Jeżeli to prawda to słowa Profesora chyba tak trzeba odczytać '' awans mamy zapewniony, walczcie z Legnicą i wygrajcie dla zachowania pozorów''.
NIE CHCĘ TAKIEGO ''AWANSU'' . Nic nas nie nauczył spadek, wchodząc do ekstraklasy w ten sposób czuję, że znowu z niej spadniemy z hukiem.
-
-
Walka o AWANS :)
Innymi słowy: awans na zielonej trawie, a nie przy zielonym stoliku.
Jednak teraz "ze stolika gra pomyka", jak to mówią wytrawni brydżyści...
z tym szkoleniowcem spadniemy z hukiem bez względu na to czy do TMEX wjedziemy na zielonej murawie, czy na zielonym suknie ;)
W razie wejścia dzięki zielonemu stolikowi zastanawiają mnie trzy kwestie :
1) Wielki zgryz w mikro-środowisku TP bo ''Stawowy najlepszy trener ligowy'' i jest awans ale nie taki jak trzeba więc jak tu podkreślić wielkość trenera?
2) Czy trener zażąda wypłaty premii za awans ? Można sądzić, że tak skoro w Arce chciał premii za ustawiony awans : )
3) Czy piłkarzyny biorąc przykład z trenera zażądają premii za awans ? : )
Na 2 i 3 odp: TAK na 100%
bylo w kontrakcie zapisac premie nie za awans, a za 1-2 miejsce i szlus!
Gramy ludźmi którzy ponoć w Ekstraklasie byli 2 drużyną (nie licząc wyjątków, ale pojedynczy ludzie meczu nie wygrają). Kolejny rok w pierwszej lidze może oznaczać tylko i wyłącznie dłuższy pobyt tamże jak chociażby Arka). Tylko powrót do Ekstraklasy może nam pomóc zbudować lepszą drużynę, chociażby lepszą sytuacją na rynku transferowym. Mielismy przecież kupić np tego Hiszpana który poszedł do Jagielloni, już był u nas a jednak wybrał E-sę. W przyszłym roku moze to my będziemy tak podkradać lepszych piłkarzy i za dwa lata jakiś zespół znaczący się zrobi.
Wiem wiem to tylko marzenia i marzenia, ale ja wierzę że tak będzie
Ze względów finansowych, prestiżowych musimy awansować. Stadion musi więcej przynosić zysków. Między ekstraklasą, a 1 ligą jest przepaść, pod względem możliwości pozyskania pieniędzy.
Prezes raczej więcej pieniędzy na Cracovię nie da, więc boję się, że z jednego roczku może się zrobić i pięć i ugrzęźniemy w tym 1 ligowym bagienku.
Nawet weszlo potwierdza, że Termalica nie spełnia żadnych norm
http://www.weszlo.com/news/15169-Cracovia_awansuje_do_ekstraklasy_z_trzeciego_miejsca_Termalica_na_razie_w_lesie
Dla mnie to jest szopka, no ale cóż.... Pewnie Termialika podłoży ostatni mecz, my jakimś cudem po męczarniach (tak jak w większości meczów) wygramy. Będziemy schodzić na zawał serca bo ostatnie minuty Miedź przyciśnie, a w tym czasie Termalika też będzie cisnąć i dostanie rzut karny, podejdzie Darek i strzeli panu Bogu w okno. Potem sędziowie zagwiżdżą po raz ostatni i tym samym po fantastycznej rundzie Cracovia jakże zasłużenie wróci do ekstraklasy. Kibice wpadną w stan euforii, bo kto przed sezonem oczekiwał awansu? Wojciech Stawowy zrobił coś z niczego, niczym magik w pięknym stylu wprowadził Pasy do elity. Wielki trener i wielka drużyna, która stylem gdy przypomina Barcelonę. Teraz wniesiemy świeży powiew do ekstraklasay, będziemy grali najładniejszą piłkę na swojej połowie, a rywale będą się nas bać, szczgólnie gdy ofensywne natarcie zacznie wyprowadzać najlepszy obrońca w histrorii naszego zespołu Mateusz Żytko. Media, kibice będą piali z zachwytu nad meczami z udziałem Cracovii, bo będą one wiązać się z bardzo dużą ilością goli. Zasilimy też bardzo mocno program "futbolowe jaja" a w rolach głównych wystąpią nasi wspaniale wyszkoleni technicznie zawodnicy z Adamem Marciniakiem na czele, oraz pewni jak skała obrońcy jak Milos Kosanovic. Do naszego sukcesu swoją cegiełkę oczywiście dołoży każdy zawodnik, a przecież obecni piłkarze dostali etat na pierwszy skład w Cracovii dopóki tutaj będą. Nie można ich ruszyć z boiska bo każdy swoje miejsce wcześniej zaklepał sobie u trenera i teraz trzeba się tego trzymać. Po rundzie jesiennej będziemy przodować we wszystkich statystykach i pewnym krokiem będziemy zmierzać do Ligi... 1 ligi ;)
Przepraszam nie mogłem wytrzymać ;) Tak na serio to dla mnie głupia jest ta cała sytuacja. Znowu liczymy na jakieś licencje, nie licencje. Nie udało się wywalczyć awansu na boisku? Trudno, trzeba posypać głowę popiołem i w przyszłym roku ponownie walczyć o awans. Mnie ta runda tak dobiła, że szczerze powiedziawszy jest mi już obojętne czy będziemy w przyszłym roku w 1lidze czy ekstraklasie. Jasne że możemy awansować jeszcze sporotowo, Termalika pewnie przegra, a my może jakoś wygramy, ale będzie straszny niesmak po tym awansie... Moim zdaniem koncertowo zostało wszystko schrzanione, my teraz powinniśmy mieć już awans w kieszeni i nad taką Termaliką z 6-8pkt. przewagi, a o to nawet przy takiej grze wcale nie było trudno (Flota, Kolejarz, Grudziądz, Dolcan, Tychy - razem 12pkt.), pewnie gdyyby nie wakacje w Turcji, a porządne przygotowania i zespół nie umierałby ok.60-70minuty to z tych 5meczów u siebie, ze 6-8pkt. więcej byśmy wyciągnęli.
