Dzisiaj dopiero odpaliłem forum więc trochę spóźniony ale wtrącę się do dyskusji bo razi mnie strasznie ta odklejka kolegi BiancoRosso.
https://x.com/HammerWelling/status/2053624175944761621
Co najmniej dwa faule piłkarzy Arsenalu, Rice łapie w pól jednego a jeszcze wcześniej Trossard odwrócony tyłem do piłki uporczywie fauluje tego właśnie piłkarza WHU, który chwilę później kładzie rękę na Rayi. Gdy ślepo patrzymy tylko na kontakt z bramkarzem to tak, faul jest ale wcześniej mamy dwa faule piłkarzy Arsenalu i ewidentny karny. SaNtO ma pełne prawo do takiej reakcji, VAR podarował Arsenalowi tytuł a Ty próbujesz go tutaj pouczać i pisać coś o dobrej decyzji? Obrzydliwa drużyna wygrywa tytuł w obrzydliwy sposób.
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
- Edytowany
Gyokeres gra z 14 i jako jeden z nielicznych stoi sobie sam Kruszyno i nie uprawia zapasów, hehehehe
Więc może masz na myśli Trossarda (19) albo Rice'a (41)
Ja tam nie widzę faulu, oczywiście zakładając , że wszyscy się macają, kąpią razem etc hehehehe
edit: a tak całościowo, to tak, zgoda, ja meczu nie widziałem, ale wygląda to na to że okradli WHU
Emocje wczoraj w meczu kurek z Leeds. Niezły rollercoaster w końcówce, Leeds w poprzeczkę, potem w ostatniej minucie wyłuskanie piłki w polu karnym na granicy, VAR, no foul. Oj miałem nerwy.
Teraz wszystko w nogach Młotów.
Nie wiem jaki ma stosunek do Młotów Newcastle, ale liczę, że łączy ich piłka. ;)
- Edytowany
[quote]#post1724611 Millwall odpada w barażach o Premier League.[/quote]
Masakra, u nich, Hull, 0:0, wczoraj 0:2, bramki dali ci co z ławki weszli. Reporter powiedział, że jedyną pociechą dla fanów Lions jest fakt, że WHU spadnie i będą derby. Ja WHU nie życzę spadek, tak mam nadzieje, że derby nie będą.
- Edytowany
[quote]#post1724627 ... Więc może masz na myśli Trossarda (19) albo Rice'a (41)...[/quote]
Tak Trossard... pomylil mi sie z Gyokersem.. bo zobaczylem 9 i myslalem ze to on... nie znam zawodnikow po numerach ;)
Dobrze ze Millwank nie weszlo bo beda derby z WHU!!! Az sie pewnie wybiore :)
A propos Milwall, podzielę się nikogo nie interesującą historyjką z mojego życia kibicowskiego.
Jakoś pod koniec lat 80 byłem z rodzinką we Francji, tuż pod Genewą.
Znajomi w Genewie mieli psa, którego podczas wakacji wyprowadzałem kiedy byłi w pracy. Więc codziennie dylalem do nich na rowerku i z psiakiem chodziłem do pobliskiego parku.
Pewnego dnia na ławce w parku znalazłem gazetę. Zacząłem od sekcji sportowej a tam widzę kupon na mecz towarzyski Servette-Milwall.
Bilet do odebrania w redakcji gazety.
No więc po spacerze dylam do gazety i bilecik odebrałem.
Na mecz wybrałem się z dwie godziny wcześniej, żeby nie stać w kolejkach? Nie mam pojęcia. Przyzwyczajenia dziwne z PL.
Stadion otwarty, a w środku pusto, żywej duszy nie ma. Pokręciłem się i w końcu stwierdziłem , otwarty, to wchodzę.
Zasiadłem sobie na jednej z trybun i tak siedziałem. Zaczęli się schodzić jacyś sprzątacze, stewarci itd, na mnie niespecjlanie zwracali uwagę. Nikt mnie nie pytał kto, co, dlaczego, robili swoje. Stadion zamknieto, a potem otworzone już do wpuszczania kibiców.
hehe
No więc pierwszą ekipą z wysp na żywo jaką widziałem był Milwall.
Mecz skończył się remisem 1-1 chyba.
Jak walczyć o utrzymanie pokazało dzisiaj Levante, oglądałem kawałek i chłopaki zasuwali aż miło, a kadrowo chyba nie mają się czym pochwalić na tyle całej ligi. Wszystko się da jak w drużynie jest wiara i wspólna zespołowa praca.
Liderujący w lidze Szwajcarii Thun prowadził w pierwszej połowie z Young Boys 2-1, jednak potem czerwień i coś się zatkało bo cały mecz przegrał u siebie 3-8.
Hehe
[quote]#post1724808 Jak walczyć o utrzymanie pokazało dzisiaj Levante, oglądałem kawałek i chłopaki zasuwali aż miło, a kadrowo chyba nie mają się czym pochwalić na tyle całej ligi. Wszystko się da jak w drużynie jest wiara i wspólna zespołowa praca.[/quote]
Imho Levante nie zasługuje na spadek, liczę, że się utrzymają, pewnie niedzielny domowy mecz w Valencii z Mallorcą będzie decydujacy.
Swoją drogą, sprawa spadku z LaLiga podobna do tego co u nas, co najmniej 8 zespołów zamieszanych w walkę o byt, różnice punktowe minimalne
Mistrzostwa Afryki U17, Gracz meczu Mali - Angola, bramkarz, 16 lat.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778892903-308.jpg[/img]
Po wczorajszym łomocie z AV mam nadzieję, że nadchodzi kres trenera Szrota w Liverpoolu .
Z kurczakami im się nie chciało spiąć, tfu Villa. Pokara ich.
Puchar Anglii 2025/26 dla Manchester City
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778962866-774.jpg[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1778963598-839.jpg[/img]
Kibice TSV 1860 Monachium sprankowali (jak to mówi starsza młodzież) lub zrobili psikusa jak mówią niektórzy swoich derbowych rywali podczas mistrzowskiej fety w centrum Monachium. Puścili w tłum sektorówkę w kształcie herbu z obraźliwym napisem 😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779025965-491.jpg[/img]
I to jest ciekawe a nie jakieś tam palenie.
Dziś mecz Barcelona - Betis 21.15 będzie to pożegnalny mecz Lewandowskiego w barwach Barcelony.
Ajax kończy sezon remisem 0:0 z SC Heerenveen i finalnie zajmują piątą pozycję w Eredivisie.
Bardzo słaby sezon ligowy, do tego dotkliwa porażka 0:6 w 1/8 pucharu krajowego z Alkmaar. Teraz mają przed sobą playoffy o marną LK, rywalem FC Groningen.
U Nas lepiej?
- Edytowany
Lepiej na pewno nie, ale jakie My mamy możliwość na tle Polski, a jakie ma Ajax w Holandii. Trochę inna bajka, bardzo słaby sezon w wykonaniu "de Joden".
finał FA CUP kolejny przekręt sędziowski. dwóch karnych nam nie gwizdnęli. w przekroju 90 minut jesteśmy lepsi.
tabela w lidze układa się pod jakiś puchar biedronki dla nas. może piłkarzykom się zechce grać i starać jak wiedzą, że wódz już ogląda i analizuje przydatność. Xavi prowadź na szczyt
sceny we Włoszech gdzie Juventusowi odjeżdża LM w przyszłym sezonie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)