Nzg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> moim zdaniem w e-klasie nie ma
> miejsca dla klubów które nie potrafią np.
> płacić na czas(nie tylko pensji ale i premii
> czego już komisja licencyjna niestety nie bada).
Przewodniczący komisji tłumaczył to w ten sposób, że badali tylko to, co jest w kontraktach piłkarzy, jeżeli tam są odwołania do regulaminów premiowania, to w regulaminach - ale w wielu klubach premie są obiecywane na zupełnie wariackich papierach, bez żadnej podkładki. Jeżeli piłkarze się na to godzą, to potem mają problem, a niesłownego klubu z tej strony ugryźć nie można.
-
-
Walka o AWANS :)
reborndragon Napisał(a):
> rmszar już to gdzieś pisał. Kostka jest za
> blisko murawy.
Kiedyś czytałem w przepisach coś o odległości za bramką ale teraz znalazłem tylko te dwie rzeczy (w dodatku PZPN do przepisów FIFA 2010/11 [nie różnią się zbytnio od tegorocznych])
[img]http://files.tinypic.pl/i/00397/5cb7rls0mmfe.jpg[/img]
[img]http://files.tinypic.pl/i/00397/yuw7ebue009f.jpg[/img]
CorN Napisał(a):
> Te licencje są tylko po to, żeby w Ekstraklasie
> nie dochodziło w przyszłości do takich sytuacji
> jak zadłużony ŁKS, Polonia Bytom czy Polonia
> Warszawa.
Ktoś tu wspomniał o "uczciwości" Cupiała. :P. Otóż w nawiązaniu - to co robiły w/w kluby, a także wiele innych - jest absolutnie nieuczciwe w stosunku do tych, co płacą uczciwie, ale niższe kwoty - takie na jakie ich stać.
Każdy królik może sobie stworzyć klub, naobiecywać cudów i nie płacić, a jednocześnie wszelakie wpływy scesjować na znajomków, którzy mu (po potrąceniu "prowizji") to potem oddadzą [to takie małe zabezpieczenie przed k(u.w)omornikiem]. W ten sposób wyhaczą najlepszych , bo rzetelnie płacący nie będą mogli zaproponować tym najlepszym faktycznych nie wirtualnych 60 tys. na miesiąc, tylko np realne 30. Ale piłkarze nie grzeszą inteligencję, więc co wybiorą?
To taka mała dygresja w stronę broniących "uczciwego, sportowego awansu" Niecieczy. Na marginesie: jeśli prawdą jest to, że kopacze są zatrudnieni na fikcyjnych etatach w Brukbecie - oznacza to, że komuna wróciła. A miejsce klubów przyzakładowych jest w lidze TKKF
I dlatego, choć jestem wrogiem reformatorskich inicjatyw Bońka - popieram go przy licencjach. Niech chociaż tę jedną rzecz uporządkuje, to wybaczę mu, że spieprzył dwadzieścia innych. Boję się jednak, ze podobnie jak przy licencjach w ekstraklasie , po "odwołaniach" i naciskach bez licencji ostanie się wyłącznie druga Polonia - Bytom.
>jednak niech przy tym zacznie prace
> nad rozbudową swojego stadionu.
i po co? Zbudują basen narodowy w kukurydzy, zadłużą się, Brukbet padnie, Nieciecza spadnie po roku, dwóch, a pomnik głupoty pod Tarnowem zostanie na wsze czasy?
Na marginesie: w ostatniej Polityce jest ciekawy tekst o megaprzekrętach związanych z budową wielkich stadionów na euro 2012. Ciekawa lektura, lecz przyznam, że podczas niej resztka włosów na głowie mi stanęła na sztorc
fakt jest faktem, że u nas ta kostka jest stanowczo za blisko trawy. kilku piłkarzy już się o tym boleśnie przekonało. projektant chciał pewnie nawiązać do toru kolarskiego na starym stadionie :)
http://www.fanslask.fuckpc.com/legnicka-decyzja/
W Niecieczy widzą to tak, melepety z Krakowa mimo że "robimy wszystko" by sportowo awansowali, nie potrafią nic ugrać na boisku. Zatem ostatnia deska ratunku to zawalenie procesu licencyjnego. Trudno chcieli uczciwie Nas wpuścić na miejsce awansowe ale Cracovia nie daje rady, zatem tak muszą odpuścić ekstraklasę. Oczywiście będą trzymać fason że chcieli ale nie wyszło ;). Mam nadzieje że chociaż się w Legnicy nie ośmieszymy, reszta mi lata.
...
To PIERWSZE nie będzie istniało bez tego DRUGIEGO
new211 Napisał(a):
> Kiedyś czytałem w przepisach coś o odległości
> za bramką ale teraz znalazłem tylko te dwie
> rzeczy (w dodatku PZPN do przepisów FIFA 2010/11
> )
I właśnie o ten punkt 18 chodzi. Kostki są "przeszkodą stałą, znajdującą się w bezpośrednim sąsiedztwie pola gry, mogąca stanowić zagrożenie dla bezpieczeństwa zawodników". Są bliżej niż 3 metry i 8 metrów. Trzeba je zabezpieczyć sztuczną trawą i będzie spokój.
Edit: literówka.
I znowu kilka stron akademickiej dysputy o licencjach.
Ludzie, wbijcie sobie to w końcu do głowy:
ALBO ZAJMIEMY JEDNO Z PIERWSZYCH DWÓCH MIEJSC, ALBO W PRZYSZŁYM SEZONIE NADAL GRAĆ BĘDZIEMY W DRUGIEJ LIDZE!
No to już wiemy dlaczego nasi kopacze nie wierzą .... Oni wiedzą, że już: mane, tekel, fares (policzono, zważono, rozproszono)
tym co wierzą w licencje:
[url=http://www.brukbet.com/index.php?strona=aktualnosci&id=3174]BRukBet[/url]
Jaśniej!
jaśniej już ktoś przekleił w temacie nasi rywale
Czyli potwierdziły się moje informacje, że Termalika ma tą spółkę.
beda miec 4 tys miejsc na stadionie ?
- Piłkarze mają świadomość, że walczyliśmy o ekstraklasę cały rok. Gdybyśmy mieli zwątpić przed ostatnim meczem, to byłoby to nienormalne. Chcemy wygrać, a potem będziemy czekać na rozstrzygnięcia innych spotkań. (GW)
Jakoś anachronicznie brzmi ten tekst. Słowo-klucz: "czekać". I to nas zgubiło; czekanie na Godota.
Walka o awans wygląda tak:
1. Flota żeby awansować musi z Termaliką wygrać 5:0 lub 4:0 przy naszej porażce w Legnicy
2. Odgrażają się, że walczą o taki wynik:D Mam nadzieję, że nie żartują:)
3. Ale [b]każde[/b] ich zwycięstwo, nawet 1:0, przy naszej wygranej w Legnicy, daje nam uczciwy awans, uratowany honor piłkarzy i być może (no nie wiem...) nawet zachowaną twarz trenera. Nawet jeśli bez przyszłości u nas, to z szansą na kontynuację kariery na szczeblu centralnym.
Wiera ze awansujemy dzieki procesowi licencyjnemu to mrzonka. Wszystkie 4 kluby z czuba otrzymaja licencje na ex. Z plotek czytalem ze Majchrowski dzwonil w srode do Witkowskiego. Czyzby Termalika przy eymonta?? :)
Podobno Termalica ma kontakt z Hutnikiem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)