Tak,jak awansujemy na 15 miejsce w rankingu to będziemy mieli 2 drużyny w eliminacjach ligi mistrzów.
Z drugiej strony jak patrzę jaka wielka kasa jest za grę w lidze konferencji,to aż z zazdrości mnie ściska,na Polskie warunki to fortuna.
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
[quote]#post1653641 Ale jest coś ważniejszego:
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/liga-konferencji/news-kolejne-swietne-wiesci-dla-polski-tak-wyglada-ranking-uefa-p,nId,7865873
gdyby cwks i Jadze udało się dalej dobrze punktować, możliwe (wciąż) jest wprowadzenie do eliminacji LM w przyszłym roku 2 zespołów z naszej e-klapy. Gdyby tak się stało, obronienie obecnego 4 miejsca oznaczałoby udział w ECL (Liga Konferencji).[/quote]
Nie wiem czy dobrze myślę, jeśli źle to mnie poprawcie, ale wydaje mi się, że rozszerzenie liczby miejsc w pucharach obowiązywałoby od kolejnego sezonu a nie na koniec obecnego. Więc nasze 4 miejsce na koniec tego sezonu nie dawałoby żadnej gwarancji pucharów.
jest duża szansa bo odpada nam fatalny sezon 2020/2021. Przed nami Izrael, Dania i Szwajcaria do łyknięcia, potem Szkocja i Grecja. Z Grekami będzie najtrudniej bo mamy do nich ponad 2 punkty a oni mają w grze 3 drużyny dalej. Ale jakby tak cwelka doszła do finału z Chelsea to nam narobi punktów aż miło. W końcu się polska piłka dźwignie z kolan, obyśmy mieli w tym swój udział w końcu
Takie dwie sytuacje z dziś z Segunda Division, jakby na takie minimalne alibi dla wczorajszego naszego meczu 😉 . Lider, Racing Santander grał z Mirandes, w 76 minucie czerwona kartka dla gracza gości, a i tak grając w 10 strzelili gola i wygrali 1:0. W drugim meczu Cádiz grał z Deportivo La Coruna, przy remisowym wyniku 2:2 czerwona kartka dla piłkarza Deportivo i później dwa gole zespołu z Galicji i zwycięstwo nad Cádiz 4:2. Jak widać w Hiszpanii dziś lepiej grało się zespołom w 10.
Po wczorajszym wpierdolu od Armat chyba losy Lopeteguiego sa oczywiste... Kurcze duze wzmocnienia zespolu porobione a wynikow brak... Nie ma na co czekac bo sie jeszcze do walki o utrzymanie Mloty moga wlaczyc przez przypadek....
łysy jeszcze w robocie? kiedy go kopną w doope?
[quote]#post1654222 łysy jeszcze w robocie? kiedy go kopną w doope?[/quote]
Łysy wczoraj szyderczo pokazywał sześć palców kibicom The Reds skandującym "You are getting sacked in the morning". Dziś czytałem, że "Jednakże hiszpański szkoleniowiec po meczu z The Reds przekonywał, że od teraz będzie tylko lepiej i zaczną nałogowo wygrywać." 😂
- Edytowany
[quote]#post1654018 Takie dwie sytuacje z dziś z Segunda Division, [b]jakby na takie minimalne alibi dla wczorajszego naszego meczu[/b] 😉 . Lider, Racing Santander grał z Mirandes, w 76 minucie czerwona kartka dla gracza gości, a i tak grając w 10 strzelili gola i wygrali 1:0. W drugim meczu Cádiz grał z Deportivo La Coruna, przy remisowym wyniku 2:2 czerwona kartka dla piłkarza Deportivo i później dwa gole zespołu z Galicji i zwycięstwo nad Cádiz 4:2. Jak widać w Hiszpanii dziś lepiej grało się zespołom w 10.[/quote]
ja wiem ze to zart ;) ale mnie takie zarty wqrwiaja, bo znajdzie sie stado Januszy, ktorzy to wezma na powaznie.
