SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> haha przeciez dopiero co go zatrudnili :P ktoś go
> nie polecał do nas przypadkiem?
Chyba znawca gargamel :)
-
-
U NASZYCH RYWALI....(prywatne "pogaduchy" będą kasowane) cd.
Ja o nim pisałem i teraz mi wstyd.
VelVet Napisał(a):
> SaNtO Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > haha przeciez dopiero co go zatrudnili :P ktoś
> go
> > nie polecał do nas przypadkiem?
>
>
> Chyba znawca [b]gargamel[/b] :)
Nie pamiętam czy polecałem. Pamiętam, że wspominałem o Wilku z Żalgirisu.
To przestań już wspominać. W małym kraju, jakim jest Litwa piłka nikogo nie interesuje, ich liga jest całkowicie amatorska.
Żalgiris to poziom jakiegoś Rozwoju Katowice czy innego MKS-u Kluczbork.
Zresztą identycznie jest z Łotwą i Estonią, najlepszym dowodem jest to, że Rakels, zanim został sprowadzony do Lubina, jeszcze jako junior nastrzelał w tamtejszej lidze jakąś kosmiczną ilość bramek.
No ale trzeba przyznać, że na Łotwie, to kilka talentów na miarę naszej ligi, a nawet trochę wyżej, to się pojawiło.
Na Litwie sportem narodowym jest koszykówka.
Marek Zub były trener mistrza Litwy
-Zespół Žalgirisu Wilno zbudował Pan z piłkarzy anonimowych. Było trudno?
-Pracuję z tymi, których mam i nie zaprzątam sobie głowy tym, czy mógłbym mieć lepszych. Dla nas wydarzeniem było to, że na trzy miesiące udało się ściągnąć wspomnianego Wilka. Przewyższał poziomem moich piłkarzy i pokazał im, w którą stronę trzeba iść. Nie mamy wielkich pieniędzy, ale gra u nas nawet kilku obcokrajowców.
-Jest nawet Japończyk, Takuya Kanai.
-Zanim do nas przyszedł, nigdy nie grał profesjonalnie w piłkę. Trenował w amatorskim klubie i jego marzeniem było, żeby zostać piłkarzem. Powiedział o tym rodzicom. Jest znakomicie wyszkolony, ma doskonały zmysł do gry kombinacyjnej, niestety trochę brakuje mu siły, dlatego w litewskiej lidze jest mu ciężko. Ale to złoty chłopak, na nic się nie skarży, zarabia tylko tyle, żeby się utrzymać. Wierzę, że kiedyś przebije się do lepszej drużyny.
[quote=leszeczek]
No ale trzeba przyznać, że na Łotwie, to kilka talentów na miarę naszej ligi, a nawet trochę wyżej, to się pojawiło.
[/quote]
vide Rudnevs, który na nasza ligę był za dobry i poszedł do Bundesligi.
...i kto teraz będzie tak zdesperowany aby ratowac ekstraklasę w Bełchatowie? :)
wojtiPASY Napisał(a):
> > No ale trzeba przyznać, że na Łotwie, to
> kilka talentów na miarę naszej ligi, a nawet
> trochę wyżej, to się pojawiło.
>
>
> vide Rudnevs, który na nasza ligę był za dobry
> i poszedł do Bundesligi.
Jego głównie miałem na myśli, jeszcze na przykład wisienki, zwłaszcza Edek dobrze dawał w swoim pierwszym sezonie w Polsce, a i Alosza niczego sobie.
Sehtan Napisał(a):
> ...i kto teraz będzie tak zdesperowany aby
> ratowac ekstraklasę w Bełchatowie? :)
Poproszą Kieresia?
W środę w siedzibie Polskiego Związku Piłki Nożnej odbyło się posiedzenie Najwyższej Komisji Odwoławczej PZPN, w trakcie którego organ podjął następujące decyzje.
Decyzje NKO:
Po wysłuchaniu stron postępowania, NKO odroczyła do dnia 12 czerwca 2015 roku posiedzenie w sprawie odwołania klubu Ruch Chorzów SA z dnia 7 kwietnia 2015 roku oraz odwołania zawodników Marka Matuszka, Damiana Gorawskiego, Jakuba Wierzchowskiego, Jacka Matyji, Bartłomieja Jamroza, Jana Wosia oraz Rafała Kwiecińskiego z dnia 14 kwietnia 2015 roku od orzeczenia Komisji Dyscyplinarnej PZPN z dnia 19 marca 2015 roku sygn. akt WD/56/11, przy udziale Rzecznika Ochrony Prawa Związkowego PZPN, w sprawie niewykonania zobowiązań finansowych, stwierdzonych wyrokami PSP wobec ww. zawodników.
Wraca stara sprawa. Jestem bardzo ciekaw co zrobią skoro sąd powszechny uznał racje zawodników a klub przy współpracy związku ich olał. Latka lecą a dług rośnie.
leszeczek Napisał(a):
> wojtiPASY Napisał(a):
> -----
> > > No ale trzeba przyznać, że na Łotwie, to
> > kilka talentów na miarę naszej ligi, a nawet
> > trochę wyżej, to się pojawiło.
> >
> >
> > vide Rudnevs, który na nasza ligę był za
> dobry
> > i poszedł do Bundesligi.
>
> Jego głównie miałem na myśli, jeszcze na
> przykład wisienki, zwłaszcza Edek dobrze dawał
> w swoim pierwszym sezonie w Polsce, a i Alosza
> niczego sobie.
