Pierwsza połowa to tragedia w wykonaniu naszych kopaczy oraz nieudacznika sędziego.
Druga połowa, coś zaczęło się dziać jest walka,
Wywalić ze składu van der Bajtloka i konfidenta Szałachowskiego który dziś ewidentnie grał dla łks nie chcąc im strzelić bramki.
Żytko dziś dwa potężne błędy ale na usprawiedliwienie to nie jest jego nominalna pozycja
-
-
ŁKS- Cracovia, piątek 9.03 godz. 18:00
Jesli chodzi o wnioski, jakie mogl wysnuc Kafarski po tym meczu, to zgadzam sie z opinia 'jarojareckiego': Biezen i Szalachowski w tej chwili nie nadaja sie do pierwszego skladu.
Ciekawie pokazal sie mlody Steblecki, bez chaosu, spokojnie, dobry technicznie, troche mu tylko brakuje "ciala". No i gdybysmy mieli alternatywe na lewej obronie, to Suarta mozna by przesunac do pomocy (kto wie, moze nawet na srodek z zadaniami ofensywnymi).
Dawno pisałem aby podczas nieobecności Suvorova przesunąć Suarta do pomocy a na obronę Nykiel czy Puzigaca .
W tej chwili nie ma alternatywy dla Suarta na lewej stronie obrony, więc wątpię by trener Kafarski poszukał takiego rozwiązania. Dla mnie takim małym promykiem nadziei na przyszłe mecze jest wreszcie gra a nie tylko kopanie piłki przez całkiem spore fragmenty 2 połowy. Zgadzam się, że w obecnej chwili zarówno Bizen jak i Szałachowski są zdecydowanie pod formą. No i nikt z nas nie wie tak naprawdę co to za piłkarz jest z Roka Strausa, może Kafarski nam to powie wkrótce.
Nykiel tragedia każda piłka to strata na ławe jestem ciekawy co z Nowotczynskim !!! TYLKO PASY!!!
Chciałbym juz znalezc po kontuzjach optymalny skład dla Nas : Kaczmarek-Zytko-Hosek-Nawotczynski-Suart-Radomski-Boljevic-Suvorov-Saidi-Visnakovs-Matulevicius !!!!!!!!!!!! Mysle ze moglo by byc ok..
grosse197 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja wiem ,że jest w naszym szacownym Forum opcja
> ''ignoruj'', ale czy nie dałoby się jakoś w
> takich dniach jak dzisiejszy np zablokować te
> wszystkie dzieci neostrady i np dać możliwość
> wpisów tylko tym np z 3000 wpisów i 5 letnim
> stażem?
>
> :D
Jestem za-tym samym dokonałeś autoeliminacji.
Remisu z łks'em nie rozpatrywałbym w kategoriach dramatu. Dajdaje jeszcze niejednemu zepsują krew bo po prostu mają dobry zespół tylko nieprzygotowany do sezonu. Bardziej wk*rwia mnie to, że w klubie wiedząc jaki mamy dramatyczny środek pomocy nie potrafią ściągnąć nawet takiego Iwańskiego czy Łukasiewicza nawet na pół roku. Gorzej - nie widzą takiej potrzeby bo nasz środek jest "kompletny"! Ale to najpewniej wina Pasieki, który chciał grać TRZEMA defensywnymi pomocnikami...
Wreszcie widziałem ambitne Pasy!
g4lu Napisał(a):
> > Z zadnym zespolem nie mamy lepszego bilansu 2
> meczy... lecimy niestety..;/
>
>
> Mamy. Z lechią.
>
Czy to ironia ? Bo 1:1 na wyjezdzie i 1:1 u siebie nie bardzo daje lepszy bilans...
Wpisy o tym, że niby Szałachowski nie chciał strzelić ŁKSowi gola to totalny idiotyzm. A za co on ma kochać ten ŁKS? Po prostu jest w słabej formie co pokazał też z Zagłębiem. Gra dzisiaj nie była zła tylko po pierwsze graliśmy ze słabym przeciwnikiem więc nie wiem czy jest się z czego cieszyć, po drugie sędzia nas oszukał więc może jednak ten mecz trzeba zaliczyć na plus dla Kafarskiego bo z Pasieką pewnie przegralibyśmy już przed meczem. Ten karny to jedna z najbardziej kompromitujących decyzji sędziego jakie ostatnio widziałem. Przebił tym Małka. Do tego przy golu Saidiego nie było spalonego i powinien być karny dla nas za rękę.
[quote=Villa_KS]
g4lu Napisał(a):
> > Z zadnym zespolem nie mamy lepszego bilansu 2
> meczy... lecimy niestety..;/
>
>
> Mamy. Z lechią.
>
Czy to ironia ? Bo 1:1 na wyjezdzie i 1:1 u siebie nie bardzo daje lepszy bilans...
[/quote]
Pardon - zagubiłem się już w tej Pasiekowej nędzy i popieprzyło mi się, że to z nimi a nie z babą jagą zremisowaliśmy 0-0
Pasy były ambitne /?, a ŁKS stanął czekająć kiedy im wpadnie - oszukujmy się dalej ,TO JEST JEDYNY zespół który gra tylko 60 minut
Bartczak dzisiaj dobry mecz ! jestem dumny z tego, że w drugiej połowie atakowali ambitnie i odrobili 2 gole rzadko takie coś nam się zdarza. Szkoda, że nie 3 punkty, ale widziałem u nas lekką poprawę gry.
Całkiem świadomie!
:D
poprawy gry ja nie widziałem kiedy graliśmy 10 na 11 ... potem owszem elegancko gra wyglądała przy 10 na 10 ( nie wliczam w to Biezena ... bo gościu kompletni się nie nadaje )
Ale znów straszny błąd sędziego , a raczej BŁĘDY ustawiły mecz :/ za taki błąd powinien dostać w łeb i zakaz sędziowania ...
[quote=dodo92]
[b]Bartczak dzisiaj dobry mecz ![/b] jestem dumny z tego, że w drugiej połowie atakowali ambitnie i odrobili 2 gole rzadko takie coś nam się zdarza. Szkoda, że nie 3 punkty, ale widziałem u nas lekką poprawę gry.
[/quote]
Jak masz taką możliwość to oglądnij sobie powtórkę tego spotkania i policz ilość jego strat i niecelnych podań. Co tam niecelnych...policz ile razy on oddał grzecznie piłkę przeciwnikom...Bartczak lepiej grał z klepki z rywalem niż z naszymi. To, że wyszło mu jedno dobre podanie do v.d.Biezena nie świadczy o jego dobrym występie.
Z Iwańskim miałem podobne pretensje, ale niektórzy mówią, że on jest w stanie rozwalić każdą szatnię. Mały wredny cwaniaczek.
.. a wreszcie dzisiaj widziałem parę składnych akcji Cracovii..
, a najsłabsi dla mnie dzisiaj w ekipie Cracovii: Nykiel ( ile ty miałeś dzisiaj niecelnych podań uff? ) oraz Bizon. Oni są bezproduktywni. Lepiej już młodzież wpuścić.
Bizon dramat, Nykiel kiepsko, Wojtek 2 bramka jego mógł lepiej się zachować, po Saidim się więcej spodziewałem, Szałach nie błyszczy byle Alex wrócił niebawem. Suart dzisiaj dobrze chyba najlepszy zawodnik dzisiejszego meczu. Władek się wyrabia powoli ma czasem traiczne zagrania, ale przebłyski też mu się zdarzają :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)