Damian Dąbrowski już po operacji. Zabieg był konieczny.
Jeden z liderów Cracovii jest już po operacji. W poniedziałek Damian Dąbrowski przeszedł w Poznaniu operację rekonstrukcji więzadeł krzyżowych. Teraz czeka go żmudna rehabilitacja.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,damian-dabrowski-kontuzjowany-przeszedl-operacje-cracovia,artykul,800209,1,1059.html
-
-
Damian Dąbrowski - witamy w Cracovii!
Powodzenia, wracaj szybko do zdrowia i do Pasów. Odbuduj się, daj nam trochę radości i wyjedz do naprawdę dobrej ligi.
Życzę cierpliwości i wytrwałości w czekającej Cię ciężkiej pracy o powrót do zdrowia .
Po takich meczach jak dziś, zapewne będzie chciał przedłużyć kontrakt
[quote='Aston1906' pid='1261977' dateline='1500238219']
Klub kokosa, rany boskie...
Ty człowieku zarządzałeś kiedykolwiek kadrami? Ręce opadają na takie pomysły.
[/quote]
Zapomnialem o cudzyslowie.
Majac za soba taka kontuzje, a w perspektywie przejscie do innego klubu, grajac na dp, sadzisz, ze zawodnik bedzie gral maksymalnie zaangazowany i nie bedzie cofal giry? Ja mysle, ze przede wszystkim bedzie patrzyl na swoje zdrowie.
W eklasie ma wyrobiona marke i kazdy klub chcialby miec tego zawodnika u siebie, nie poznalem Damiana, ale mam wrazenie, ze predzej wybierze eklase od II bundesligi czy serie B. Jestem przeciwnikiem oddawania rywalom ogranych graczy.
Jestem wielkim fanem jego talentu i uwazam, ze jesli nie jest najlepszy to na stowe jest w top3 dp w eklasie ale przede wszystkim patrze na dobro naszej ukochanej Cracovii
nie qmam po raz kolejny. Jeżeli będzie wygrywał rywalizację na treningu np. z Drewniakiem, to powinien wystąpić nawet w ostatnim meczu. Ja tak trochę tylko sygnalizuję, że często na treningach ( PRZY DOBRYM TRENERZE) walka jest ostrzejsza niż podczas meczu, bo nie ma czerwonych kartek. Jeżeli więc na takim treningu Dąbrowski wygra rywalizację, to dlaczego ma nie pomóc Cracovii w zdobyciu punktów ? Wytłumaczy mi ktoś inne myślenie o posadzeniu takiego zawodnika na ławce ? To trener widzi, czy zawodnik już pilnuje nóg w treningu czy walczy do końca.
Damiana na trudnym terenie udało nam się wygrać... To też dobrze wróży - rywalizacja powraca
11 dni później
Wracaj Dąbro jak najszybciej !
Nie mam pojęcia, kiedy będę mógł trenować z piłką, kiedy pojeździć na rowerku, pobiegać. Idę na rehabilitację, widzę, że noga z każdym dniem jest sprawniejsza i te malutkie postępy cieszą mnie najbardziej
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,chwila-z-damianem-dabrowskim-zyje-w-trybie-slow-motion,artykul,804196,1,1059.html?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=profil
Ja osobiście za nim nie tęsknie
Serio gargamelu? Nawet przy naszej biedzie w środku pomocy? Naprawdę i bez podtekstów ciekaw jestem dlaczego?
[quote='ARTU' pid='1267339' dateline='1501867433']
Serio gargamelu? Nawet przy naszej biedzie w środku pomocy? Naprawdę i bez podtekstów ciekaw jestem dlaczego?
[/quote]
Jakiej biedzie? Jest: Miro, Kanach, Dimun, Deja, Adamczyk, Michalik, Drewniak - 7 gości.
A czemu za nim nie przepadam? Gość co okienko chce spierdolic stad (rozumiem go, ale o tym się głośno nie mówi) a winę za zeszlosezonowa zrzucił na nas- kibiców. Serio mam się cieszyć z powrotu takiego najemnika? Gwiazdeczki jak Saidi?
Gość skończy gorzej niż Budzinski (osobiście chciałbym żeby podpisal nowy kontrakt) który miał iść do Turcji i gdzieś tam jeszcze, a jak na razie jest na "wolnym transferze"
Jest Miro i Drewniak - 2 gości na def. pomocniku. Mihalik, Adamczyk to nie ta pozycja. Dimun, Deja, no żartujesz chyba? Kanach, na dziś, w tym sezonie i przy tym trenerze to nawet Dimun i Deja zagrali więcej, jakiś powód tego chyba jest? Więc wybacz, o ile osobiste antypatie, których nie podzielam, mogę zrozumieć, to teza o naszym bogactwie jest z kosmosu.
- Edytowany
Gość kazdym wywiadzie podkreśla że chce odejść. Masakra. Fajne wartości reprezentuje. Na boisku też ok, ale to jego gadanie o odejściu wszystko to marginalizuje.
