Przecież wiadomo, że weszło nie lubi Cracovii co otwarcie nie raz przyznawali co nie zmienia faktu, że na dzień dzisiejszy są chyba najlepszym portalem zajmującym się piłką kopaną.
-
-
Z czym do pierwszej ligi - wątek o budowie drużyny
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przecież wiadomo, że weszło nie lubi Cracovii
> co otwarcie nie raz przyznawali co nie zmienia
> faktu, że na dzień dzisiejszy są chyba
> najlepszym portalem zajmującym się piłką
> kopaną.
Przypuszczalnie nie Cracovii jako takiej, tylko tego (tych) czego (których) i my "nie lubimy". I trudno się dziwić.
No tak, tak. O nas kibicach, stadionie i hymnie nie raz wypowiadali się pozytywnie.
Cała reszta czyli piłkarze i działacze to problem...ale z tym to i my się zgodzimy.
Swego czasu w pewnym artykule powyższego portalu pojawiło sie takie zdanie:
[quote=weszlo.com]
Niestety, jedyne, co Cracovia ma dobre, to stadion i hymn śpiewany przez Macieja Maleńczuka (klasa!).
[/quote]
Nie wyczuwam szydery.
sorry za OT, ale czy teraz będziemy śpiewali "Kochałem Cię w Ekstraklasie i w Pierwszej Lidze też"?
Wracając do tematu to rewelacje faktu wydają się abstrakcyjne porównywalnie z z wizją że kupi nas Ptak i zrobi brazylianę jak w Pogoni. ?My na spadku powinniśmy jedynie skorzystać, a tymczasem pierwszy "fail" to pozostawienie ku*asa kafara na stołku. Droga na dno ?
Powinniśmy wyczyścić ta stajnie Augiasza (kogo sie da zwolnić z piłkarzy -> poza wyjątkami). I postawić na trenera budowniczego, a nie tego nieudacznika, rzygać mi się chce na to że ten frajer zmarnuje nam pierwszy sezon w 1 lidze, po co taki kontrakt podpisali trzeba było półroczny z dziadkiem Zdzisiem z 3 ligi, a wyniki i tak byłyby podobne....
Ale nic Filipek chce kafara OK. Nic nie poradzimy. Natomiast zamiast zastanawiać się za ile sprzedać mudzyna Sajidiego, Wjeśniakowsa (kasa kasa kasa) czy reszte powinniśmy z marszu wypieprzyć Sławka Szeligę, Bartusia Dudzica , którzy odkąd przyszli do Cracovii co roku zaliczali gorsze wyniki. Chyba że zarząd oraz trenerzy myślą że się wyżej wymienieni przydadzą w II lidze wschodniej, to jest pomysł !
CO chciałem przekazać to to iż, możemy skorzystać z tego że spadliśmy i zbudować naprawdę ciekawą drużynę (tego nie ma już od 4-5 lat), ale do tego trzeba mieć głowę na karku, a nie prezesa w Szwajcarii lub trenera, który liczy na utrzymanie przy zielonym stoliku. Casus Kafara jest podobny do Płatiniego, też go filipek zostawił mimo SPADKU. 2 kolejki i out ale też stracone letnie przygotowania. Z kafarem moze być podobnie z tym że 1 liga to nie ekstraklasa...
Taki Sławek Szeliga ze swoim podejsciem do każdego meczu czyli ogromnym zaangazowaniem będzie najlepszym zawodnikiem Cracovii w 1 lidze bo to jest własnie jego i wielu innych poziom.
Czasem sobie tak myślę co ci piłkarze czują...myślą oglądając taki mecz np. Real - Barcelona czy jakikolwiek inny tego rozmiaru...Przecież to musi być straszliwa trauma dla nich!!!
girlik jaka trauma???
Nasz zawodnik myśli tak:
-zarabiam ok 1mln PLN rocznie, oni ok 2mln euro czyli 8 razy tyle
-gram ok 20 meczy w roku [kartki, kontuzje, ławka], oni ok 50
-przychodzę pokopać sobie przez 2h dziennie, 4-5 dni w tygodniu,
oni siedzą w klubie cały dzień [gdzie czas na zakupy w galerii?]