Pożyjemy zobaczymy, nawet jeśli awansujemy to jakoś wielkiego powodu do świętowania nie będzie.
jeśli awansujemy przez licencje, a nie na boisku, to rzyg rzyg rzyg! ciężko mi to będzie wytrzymac. jedyny plus byłby taki, że mielibysmy i awans, i jasną sytuację w temacie zwolnienia wuefisty. ale 100 razy bardziej wolę awans na boisku i WąSa na przyszły sezon, niż awans poprzez komisję licencyjną.
Chociaż i boisko i stolik mają ten sam kolor - [b]ZIELONY[/b] ;) to tak jak m.in. pisze knur -wybieram boisko!
AKażda sytuacja i tak i tak nie może obronić WSa na stanowisku trenera !
Ja też wolę żebyśmy nie awansowali niż awansowali dzięki licencjom. Na szczęście mamy jeszcze szansę awansować na boisku. Zawisza prawdopodobnie wygra z Bytomiem, ale Flota ma duże szanse na wygranie z Termalicą. Musimy koniecznie wygrać z Miedzią i tego wyniku bardziej się obawiam niż wyniku w Świnoujściu.
a ja Wam mowie ze Zawisza nie wygra w Bytomiu, Polonia pokazala w kilku ostatnich kolejkach ze sa w dobrej formie. Wygrali z Flota, cudem przegrali z nami, a I stukneli paru sasiadow w tabeli. Flota po heroicznej walce wygra z Nieciecza 3-0 a my w 90minucie strzelimy sobie w kolano na 1-1 mimo iz Baniak powie w szatni ''Panowie chyba nie chcemy aby Cracovia nam przeszkadzala w awansie do TME w przyszlym sezonie''
Wszystko rozgrywa się poza boiskiem. Mam w dupie takie awanse.
jony245 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nawet weszlo potwierdza, że Termalica nie
> spełnia żadnych norm
> http://www.weszlo.com/news/15169-Cracovia_awansuje
> _do_ekstraklasy_z_trzeciego_miejsca_Termalica_na_r
> azie_w_lesie
Tej ale wyrocznie sobie znalazłeś. Te łochy napiszą to, co im pasuje aktualnie najbardziej. O obiektywizm tych wypocin nigdy nie posądzę. Napisali tak, bo gdzież by ich legiunia musiała na jakąś wieś jechać. A oni za nią. Awansujcie na boisku i wtedy lachę można będzie położyć na różne weszła, zeszła i inne popierdółki.
napinacz- Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Baniak powie w szatni ''Panowie chyba nie chcemy
> aby Cracovia nam przeszkadzala w awansie do TME w
> przyszlym sezonie''
nie wiem kogo woli bardziej aby nie przeszkadzali za rok w awansie nas , czy Termalikę :P
Od kiedy chodze na mecze (polowa lat '90) pilkarze nic, poza pokazaniem sie dobrze pare razy w derbach, nie osiagneli.
-Dwa awanse- wiadomo
-Utrzymanie sie kosztem LKSu- wtedy sie cieszylem, ze koncza sie czasy zalatwiania przez dzialaczy spraw przy flaszce, ale...
-Teraz zanosi sie na kolejny "awans".
Szkoda slow...
a ja wam powiem tak:
w du.pie mam to czy awansujemy sportowo czy przy zielonym stoliku. Widziałem już tyle przekrętów na niekorzyść Cracovii, że ewentualna druga pomoc stolikowa to będzie nikły procent z tego. Zwłaszcza, że działacze Termaliki doskonale wiedzieli od dawna jakie są wymagania (Zawisza się wybroni w odwołaniu) i mieli czas na spełnienie tych wymagań.
Gdzieście hipokryci gadający o honorze byli parę lat temu, gdy działacze pewnego klubu z Warszawy, przy aprobacie tamtejszych kibiców kupili sobie miejsce w EX w jeszcze bardziej haniebny sposób - niszcząc w ten sposób jednocześnie dwa zasłużone kluby. Przypomnijcie sobie coście wtedy pisali. A teraz nagle lejecie krokodyle łzy.
To tak jakby ktoś z was świadomie wsiadł do tramwaju bez biletu a potem miał pretensje nie tylko do kanara, że mu wlepił karę, ale także i do wszystkich co mieli ważne bilety, że oni tej kary nie dostali.
śmieszne...
niesmak by byl, ale wali mnie to, pod warunkiem ze zarzad zatroszczy sie o porzadnego trenera, transfery i na boisku pokazemy ze miejsce to nam sie nalezy a nie bedziemy posmiewiskiem jak przez ostatnie lata
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)