Boli tak samo jak Wielka Wieczysta
-
-
EUROPEJSKI Futbol [Temat zbiorczy]
- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1467970' dateline='1610699439']
z całym szacunkiem ale widzę, że boli Wielka Chelsea. no i bardzo dobrze. ma boleć
[/quote]
Ale kogo ma bolec Chelsea? Sam osobiscie wole ich od Manchesterow czy Liverpoolu.
Smiem twierdzic ze taka druzyna, ktora rok w rok jest kandydatem do europejskich pucharow, ma obowiazek wygrywac z 3 ligowcem.
Jezeli w najblizszych 4 meczach (derby z Fulham i Tottenhamem; Leicester i Burnley) zdobeda 9-10 pkt) to przyznam ze wychodza z kryzysu.
Dzisiaj o 20:45 Derby Wiecznego Miasta: Lazio-Roma a o 22 Porto-Benfica :)
uwielbiam ten temat <3
Wayne Rooney konczy kariere pilkarska i zostaje menagerem Derby...
Nigdy go nie lubilem ...ogolnie nigdy nie lubialem ogladac MU ale za bramke z City z przewrotki ....czapki z glow...Piekna kariera bogata w roznego rodzaju wygrane... Pamietam jak ogladalem jak zaczynal w Evertonie.... a to bylo juz 16 lat temu.... za szybko ten czas leci...
[img]https://scontent.fktw1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/s640x640/139544623_1761552677360190_6010075497621998309_o.jpg?_nc_cat=102&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=Twp7eeDqTp0AX-HiKEP&_nc_ht=scontent.fktw1-1.fna&tp=7&oh=6da309b8e9ac7a2b30a6400a7f504c14&oe=60291778[/img]
Kawał grajka z niego był .Nie da się ukryć .:)
no widzisz Kruszynko, u nas to sie nacieszysz bardziej mlodym talentem, odpala do 23, pewnie i dluzej pogra :D ;)
Lazio 3-0 Roma
Porto 1-1 Benfica
- Edytowany
Grosicki w wyjściowym składzie West Brom w derbach z Wolves. Jego pierwsze minuty w tym sezonie. Właśnie się zaczyna mecz.
edit: Co do minut to sprawdziłem i wszedł już w tm sezonie na 11 minut w jednym meczu. W każdym razie debiut w wyjściowej jedenastce w tym sezonie.
- Edytowany
Fulham 0-1 Chelsea
Fajne meczycho, ale tylko w 1 polowie, do momentu czerwonej kartki (slusznej) dla Robinsona z Fulham. Pozniej wiadomo bylo, ze jak Chelsea strzeli bramke to wygra, ale Fulham gralo koncertowo w defensywie. Przelamanie Mounta, a najbardziej szkoda sety Wernera w 90 minucie. Dla niego samego byloby to przelamanie.Wczesniej "dwusetke" spartaczyl Giroud.
Po obejrzeniu tego meczu wiem, ze Werner jest zablokowany psychicznie i potrzebuje kilku bramek w waznych meczach, zeby sie "odblokowac". Wiadome tez ze z taka gra Fulham nie spadnie
A dzisiaj:
12:30 Napoli-Fiorentina
17:30 Liverpool-Manchester Utd
20:30 Inter-Juventus
Athletic Bilbao z superpucharem Hiszpanii! W finale pokonali Barcę 3-2, po pięknej bramce Williamsa:
https://twitter.com/i/status/1350926796183756802
Na wzmiankę zasługuje jeszcze czerwona kartka Messiego, jego pierwsza (!) w barwach Barcelony, a rozegrał tam już ponad 700 spotkań.
https://twitter.com/i/status/1350933960034029572
Napoli gromi Fiorentine 6-0
Liverpool 0-0 Manchester Utd (Manchetser jest liderem tabeli ligi angielskiej)
Inter wygrywa 2-0 z Juventusem i ma tyle samo punktow co liderujacy rywal zza miedzy AC Milan
Liverpool kontra Manchester U. , duże rozczarowanie poziomem gry . O ile po Liverpoolu takiej gry się spodziewałem / Klopp już chyba nic innego nie jest w stanie wymyslić / to po Manchesterze spodziewałem się więcej . Przycisnęli rywala dopiero w końcówce , nieco zbyt pózno .
Po wyniku widzę czarni znowu kręcą bezlitośnie, zachowam się solidarnie i powiem:
Je suis Smurf
[quote="SaNtO" pid='1467617' dateline='1610352734']
a Chelsea rozjechała ogórków 4-0. [b]Wracamy[/b]. Werner wraca. Havertz wraca. Hudson-Odoi wraca. Bójcie się chamy. Na rozpisce fulham w piątek. Zapraszam na ucztę.
[/quote]
... i jak tu wrócić? Z czarnymi nie wygrasz.
No tak.. baba na linii w pierwszej połowie puściła bramkę ze spalonego a potem nam nie uznali jednej po przerwie bo jej w przerwie dopiero tłumaczyli co to jest spalony. Brak karnego i kartki za faul w polu karnym. Macie oczywiście rację, ze czarni dalej na nas siedzą.
Ale zupełnie osobną historią jest to, że coś tam nie gra, chyba piłkarzyki zwalniają Lampsa. Nie wierzę w to, że rok temu bez transferów i z dziećmi robił lepsze wyniki niż teraz gdy załatał wszystkie dziury i jeszcze dokupił kozaków do przodu.
Ale zastanawiam się nad czymś innym. Zapraszam do dyskusji w sezonie ogórkowym.
Wygląda na to, że bundesliga jest DUUUŻO słabsza i dużo mniej konkurencyjna niż angielska ekstraklasa. Havertz powiedział nawet dla przykładu ostatnio, że nie spotkał jeszcze w Anglii słabego piłkarza. No i pewnie coś w tym jest. Zastanawiałem się i to pytanie otwarte do dyskusji:
Jaki gwiazdor bundesligi sprawdził się w Anglii? Nie chcę nawet prosić o wskazanie kogoś kto tam był gwiazdą i w Anglii też. Chciałbym wskazać kogoś kto chociaż gra fajnie. Na myśl przychodzi mi Aubemeyang, na siłę Gundhogan i niewiele więcej.No chyba, że podciągniemy pod gwiazdę bundesligi De Bruyne? Tam odpalił te facto.
- Edytowany
Co do Bundesligi to na moje amatorskie oko jest po prostu słabsza bo grają w niej słabsi zawodnicy. Oglądam dużo meczy premier league i sporadycznie uda mi się zerknąć czasem na jakieś fragmenty meczów bundesligi, kiedy akurat w Anglii nikt nie gra o tej porze. Na pierwszy rzut oka widzę słabsze tempo i po prostu słabszych zawodników. Nie jest to ogromna różnica jak między ekstraklasą i bundesligą ale jest zauważalna dla mojego amatorskiego oka.
edit: ... a Pulisić u Was nie gra dobrze? :P
Czytajac ten watek i pomeczowe placze Santo za kazdym razem widze go tak :)
[img]https://ireland.apollo.olxcdn.com/v1/files/4q0eo35lklos-PL/image;s=1000x700;r=270[/img]
- Edytowany
czy zna ktoś na całym świecie osobę mniej podatną na trolling niż Kruszyna? :D
@Santo
Jest jeszcze Firmino ale nie wiem co on tam grał w Bundeslidze i czy tam błyszczał?
- Edytowany
Thiago Alcantara gra w Liverpoolu calkiem ok
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)