Mamy temat o Smudzie a naszej reprezentacji, o reprezentacji pzpnu. Tam dyskusja czy to nasi czy nei nasi, czy losowanie dobre czy złe, czy będziemy kibicować Polakom czy farbowanym lisom czy przeciwnikom
tutaj proponuje zbiorczo na wzór tematu o Europejskim futbolu lekko napinkowy z zabarwieniem humorystycznym o samym Euro 2012. powołania poszczególnych reprezentacji, rokminki, napinki. zapraszam ; )
na początek przypomnienie grup
Grupa A: Polska, Grecja, Rosja, Czechy
Grupa B: Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia
Grupa C: Hiszpania, Włochy, Irlandia, Chorwacja
Grupa D: Ukraina, Francja, Szwecja, Anglia
no i moje typy:
Rosja Polska
Niemcy Portugalia
Włochy Hiszpania
Francja Anglia
Rosja-Portufalia 1
Polska-Niemcy 2
Włochy-Anglia 1
Francja-Hiszpania 1
Rosja-Niemcy 2
Włochy-Francja 1
Włochy-Niemcy 1 Forza Italia
meczu o 3 miejsce tradycyjnie nie ma
-
-
EURO 2012 [temat zbiorczy]
Lubię typować :)
Awans z grupy:
A - 1. Rosja, 2. Grecja.
B - 1. Niemcy, 2. Holandia.
C - 1. Hiszpania, 2. Włochy.
D - 1. Anglia, 2. Ukraina.
1/4 finału:
Rosja - Holandia 1
Grecja - Niemcy 2
Hiszpania - Ukraina 1
Włochy - Anglia 2
1/2 finału:
Rosja - Niemcy 2
Hiszpania - Anglia 1
finał:
Niemcy - Hiszpania 2
Z zagranicznych reprezentacji kibicuję Anglikom i jestem zawsze przeciwko Niemcom, ale na dzień dzisiejszy nie widzę Anglików w roli mistrzów Europy, a Niemców w roli drużyny bez sukcesów.
Edycja: Jeśli jest tak jak napisał Aston1906, że w półfinale A1/B2 trafia na C1/D2 to obstawiam:
1/2 finału:
Rosja - Hiszpania 2
Niemcy - Anglia 1
finał:
Niemcy - Hiszpania 2
O tym, że było losowanie dowiedziałem się dopiero wczoraj wieczorem i chyba byłem jedyną osobą w Polsce, która nie wiedziała w jakiej grupie jesteśmy.
Ogólnie Euro2012 mało mnie interesuje, zwyciężą Niemcy, Polska w losowaniu miała szczyt szczęścia i ma spore szanse wyjść z grupy.
"trochę" drastyczne oczyszczanie miast przed ME na Ukrainie....
http://www.youtube.com/watch?v=sdR7cYG9QYI
Bez skojarzeń ;)
Grecy i Czesi świętują a Rosjanie piję na wieść o Polakach w grupie :)
Hrabia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Lubię typować :)
>
> Awans z grupy:
> A - 1. Rosja, 2. Grecja.
> B - 1. Niemcy, 2. Holandia.
> C - 1. Hiszpania, 2. Włochy.
> D - 1. Anglia, 2. Ukraina.
>
>
> 1/4 finału:
> Rosja - Holandia 1
> Grecja - Niemcy 2
> Hiszpania - Ukraina 1
> Włochy - Anglia 2
>
> 1/2 finału:
> Rosja - Niemcy 2
> Hiszpania - Anglia 1
>
> finał:
> Niemcy - Hiszpania 2
>
> Z zagranicznych reprezentacji kibicuję Anglikom i
> jestem zawsze przeciwko Niemcom, ale na dzień
> dzisiejszy nie widzę Anglików w roli mistrzów
> Europy, a Niemców w roli drużyny bez sukcesów.
Jak dla mnie z grupy D wyjdzie Anglia i Szwecja. Mistrzem zostana Niemcy lub Hiszpanie.
ja bym Holendrów nie przekreślał ;)
A.W.B. Napisał(a):
> O tym, że było losowanie dowiedziałem się
> dopiero wczoraj wieczorem i chyba byłem jedyną
> osobą w Polsce, która nie wiedziała w jakiej
> grupie jesteśmy.
> Ogólnie Euro2012 mało mnie interesuje,
> zwyciężą Niemcy, Polska w losowaniu miała
> szczyt szczęścia i ma spore szanse wyjść z
> grupy.
Oczywiście, że zwyciężą Niemcy, niemniej jednak nie jestem pewien czy wyjdziemy z grupy mimo farta w losowaniu.
Ja jeszcze wstrzymuje się od typowania, bo zostało całe pół roku i wiele się może zmienić (np kontuzje czołowych graczy, wahania formy itd)
Generalnie na razie gremialnie większość ekspertów i kibiców typuje finał Niemcy-Hiszpania, ale czy tak będzie? Możliwe, ale nie należy zapominać, że to turniej trwający miesiąc, czasami decydują detale, forma dnia, albo po prostu szczęście.
