Wiem co chcą kibice bo sam nim jestem. Wiadomo że na ME jest wielu napalonych rodziców któryz by chętnie widzieli swojego synka w I drużynie. Ale jesli ten młody człowiek nie ma szans to przecież można mu to od razu powiedzieć ,nie łudzić go obietnicami ,perspektywą włączenia do pierwszej drużyny. Jeśli klub go nie chce lepiej pozwolić mu odejść aby mógł się sprawdzić w innej drużynie. Każdy trener ma
swoją własną wizje na tworzenie drużyny. Jeden zawodnika nie chce , inny zobaczy w nim potencjał do gry. Tak było z wieloma naszymi młodymi zawodnikami często wspominanymi na forum. Chodzi mi tylko o to ,aby nie zamykać im drogi w innych klubach. Albo za nich wyznacza się bajońskie kwoty ,którym wiele klubów nie możwe sprostać , alo wypożycza nie wiem po co, skoro i tak się ich naprawdę nie sprawdza.
Nie daje bardzo często szans aby pokazali co potrafią lub nie mogą nawet podjąć walki o swoje miejsce w drużynie. Nawet nie zdajecie sobie sprawę jak wielu młodych ludzi ,którzy odeszli z klubu w ostanich latach miało z tym problem. Jakie dantejskie sceny, problemy i kwoty były.
Niestety tego nie wolno pisać ani podawać do naszej wiadomości. Naszej tzn. kibiców. To co mówi się na konferencjach prasowych bardzo często mija się z prawdą. Dlatego pewnie jest wielu tak jak piszecie rodziców itp. którzy to krytukują. Zresztą chyba nie ma co się temu dziwić.
-
-
Wojciech Stawowy: treningi sparingi taktyka
Z obserwacji - tatusiowie wyżelownych "gwiazdek" mających rozbuchane ambicje i ego, obskakujących synalków którzy stroją fryzury, załadają dobre ciuchy i żując gumę patrzą z politowaniem na boisko gdzie uwijaja się ich koledzy to zmora naszego klubu ale chyba nie tylko naszego.
ramsey Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> jest konkretna data kiedy to Stawowy ma zrobić
> konferencje o budowie drużyny?
Nie ma i raczej nie będzie.
To po co najpierw obiecują a później nawet nie raczą powiadomić, że nie mają zamiaru robić takiej konferencji. Duży minus na początek dla trenera Stawowego.
Ale taki ardzo duży czy taki średnio duży?
Ludzie a cóż on miał więcej powiedzieć od tego co już zostało powiedziane w serii kilku wywiadów na terazpasy.pl?
Lepiej niech skupi się na wcielaniu pomysłów w życie a nie słodkim opowiadaniu o nich w mediach.
Ale co on takiego powiedział mediom, że chłopcy są świetni, oddani klubowi i grają niczym piłkarze w lidze hiszpańskiej. Takie rzeczy to każdy może wymyślić po wypiciu trochę więcej.
Okazuje się, że sprawa wygląda jednak trochę inaczej ale nie ma co tego tutaj roztrząsać.
Tak jak napisał mknacylopez, konferencji nie będzie i na tym zakończmy.
A sztab trenerski chociaż przedstawią czy to też jest wielką tajemnicą ?
Stawowy powiedział że jeżeli klub się zgodzi to zrobi taką konferencje
Ale Radomir Szaraniec na konferencji powiedział, że ta konferencja odbędzie się w tym tygodniu, to zamiast tego zrobili konferencję nikomu niepotrzebną z przedstawieniem piłkarzy.
mediom taka konferencja jest potrzebna zeby mogli co popisac sobie w gazetkach... lepiej zeby duzo nie gadali ale za to robili w kierunku poprawienia naszej Cracovii....