-ogląda nas ok 10 tys ludzi, ich kilka mln [naszą publikę można olać, z ich trzeba się liczyć]
Ja to mam życie. :D
Villa_KS Napisał(a):
>
>
> Ale nic Filipek chce kafara OK. Nic nie poradzimy.
> Natomiast zamiast zastanawiać się za ile
> sprzedać mudzyna Sajidiego, Wjeśniakowsa (kasa
> kasa kasa) czy reszte powinniśmy z marszu
> wypieprzyć [b]Sławka Szeligę, Bartusia Dudzica[/b] ,
> którzy odkąd przyszli do Cracovii co roku
> zaliczali gorsze wyniki. Chyba że zarząd oraz
> trenerzy myślą że się wyżej wymienieni
> przydadzą w II lidze wschodniej, to jest pomysł
> !
>
Oki, ale pod warunkiem, że najpierw znajdziemy ich następców,a jeszcze wcześniej takich co na ich pozycjach nie mamy nikogo, bo temat wywalania zawodników, a dopiero potem szukania ich następców juz przerabialiśmy.
Wiem, nie są to mega zawodnicy, ale lepsi oni niż nikt.
Pamiętaj też, że budżet mamy ograniczony i całej nowej drużyny nie sprowadzimy, dlatego niestety musimy najpierw sprzedać Saidego, Visnie, Suvorova itd.., żeby mieć za co kupować ich następców i innych.
Szeliga już teraz nie odejdzie od nas, jest po rozmowach z Kafarem i z wywiadu jakiego udzielił ostatnio ewidentnie widać, że Kafar go widzi w zespole, kto wie czy czasem nie zamierza mu powierzyć opaski kapitana. Ma kontrakt jeszcze pół roku i na 99 % go wypełni. Nie chcę w co drugim temacie robić krucjaty przeciwko niemu, ale będę dopóki inni nie przestaną tu pisać o jego nagłej odmianie po spadku na niższy poziom, bo będzie się poruszał wśród sobie podobnych "walczaków".
Dla mnie jego ew. odejście byłoby sygnałem, że ktoś wreszcie zaczął myśleć na górze i iskierką nadziei na poprawę naszego stylu gry.
Budziński/Boljevic/Struna na dzisiaj podstawowa obsada środka pola, po co ją psuć Szeligą czy (nieaktualnym już na szczęście) Bartczakiem. Pierwszy raz, bez żadnego z walczaków zagraliśmy ostatnie pół godziny z Podbeskidziem u siebie, szkoda że od 75 minuty grali oni w osłabieniu, bo to zaciemniło obraz jaki potencjał tkwi w takim zestawieniu środka pomocy. To była gra na poziomie pozwalającym na rozklepanie większości zespołów (nie tylko) z pierwszej ligi. Pressing na całym boisku, bez niepotrzebnego chaosu i ciągłej "walki" o piłki niczyje.
W rezerwie mamy Strausa, Stebleckiego, Marciniaka, Żołędzia. Do tego Szeliga, co daje 8 zawodników na kontraktach do środka środka pola. Większość z nich z powodzeniem może grać na innych pozycjach i dlatego mimo wszystko mam nadzieję, że przyjdzie do nas jeszcze jeden ograny, charakterny środkowy pomocnik.
Poza tym zazwyczaj jestem zadowolony z tego, gdy ktoś próbuje strzałów z dystansu. Szeliga jest tu wyjątkiem, strzela zawsze na potęgę a skuteczność jest rzędu 1-2 procent, aż ciekawy jestem ile by wyszło gdyby ktoś to policzył... Przypomnijcie sobie ile razy ten koleś strzela, czasami i po kilka razy na mecz, babole totalne = strata posiadanej piłki.
