Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 11.06.2012 o 18:46
      Ostatnia aktywność 30.08.2012 o 17:03
      154307 wyświetleń
    • Slapi1988

3.1K
      491
    • 22.07.2012 o 20:14
      Post #850911 22.07.2012 20:14
    Zawisza, Arka, Warta, Bruk-Bet, Leczna :) a zazwyczaj jest jakis "czarny kon" ktoremu, pomimo slabej kadry wszystko wychodzi, obysmy to byli my :D
    • tomek1906

2.1K
      386
    • 22.07.2012 o 20:23
      Post #850912 22.07.2012 20:23
    knurze zgadzam się z Tobą - jesteśmy w drugiej lidze, to już nie te micyje co w ekstraklasie, oczywiście lekko nie będzie [b][u]ALE[/u][/b] mamy skład który może walczyć z każdym (pomimo mankamentów w poszczególnych formacjach) , stabilną sytuację finansową, przyzwoitych grojków (ok,...tzw.rzemieślników),kibiców - wiernych jak zwykle i stadion. Piszecie że brakuje stopera, defensywnego pomocnika i napastnika, wiadomo, tak jest, ale jest zaczyn DRUŻYNY, byłem na 3 sparingach - popełniali błędy , bramkarz kaleczył , obrońcy się gubili ale do cholery w końcu wiedzieli co mają grać,wiedzieli z czego są rozliczani i jakie mają indywidualnie zadania na boisku , dostawali feedback od trenera idt ,mało? moim skromnym zdaniem nie, może to zatrybi, a może nie będzie awansu, ale bezdyskusyjnie zobaczymy drużynę. A drużyny nie widzieliśmy już bardzo dawno - były gwiazdki, wywiady i puste słowa. Wolę ambitnych leszczy z 3 ligi, niż przechwałki typu : ja dziś walnę bramę - nie Rudnews, z ust zawodnika który pomimo bardzo słabej rundy nie podejmuje treningów z drużyną - uśmiechając się dziarsko do kamery przed/po każdym przegranym meczu.
    • Gavriło Princip

17
      0
    • 22.07.2012 o 20:30
      Post #850913 22.07.2012 20:30
    Zawisza miał fajny sezon(podobnie jak my 2003/04) bo jako beniaminek o mało nie awansował. Zobaczymy jak teraz wypadnie już jako potencjalny kandydat do awansu a wiadomo że drugi sezon jest niemalże zawsze najtrudniejszy. Uważam że jest 4-5 kandydatów do walki o wejście: Zawisza,MY,Warta,trzeba się liczyć z Łęczną,być może któryś z beniaminków, Nie wiadomo co strzeli do głowy właścicielowi Niecieczy bo do Tarnowa nie daleko a i w Rzeszowie i w Tanobrzegu dobudowują duże trybuny.
    • knur

8.9K
      182
    • 22.07.2012 o 20:39
      Post #850917 22.07.2012 20:39
    Slapi1988 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Zawisza, Arka, Warta, Bruk-Bet, Leczna :) a > zazwyczaj jest jakis "czarny kon" ktoremu, pomimo > slabej kadry wszystko wychodzi, obysmy to byli my > :D patrzę na 90minut, Łęczna ma czterech obrońców w kadrze, Nieczecza pięciu. Arka? przecież im budżet poleciał na łeb na szyję, i to z poziomu, na który nasz spadł. kadrowo nie wyglądają zbyt mocno. ja wiem, że takie dywagacje to trochę wróżenie z fusów, ale mi się wydaje, że mamy skład, by powalczyć z Zawiszą o pierwsze miejsce. a już na pewno nie jest tak, ze Stawowego wsadza się na minę - ma jeden z najmocniejszych składów w lidze, bodaj najbardziej stabilny finansowo klub, niewykluczone, że z najlepszą infrastrukturą, i bez dwóch zdań najlepszą bazą kibicowską. jak na polską ligę kopaną na drugim levelu - warunki ma bardzo, ale to bardzo dobre. wzmocnić się napadziorem, do tego ewentualnie po jednym grajku na środek obrony i do pomocy i jedziemy z frajerami ;)
    • kkk_84

10.7K
      360
    • 22.07.2012 o 20:42
      Post #850918 22.07.2012 20:42
    amen
    • krak 06