Pomalutku chciałbym coś napisać i przeprosić za prowokację z Termalicą ciesząc się,że jeszcze jest i był duch w fanach Cracovii.Na forum wiele nowych nazwisk ale na szczęście "doświadczenie" nie zgineło.Trenera Stawowego przyznaję żegnałem białą chusteczką ale po plejadzie jego następców witam chlebem i solą.Każdy popełnia błędy ale dobry trener musi być jak ojciec-kochać swoją czeladkę,nauczać ale jak trzeba to łajać.I trener Stawowy to obiecuje.Jednocześnie podzielam jego myśl przewodnią odbudowania serca w pasy.Ma rację-przykład-nawet naszprycowana pseudo gwiazdami Polonia dawała d...a spadliśmy bo z szatniową przewagą II sortu -obcokrajowcy-to nie ci co będą gryść trawę.Pomyślmy zatem jak odtworzyć to serce w pasy i nie negujmy starych pasiastych nazwisk bo nawet w rezerwie czy szkoląc będą jak my myślami w powrocie.Czekam na powroty Wacka,Gizy,Bani,Cabaja czy Skórskiego i niekoniecznie jako zawodników.Ich zatrudnienie i tak byłoby mniej kosztowne niż zakupy o których wszyscy wiemy.W jedno wierzę-bez nacisku na cracovieckie ego nie pomogą żadne finanse by za rok zagrać derby.
Wacka? A czy to nie on sprzedał mecz Piszczkowi?
Kajak Napisał(a):
> Wacka? A czy to nie on sprzedał mecz Piszczkowi?
Zupełnie nie rozumiem powrotu Skórskiego do klubu.Co to za trener????Rozumiem,że każdy trener bierze swoich,ale akurat Skórskiego?Jak dla mnie to wielkie nieporozumienie :(
Kajak Napisał(a):
> Wacka? A czy to nie on sprzedał mecz Piszczkowi?
Nie, on się wycofał.
Chwostek Napisał(a):
> Nie, on się wycofał.
I co z tego, że się wycofał? Był nastawiony na korupcję, wziął łapówkę i dopiero przed meczem dostał "olśnienia", że to nie fair wobec klubu któremu zawdzięcza bardzo dużo i ją oddał. Sam zamiar i jego realizacja jest haniebna i nie należy tutaj zakłamywać historii tylko dlatego, że Tomek jest legendą Cracovii przełomu XX/XXI wieku. Fakt jest jeden: Wacek został skazany za korupcję na rok więzienia w zawieszeniu na 4 lata i 5 tys. zł grzywny (wziął i później oddał 7 tys. zł). I to się liczy..
Oczywiście każdy może uważać, co chce, ale na szczęście nie każdy w tym kraju jest sędzią.
Wacek został skazany prawomocnym wyrokiem, co oznacza:
1. karę finansową
2. bardzo konkretne zagrożenie prawne w wypadku recydywy
3. i przede wszystkim, wielki wstyd, niszczący jego dobre imię i "legendę"
Być może ta ostatnia kara jest szczególnie dotkliwa, a przecież Tomek zachował się jednak inaczej niż pozostali. Zwracam też uwagę, że państwowa sprawiedliwość służy temu, żeby człowiek, który zbłądził, po odcierpieniu słusznej kary mógł z powrotem normalnie żyć w społeczeństwie. W tym celu istnieje nawet instytucja zatarcia kary (pod oczywistymi warunkami).
Polityka klubu jest jasna, Wacek [b]nie ma[/b] tu już szans na angaż. Czym innym natomiast jest zaciekłość niektórych forumowiczów w poniewieraniu go na równi z prowodyrami tego zajścia i załganymi 'ikonami', której nie rozumiem.
Ja powiem tylko, że gdybym spotkał go na naszych trybunach, podałbym mu rękę.
Ja natomiast nie przypominam sobie aby kiedykolwiek Wacek przeprosił za to co zrobił( z tego co pamiętam zrobił to w kierunku kibiców i działaczy Karpat Krosno.....) . Dlatego reki bym mu nie podał , ale kopa w dupę by nie dostał ,co np. w sprawie Bojarskiego już takie pewne nie jest, przynajmniej z mojej strony.
docent Napisał(a):
> 2. bardzo konkretne zagrożenie prawne w wypadku
> recydywy
Jakie niby bardzo konkretne zagrożenie ? Zagrożenie recydywą w jego wypadku jest [b]zerowe[/b] bo nie gra już w piłkę i nie ma szans na sprzedanie następnego meczu : ) a jeżeli prowadzi drużynę gdzieś w IV czy w V lidze to tam wszystko jest po staremu i chyba by musiał cud nastąpić aby prokuratura zajęła się ustawianiem meczy na tak niskim szczeblu rozgrywek.
Może i lepiej, że nie będzie rzadnej konferencji. Te entuzjastyczne zapowiedzi Stawowego przypominają mi początki Smudy (wielkie cuda zapowiadał a potem bardzo szybko spuścił z tonu) Niech pracuje w spokoju z dala od kamer. Na ocenę przyjdzie czas po sezonie (lub dwóch)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)