Prawdopodobnie każdy z piłkarzy naszego składu chciałby odejsć do lepszego i bogatszego klubu. Dąbrowski jest w o tyle innej sytuacji, że ze względu na wiek powoli zamyka mu się realna szansa na grę zagranicą albo przynajmniej w Legii. Nie ma co mu się dziwić, choć faktycznie mógłby się zamknąć i nie osłabiać pozycji negocjacyjnej swojego obecnego klubu
Jakby w klubie był sportowy plan i ktoś by odpowiadał za jego realizację to wszyscy by chcieli tu grać a nie odchodzić. Chcę odejść i odejdzie bo to kawał piłkarza. My cały czas jedziemy na tarcie ze jak mógłby odejść to kontuzja i zostaje. Zobaczymy jak będzie dalej. Szkoda mi go trochę bo hamuje rozwój. Już dziś gralby w dobrym zagranicznym klubie gdyby nie urazy
Tak na marginesie - czy Dąbrowskiemu udało się kiedykolwiek strzelić bramkę z dystansu? Wiecznie tylko słyszę, że dysponuje groźnym uderzeniem z dystansu, ale jakoś nigdy nie przekonałem się o tym naocznie...
[quote='pppxx89' pid='1267373' dateline='1501877878']
Prawdopodobnie każdy z piłkarzy naszego składu chciałby odejsć do lepszego i bogatszego klubu.[font=Arial Black] Dąbrowski jest w o tyle innej sytuacji, że ze względu na wiek powoli zamyka mu się realna szansa na grę zagranicą albo przynajmniej w Legii.[/font] Nie ma co mu się dziwić, choć faktycznie mógłby się zamknąć i nie osłabiać pozycji negocjacyjnej swojego obecnego klubu
[/quote]
Damian Dabrowski : Data i miejsce urodzenia: 27 sierpnia 1992 (24 lata),
Zejdz ze slonca bo zagotowalo Ci sie pod kaszkietem...Ma 24 lata a Ty piszesz ze ze wzgledu na wiek zamyka mu sie droga na transfer za granice czy do Legii... A ubeckiemu Macznskiemu majacemu 30 Swiat stanal otworem a transfer do Legii jest przypadkiem...
Brak mi slow zeby wogole zebrac mysli na taka glupote co napisales...Czytalem to ze 4 razy i zastanawialem sie jak wogole mozna takie cos wymyslic...
choć faktycznie mógłby się zamknąć i nie osłabiać pozycji negocjacyjnej swojego obecnego klubu
[/quote]
Jak go nie sprzedamy do końca sierpnia (a kto kupi go w takim stanie teraz) to o jakiej pozycji negocjacyjnej klubu piszesz? Bo na moje to za chwile nie będziemy mieć żadnej pozycji i nie jest to wina Damiana. Jego sytuacja kontraktowa była znana w momencie ostatniego przedłużenia i natychmiast po pierwszych powołaniach powinna dać do myślenia księgowemu i prezesowi. Widocznie zapracowani z łopatami w ręku w okolicach Cichej i na Rącznej zapomnieli o "pozycji". Sytuacja jest trudna, ale spokojnie do rozwiązania. Obie strony muszą chcieć, ale klub ma argumenty by przekonać Damiana, tylko nie koniecznie rzewnymi opowieściami w gazetach o tym jacy to menadżerowie są źli (sprawdzone i nie działa).
Damianowi natomiast zalecam przemyślenie pewnych spraw. Murawski z Piasta przedłużył na 4 czy 5 lat kontrakt i wyfrunął chwile później do ligi włoskiej. Kontrakt w niczym nie przeszkadza, a Damian swoimi umiejętnościami spokojnie zapracuje na lepsze pieniądze w dużo poważniejszych ligach.
- Edytowany
[quote='KruszynaKSC' pid='1267450' dateline='1501926516']
Prawdopodobnie każdy z piłkarzy naszego składu chciałby odejsć do lepszego i bogatszego klubu.[font=Arial Black] Dąbrowski jest w o tyle innej sytuacji, że ze względu na wiek powoli zamyka mu się realna szansa na grę zagranicą albo przynajmniej w Legii.[/font] Nie ma co mu się dziwić, choć faktycznie mógłby się zamknąć i nie osłabiać pozycji negocjacyjnej swojego obecnego klubu
[/quote]
Damian Dabrowski : Data i miejsce urodzenia: 27 sierpnia 1992 (24 lata),
Zejdz ze slonca bo zagotowalo Ci sie pod kaszkietem...Ma 24 lata a Ty piszesz ze ze wzgledu na wiek zamyka mu sie droga na transfer za granice czy do Legii... A ubeckiemu Macznskiemu majacemu 30 Swiat stanal otworem a transfer do Legii jest przypadkiem...
Brak mi slow zeby wogole zebrac mysli na taka glupote co napisales...Czytalem to ze 4 razy i zastanawialem sie jak wogole mozna takie cos wymyslic...
[/quote]
Podtrzymuję to co napisałem :) Jeszcze jedna dłuższa kontuzja, jakaś słabsza runda albo sezon i skończy się jakiekolwiek zainteresowanie jego osobą - nawet ze strony Legii
No właśnie. Dlatego niech się skoncentruje na jak najlepszej grze w naszym klubie. Z całym szacunkiem, bo do całkiem niezły piłkarz, ale jeszcze nic wielkiego w piłce nie osiągnął.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)