Jak czytam Wasze komentarze to zastanawiam się gdzie jest szczyt absurdu. Po pierwsze w dniu kontuzji nie możesz zrobić nic oprócz obłożenia lodem ze względu na opuchliznę, wysięg. Badania USG lub rezonans można wykonać dopiero kiedy będą miarodajne, czyli być może dziś. Do tego czasu środki przeciwbólowe i lód. Po drugie można ukarać Tymińskiego i Komisja Ligi zajmie się tą sprawą z urzędu. Sędzia nie ocenił właściwie zachowania zawodnika, nie ukarał go karą indywidualną a Damian dostał karę za pyskówkę. Byłem wczoraj na innym meczu ekstraklasy i rozmawiałem z czterema sędziami pokazując im moment faulu. Opinia jest jednoznaczna, że jeśli KL nie zrobi z tym nic to będzie problem w środowisku, czyli tym razem mamy pewnego rodzaju precedens. I jeszcze kwestia obsady sędziowskiej z rzeką - Przybył, Gil i Frankowski odpadają - pierwszy wiadomo dlaczego, dwaj następni mają LE w czwartek. I życzmy szybkiego powrotu do zdrowia Damianowi.
-
-
Damian Dąbrowski - witamy w Cracovii!
Szpital Rafała
Ze co? W Scanmedzie będzie leczony? Kpiny. Ciekaw jestem czy Filipiak bentleja u Węgrzyna czy Feuvercie serwisuje
W Szpitalu Rafała wielu naszych sportowców się leczyło i leczy. Na korytarzach szpitalnych są wywieszone koszulki piłkarzy i hokeistów Cracovii, którzy korzystali z opieki tutejszego Szpitala - wiem bo bywam.
awaria Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ze co? W Scanmedzie będzie leczony? Kpiny. Ciekaw
> jestem czy Filipiak bentleja u Węgrzyna czy
> Feuvercie serwisuje
Firma nie ma znaczenia, liczy się nazwisko lekarza. Poza tym to nie jest leczenie jeszcze, tylko diagnoza. Jak coś bedzie skomplikowanego zaawsze można szukać kolejnych konsultacji.
Leesior Napisał(a):
> Gratuluję optymizmu. Pewno skończyło się na
> obłożeniu nogi lodem.... choć mam nikłą
> nadzieję, że się mylę.
Zmrożenie, schłodzenie miejsca jest bardzo ważne bo redukuje ryzyko pogorszenia kontuzji. Jeżeli noga spuchnie nie zrobią rezonansu wiarygodnego aż opuchlizna nie zejdzie.
Firma nie ma znaczenia ale cena juz tak a na zdrowiu nie powinno sie oszczedzac
Scanmed ma ceny jak wszędzie - sporo zapłacisz jak bedzie poważna sprawa. Wszystko zależy co wyjdzie na badaniu i czy jest tam specjalista od tego. Z wynikami możesz potem jezdzic spokojnie nawet do Śmigielskiego.
Sam leczyłem się w Żorach bo wtedy jak miałem kontuzje św. Rafał nie był jeszcze tak polecany w kwestii ortopedycznej. Teraz ci raz wiecej słysze ze ludzie wybierają tutaj operacje i leczenie.
Dodam, że szpitalu św. Rafała leczą się nie tylko piłkarze, ale np. kadra Polskiego Związku Narciarskiego i Polskiego Związku Biathlonowego, chyba o czymś to świadczy.
m.innymi Justyna Kowalczyk
W szpitalu św. Rafała swego czasu widziałem na ścianach koszulki naszych hokeistów, jak i spotkałem A. Tajnera !
Ona tak faktycznie to leczy się u Śmigielskiego.
quentin Napisał(a):
> Tak z ciekawości zapytam wiecie gdzie
> przeprowadzają badania w niedziele w godzinach
> późno wieczornych? Że sobie szydere urządzacie
> z tego? Chętnie też skorzystam z tej wiedzy,
> może się przydać.
http://www.swrafal.pl/pl/o-szpitalu/aktualnosci/opieka-przez-cala-dobe.html
Może i rzeczywiście wczoraj nic więcej niż obłożenie lodem nie powinno się/nie dało się zrobić (oczywiście nie wiem co dokładnie zrobiono), sorry... Zobaczymy jak się sprawy potoczą.
Robinksc Napisał(a):
> Ona tak faktycznie to leczy się u Śmigielskiego.
http://www.tvp.info/19327887/justyna-kowalczyk-juz-po-operacji-kolana-polowa-sztafety-narciarskiej-sie-remontuje
Dzięki tego nie wiedziałem, czytałem ostatnio że dziękuje Śmigielskiemu za to że może startować + info że jeździ do niego na konsultacje [url=http://m.przegladsportowy.pl/sporty-zimowe/biegi-narciarskie,kowalczyk-chce-wrocic-na-podium-w-przyszlym-sezonie,artykul,671166,1,301.html][info][/url]
Co nie zmienia faktu w temacie że narazie tylko czekamy na wyniki badań a to może potrwać trochę czasu.
