Zawisza, Arka, Warta, Bruk-Bet, Leczna :) a zazwyczaj jest jakis "czarny kon" ktoremu, pomimo slabej kadry wszystko wychodzi, obysmy to byli my :D
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
knurze
zgadzam się z Tobą - jesteśmy w drugiej lidze, to już nie te micyje co w ekstraklasie,
oczywiście lekko nie będzie [b][u]ALE[/u][/b] mamy skład który może walczyć z każdym (pomimo mankamentów w poszczególnych formacjach) , stabilną sytuację finansową, przyzwoitych grojków (ok,...tzw.rzemieślników),kibiców - wiernych jak zwykle i stadion. Piszecie że brakuje stopera, defensywnego pomocnika i napastnika, wiadomo, tak jest, ale jest zaczyn DRUŻYNY, byłem na 3 sparingach - popełniali błędy , bramkarz kaleczył , obrońcy się gubili ale do cholery w końcu wiedzieli co mają grać,wiedzieli z czego są rozliczani i jakie mają indywidualnie zadania na boisku , dostawali feedback od trenera idt ,mało? moim skromnym zdaniem nie, może to zatrybi, a może nie będzie awansu, ale bezdyskusyjnie zobaczymy drużynę. A drużyny nie widzieliśmy już bardzo dawno - były gwiazdki, wywiady i puste słowa.
Wolę ambitnych leszczy z 3 ligi, niż przechwałki typu : ja dziś walnę bramę - nie Rudnews, z ust zawodnika który pomimo bardzo słabej rundy nie podejmuje treningów z drużyną - uśmiechając się dziarsko do kamery przed/po każdym przegranym meczu.
Zawisza miał fajny sezon(podobnie jak my 2003/04) bo jako beniaminek o mało nie awansował.
Zobaczymy jak teraz wypadnie już jako potencjalny kandydat do awansu a wiadomo że drugi sezon jest niemalże zawsze najtrudniejszy.
Uważam że jest 4-5 kandydatów do walki o wejście: Zawisza,MY,Warta,trzeba się liczyć z Łęczną,być może któryś z beniaminków,
Nie wiadomo co strzeli do głowy właścicielowi Niecieczy bo do Tarnowa nie daleko a i w Rzeszowie i w Tanobrzegu dobudowują duże trybuny.
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zawisza, Arka, Warta, Bruk-Bet, Leczna :) a
> zazwyczaj jest jakis "czarny kon" ktoremu, pomimo
> slabej kadry wszystko wychodzi, obysmy to byli my
> :D
patrzę na 90minut, Łęczna ma czterech obrońców w kadrze, Nieczecza pięciu. Arka? przecież im budżet poleciał na łeb na szyję, i to z poziomu, na który nasz spadł. kadrowo nie wyglądają zbyt mocno.
ja wiem, że takie dywagacje to trochę wróżenie z fusów, ale mi się wydaje, że mamy skład, by powalczyć z Zawiszą o pierwsze miejsce. a już na pewno nie jest tak, ze Stawowego wsadza się na minę - ma jeden z najmocniejszych składów w lidze, bodaj najbardziej stabilny finansowo klub, niewykluczone, że z najlepszą infrastrukturą, i bez dwóch zdań najlepszą bazą kibicowską. jak na polską ligę kopaną na drugim levelu - warunki ma bardzo, ale to bardzo dobre.
wzmocnić się napadziorem, do tego ewentualnie po jednym grajku na środek obrony i do pomocy i jedziemy z frajerami ;)
amen
Rufus T. Firefly Napisał(a):
> krak 06 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>....................................................................
> ja poprosze o konkretne nazwiska.
>
> > Dopóki Filipiak nie zmieni podejścia do
> > zarządzania klubem i nie zatrudni odpowiednich
> > ludzi,możemy "bić pianę" na forum a sytuacja
> co
> > roku bedzie sie powtarzać.
>
> przeciez cala Twoja dzaialnosc na forum to bicie
> piany na jeden temat, jakby akurat bylo dobrze,
> toby Cie tu nie bylo.
Kolego Rufus,złosliwości zostaw dla siebie,jesteś z tego co widac krótko na forum /chyba że działałes pod innym nickiem/,a już wydajesz sądy o innych.Poczytaj sobie posty /niekoniecznie moje,/ z porzednich lat, z innych wątków a wtedy zrozumniesz ile było słusznych uwag i wniosków które gdyby były, choć w części zrealizowane,mielibyśmy o wiele lepszą sytuacje.
Jestem na forum bo właśnie chce,żeby było dobrze,a żeby tak było, to chce zmian w klubie,miedzy innymi lepszego zarządzania,pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia itp. itd.
Wiem,że niektórym klakierom,szczególnie duetu JF + JT takie wypowiedzi jak moje, moga się nie podobać,ale jak nie bedzie w/w zmian
to nasze wnioski,postulaty itp. itd. będą się obracać w "świetle pobożnych życzeń"/ między innymi w sprawie transferów/.
