Akurat w tej akcji to: Brawo Edgar! ;)
Co nie zmienia faktu, że gramy przysłowiową "pytę" do entej potęgi.
-
-
[WIKTORIA]Polonia Bytom - Cracovia 1 : 3
no i po meczu ;)
piesek iwan znowu niepocieszony- zaniemówił na chwilę
Gra taka jacy wykonawcy.
Ale wynik bardzo cieszy, ugrajmy same takie do końca rundy, a potem będziemy pracować nad stylem.
powoli wraca stary dobry Budzik :)
Brawo bardzo cenne punkty, dzięki wielkie za wywalczone 3 punkty io zwiekszenie przewagi nad 4 druzyna w tabeli
Lepszy mecz w 2-giej polowie i sa 3 pkt. potrzebne do zachowania miejsca w czolowce. Gre trzeba wciaz poprawiac, szczegolnie wiecej strzelac z okolic pola karnego, bo czesta wyglada to tak, jakby chcieli wjechac z pilka do bramki.
dobra jest!!! o meczu zapomnieć. pkt są. Wszyscy na Sandecję!!!
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kinder Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Budzinski do zmiany ...
>
>
> :)
Karvin - Budziński chciał strzelić gdzie indziej - nie widziałeś jak się złapał po strzale za głowę i powiedział "K...wa" :)
Był do zmiany a ten gol to tylko potwierdza ;)
Reakcja Budzinskiego po bramce co najmniej dziwna. Zasmucil
się czy zdziwił, ze trafił?
Cieszą trzy punkty, bo po kilku meczach tak wychwalanej drużyny Zawiszy widać że nie jest łatwo je zdobywać nawet z "dołem tabeli" ,dziś doszła murawa której stan mógł być jeszcze gorszy co nie ułatwiło by naszym zadania. Fajnie że wygrali ,zastanawiam się dlaczego pies iwan który tak nienawidzi Cracovii na stadionie Której nie będzie już komentował, komentuje każdy mecz wyjazdowy transmitowany na "orange". Brawo Pasy!!!
Orlean Napisał(a):
> Cieszą trzy punkty, bo po kilku meczach tak
> wychwalanej drużyny Zawiszy widać że nie jest
> łatwo je zdobywać nawet z "dołem tabeli" ,dziś
> doszła murawa której stan mógł być jeszcze
> gorszy co nie ułatwiło by naszym zadania. Fajnie
> że wygrali ,zastanawiam się dlaczego pies iwan
> który tak nienawidzi Cracovii na stadionie
> Której nie będzie już komentował, komentuje
> każdy mecz wyjazdowy transmitowany na "orange".
> Brawo Pasy!!!
To proste
1. Najwięcej transmitowanych jest meczów Cracovii bo najładniej gramy.
2. Wstyd byłoby mu się pojawić na Kałuży po tym co powiedział.
3. Pozostaje mu komentowanie meczów wyjazdowych Cracovii albo bezrobocie :)
derby Liverpoolu a potem Santusie z MU, po tej nedzy z Bytomia mam wrazenie ze wszyscy na speedzie jada :)
aaaaaaaaaaa.................niech zdechnie do jutra
Nie będę marudził po tym meczu, w końcu zdecydowanie pokonaliśmy zawsze groźne rezerwy Bolonii Pytom.
Gratulacje za wygraną. Generalnie pozytywna kolejka - zwiększamy do 4 punktów przewagę nad Zawiszą.
To jak ajwan pojawi się na meczu z Sandecja to trzeba budke komentatorską otoczyć w bluzach "Dog Hunters" :D
za głupi nie zrozumie, lepiej z napisem "hycel" i mu kości przed drzwiami położyć
ddarek Napisał(a):
> Ale wynik bardzo cieszy, ugrajmy same takie do
> końca rundy, a potem będziemy pracować nad
> stylem.
