knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> spytam, który trener nas ostatnio przejmował
> jako najbogatszy klub w lidze i zdecydowanego (wg
> buków) faworyta do awansu?
A który budżet miała Cracovia w ekstraklasie ?
Budżet i notowania buków na boisku nie grają...
-
-
[WIKTORIA] [2. kolejka] CRACOVIA-Arka Gdynia 29 sierpnia 19.30 (środa)
Trzecie miejsce to lipa wg Was? No to życzę wszystkiego najlepszego
Szybciej trochę piłą grać i jakoś to będzie wyglądało.. Mnie natomiast niepokoi notorycze niedostrzeganie skrzydeł-,- cały stadion wrzeszczacy: lewa/prawa/Marciniak.. Itd. Wyglądał cokolwiek śmiesznie:P
To ze nie szło, to było gołym okiem widać. To że ta czerwona kartka nie pomogła, ba! wg mnie zaszkodziła, to kolejna sprawa, to że zamiast oskrzydlać akcje w przewadze a nasze grojki z uporem maniaka 85 % akcji próbowali grac przez srodek to kolejna sprawa..to że Oni musza zacząc grac efektywną i efektowną piłkę, a nie jak do tej pory z ogromnym fartem to kolejna sprawa..ale na miłość Boską dajcie sie ludziom pocieszyc z tego zwycięstwa, malkontenci Żydowscy :D
Kausz.. ;)
pasiak od zawsze!! Napisał(a):
> To ze nie szło, to było gołym okiem widać. To
> że ta czerwona kartka nie pomogła, ba! wg mnie
> zaszkodziła, to kolejna sprawa, to że zamiast
> oskrzydlać akcje w przewadze a nasze grojki z
> uporem maniaka 85 % akcji próbowali grac przez
> srodek to kolejna sprawa..to że Oni musza zacząc
> grac efektywną i efektowną piłkę, a nie jak do
> tej pory z ogromnym fartem to kolejna sprawa..ale
> na miłość Boską dajcie sie ludziom pocieszyc z
> tego zwycięstwa, malkontenci Żydowscy :D
Żydowscy ;)
Zmieniłem w cytacie ;)
Trzeba się szanować;)
bramka
http://www.facebook.com/PasyTV
Dobrze, że znów mimo słabej gry zdobywamy komplet punktów :)
co to będzie gdy zaczniemy grać dobrze...
Inna sprawa, że nóż mi się w kieszeni otwiera, jak słyszę niektórych-,- na B dzisiaj.. Przychodzi kolo z kiełbaską. Mecz się zaczyna, i już jedzie po wszystkich zawodnikach, i tak w kółko przez 90 minut, Boilevic nie umie grać, Pilarz nie umie łapać ... Do ku**y nędzy- sam nieraz ich dzisiaj zjechalem, ale są granice..
Tak sobie podliczyłem, że po drugiej kolejce dzięki zwycięstwu nad Arką mieliśmy lidera na spółkę z Flotą (stosunek bramek ten sam).
Bramka ładna ale nie zmienia tego, że poziom gry był żenujący. Graliśmy tak słabo, że aż Arka mimo gry w 10 nie musiała stosować taktyki ''autobus w bramce'' aby bronić wyniku na 0:0.
Bez przesady, ja widziałem naszą przewagę zdecydowaną tylko, że nic z tego nie wynikało! Styl Barcelony jeszcze nie zrobiony...ani w połowie. W takich okolicznościach powinno być spokojne 2:0 dla Pasów! Cóż badzmy minimalistami i cieszmy sie tymi 1,2,3...3 punktami :)
Idzmy w styl "Realu", bo dzis lepsi od Barcy :D
Realu w sensie "realu" tak? Tak czy owak niech bedą 1,2,3...3! punkty i lepszy styl hehe ;) Nie moge sie doczekać :D Już niedługo z Ząbkami...
AWB styl żenujacy ?Rozumiem że u Kafarskiego ,Pasieki był lepszy?
Teraz porównaj sobie składy te co miał Kafarski i Pasieka do tego co ma Stawowy.
Mozna oczywiście narzekać tyle że nie da zamieść się pod dywan faktu że zapchajdziury i grający w ME zawodnicy z tamtego sezonu w tym muszą grac o awans .
Na razie stylowo nie wygląda to tak jak powinno ,ale orają dupami i wyszarpują punkty.
[b][large][align=center][url=https://picasaweb.google.com/jafffoto]Cracovia - Arka FOTO[/url][/align][/large][/b]
[img]https://lh6.googleusercontent.com/-1lfQGG-7fM8/UD6ZwTYOzGI/AAAAAAAAOT8/8e7fBtL3ihM/s800/aDSC_0575.jpg[/img]
potter Napisał(a):
> AWB styl żenujacy ?Rozumiem że u Kafarskiego
> ,Pasieki był lepszy?
>
Oczywiście, że żenujący. To była siermiężna kopanina, większość naszych zawodników ma czasami problemy z elementarnymi podstawami gry typu wyjście na pozycje czy poprawne przyjęcie piłki. Mecz był nudny jak flaki z olejem, gdyby nie znajomi to zasnąłbym na krzesełku ( i to nie z powodu piwa jak El Duce ).
A w czym niby ta przewaga się objawiała? Z tego co wyczytałem w książkach i internecie to piłka nożna polega na zdobywaniu goli, a nie na utrzymywaniu się przy piłce i wymienianiu dziesiątek podań w jednostajnym tempie z których nic nie wynika. Groźnych sytuacji bramkowych przez cały mecz było bodajże 2 (dwie)- gol i chwilę wcześniej minimalnie niecelny strzał. Natomiast Arka (grająca godzinę w osłabieniu) z kontry stwarzała większe zagrożenie pod naszą bramką i wiele nie brakowało, aby coś strzeliła. Dokładnie to samo było ze Stomilem. Ważne że 3 punkty. O stylu za 17 dni nikt nie będzie pamiętał. Póki co szczęście nam sprzyja, ale to się kiedyś skończy i dobrze byłoby nawet z wygranych meczów wyciągać wnioski.
dejan Napisał(a):
> A w czym niby ta przewaga się objawiała? Z tego
> co wyczytałem w książkach i internecie to
> piłka nożna polega na zdobywaniu goli, a nie na
> utrzymywaniu się przy piłce i wymienianiu
> dziesiątek podań w jednostajnym tempie z
> których nic nie wynika.
Wynik meczu 1:0 :):):)
AWRUK czy wy nie potraficie zrozumieć że kto przyjeżdza na Kałuży ten musi się bronić i grać na kontre? Przyzwyczajcie się napinacze że będzie tak do końca sezonu. Areczka broniła całym zespołem + kontra. Co się im udawało do 93 minuty.
Czy Wy na prawdę myślicie że którykolwiek zespół spróbuje zagrać u nas otwartą piłkę? Stawiam że wszyscy przyjadą grać tu na remis (ewentualnie szukać kontry, a potem autobus w bramce). A jeśli się znajdzie taki śmiałek to wróci z bagażem minimum 2-3 bramek wpakowanych do ich siatki. Wbrew pozorom łatwiej nam się może grać na wyjazdach...
pozdro malkontenci
Szkoda tylko, że puki Arka grała w 11 to była od nas groźniejsza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)