Chyba wszyscy chcemy,żeby w Cracovii działo sie dobrze,więc każdy może mieć inna opinię w różnych sprawach,niekoniecznie musimy się zawsze zgadzać :)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/suche/detailsuchespielervertragslos/suche.html można wyszukać zawodników z Polski, którym kończy się kontrakt lub się już skończył, lista napastników i środkowych obrońców jest dosyć duża, na szczególną uwagę myślę, że zasługuję Paweł Abott, ale znając życie, w klubie albo nie ma dla niego takiej kasy jaką by chciał, albo nie chcieli by mu dać tego co żąda... ewentualnie przetestować Sebastiana Olszara, lub spróbować wypożyczyć Świątka z Piasta , koleś miał dobre statystyki w I lidze, zeszły sezon tego nie odzwierciedla, gdyż grał głównie końcówki spotkań, czemu się nie dziwie, bo Piast ma i Jurado i Kędziorę.
Co do Szatalowa do awansu ma patent czy tez gry w 1 lidze co pokazał w Bydgoszczy 8 meczyków bez porażki i dopiero zatrzymali się w Gliwicach. A tu nie chodzi o mecze w Ekstraklasie czy nazwisko. Oni biora takich piłkarzy ktorzy w 1 lidze sie sprawdzili i wyrozniali np jak Chałas 10 bramek w słabej Olimpii Elblag czy tez Maka 7 bramek Ostalczyk 7 bramek 8 asyst . A tych piłkarzy co wymieniłeś to nie są najlepsi uwazac trzeba na Wahana Gevorgiana jakoś tak :) i Masłowskiego . Dlatego własnie mam zal ze Cracovia własnie nie zakontraktowała wyrozniajcych sie piłkarzy w 1 lidze typu Chałas czy Maka a nawet Bład !!!!!!!!TO DUZY BŁąD
Pogoń miała znanych piłkarzy z T-Mobile .. Adrian Budka,Hernani i wiecie co pokazywali dno !!!! w 1 lidze nazwiska i ilosc meczy w Ekstraklasie nie ma odzwierciedlenia zadnego. Bardzo specyficzna liga
knur Napisał(a):
> wzmocnić się napadziorem, do tego ewentualnie po
> jednym grajku na środek obrony i do pomocy i
> jedziemy z frajerami ;)
Widzę że kolega zszedł trochę na ziemię :P.Ma kolega rację,potrzebujemy trzech [b][i][u]wzmocnień[/u][/i][/b] żeby liczyć się w walce o awans.
Już kupowaliśmy piłkarzy bo "byli dobrzy"... dobór zawodnika do zespołu to nie tylko jego umiejętności techniczne czy taktyczne... to o wiele wiele więcej... dajcie trenerowi dobierać piłkarzy tak jak chce... wcale nie musimy co runde kupować 3-4 piłkarzy... wystarczy jeden, ale robiący taką różnicę jak kiedyś Kaziu Węgrzyn lub Marcin Bojarski... abstrahując od późniejszych "zawiłości życiowych" zwłaszcza tego drugiego...
Kkk84 nie ma jak twoja kreatywna księgowość .
Wymieniłeś 11 przyjść to już nie farsa to komedia .Nie ma jak liczyć 2 razy tego samego piłkarza .O jakim przyjściu mówimy w przypadkach ;Budakovica,Janusa ,Biernata,Jarabicy ,Kłuska ,Dynarka,Krzywickiego ,Rupy ?Ilu z tej 8 powącha murawę w 1 lidze?
To nie są żadne przyjścia a powroty naszych zawodników z innych klubów .Powroty czyli krótko mówiąc nie mieścili się u nas ze względu na małe umiejetności to wypożyczalismy do słabych klubów z niższych lig.
Czy od tego czasu zrobili progres by byli to zawodnicy na poziom 1 ligi?Trzeba powiedziec wprost to są w zdecydowanej większości sztuki i typowe zapchajdziury .Na bezrybiu i rak ryba !!!
Odeszło 13 zawodników -przyszło 3 jako wzmocnienia -Danielewicz,Marciniak i Pilarz..PROPORCJA JEST PRZERAŻAJĄCA I W PEŁNI ZGADZAM SIĘ Z CHWOSTKIEM .
Kadra jest bardzo szczupła -posiadamy 11-12 zawodników na poziomie 1 ligi +kilku na 2 ligę i młodzież z ME.
Możesz oczywiście bawić się w demagogię że na 1 ligę ta 8 się nadaje TYLKO RZECZYWISTOŚĆ TO BRUTALNIE ZWERYFIKUJE.
Mc Clane Napisał(a):
> knur Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > wzmocnić się napadziorem, do tego ewentualnie
> po
> > jednym grajku na środek obrony i do pomocy i
> > jedziemy z frajerami ;)
>
> Widzę że kolega zszedł trochę na ziemię :P.Ma
> kolega rację,potrzebujemy trzech wzmocnień żeby
> liczyć się w walce o awans.
w walce o awans liczymy się już teraz. jak mi tu ktoś wyskakuje z Łęczną czy Niecieczą, które - jak się okazuje - mają 4-5 obrońców w kadrze, to jest przecież śmiech na sali.
mamy dobrze obsadzona bramkę, obronę i pomoc, tylko atak kuleje. trzy wzmocnienia i powinniśmy rozwalić tą ligę. ale i w zasadzie jedno (napadzior) powinno wystarczyć.