Wiem, że to głupie i niedorzeczne, ale kiedyś inaczej kończyły się takie sytuacje.
W jakichś wspomnieniach któregoś z grajków czytałem kiedyś o takim zdarzeniu na boisku. Podczas meczu Jagielloni ( pierwsza połowa lat 80-tcyh) jeden z przeciwników pogruchotał nogę zawodnikowi Jagielloni, chłopa zabrali do szpitala.
Jakiś czas po meczu przyjechali go odwiedzić koledzy z drużyny. Na wstępie poinformowali go, że jego oprawca mecz skończył złamaniem nogi, a on dla poprawy samopoczucia niech zgadnie kto był katem ....
I tak chciałbym żeby to wyglądało wczoraj, wiem to inne czasy były, inne kary, niewiele, albo w ogóle brak kamer na stadionie, ale cóż w tej sytuacji tylko samosąd ma sens, bo tak tego gnoja tymińskiego nie spotka już żadna kara ..., a my mamy z głowy Damiana na kilka miesięcy i ...kilkanaście punktów w tabeli mniej ...
Ale na ławkę mieli wjechać, żeby go połamać? Jakby zagrał jeszcze 5 minut, to o własnych siłach by boiska nie opuścił.
Swoją drogą, czy Prusak nie powinien dostać żółtka za to, że pobiegł się awanturować 40m od bramki?
5 minut na nokaut to cała wieczność ;)
Napisałem, że tak było kiedyś teraz nikt by się nie odważył nawet jakby ten szmaciarz był do końca meczu na boisku.
Tymiński ty skurwysynu !!!
Jeśli jest kapitanem to niestety mógł przebiec te 40m.
Niby p.Filipiak to ekonomiczny autorytet,Tabisz jest w władzach piłkarskich ale stale odnoszę wrażenie ,że nasz klub jest lekceważony w ważnych decyzjach PZPN a zwłaszcza w gronie sędziów.Z krakowskich klubów foruje się głównie Wisłę.Patrząc jednak z drugiej strony potknięcia w PP, LE czy walce o podium nie podnoszą nam opinii.Słowem póki co to garbata dola Cracovii.Mam jednak nadzieję,że kontuzja Damiana jest mniejsza niż piszą i tego mu życzę.
Czerwona kartka dla rzeźnika Tymińskiego , Czerwona dla "sędziego " Przybyła , Czerwona kartka dla Zarządu za sprowadzenie wartościowego zmiennika na pozycję nr. 6 . Czerwona kartka dna "znawców " którzy poparli politykę transferową w tym okienku.
A kto był u nas kapitanem wczoraj? I czy szarpał się z sędzią po tym wślizgu?
Rock Napisał(a):
> A kto był u nas kapitanem wczoraj? I czy szarpał
> się z sędzią po tym wślizgu?
Polczak.
Szarpał bardzo aktywnie, gdy sędzia wyjął kartkę, myślałem że dla Polczaka, bo dla Tymińskiego dałby wcześniej.
Ciekawe,gdyby Dąbrowskiego nie podnieśli, tylko znieśli na noszach ( których nie było, a sędzia nie dopilnował ), to ten marny sędzina też dałby mu kartkę (czekał aż wstanie ).
I jeszcze jednoczy PZPN zajmie się tym chamstwem Tymińskiego i go ukarze ???
Albert już z tą garbatą dolą nie przesadzaj, bo daleko jestesmy w tym momencie od tego, bardzo daleko. A sędzieowie dali bramke ze spalonego w derbach? Dali. Ja ciągle licze ze poważnej kontyzji nie bedzie.
Za brak noszy można chyba walkowerem dostać?
Czy nie można czasem w tej sprawie zaprotestować ? Gospodarze nie wypełnili ze swojego obowiązku .
No i co, nikt nic nie wie? Chyba już powinno być wiadomo - zerwanie, stłuczenie, jakie perspektywy...
Jakieś przecieki?
rezonans miał mieć dziś o 20
Fake Napisał(a):
> rezonans miał mieć dziś o 20
Być może opuchlizna i krwiak umożliwiły jednoznaczną diagnozę
wiadomo coś?
Macie jakieś informacje co Damianem ?
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,damian-dabrowski-wyleczyl-jedna-kontuzje-a-juz-doznal-drugiej,artykul,706095,1,1059.html .Najprawdopodobniej jutro coś będzie wiadomo.
I co z Dabro ? wiadomo juz ?
Oby się nie sprawdziły przypuszczenia. ... i Damian wróci za kilka dni. Chociaż na występ w derbach chyba nie ma co liczyć :(
Oj chciałbym żeby za kilka dni wrócił, ale w tym przypadku każda absencja krótsza niż miesiąc/dwa będzie prawie cudem...
To jest ogromny pech, żeby tak utalentowany zawodnik dostawał dwóch tak hamujących karierę kontuzji (oby jednej, tfu tfu...)
widzialem zblizenie jego nogi, nie wraca sie po kilku dniach z czyms takim
Runda z głowy:S
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,damian-dabrowski-moze-nie-zagrac-do-konca-sezonu,artykul,706257,1,1059.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)