My nie mamy stylu,formy i kilku grajków .... :)
Bramkarz to tragedia ,dzisiaj znów cabajady ,wystarczy rzucać piłę na długi róg i gacie pełne....obrona do uzupełnienia,znów Struna dał de...przy bramce!No i dalej nowe skrzydła i atak! Ale wszyscy to widzą i czekamy na min. 5 transferów i to już w zimie!Jest długa przerwa ,kilka miesięcy,więc wypracować STYL będzie czas.
Generalnie wygraliśmy i niby OK, ale forma /czyli jej brak/ prezentowana ostatnio jest dramatyczna! Nawet Rok dzisiaj nie błyszczał a z jego możliwościami powinien Polonistów mijać jak tyczki.
I na koniec -zaangażowanie i nerw w grze....po zdobyciu bramki na 1:0 zamiast dopaść wroga i dobić to grajki fundowały nam grę do tyłu czy " na czas"...
żal ,polonia strzela na 1;1 i wszyscy co za frajerzy ,juz nie moge patrzeec na tą tiki take,zeby przez ten mecz pedaly straciły awans o chu. wam chodzi ci frajerzy,pedały i tiki take jestesmy w czołowce wiec ogarnijcie sie troszke.
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?4,1988444,1988500#msg-1988500
Gratulacje za 3 punkty i chyba (aż) tylko za to.
Nie spodziewałem się takiej nerwówki z Polonią Bytom II.
Liczą się punkty i zwycięstwo. Styl jest nieistotny.
zubereg Napisał(a):
> Liczą się punkty i zwycięstwo. Styl jest
> nieistotny.
To co z tym ultimatum ? :)
Nie tak do końca nieistotny. Gdyby to było 3-0 dla nas i bramka honorowa strzelona przez Bytomian w końcówce, to bym rozumiał, a tak, to przez 2/3 meczu 3 punkty wisiały na włosku. A przypomnę, że grała drużyna ponoć "grająca najlepszą piłkę w lidze" ze zdziesiątkowanym kontuzjami outsiderem.
Majewski też miał wyniki bez stylu i jakoś noszony na rękach nie był. No może trochę przesadziłem, puki były wyniki,to nikt po nim specjalnie nie jechał.
Styl? Jesteśmy drużyną bez stylu. Kopanie 60 minut na swojej połowie nie można nazwać stylem. Styl to umiejętność wychodzenia z opresji, dobrych, szybkich podań do przodu, strzałów z dystansu. Na chwilę obecną mamy tylko to ostatnie, choć ostatnio to też szwankuje.
No własnie -mamy przecież specjalistów od mocnego kopyta i co ? Im strzelać nie kazano ?! jAk nie można wjechać do bramki to może warto by walnąć kilka razy z daleka a Władek umie się znaleźć w takiej sytuacji .
piotrek 67
Jednego punktu mu brakło to spełnienia ultimatum ale zważywszy na rywali...Można to uznać za realizację planu. WS-zostaje;)
Dobry geszeft z tym ultimatum był. :)
Naprawdę ktoś z Was wierzył ,że to bedzie ładny mecz i że opedzlujemy Polonie "na lajcie";)?
Tak . Ja wierzyłem, że będzie tak jak napisałem powyżej. Wynik w typerze trafiłem (jako bury), ale liczyłem na więcej spokoju
win to win ... dziekuje dobranoc ;)
Redcclise Napisał(a):
> Przecież wygramy :)
lajtoooooooooowo :) jest dobrze, nie ma co więcej komentować :)
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,12754940,_Ona_tanczy_dla_mnie___Cracovia_swietuje_w_rytmach.html
Przykro czytać niektóre posty pasiaków. Przykro, że tyle w nich hipokryzji.
Próbujemy grać ładnie to piszecie "popatrzcie na Flotę, nie liczy się styl tylko punkty".
Gramy "pytę" ale są 3 punkty to płacz, że brzydko gramy.
Próbujemy grać na wyjazdach jak u siebie to źle i apele by WS nauczył ich grać na wyjazdach.