1.7K
      424
    • 22.07.2012 o 20:46
      Post #850919 22.07.2012 20:46
    Rufus T. Firefly Napisał(a): ------------------------------------------------------- > krak 06 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- >.................................................................... > ja poprosze o konkretne nazwiska. > > > Dopóki Filipiak nie zmieni podejścia do > > zarządzania klubem i nie zatrudni odpowiednich > > ludzi,możemy "bić pianę" na forum a sytuacja > co > > roku bedzie sie powtarzać. > > przeciez cala Twoja dzaialnosc na forum to bicie > piany na jeden temat, jakby akurat bylo dobrze, > toby Cie tu nie bylo. Kolego Rufus,złosliwości zostaw dla siebie,jesteś z tego co widac krótko na forum /chyba że działałes pod innym nickiem/,a już wydajesz sądy o innych.Poczytaj sobie posty /niekoniecznie moje,/ z porzednich lat, z innych wątków a wtedy zrozumniesz ile było słusznych uwag i wniosków które gdyby były, choć w części zrealizowane,mielibyśmy o wiele lepszą sytuacje. Jestem na forum bo właśnie chce,żeby było dobrze,a żeby tak było, to chce zmian w klubie,miedzy innymi lepszego zarządzania,pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia itp. itd. Wiem,że niektórym klakierom,szczególnie duetu JF + JT takie wypowiedzi jak moje, moga się nie podobać,ale jak nie bedzie w/w zmian to nasze wnioski,postulaty itp. itd. będą się obracać w "świetle pobożnych życzeń"/ między innymi w sprawie transferów/. Chyba wszyscy chcemy,żeby w Cracovii działo sie dobrze,więc każdy może mieć inna opinię w różnych sprawach,niekoniecznie musimy się zawsze zgadzać :)
    • Surep1906

368
      0
    • 22.07.2012 o 21:21
      Post #850923 22.07.2012 21:21
    http://www.transfermarkt.co.uk/en/suche/detailsuchespielervertragslos/suche.html można wyszukać zawodników z Polski, którym kończy się kontrakt lub się już skończył, lista napastników i środkowych obrońców jest dosyć duża, na szczególną uwagę myślę, że zasługuję Paweł Abott, ale znając życie, w klubie albo nie ma dla niego takiej kasy jaką by chciał, albo nie chcieli by mu dać tego co żąda... ewentualnie przetestować Sebastiana Olszara, lub spróbować wypożyczyć Świątka z Piasta , koleś miał dobre statystyki w I lidze, zeszły sezon tego nie odzwierciedla, gdyż grał głównie końcówki spotkań, czemu się nie dziwie, bo Piast ma i Jurado i Kędziorę.
    • boleklolek

54
      0
    • 22.07.2012 o 21:52
      Post #850926 22.07.2012 21:52
    Co do Szatalowa do awansu ma patent czy tez gry w 1 lidze co pokazał w Bydgoszczy 8 meczyków bez porażki i dopiero zatrzymali się w Gliwicach. A tu nie chodzi o mecze w Ekstraklasie czy nazwisko. Oni biora takich piłkarzy ktorzy w 1 lidze sie sprawdzili i wyrozniali np jak Chałas 10 bramek w słabej Olimpii Elblag czy tez Maka 7 bramek Ostalczyk 7 bramek 8 asyst . A tych piłkarzy co wymieniłeś to nie są najlepsi uwazac trzeba na Wahana Gevorgiana jakoś tak :) i Masłowskiego . Dlatego własnie mam zal ze Cracovia własnie nie zakontraktowała wyrozniajcych sie piłkarzy w 1 lidze typu Chałas czy Maka a nawet Bład !!!!!!!!TO DUZY BŁąD Pogoń miała znanych piłkarzy z T-Mobile .. Adrian Budka,Hernani i wiecie co pokazywali dno !!!! w 1 lidze nazwiska i ilosc meczy w Ekstraklasie nie ma odzwierciedlenia zadnego. Bardzo specyficzna liga
    • Mc Clane

109
      0
    • 22.07.2012 o 21:56
      Post #850927 22.07.2012 21:56
    knur Napisał(a): ------------------------------------------------------- > wzmocnić się napadziorem, do tego ewentualnie po > jednym grajku na środek obrony i do pomocy i > jedziemy z frajerami ;) Widzę że kolega zszedł trochę na ziemię :P.Ma kolega rację,potrzebujemy trzech [b][i][u]wzmocnień[/u][/i][/b] żeby liczyć się w walce o awans.
    • szymciuKSC

