Z Gorzycami w 1lidze, to pamiętam że słuchałem transmisji w radiu (heh jeszcze wtedy były w radiu super transmisje ;) ), po ostatnim gwizku była masakra, tak jakby ktoś obuchem walnął w łeb, i tylko to czekanie jak tam Bełchatów (o ile dobrze pamiętam) wyjdzie i te dłużące się minuty :) Jednak w Bytomiu muszą być 3pkt., nie ma innej opcji jeśli chcemy awansować!
-
-
[WIKTORIA]Polonia Bytom - Cracovia 1 : 3
pamiętam ten mecz. tyle że przeżywałem go w Gorzycach - nerwy były to fakt
Oczekuję 3 punktów - nie ma co deliberować.
Pogoda w Bytomiu według prognoz trochę lepsza niż w Małopolsce.
Śnieg tylko w sobotę a w niedzielę +2 stopnie i bez sniegu.
Bytom ma podgrzewana murawę z czasów ekstraklasy. Nie wiadomo tylko czy maja pieniadze aby
je właczyć.
Miejmy nadzieje że płyta bedzie ok. To przy naszej technicznej grze bardzo ważne.
Inny wynik niż nasze zwycięstwo będzie kompromitacją.Liczę na zdecydowane zwycięstwo.Mam nadzieję,że po kompromitacji w Niecieczy chłopaki wyjdą na pełnej ku.rwie i oprócz szybkiej gry z rozmachem zobaczymy walkę na całej długości i szerokości boiska.Dobrze,że wraca Rok.
Wraca Rok, ale Żytko wypada za kartki, więc prawdopodobnie Nykiel będzie grał na środku obrony
Żytko podobnie wypada za kartki jak kiedyś w II lidze Drumlak wypadł przed pamiętnym meczem z Pogonią na Kałuży. Wkurza mnie jakaś nonszalancja Żytki i Kosy przy kryciu. Poza tym ta gra wszerz w obronie i w nadmiarze te podania do bramkarza.
Miszczu2007 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Powinniśmy wygrać kilkoma bramkami. [b]Wynik 1:0
> czy 2:1 dla nas będzie kompromitacją[/b].[...]
Polecam wizytę u specjalisty (niestety nie wiem z jakiej dziedziny), jak nie pomoże to rozpęd... i dalej widomo co
Jako obserwator
> piłki spodziewałem się porażki z Niecieczą bo
> kiedy po serii kilku zwycięstw z lepszymi
> zespołami przychodzi grać na polu kukurydzy
> najemnikom ciężko jest się zmotywować i
> zagrać na 100% [...]
Tak się składa że Nieciecza zagrała najlepiej ze wszystich "gorszych" i "lepszych" zespołów. Generalnie ten mecz zagrali po profesorsku taktycznie i każdy kto jest "obserwatorem piłki" to dostrzeże.
No i to dostrzegam ale trzeba też zauważyć, że nasi nie zagrali tak jak powinni przede wszystkim pod względem chęci.
rycerz Napisał(a):
> Żytko podobnie wypada za kartki jak kiedyś w II
> lidze Drumlak wypadł przed pamiętnym meczem z
> Pogonią na Kałuży. Wkurza mnie jakaś
> nonszalancja Żytki i Kosy przy kryciu. Poza tym
> ta gra wszerz w obronie i w nadmiarze te podania
> do bramkarza.
To teraz Cie nie bedzie wkurzac:) Pauza w Bytomiu to dobra wiadomosc, akurat z nimi nas nie oslabia a bedzie na mocniejszego rywala
Peterps Napisał(a):
> Tak się składa że Nieciecza zagrała najlepiej
> ze wszystich "gorszych" i "lepszych" zespołów.
> Generalnie ten mecz zagrali po profesorsku
> taktycznie i każdy kto jest "obserwatorem piłki"
> to dostrzeże.
Moskal lepszym taktykiem od Wojtka? to herezja!!
12:30 28.10.2012 Polonia Bytom-Cracovia Kraków
I-Liga w necie Piłka Nożna
http://nafalisportu.cba.pl/viewforum.php?f=119
głosujemy:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1589983,ktoremu-klubowi-z-malopolski-kibicujesz-plebiscyt-cracovia,galeria,3719725,id,t,tm,zid.html?ocena=1&klucz=1da2e604328281f3f127dad4636cad18
3 punkty z Polonią obowiązek
A ja ciekawy bylem jak nasze szanse na wygraną z Polonią szacują bukmacherzy.
Oparłem sie na analizie zakładów firmy William Hill
Buki płacą
wygrana cracovia 1,4
remis 4
wygrana polonia 7,5
Wrzuciłem to do solvera w excelu, ustawiłem warunki brzegowe tak aby wygrana z uwzględnieniem prawdobienstwa w każdym wypadku była taka sama. Wyszło mi z tego coś takiego
Buki płacą prawdop. wyniku wygrana
wygrana cracovia 1,4 65,08% 0,91106
remis 4 22,78% 0,91106
wygrana polonia 7,5 12,15% 0,91106
Część forumowiczów uważa buków nieomal za wyrocznię. Ja tak nie myślę. Ale zakładając, że ocena buków jest wiarygodna to nasze zwycięstwo wcale nie jest takie pewne, zdaniem buków mamy 65,08% szans na wygraną. Czytając posty na naszym forum mam wrażenie że powinniśmy wygrać na min 90% :).
Ja tam wolę gdy u buków nie można zbyt dużo wygrać, bo wtedy się czasem różne dziwne rzeczy dzieją. To 7.5 mnie trochę przeraża.
mnie by przerażało gdyby było odwrotnie a tak ide spać spokojny
Według TerazPasy Roka nie ma w kadrze na mecz?
Przecież wygramy :)
Ciekawe jak tam w Bytomiu wygląda sytuacja z boiskiem, mam nadzieję że nie będziemy grać w śniegu tak jak wczoraj Polonia, albo że nie będzie jakiegoś numeru z przekładaniem meczu.
Też widziałem że Roka nie ma w kadrze na dzisiejszy mecz, ktoś wie co jest grane? Pomyłka TerazPasy, czy może faktycznie się nie załapał?
No ciekawie ,bo do dziesiątej ma jeszcze padać śnieg.. temp 0 st .....http://www.pogodynka.pl/polska/bytom_bytom
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)