Strasznie histerycznie niektórzy podchodzą do tych plotek (Aston, po Tobie bym się tego nie spodziewał:)). Będzie co ma być, żadne wielkie nazwiska się nie pojawią i lepiej, by Stawowy i jego zawodnicy mieli pełną świadomość tego, że ciężko w Cracovii upatrywać faworyta do awansu.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.. (niekończąca się opowieść)
oj tam oj tam. Może pewniakiem nie jesteśmy, ale z tym "ciężko w Cracovii upatrywać faworyta do awansu" to trochę przsadziłeś
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oj tam oj tam. Może pewniakiem nie jesteśmy, ale
> z tym "ciężko w Cracovii upatrywać faworyta do
> awansu" to trochę przsadziłeś
Zobaczymy jak sie drużyna będzie prezentować w sparingach ;)
Ja myslę że bramkarz to S.....n P.....i ;)
http://www.90minut.pl/news/191/news1911257-GKS-Belchatow-rozwiazal-kontrakt-z-Grzegorzem-Kuswikiem.html , jak już testują zawodników , którzy średnio zdobywają 1 bramkę na sezon (Sekulski ) to może by przetestowali Kuświka , tym bardziej , że rozwiązał kontrakt...a Cracovia chyba teraz szuka tylko zawodników za free
leszeczek Napisał(a):
> oj tam oj tam. Może pewniakiem nie jesteśmy, ale
> z tym "ciężko w Cracovii upatrywać faworyta do
> awansu" to trochę przesadziłeś
Dokładnie tak jak napisał leszeczek, pewniakiem nie jesteśmy, ale siłą rzeczy mamy miejsce w gronie mocnych kandydatów. Czemu? Hipotetycznie należy ligę podzielić na tych walczących o utrzymanie, grających o nic i bijących się o awans. Chcąc nie chcąc, jako spadkowicz z ekstraklasy, z "potężnym właścicielem" (bardzo mnie to śmieszy ale tak jesteśmy postrzegani), pięknym stadionem, najlepszymi kibicami i największym budżetem I ligi trudno nie upatrywać w Nas pretendenta do awansu. Oczywiście to są założenia przed startem ligi, jak będzie zweryfikuje boisko.
W I lidze na 18 zespołów, 5 gra nie na swoich boiskach (Tyszanie, ŁKS, Warta, Stomil i prawdopodobnie Brzesko) co już utrudnia na "dzień dobry" tym drużynom granie o awans. Kolejne 8 zespołów raczej będzie w środku tabeli (Flota, Radzionków, Katowice, Dolcan, Sandecja, Olimpia, Miedź, Stróże). Więc realnie w bojach o awans zostaje Arka (podobno trwa tam zaciskanie pasa budżet obcięty z 8mln do 4), Termalica, Łęczna (o ile będą mieli podobny sezon do poprzedniego), Zawisza (oprócz Nas główny faworyt) i My.
Željezničar Napisał(a):
> Strasznie histerycznie niektórzy podchodzą do
> tych plotek (Aston, po Tobie bym się tego nie
> spodziewał:)). Będzie co ma być, żadne wielkie
> nazwiska się nie pojawią i lepiej, by Stawowy i
> jego zawodnicy mieli pełną świadomość tego,
> że ciężko w Cracovii upatrywać faworyta do
> awansu.
Tu nie chodzi o żadne wielkie nazwiska, tylko o wizję rozwoju klubu. Nie ma już o czym mówić zresztą, bo info o zainteresowaniu Chmiestem okazało się na szczęście czystym farmazonem.
Są jeszcze drużyny, które nie chcą awansować, ale będą cisnąć do czwartej kolejki przed końcem by potem przyjmować propozycje :)
Cracovia pod względem piłkarskim stoi słabo, do tego trzeba doliczyć złą atmosferę w drużynie, przetasowania personalne, delikatnie mówiąc: niepewnego trenera, na którym optymiści opierają nadzieje z uwagi na jego wyniki z Cracovią sprzed dobrych paru lat, o Tabiszu i jego polityce "budowania" klimatu oraz o nieobecnym prezesie Januszu "Szwajcaria" Filipiak nie wspominając.