Kolego w pierwszym sezonie awansować bardzo ciężko każdy kto atakował awans w 1 sezonie gry to szybko się rozczarował a spotkało to Piasta i Pogoń dalej Arka, Zawisza ... zeby upadek nie był bolesny chłopaki
szymciuKSC Napisał(a):
dajcie trenerowi dobierać
> piłkarzy tak jak chce...
my dajemy, ale zarząd postawił szlaban :P
Stawowy będzie grał tym co dostał w spadku, jego wpływ na skład drużyny jest równy zeru.
Są tez inne przykłady np: Górnika Zabrze czy Widzewa które to zespoły po 1 sezonie po spadku awansowały do ekstraklasy. Ale faktem jest, że trzymały stabilny skład vide Robak z Widzewa.
Do grona drużyn mogących się liczyć w walce o awans doliczyłbym Miedź Legnica- mają bardzo wysoki budżet...
Kolego Potter:
Wymień tych 8-miu, co mają poziom na I lige -prosze o te nazwiska
Takie zdanie w poscie można wyczytac, wiec lista ta zapewne bedzie
asumptem do przemyślenia aktualnego stany Twojego ducha. Bo
znajomoś tematu dostatecznie udokumentowałeś.
pzdr.
krak 06 Napisał(a):
> Kolego Rufus,złosliwości zostaw dla
> siebie,jesteś z tego co widac krótko na forum
> /chyba że działałes pod innym nickiem/,a już
> wydajesz sądy o innych.Poczytaj sobie posty
> /niekoniecznie moje,/ z porzednich lat, z innych
> wątków a wtedy zrozumniesz ile było słusznych
> uwag i wniosków które gdyby były, choć w
> części zrealizowane,mielibyśmy o wiele lepszą
> sytuacje.
> Jestem na forum bo właśnie chce,żeby było
> dobrze,a żeby tak było, to chce zmian w
> klubie,miedzy innymi lepszego zarządzania,pionu
> sportowego z prawdziwego zdarzenia itp. itd.
> Wiem,że niektórym klakierom,szczególnie duetu
> JF + JT takie wypowiedzi jak moje, moga się nie
> podobać,ale jak nie bedzie w/w zmian
> to nasze wnioski,postulaty itp. itd. będą się
> obracać w "świetle pobożnych życzeń"/ między
> innymi w sprawie transferów/.
> Chyba wszyscy chcemy,żeby w Cracovii działo sie
> dobrze,więc każdy może mieć inna opinię w
> różnych sprawach,niekoniecznie musimy się
> zawsze zgadzać :)
stary, wrocil Wojtek, rusza nowy sezon, ciesz sie zyciem i nadzieja na dobra gre i walke w czubie tabeli! dosc placzu i marudzenia, ktore zreszta niczego kompletnie nie wnosi. razem z Janem Tomaszewsk... tfu, oczywiscie z Potterem budujecie atmosfere katastrofy i dziadowstwa, ktora moze ino zdolowac ludzi i zniechcecic do przychodzenia na Pasy i to przed rozegraniem 1 meczu!
Filipiakowi i Tabiszowi moge wiele zarzucic, ale jak pomysle, ze alternatywa to Winnicki ze Smoleniem to ja pieknie dziekuje.
jak to wszystko jest takie proste to czemu NIKT z Was nie pomaga w Parku Jordana innym sekcjom? czemu tam wszystko pochylilo sie ku upadkowi i nie ma nikogo, coby to ruszylo? nie ma zlotych rad?
Wojtek ma team jaki ma i niech wycisnie z tego ile sie da - a mysle, ze dobry trener spokojnie z ta druzyna jaka jest teraz w szostce powinien sie znalezc, a jak sie nie znajdzie, to okaze sie ze to d.u.p.a a nie trener. ja mysle, ze Wojtek sobie poradzi. szkoda, ze Wy nie wierzycie.
Jakie niższ ligii. Co ty pleciesz. Budakowicz był w Olimpii Elbląg I liga spadli do II ligii, Janus KS Polkowice I liga spadek do II ligii,
Kłusek Młoda Ekstraklasa /dawna/, Dynarek Okocimski Brzesko II liga awans do I ligii, Biernat I liga Ruch Radzionków, Krzywicki I liga -kontuzja, Rupa I liga Stróże /mało grał /. To nie są dużo niższe ligii , to jest nasza w tej chwili liga , a Biernat nie będzie tak jak piszecie grał w rezerwach bo idzie na dalsze wypożyczenie i o ile się nie mylę i dobrze słyszałem też będzie w zespole I ligowym.. Więc może się okazać że będzie naszym rywalem.
Minął miesiąc a nadal nie ma obiecanych przez Stawowego dwóch ''młodych Gizów'' , pytam się > gdzie oni są ?
Czyżby trener Wojciech kłamał pod publiczkę ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)