Nie przyjdzie mu do głowy że 2 gole na 100 meczów (100, 200 strzałów???) to po prostu marnotrawienie posiadanej piłki. Szeliga strzelać z dystansu nie potrafi, jeżeli trafi w światło bramki to zazwyczaj jest to strzał na poziomie 3 ligi i do wyłapania przez juniora.
Dobrze ktoś napisał z niego żaden "walczak" jego domeną jest szeroko rozumiany CHAOS. I jeżeli Sławomir zostanie kapitaniem w Cracovii to przyszły sezon może sie okazać stracony już od samego początku.
Druga sprawa to Kafarski, jak można za tam marny "performance" : ))) i taka zdobycz punktową jaką uzyskał oraz styl gry, w nagrodę dać do prowadzenia drużynę w NAJWAŻNIEJSZYM MOMENCIE OD LAT. Gratuluję tak samo było z Płatkiem.
Panowie bez przesady. Jeśli ktoś jedzie po Szelidze, to chyba za dobrze nie ogląda naszych meczów od kilku lat. Wielokrotnie było już to przerabiane, on nie ma techniki, nie ma wielkich umiejętności, ale ma ogromne serce do walki. Zgadzam się z tym co ktoś napisał wyżej, jeśli znajdziemy lepszych zawodników, to jak najbardziej jestem za tym by ze Sławka zrezygnować, ale póki co nie zanosi się na to by mielibyśmy mieć lepszych grajków. Zresztą piłka zmierza do tego by defpom potrafił także rozgrywać, czego Sławek na pewno nigdy się już nie nauczy. Ale mimo wszystko Szeliga wykonuje w środku pola ogromną pracę, szkoda że niektórzy widzą tylko jego złe zagrania czy niecelne strzały. Ale wiadomo, defensywny pomocnik raczej nigdy nie zostanie doceniony. Nie potrafię zrozumieć jak niektórzy mogli pisać bzdury o tym jakoby Radomski na tej pozycji był lepszy. Bojlević? Struna? Szeliga to chaos? W rozegraniu może i tak, ale proponuję przyjrzeć się temu jak się ustawia, jak przesuwa się po boisku, wtedy właśnie widać, że aż tak bezmyślnie grającym graczem nie jest. Chyba to, że kolejni trenerzy (a trochę ich już było) cały czas na niego stawiają, świadczy o tym, że w kadrze lepszych graczy nie mamy. Niedawno był wywiad z Kafarskim, gdzie powiedział, że nie wierzył w Szeligę, chciał go odstawić, ale na treningach go do siebie przekonał. Mecz z Ruchem (szczególnie 1polowa), też chyba pokazał ile pracy wykonuje na boisku, był wszędzie. Możecie się śmiać, ale dla mnie od kilku lat jest to jeden z naszych lepszych zawodników, rzadko schodzi poniżej swojego solidnego poziomu, można być pewnym że w meczu da z siebie 200%
A co do tematu, to według mnie trzeba się przygotować, że w przyszłym sezonie awansu raczej nie będzie. Ciężko uwierzyć w zbudowanie nowej drużyny w kilka tygodni, to będzie musialo trochę potrwrać, tak więć jak dla mnie przyszły sezon to będzie raczej budowa nowego zespołu. Jeśli włączymy się do walki o awans, to super, będzie to miła niespodzianka. Nie wykluczam, że tak będzie ale, lepiej być mile zaskoczonym, niż niemile rozczarowanym ;)
PowiemTak...wiekszosc zWas nie wie co to jest I liga...jak widze po wpisach....bo w I lidzenie liczy się technika...tam liczy się walka i taki Soworow czy Saidi...nic by nie ugrali w takiej lidze.....nam potrzeebni są zawodnicy pokroju Szeligi.....i bardzo jestem zmartwiony że odchodzi Radomski...takich zawodników nam teraz potrzeba
Abstrahując już od idiotycznego mitu o tzw I lidze,... Radomski i walka... buahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahaha
Sławek - kapitan na lata !!!! (w 1 lidze)
Poziom, styl gry może się po latach się zmienia ale nie pamiętacie jaką graliśmy piłkę za naszych ostatnich czasów w obecnej I lidze?