Faktycznie może się zdarzyć, że pogramy o awans i ja bym się bardzo ucieszył z takiego obrotu sprawy, ale wmawianie zawodnikom, że spacerkiem przejdą przez 1-ligową sieczkę jest fatalnym pomysłem. Wolałbym, aby budowanie pewności siebie było oparte na wynikach, a nie przedsezonowym wróżeniu z fusów. Ta drużyna była na wiosnę żenująca, spadek z ostatniego miejsca hańbiący i trzeba podchodzić realistycznie do tego, co nas czeka od sierpnia. Nawet przy założeniu, że Stawowy jest dobrym trenerem (ja tak nie sądzę, ale chcę się mylić) i nawet przy założeniu, że Budziński, Danielewicz i Steblecki będą wymiatać w pomocy to wciąż personalnie mamy słabe argumenty (brak napastników, słaba linia obrony zasadzająca się najprawdopodobniej na Marciniaku, Żytce i Nykielu - a w sytuacji kontuzji wspomnianych czy kartek właściwie nieistniejąca). Do tego trzeba pamiętać o tym, że Cracovii przyjdzie grać z drużynami otrzaskanymi w pierwszoligowych realiach.
Osobiście uważam, że przy najbardziej realistycznym scenariuszu będziemy jak Arka w ubiegłym sezonie, chociaż oni mają moim zdaniem lepszego trenera.
Analizując skład defensywny wydaje mi się ,że biorąc pod uwagę koncepcję Stawowego szybkiej gry piłką po ziemi od początku budowy akcji to ja bym obronę spróbował w takim składzie ;Marciniak,Żytko,Biernat,Struna. Żytko owszem miał trudne chwile,ale z tego wyszedł i uważam ,że jest szybki zwrotny i myślący.Biernat może młody,ale jak go obserwuję też szybki, myślący i celnie grający,w I lidze w końcu już ograny i pozytywnie oceniany.Na bokach prawa -Struna ,lewa - Marciniak ,ofensywni i dobrzy defensywnie.Na pewno z tego towarzystwa wyłączyłbym Kosanovica bo się do tego nie nadaje.Krzysiek Nykiel wydaje mi się mało wyrazisty.Jarabica nie jest zły ,ale na razie nie doszedł do siebie po przerwie.Ten skład plus Gasiński dobrze grający nogami wydaje się najbardziej do tej koncepcji pasować.
Aston1906 Napisał(a):
> Željezničar Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Strasznie histerycznie niektórzy podchodzą do
> > tych plotek (Aston, po Tobie bym się tego nie
> > spodziewał:)). Będzie co ma być, żadne
> wielkie
> > nazwiska się nie pojawią i lepiej, by Stawowy
> i
> > jego zawodnicy mieli pełną świadomość
> tego,
> > że ciężko w Cracovii upatrywać faworyta do
> > awansu.
>
> Tu nie chodzi o żadne wielkie nazwiska, tylko o
> wizję rozwoju klubu. Nie ma już o czym mówić
> zresztą, bo info o zainteresowaniu Chmiestem
> okazało się na szczęście czystym farmazonem.
A kto gdzieś mówił o zainteresowaniu pozyskaniem Chmiesta?
A choćby tu:
http://www.90minut.pl/news/191/news1911070-Cracovia-testuje-trzech-graczy.html
Dobrze wiesz, o czym mówimy :)
Surep1906 Napisał(a):
> http://www.90minut.pl/news/191/news1911257-GKS-Bel
> chatow-rozwiazal-kontrakt-z-Grzegorzem-Kuswikiem.h
> tml , jak już testują zawodników , którzy
> średnio zdobywają 1 bramkę na sezon (Sekulski )
> to może by przetestowali Kuświka , tym bardziej
> , że rozwiązał kontrakt...a Cracovia chyba
> teraz szuka tylko zawodników za free
to całkiem dobry pomysł ma całkiem fajną statystykę 6 goli na 9 meczy
Kuświk to ciekawy chłopak. Nie obraziłbym bym się jakby to on został jednym z dwóch nowych napastników.
Macie Kuświka :)
http://www.90minut.pl/news/191/news1911318-Grzegorz-Kuswik-zawodnikiem-Ruchu.html
Tego ruchu Ruchu (;)) zupełnie nie rozumiem. Mając Piecha, Jankowskiego, Sultesa, Niedzielana i wciąż Abbotta ściągać kolejnego napastnika? Chyba szykują się na wyprzedaż...
Może ten bramkarz to Kotorowski? Całkiem mocne nazwisko w końcu.
Wydaje mi się,że będzie to Pilarz. Mocne nazwisko, zwłaszcza po tych Mistrzostwach Europy.
Chmiesta tylko w pakiecie z Krzyśkiem Przytułą!
Krzysiu Przytuła w sztabie Wojtka,niezła opcja :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)