1.9K
      6
    • 22.07.2012 o 22:05
      Post #850928 22.07.2012 22:05
    Już kupowaliśmy piłkarzy bo "byli dobrzy"... dobór zawodnika do zespołu to nie tylko jego umiejętności techniczne czy taktyczne... to o wiele wiele więcej... dajcie trenerowi dobierać piłkarzy tak jak chce... wcale nie musimy co runde kupować 3-4 piłkarzy... wystarczy jeden, ale robiący taką różnicę jak kiedyś Kaziu Węgrzyn lub Marcin Bojarski... abstrahując od późniejszych "zawiłości życiowych" zwłaszcza tego drugiego...
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 22.07.2012 o 22:37
      Post #850930 22.07.2012 22:37
    Kkk84 nie ma jak twoja kreatywna księgowość . Wymieniłeś 11 przyjść to już nie farsa to komedia .Nie ma jak liczyć 2 razy tego samego piłkarza .O jakim przyjściu mówimy w przypadkach ;Budakovica,Janusa ,Biernata,Jarabicy ,Kłuska ,Dynarka,Krzywickiego ,Rupy ?Ilu z tej 8 powącha murawę w 1 lidze? To nie są żadne przyjścia a powroty naszych zawodników z innych klubów .Powroty czyli krótko mówiąc nie mieścili się u nas ze względu na małe umiejetności to wypożyczalismy do słabych klubów z niższych lig. Czy od tego czasu zrobili progres by byli to zawodnicy na poziom 1 ligi?Trzeba powiedziec wprost to są w zdecydowanej większości sztuki i typowe zapchajdziury .Na bezrybiu i rak ryba !!! Odeszło 13 zawodników -przyszło 3 jako wzmocnienia -Danielewicz,Marciniak i Pilarz..PROPORCJA JEST PRZERAŻAJĄCA I W PEŁNI ZGADZAM SIĘ Z CHWOSTKIEM . Kadra jest bardzo szczupła -posiadamy 11-12 zawodników na poziomie 1 ligi +kilku na 2 ligę i młodzież z ME. Możesz oczywiście bawić się w demagogię że na 1 ligę ta 8 się nadaje TYLKO RZECZYWISTOŚĆ TO BRUTALNIE ZWERYFIKUJE.
    • knur

8.9K
      182
    • 22.07.2012 o 22:39
      Post #850931 22.07.2012 22:39
    Mc Clane Napisał(a): ------------------------------------------------------- > knur Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > > wzmocnić się napadziorem, do tego ewentualnie > po > > jednym grajku na środek obrony i do pomocy i > > jedziemy z frajerami ;) > > Widzę że kolega zszedł trochę na ziemię :P.Ma > kolega rację,potrzebujemy trzech wzmocnień żeby > liczyć się w walce o awans. w walce o awans liczymy się już teraz. jak mi tu ktoś wyskakuje z Łęczną czy Niecieczą, które - jak się okazuje - mają 4-5 obrońców w kadrze, to jest przecież śmiech na sali. mamy dobrze obsadzona bramkę, obronę i pomoc, tylko atak kuleje. trzy wzmocnienia i powinniśmy rozwalić tą ligę. ale i w zasadzie jedno (napadzior) powinno wystarczyć.
    • boleklolek

54
      0
    • 22.07.2012 o 22:54
      Post #850933 22.07.2012 22:54
    Kolego w pierwszym sezonie awansować bardzo ciężko każdy kto atakował awans w 1 sezonie gry to szybko się rozczarował a spotkało to Piasta i Pogoń dalej Arka, Zawisza ... zeby upadek nie był bolesny chłopaki
    • squier strat

10.1K
      14.8K
    • 22.07.2012 o 23:08
      Post #850937 22.07.2012 23:08
    szymciuKSC Napisał(a): ------------------------------------------------------- dajcie trenerowi dobierać > piłkarzy tak jak chce... my dajemy, ale zarząd postawił szlaban :P Stawowy będzie grał tym co dostał w spadku, jego wpływ na skład drużyny jest równy zeru.
    • torreador

3.5K
      1.2K
    • 23.07.2012 o 06:52
      Post #850946 23.07.2012 06:52
    Są tez inne przykłady np: Górnika Zabrze czy Widzewa które to zespoły po 1 sezonie po spadku awansowały do ekstraklasy. Ale faktem jest, że trzymały stabilny skład vide Robak z Widzewa.
    • jankes76