Ja pisałem o poziomie lig krajów nadbałtyckich, powtarzam, skoro młodziutki Rakels zdobywał tam po kilka bramek na mecz to jaki musiał być poziom? Pomijam już, że Rudnevs trafił do Lecha z ligi węgierskiej.
No i nade wszystko ja nie sugeruję, że żaden Litwin czy Łotysz nie umie grać w piłkę.
Uważam tylko, że sam fakt wyróżniania się w tamtejszych ligach jeszcze o niczym nie przesądza.
Dosyć często spędzam lato na Wileńszczyźnie i bywa że z nudów oglądnę jakiś mecz, z gatunku tych topowych.
Wierzcie mi, nie chcielibyście tego oglądać, zwłaszcza że litewskie browary nie są w stanie złagodzić bólu, bo ich picie sprawia ból samo w sobie.
Czasem jak się jedzie przez Wilno można za oknem samochodu zobaczyć jakieś klepisko nawet nie ogrodzone parkanem - to mecz ich II poziomu, bezpośrednie zaplecze elity.
Faktycznie może zatrudnią fachowca od awansów i zrobi LM jeszcze w tym sezonie.
Kibole z Bydgoszczy przerywają bojkot. Pójdą kibicować rywalowi Zawiszy
Kibole Zawiszy ogłosili, że w piątek idą na mecz. Nie będą jednak dopingować bydgoskich piłkarzy walczących o utrzymanie w ekstraklasie. Wprost przeciwnie. Pójdą dziękować bramkarzowi Górnika Łęczna za to, że ich wsparł.
Jesteś kibicem z Bydgoszczy? Dyskutuj i dołącz do nas na Facebooku Sport.pl Bydgoszcz
Sergiusz Prusak paradował w koszulce z napisem "Nie ma że boli, Zawisza to klub kiboli". Pokazywał ją w przerwie meczu Zawiszy z Górnikiem Łęczna, który odbył się w połowie lutego. Komisja Ligi ukarała Prusaka za to karą w wysokości 2 tys. zł. Potem kibole Zawiszy, jak piszą na swej stronie internetowej, "w ramach wdzięczności, a zarazem pomocy w spłacie nałożonej na niego kary, odkupili od niego koszulkę z tym wymownym hasłem".
Na mecze swojej drużyny nie chodzą od ponad roku. Bojkotują zespół, walczą z właścicielem klubu Radosławem Osuchem. Obrażają jego i zawodników Zawiszy, których nazywają "wkładami do koszulek". Nie informują o wynikach, o zdobytym Pucharze Polski i Superpucharze. Na swej internetowej stronie umieścili zdjęcia piłkarzy, których uznali za niegodnych, bo wyrazili ponad rok temu solidarność z lżonym przez nich Osuchem.
Teraz ogłosili publicznie: "W piątek idziemy na mecz wkłady - Górnik Łęczna podziękować Sergiuszowi Prusakowi za postawę godną człowieka z honorem"
Będą więc dopingować rywala, z którym Zawisza, przedostatni obecnie zespół ekstraklasy, toczy bój o utrzymanie. Zwycięstwo bydgoszczan jest dla nich kluczowe w tej rywalizacji.
- Chcą, żeby zespół spadł z ligi, i dlatego przyjdą. Będą nam przeszkadzać. Sprawa z Prusakiem to tylko pretekst - mówi Osuch.
Na meczu Zawiszy kibole pojawili się po raz ostatni w Krakowie, w lutym 2014 roku. Pojechali na ten wyjazd tylko dlatego, żeby z trybun stadionu Cracovii bezustannie lżyć piłkarzy. W Bydgoszczy na meczu byli w grudniu 2013. Przypomnieć warto oba przypadki. Pierwszy to mecz Zawisza - Widzew, na który przyjechała "zaproszona" przez bydgoskich kiboli grupa z ŁKS. Zakończyło się to bijatyką i starciami z policją. Drugie i ostatnie spotkanie: Zawisza - Lech, podczas którego przez cały czas z trybun słychać było bluzgi i obraźliwe wrzaski.
W ostatnich meczach frekwencja na bydgoskim stadionie wzrosła. Mecze ogląda już ok. 5 tys. widzów. Klub oczywiście nie może zabronić nikomu, kto nie ma zakazu stadionowego, kupna biletu. - Uczulimy policję, żeby nie doszło do burd - mówi Osuch.
gazeta.sport
Coś na temat GTSu - http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W-Wisle-nie-widac-koncepcji-Albo-jej-nie-ma-albo-jest-ukrywana,wid,17552084,wiadomosc.html
Wobec powyższego dla gts-u powinna być obietnica otrzymania licencji w rozgrywkach na kolejny sezon .
w Bydgoszczy coraz ciekawiej, pinokio sprzedaje bilety po 150 i 200 zł [url=http://ekstraklasa.net/zawisza-bydgoszcz/radoslaw-osuch-odpowiada-na-akcje-kibicow-bilety-po-dwiescie-zlotych-albo-z-rabatem-dla-lojalnych,artykul.html?material_id=555dc3f7fdeee45773b17cc7]KLIK[/url]
jaja jak berety, Kiereś wraca do trenowania ubota :D [url=http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/t-mobile-ekstraklasa-kamil-kieres-ponownie-trenerem-pge-gks-belchatow/k3js4g?utm_source=onetsg_fb&utm_medium=onetsg_fb_sport_target&utm_campaign=onetsg_fb]KLIK[/url]
Mr.Crowley Napisał(a):
> Sehtan Napisał(a):
> -----
> > ...i kto teraz będzie tak zdesperowany aby
> > ratowac ekstraklasę w Bełchatowie? :)
>
>
> Poproszą Kieresia?
Przewidziałem to:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)