To swietnie widac po naszym profilu na fb, jakis baran napisal ze przeciez i tak jest swietnie , wynik ponad stan, dostal ponad 30 lajkow, i juz sie rozmywa fakt, ze banda frajerow spacerowala przez 50 minut i zagrala skandaliczny mecz.
A w temacie, gadalem wlasnie na fajce z kumplem w pracy o kondycji dyscypliny, kibic Galatasaray. Mowi ze wczoraj jak grali, to w pierwszej polowie bylo 21 minut efektywnego grania :D haha
Kobieca Polska w finałach Euro :)
[quote]#post1654464 Kobieca Polska w finałach Euro :)[/quote]
To chyba powinno być tu: https://cracovia.krakow.pl/t/21543-reprezentacja-polski-ms-me-ln-eliminacje-oraz-faza-finalowa/1653373
🙂
- Edytowany
Czerwo za pociągnięcie przeciwnika za włosy, he he, tego jeszcze nie było. Znak czasu. Gdzie te karatekicki, pyta z czoła czy zwykłe pogryzienie.
no ale trzeba być idiotą nie? idziemy łeb w łeb Diobeł, lfc w końcu spuchnie, kupon w grze z Chelsea po kursie 25. Gorzej, że mam tam Milan jeszcze i cwelkę
Nowa zmiana w przepisach - Rzut rożny za grę na czas?
▫️ Sędziowie mogą wkrótce przyznawać rzut rożny rywalom, jeśli bramkarz będzie zbyt długo trzymał piłkę. Nowa zasada, testowana już w Premier League U-21 oraz na Malcie, zakłada ograniczenie czasu na posiadanie piłki do 8 sekund. Po 5 sekundach sędzia ma sygnalizować odliczanie do zera.
🎯 Cel? Ograniczenie gry na czas i zwiększenie płynności spotkań. Jeśli testy zakończą się sukcesem, przepis może zostać wdrożony globalnie.
Git, ale to tylko fragmencik procederu, gdzie przedłużanie autów czy polegiwanie na boisku po każdym najmniejszym faulu? Ociąganie się przy każdym wznowieniu gry.
Powinni mierzyć efektywny czas gry, duża zmiana ale tylko to ma sens.
[quote]#post1654891 Git, ale to tylko fragmencik procederu, gdzie przedłużanie autów czy polegiwanie na boisku po każdym najmniejszym faulu? Ociąganie się przy każdym wznowieniu gry.
Powinni mierzyć efektywny czas gry, duża zmiana ale tylko to ma sens.[/quote]
Dokladnie, tak jak w futsalu
Tottenham - Cole Palmer 3:4.
Czapki z głów przed grą Chelsea oraz tym jegomościem
https://x.com/tekkersfoot/status/1865821783888150599
co gość się bawi to jego i już przed Diobłem jesteśmy. wyczekiwać potkęnicia liverpoolu, terminarz mamy wyborny w najbliższym czasie. maszyna ruszyła, dzieciaki dojrzewają
Spoko meczyk, obejrzałem drugą połowę, dobrze się Smurfy ogląda.
Fajna też remontada Atletico z Sevillą.
Ostatnio oglądam bez dźwięku z jakims audiobookiem do tego , takie combo, nie mam wyrzutów sumienia i poczucia marnowanego czasu, hehe. Dobrze wchodzi. Lepiej niż solo z pitoleniem komentatorów 😉
Po tym jak legalność niektórych zarzutów, była kwestionowana przez prawników MC, ich liczba zwiększyła się,ze 115, do 130.
To znaczy liczba zarzutów. O liczebności prawników, nie mam informacji.
Mundial 2034 w Arabii Saudyjskiej, wszystko idzie w ustalonym kierunku.
Z City na pewno zrobią pokazówkę, zdegradują ich do B klasy, odbiorą tytuły, puchary, zresetują nieodpłatnie wszystkim kilka lat pamięci, zwrócą koszty poniesione przez kibiców, pewnie w formie voucherów do Lidla.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)