906
      101
    • 23.07.2012 o 09:52
      Post #850955 23.07.2012 09:52
    Do grona drużyn mogących się liczyć w walce o awans doliczyłbym Miedź Legnica- mają bardzo wysoki budżet...
    • KMPasa1

515
      0
    • 23.07.2012 o 10:28
      Post #850957 23.07.2012 10:28
    Kolego Potter: Wymień tych 8-miu, co mają poziom na I lige -prosze o te nazwiska Takie zdanie w poscie można wyczytac, wiec lista ta zapewne bedzie asumptem do przemyślenia aktualnego stany Twojego ducha. Bo znajomoś tematu dostatecznie udokumentowałeś. pzdr.
    • Rufus T. Firefly

1.5K
      2
    • 23.07.2012 o 11:53
      Post #850961 23.07.2012 11:53
    krak 06 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Kolego Rufus,złosliwości zostaw dla > siebie,jesteś z tego co widac krótko na forum > /chyba że działałes pod innym nickiem/,a już > wydajesz sądy o innych.Poczytaj sobie posty > /niekoniecznie moje,/ z porzednich lat, z innych > wątków a wtedy zrozumniesz ile było słusznych > uwag i wniosków które gdyby były, choć w > części zrealizowane,mielibyśmy o wiele lepszą > sytuacje. > Jestem na forum bo właśnie chce,żeby było > dobrze,a żeby tak było, to chce zmian w > klubie,miedzy innymi lepszego zarządzania,pionu > sportowego z prawdziwego zdarzenia itp. itd. > Wiem,że niektórym klakierom,szczególnie duetu > JF + JT takie wypowiedzi jak moje, moga się nie > podobać,ale jak nie bedzie w/w zmian > to nasze wnioski,postulaty itp. itd. będą się > obracać w "świetle pobożnych życzeń"/ między > innymi w sprawie transferów/. > Chyba wszyscy chcemy,żeby w Cracovii działo sie > dobrze,więc każdy może mieć inna opinię w > różnych sprawach,niekoniecznie musimy się > zawsze zgadzać :) stary, wrocil Wojtek, rusza nowy sezon, ciesz sie zyciem i nadzieja na dobra gre i walke w czubie tabeli! dosc placzu i marudzenia, ktore zreszta niczego kompletnie nie wnosi. razem z Janem Tomaszewsk... tfu, oczywiscie z Potterem budujecie atmosfere katastrofy i dziadowstwa, ktora moze ino zdolowac ludzi i zniechcecic do przychodzenia na Pasy i to przed rozegraniem 1 meczu! Filipiakowi i Tabiszowi moge wiele zarzucic, ale jak pomysle, ze alternatywa to Winnicki ze Smoleniem to ja pieknie dziekuje. jak to wszystko jest takie proste to czemu NIKT z Was nie pomaga w Parku Jordana innym sekcjom? czemu tam wszystko pochylilo sie ku upadkowi i nie ma nikogo, coby to ruszylo? nie ma zlotych rad? Wojtek ma team jaki ma i niech wycisnie z tego ile sie da - a mysle, ze dobry trener spokojnie z ta druzyna jaka jest teraz w szostce powinien sie znalezc, a jak sie nie znajdzie, to okaze sie ze to d.u.p.a a nie trener. ja mysle, ze Wojtek sobie poradzi. szkoda, ze Wy nie wierzycie.
    • jonox

11
      0
    • 23.07.2012 o 11:58
      Post #850963 23.07.2012 11:58
    Jakie niższ ligii. Co ty pleciesz. Budakowicz był w Olimpii Elbląg I liga spadli do II ligii, Janus KS Polkowice I liga spadek do II ligii, Kłusek Młoda Ekstraklasa /dawna/, Dynarek Okocimski Brzesko II liga awans do I ligii, Biernat I liga Ruch Radzionków, Krzywicki I liga -kontuzja, Rupa I liga Stróże /mało grał /. To nie są dużo niższe ligii , to jest nasza w tej chwili liga , a Biernat nie będzie tak jak piszecie grał w rezerwach bo idzie na dalsze wypożyczenie i o ile się nie mylę i dobrze słyszałem też będzie w zespole I ligowym.. Więc może się okazać że będzie naszym rywalem.
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 23.07.2012 o 12:01
      Post #850964 23.07.2012 12:01
    Minął miesiąc a nadal nie ma obiecanych przez Stawowego dwóch ''młodych Gizów'' , pytam się > gdzie oni są ? Czyżby trener Wojciech kłamał pod publiczkę ?

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie