Kafar nie sprawia wrazenia, że nie wie o co biega w kopanej. Tak wysłuchałem z nim wywiadów na TP i widać, ze jest delikatnie mówiąć zirytowany postawą pewnych kopaczy. Facet rzeczowo i spokojnie odpowiada, ale widać, ze się w nim troche gotuje....
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Jest to kolejny dowod na to jacy ludzi graja w tym klubie ... i ten spadek idealnie pokaze komu zalezalo a komu nie :)
Widać, że najbardziej zależy Kafarskiemu, widać jaki jest delikatnie mówiąc wkurzony tym wszystkim, że panienkom nie chce się grać. Według mnie gość jest dobrym trenerem, tylko za bardzo nie ma z kim pracować. Mam nadzieję, że w przypadku spadku zostanie u nas i zbuduje drużynę na miarę powrotu do ekstraklasy.
Do Kafarskiego nic nie mam. Od kiedy przejął zespół to w każdym meczu nie ma do dyspozycji 4-5 zawodników. Musi co mecz grać w innym ustawieniu nie może nic zrobić. Tylko pytanie czy dostanie szanse budowania zespołu na 1 ligę ? czy dostanie warunki do tego by zbudować nową drużynę która zrobi awans i będzie grała widowiskowo. Czy profesor da kasę na transfery i czy będzie dyrektor sportowy który będzie umiał coś dobrego sprowadzić.
Najwiekszym plusem I ligi bedzie to ..ze odejda gwiazdory i ciezko do klubu bedzie sprowadzic murzynow, serbow i inne "osobistosci" ... bazowac trzeba bedzie na chlopakch z I ligi i uwazam to za duzy plus !
Jesli w Srode nie bedzie 3 ptk z Bielskiem, to mozna bedzie o I lidze mowic w czasie dokonanym :)
Nie będzie trzech punktów z Bielskiem. W najlepszym razie spodziewam się remisu. Poza tym chłopaki z I ligi nie są gorsi od naściąganego szrotu w klubach ekstraklasy. Grają po Zawiszach, Radzionkowach, Bogdankach, Niecieczach, bo musieli ustąpić miejsca "lepszym". Czym ustępuje Skrzyński Kosanovicowi, Sasin Puzigacy, Baran Strunie, a Krzywicki v.d.Bizenowi, że zestawię byłych naszych zawodników ze ściągniętymi na te pozycje stranieri? Czy w swych umiejętnościach tak bardzo nie dorastali do pięt jugolom i temu błaznowi z Niderlandów?
Zapytaj chlopie kto chce jeszcze grac w tym klubie i postaw na nich, bo postawa niektorych grajkow juz przerosla kabaret!
Czlapaczy,opierda...czy,udawaczy,niedorajdow czy panienek nie mam juz ochoty ogladac!
Można stwierdzić, że Kafarski to dobry trener tylko... wyników nie ma... jak mawiał Kazimierz Górski. Ja osobiście wolałbym trenera, który będzie w stanie dotrzeć do kopaczy, a nie zwalać na nich winę że nie chce im się grać i zespół nie wygrywa. Zatrudnienie psychologa dla zespołu tylko potwierdza tę kwestię i przynajmniej Kafarski ma alibi... Przegraliśmy już trzy mecze z rzędu tracąc w każdym 3 gole, ale widzę, że nawet jeśli przegramy kolejnych 5 to i tak Slapi i reszta będą chwalić Kafarskiego bo przecież to "dobry" trener... Jeśli tym tokiem myślenia będziemy szli dalej to wylądujemy w B klasie i nic dziwnego, że z takim "profesjonalnym" podejściem wylądujemy za chwilę ligę niżej. Nie zmienia to jednak faktu, że wygramy z Podbeskidziem i będzie jeszcze promyk nadziei. Jeśli nie wygramy można gasić światło...
Nie mamy szans sie utrzymac. Jesli juz cos mamy to marnujemy okazje - np Bizon marnuje 100ki. Obrona przez kontuzje ciagle w innym skladzie. A 1 liga to nie jest tez bajka. W innych klubach gra tez kupa pilkarzy z zagranicy. Ciemnnosc.....widze ciemnosc...
mlagod79 - problemem nie jest to w jaki sposób Kafarski gra, tylko kim gra... a ten problem jest spowodowany przez Twojego ulubieńca którego tak broniłeś - Pasiekę... masz najmniejsze morlne prawo oceniania Kafarskiego po 4 meczach ze wszystkich na forum...
a jak Ci się nie podoba moja wypowiedz to sobie pluj jadem... to najwyrazniej w życiu najlepiej Ci wychodzi...
Trenuje Radwańską i są efekty może pomoże Kafarskiemu
Cytat z INTERII
* Wacław Mirek
Doktor nauk o kulturze fizycznej AWF, trener przygotowania fizycznego, trener klasy mistrzowskiej lekkiej atletyki, współpracuje z reprezentacją Polski chodziarzy, był fizjologiem Cracovii w okresie jej najładniejszej gry w Ekstraklasie.
Myślę, że jeśli przegramy z Podbeskidziem to trener Kafarski powinien postawić na młodzież z Młodej Ekstraklasy. Może nie pełny skład ale 6-7 młodych. Wierzę że dadzą więcej z siebie na boisku gdyż to będzie ich życiowa szansa.
Ja myślę, że powinien postawić na młodych już z Podbeskidziem.
Kafar w sezonie 01/02 spuścił Kaszubię z III ligi
ale w następnym sezonie 02/03 wygrał IV ligę i zaliczył awans więc to jest jakiś argument , że potrafi odbudować zespół.
Nie ma sensu grać zawodnikami z młodej ekstraklasy , oni są dobrzy na II , III ligę , w dorosła ekstrklasa to "za wysokie progi na ich nogi"
szymciuKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mlagod79 - problemem nie jest to w jaki sposób
> Kafarski gra, tylko kim gra... a ten problem jest
> spowodowany przez Twojego ulubieńca którego tak
> broniłeś - Pasiekę... masz najmniejsze morlne
> prawo oceniania Kafarskiego po 4 meczach ze
> wszystkich na forum...
>
> a jak Ci się nie podoba moja wypowiedz to sobie
> pluj jadem... to najwyrazniej w życiu najlepiej
> Ci wychodzi...
nie zamierzam na nikogo pluć jadem ale realnie oceniam rzeczywistość i efekty podejmowanych działań. Możesz się z tym zgodzić lub nie. Podobnie jak Kafarski Pasieka przejął zespół taki jaki otrzymał po Szatałowie. W przerwie zimowej okazało się że klub klub wolał zatudnić 5 bramkarza niż kupić dobrego napatnika i tylko dlatego, że nie mamy dyrektora sportowego i choćby namiatki scoutingu wyszlo jak zawsze... Nie jest oczywiście winą Kafarskiego to że ma wąską kadrę czy to, że przyszły kontuzje lub kartki bo to jest w piłce normalne. Według mnie winą jednak jest to, że z tego materiału, który ma do dyspozycji nie potrafi sklecić drużyny, która będzie zdobywać punkty i nie rokuje na przyszłość bo nie uczy się na własnych błedach a dzieje się to kosztem klubu. Pasieka nie był dla mnie jakimś wybitnym trenerem, ale potrafił dobrać taktykę tak, że zdobywaliśmy punkty i była nadzieja na utrzymanie. Graliśmy brzydko, ale skutecznie i choćby w meczach z Górnikiem, Legią, czy Wisłą chłopacy pokazali, że jak chcą to potrafią. Chciałbym aby za Kafarskiego było podobnie, ale jak do tej pory jest tragedia bowiem ja się nie podniecam tym, że tworzymy w meczu jakieś sytuacje tylko tym jaki jest wynik, a robienie z Dudzica czy Biezena Messich to raczej poroniony pomysł.... Być może najlepszym rozwiązaniem byłoby zatrdnienie Stawowego który zna klimat tego klubu i orientuje się w temacie.
Choć z wieloma Twoimi tezami z tego postu mogę się zgodzić to w przypadku: "Pasieka nie był dla mnie jakimś wybitnym trenerem, ale potrafił dobrać taktykę tak, że zdobywaliśmy punkty i była nadzieja na utrzymanie." - raczysz sobie żartować... no coż mnie takie dowcipy już nie bawią...
Po czterech meczach, ocenianie tego czy Kafarski umie zbudować drużynę czy nie, zakrawa na klasyfukację do Archiwum X...
krakowmen Napisał(a):
> Nie będzie trzech punktów z Bielskiem. W
> najlepszym razie spodziewam się remisu. Poza tym
> chłopaki z I ligi nie są gorsi od naściąganego
> szrotu w klubach ekstraklasy. Grają po Zawiszach,
> Radzionkowach, Bogdankach, Niecieczach, bo musieli
> ustąpić miejsca "lepszym". Czym ustępuje
> Skrzyński Kosanovicowi, Sasin Puzigacy, Baran
> Strunie, a Krzywicki v.d.Bizenowi, że zestawię
> byłych naszych zawodników ze ściągniętymi na
> te pozycje stranieri? Czy w swych
> umiejętnościach tak bardzo nie dorastali do
> pięt jugolom i temu błaznowi z Niderlandów?
No z Sasinem i Baranem to przesadziłeś
[url=http://www.pasy.tv]O tym jak zagrać, by nie spaść. Tomasz Kafarski w PASY.TV[/url]
Puzigaca i Struna lepsi? Może nie są to nominalnie graczy z tych pozycji, ale każdy z nich był wystawiany na podobnych pozycjach
>
> No z Sasinem i Baranem to przesadziłeś
potter Napisał(a):
> Astonie a jaki cel w lidze ma GTS ?Grają o nic ,a
> wielu grajków już wie że to ich ostatnie mecze
> na rEJMONTA.
> Umierać za Probierza nie będą .Dla nich liczy
> się PP i mecz z nami i to by było na tyle.
No i co z tym PP Potterze? :D Liczy się dla nich czy nie?
Widzę, że Twój magiczny Probierz czyni cuda buahahahahahahaha
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)