Jasne walki na kartofliskach będzie więcej ale niektórzy tutaj już popadają w całkowity obłęd, a prawda jest taka, że aż tak wielkiej różnicy pomiędzy Ekstraklasa a I ligą w tym 'urywaniu nóg' nie ma'.
[b]OUT![/b] Cierzniak, Kaczmarek, Hosek(odejdzie bo nie chce grac w 1 lidze), Nawotczynski, Puzigaca, Bartczak, Ntibazonkiza, Radomski, Suvorov, Szeliga, Visnakovs, Grzelak, Matulevicius, Van der Biezen.
[b]IN![/b] Biernat, Budakovic, I.Cisse, Dynarek, Jarabica, Janus, Marciniak, Rupa, N.Piszczek ME, Szewczyk Junior.
I mamy dobra kadre na 1 lige:
[b]Bramkarze:[/b] Gasinski, Budakovic, Skrzeszewski
[b]Obroncy:[/b] Piszczek, Zytko, Marciniak, Suart, Biernat, Jarabica, Kosanovic, Nykiel
[b]Pomoc + Skrzydla:[/b] Boljevic, Budzinski, Zoladz, Dynarek, Steblecki, Szalachowski, Straus, Janus, Rupca
[b]Napastnicy:[/b] Idrissa Cisse, Dudzic, Kwiatkowski, Szewczyk.
.
Ustawienie 1-4-3-3
Bramka: Gasinski vs Budakovic vs Skrzeszewski
P.Obrona: Piszczek vs Zytko
S. Obrona: Jarabica vs Biernat
S. Obrona: Biernat vs Kosanovic
L. Obrona: Marciniak vs Suart
L.S.Pomoc: Steblecki vs Straus
S.Pomoc: Boljevic vs Zoladz
P.S.Pomoc: Budzinski vs Dynarek
L.Skrzydlo: Rupa vs Szalachowski
P.Skrzydlo: Janus vs Dudzic
Atak: Cisse vs Dudzic vs Kwiatkowski... vs Szewczyk.
MaksMichal77 Napisał(a):
> OUT! Cierzniak, Kaczmarek, Hosek(odejdzie bo nie
> chce grac w 1 lidze), Nawotczynski, Puzigaca,
> Bartczak, Ntibazonkiza, Radomski, Suvorov,
> Szeliga, Visnakovs, Grzelak, Matulevicius, Van der
> Biezen.
> IN! Biernat, Budakovic, I.Cisse, Dynarek,
> Jarabica, Janus, Marciniak, Rupa, N.Piszczek ME,
> Szewczyk Junior.
> I mamy dobra kadre na 1 lige:
> Bramkarze: Gasinski, Budakovic, Skrzeszewski
> Obroncy: Piszczek, Zytko, Marciniak, Suart,
> Biernat, Jarabica, Kosanovic, Nykiel
> Pomoc + Skrzydla: Boljevic, Budzinski, Zoladz,
> Dynarek, Steblecki, Szalachowski, Straus, Janus,
> Rupca
> Napastnicy: Idrissa Cisse, Dudzic, Kwiatkowski,
> Szewczyk.
> .
> Ustawienie 1-4-3-3
> Bramka: Gasinski vs Budakovic vs Skrzeszewski
> P.Obrona: Piszczek vs Zytko
> S. Obrona: Jarabica vs Biernat
> S. Obrona: Biernat vs Kosanovic
> L. Obrona: Marciniak vs Suart
> L.S.Pomoc: Steblecki vs Straus
> S.Pomoc: Boljevic vs Zoladz
> P.S.Pomoc: Budzinski vs Dynarek
> L.Skrzydlo: Rupa vs Szalachowski
[b]> P.Skrzydlo: Janus vs Dudzic[/b]
> Atak: Cisse vs Dudzic vs Kwiatkowski... vs
> Szewczyk.
:D
Apropo ktoto Cisse...jakiś wychowanek?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)