W końcu wygrywamy mecze wyjazdowe to płacz, że nie ma stylu i prześmiewcze teksty typu "o to najpiękniej grająca drużyna w lidze"
Zastanówcie się w końcu czego oczekujecie i czego chcecie bo gubicie się już co poniektórzy w pretensjach i żalach do Stawowego.
Ja jestem z dzisiejszego meczu zadowolony. Liczą się wyjazdowe punkty. A że po słabej grze? Trudno, nie jesteśmy Barceloną i nigdy nią nie będziemy by w każdym meczu prezentować ładną grę. Ważne, że w takim meczu potrafili wygrać.
Styl już widziałem w meczach z Zawiszą czy Flotą. Widziałem jak grają i wiem, że taka gra zaprocentuje w ekstraklasie gdzie raczej będziemy się mierzyć z ekipami bliższymi Zawiszy niż murującej bramkę Polonii B.
takie mecze wbrew pozorom się ciężko gra. Nie jestem zachwycony jakimś mega stylem gry, ale trzy punkty zaksięgowane. Pragnę przypomnieć niektórym, że walczymy o awans i te punkty będą się liczyć tak naprawdę wiosną. Ocena stylu gry prezentowana na forum przez uczniów szkół, stolarzy, mechaników samochodowych, pracowników uczelni, handlowców itd, tak naprawde nie ma żadnego znaczenia.
Mnie osobiście trzy punkty cieszą zdobyte po słabszej grze, gdyż wtedy widzę duże rezerwy w możliwościach podniesienia stylu.
Legia właśnie dostaje w tyłek od Piasta w Warszawie - gra dzisiaj beznadziejnie, pomimo większej klasy sportowej swoich kopaczy.
W tym meczu najwazniejsze byly 3 punkty i to się liczy :)
1 połowa słaba a gra zbyt nonszalancka z naszej strony
2 połowa zdecydowanie lepsza i efekt widoczny
Teraz pora ograć kolejnego piłkarskiego słabeusza czyli Sandecje
Żeby była jasność, jestem bardzo zadowolony z wyniku i nie mam nic przeciwko grze w 1000 podań na swojej połowie. Uważam jednak, że z drużyną pokroju Polonii powinniśmy przez 90 minut kontrolować grę i na odrobinę nonszalancji pozwolić sobie mając minimum 2 gole przewagi.
Podoba mi się styl drużyny wymyślony przez Stawowego, ale tylko wtedy, gdy co jakiś czas wykorzystujemy potencjał naszych graczy w zakresie strzałów z dystansu. A dzisiaj było tak, że strzeliliśmy jedną bramkę i osiedliśmy na laurach. Mało było widać prób podniesienia wyniku, a do tego brak koncentracji zaskutkował wyrównującą bramką gospodarzy. Więcej konsekwencji i mniej nonszalancji było w II połowie, ale zawsze będę powtarzał, że wolę celne strzały z dystansu od niecelnych podań piętą czy przepuszczeń piłki między nogami - do przeciwnika.. Jak ktoś ma inne zdanie - jego sprawa.
Mie jestem po kursie trenerów UEFA PRO
Dlatego napisze tak.
W grze Cracovii widać myśl przewodnią i czasami cieszy oko.
Co najważniejsze punkty przy tym też są.
Jakiś czas temu była typowa gra w beki - obrońca walił ile miał siły do przodu a napastnik.....przegrywał z obrońcami przeciwnika
Ot cała filozofia mysli taktycznej.
Gra całkowicie nie strawna - wyniki porażajace = spadek.
To pisałem Ja, laik piłkarski.
Daleko mi do znawców z licencją trenera uefa pro, których jest tutaj na pęczki.
Wiedzących, widzących lepiej, znajacych lepszą taktykę niż jakiś tam trener Stawowy
Może coś słaby trener sie od was nauczy .:) jesli to czyta.....
[b][large][align=center][url=https://picasaweb.google.com/jafffoto][/url][/align][/large][/b]
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-K9M6axdfkI8/UI1sV2k5IhI/AAAAAAAARPU/LKp_ndNcqYw/s800/aDSC_3612.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)