek sie wychodzi.
I denerwowal mnie Bartek D i Dabrowski.
Ogolnie mecz jak nasze poprzednie, z ta roznica ze przeciwnik pierwszy strzelil bramke a nie my choc okazje byly.
Uzupełnienie do mojego postu:
- Na 14 bramek ( z dzisiejszymi 16) jakie Tychy strzeliły,-
- Folc strzelił 6 ( z dzisiejszmi 7)
- Rocki strzelił 3 + 3 asysty ( z dzisiejszą 4)
Nie doceniane Tych stają sie rewelacją (beniaminek) , drużyna która ,jako gospodarze rozgrywa wszystkie mecze w Szczakowej . Gdyby (wiem gdyby babcia i.t.d) z 4 remisów wyciągnęła 2 zwycięstwa to dziś byłaby ZDECYDOWANYM WICELIDEREM z dorobkiem 34 pkt.
A wiec pod rozwagę TYM, którzy piszą , że przegraliśmy z SŁABYMI TYCHAMI (o inwektywach do zawodników Tyskich ni będę się odnosił - z resztą jak zawsze).
szuwarek Napisał(a):
> Nie doceniane Tych stają sie rewelacją
> (beniaminek) , drużyna która ,jako gospodarze
> rozgrywa wszystkie mecze w Szczakowej .
Od kiedy stadion Victorii leży w Szczakowej? przenieśli go czy o czymś nie wiem?
GKS Tychy rozgrywa swoje mecze na stadionie Szczakowianki Jaworzno ul. Krakowska 8 (obecnie to dzielnica Jaworzna) kiedyś to było oddzielne miasto.
Hmm a mi się wydaje, że GKS gra na boisku Victorii. Na stadionie Victorii grała też w ekstraklasie i potem 1lidze Szczakowianka, bo on spełnia licencje.
Masz rację, na 100% to był stadion Victorii.
Widocznie na to stać[b]obecną Cracovie[/b] w pojedynku z Tychami
Tak. Stare boisko Szczakowianki jest niedaleko stacji kolejowej w Szczakowej i dobrze mi się kojarzy To tam wygraliśmy w 1973 roku ze Szczakowianką 6:0 i Szczepankiewicz strzelił cztery bramki. Tam stary Myszka Matyas prowadził Pasy w lidze okręgowej. To był , z tego co pamiętam, pierwszy mecz sezonu. A drugi był u siebie na Kałuży z Czarnymi Żywiec, na który przyszło rozochoconych tymi sześcioma golami 10 tysięcy ludzi. I chyba padły następne cztery. Po dwóch kolejkach Pasy miały stosunek bramek 10:0. W okręgówce grała wtedy Szczakowianka i chyba Górnik Jaworzno. Victoria chyba była w drugiej lidze.
Pamiętam mecz w Krakowie 4-0 dla nas. Dwie bramki strzelił LENDZION były piłkarz Wisły. Ale wtedy stosunki między nami były o NIEBO (albo i więcej) LEPSZE.
Warto może zaznaczyć że Szczakowa ma się tak do Jaworzna jak Nowa Huta do Krakowa.
Jaworzno przynależało do Ziemii Krakowskiej potem Rzeczpospolita Krakowska
a klub ze Szczakowej nazywał się tak na marginesie Garbarnia Szczakowianka bo był klubem zakładowym
Aż się nie chce czytać forum po meczu. Od razu po meczu, rozumiem, ja też byłem zdenerwowany, ale dajmy spokój. Zagraliśmy źle w obronie, za to w ofensywie MIELIŚMY SYTUACJE, ale po prostu nic nie chciało wpaść. W porównaniu do meczu z Dolcanem czy Termalicą to niebo a ziemia, w szczególności ofensywa, dziś akcje budowaliśmy, ale dyspozycja Misztala no i nasze błędy w defensywie dały braciom zwycięstwo. Ale żeby od razu pisać, że wszystko źle, trener do zmiany, nikt się nie nadaje do gry, ilu to transferów nie trzeba itd. to duża przesada..
No ja też nie rozumiem.
Żenujace były porażki z Termalika i Dolcanem...a tu przegralismy mając 22 strzały na bramke...
frajersko ale nie żenujaco.
szuwarek Napisał(a):
> GKS Tychy rozgrywa swoje mecze na stadionie
> Szczakowianki Jaworzno ul. Krakowska 8
a to ciekawe
(obecnie to
> dzielnica Jaworzna) kiedyś to było oddzielne
> miasto.
to wie nawet przedszkolak, ale co to ma do rzeczy?
Khalid Napisał(a):
> No ja też nie rozumiem.
> Żenujace były porażki z Termalika i
> Dolcanem...a tu przegralismy mając 22 strzały na
> bramke...
> frajersko ale nie żenujaco.
Nie wiem co było żenującego w porażce w Niecieczy. Przeciwnik był o dwie klasy lepszy i rozklepał nas na cacy. Nie mieliśmy w tym meczu żadnych argumentów i zasłużenie przegraliśmy.
Wczoraj graliśmy z drużyną o klasę słabszą piłkarsko, mieliśmy sporo sytuacji bramkowych, graliśmy najmocniejszym składem, więc argumenty były, ale jednak po frajerskich błędach w grze obronnej przegraliśmy. Statystyki podawały, że oddaliśmy trzykrotnie więcej strzałów niż GKS, o posiadaniu piłki nie wspomnę.
To jest dla mnie frajerstwo i żenada.
Kolejne płacze pt. "gralismy z drużyną klasę/dwie klasy/pięć klas niższą piłkarsko..." brzmią coraz bardziej śmiesznie. Nas nie wyrzucili z ekstraklasy za karę tylko za słabe wyniki i teraz jesteśmy w tej samej klasie sportowej co nasi przeciwnicy. Przestańcie sobie wmawiać że mamy nie wiadomo jaki zespół.
Co nie znaczy że nie powinien on wystarczyć na awans.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)