No to w takim razie lecimy :)
Grupa A: Rosja, Grecja
Grupa B: Niemcy, Holandia
Grupa C: Hiszpania, Włochy
Grupa D: Anglia, Francja
1/4 finału:
Rosja - Holandia 2
Grecja - Niemcy 2
Hiszpania - Francja 1
Włochy - Anglia 2
1/2 finału:
Holandia - Niemcy 2
Hiszpania - Anglia 2
Finał:
Niemcy - Anglia 2
Oj bardzo chciałbym, by wygrali Anglicy, ale obawiam się, że zagrają jak zwykle, tj. po bardzo przeciętnej grze odpadną w ćwierćfinale.
Przyczyna ta co zawsze - zmęczenie sezonem i brak bramkarza.
Edit:
Aha, jeszcze jedno. Santo popełnił błąd w drabince turniejowej, a wszyscy za nim bezrefleksyjnie go powtarzają.
W półfinale A1/B2 trafia na C1/D2, a nie B1/A2.
UEFA po prostu zreflektowała się i nie powtarza błędu z ostatnich ME, gdzie grupy A z B i C z D były "zamknięte" aż do finału. Mówiąc po ludzku, drużyny z tej samej grupy mogą się ponownie spotkać dopiero w finale.
A ja nawet w TV nie oglądnę ani jednego meczu naszej "reprezentacji".
Też stawiam na Niemców, chyba po raz pierwszy od naprawdę dłuższego czasu na Euro jest taki prawdziwy faworyt.
Akurat o bramkarza to Anglicy martwić się nie muszą :)
1. Grecja, Rosja
2. Niemcy, Holandia
3. Hiszpania, Włochy
4. Ukraina, Szwecja
Grecja - Holandia 2
Niemcy - Rosja 1
Hiszpania Szwecja 1
Ukraina - Włochy 2
Holandia - Hiszpania 1
Niemcy - Włochy 2
Holandia - Włochy 2
Aston1906 Napisał(a):
> Aha, jeszcze jedno. Santo popełnił błąd w
> drabince turniejowej, a wszyscy za nim
> bezrefleksyjnie go powtarzają.
>
> [b]W półfinale A1/B2 trafia na C1/D2, a nie B1/A2.[/b]
Dalej wychodzi mi, że Hiszpania będzie mistrzem :) Przy uwzględnieniu poprawki według mnie będzie to wyglądało tak:
1/2 finału:
Rosja - Hiszpania 2
Niemcy - Anglia 1
finał:
Niemcy - Hiszpania 2
Porażka Anglików z Niemcami będzie dla mnie bolesna, ale Anglicy są słabsi piłkarsko od Niemców.
Ten materiał o psach jest mocno stary. Nie ma żadnych dźwigów przy stadionie w Kijowie. 1L wódki za 10kg psa. Za małeckiego z 6L by było.
Grupa A: Polska, Grecja, Rosja, Czechy
Grupa B: Holandia, Dania, Niemcy, Portugalia
Grupa C: Hiszpania, Włochy, Irlandia, Chorwacja
Grupa D: Ukraina, Francja, Szwecja, Anglia
Wali mnie typowanie, bo tutaj kibicuję wedle sympatii wobec określonych narodów, a nie że jedni mają lepszych kopaczy niż inni. Z grupy A życzę awansu Grekom i Czechom, w grupie B Portugalii i powiedzmy Danii, w grupie C mam największy problem, bo z sympatią patrzę w stronę wszystkich reprezentacji poza znienawidzonymi przeze mnie do granic możliwości Hiszpanami. Z grupy D życzę powodzenia Szwedom i Anglikom (naturalne dla mnie z racji panslawistycznych zapatrywań byłoby kibicowanie Ukrainie, ale za to co odpierdalają z zabijaniem zwierząt przed euro wielki słowiański ch*j im w cztery litery).
Zdecydowanie zatem anty - Polska (za farbowane lisy i psy wiślackie w kadrze), Ukraina, Hiszpania, reszta jest mi obojętna.
Na razie wstrzymam się z typowaniem wszystkich meczów. Chciałbym bardzo żeby wygrali Holendrzy moja ulubiona reprezentacja, ale pewnie po ciężkiej walce odpadną w półfinale. Polska jak zwykle coś odje.bie i nie wyjdzie z grupy.
Do kolegi wyżej - bardziej od psów wiślackich w reprezentacji bolą obcokrajowcy dostający obywatelstwo, żeby tylko grali mający z Polską tyle wspólnego co ja z Urugwajem.
^^Masz przodkow w Urugwaju? Masz urugwajski paszport? Nie do konca jest tak jak piszesz. Spojrz na inne reprezentacje, tam tez nie ma monolitu etnicznego. Takie sa dzis czasy. Kazda inna konfiguracja finalu niz Niemcy-Hiszpania bedzie dla mnie sporym zaskoczeniem. Ruskich strasznie nie lubie, mam nadzieje ze wyjdziemy ich kosztem z grupy, razem z blizszymi nam kulturowo i geograficznie Czechami. Ukraincy polegna bez dwoch zdan ze Szwecja i Anglia. Ciekawe w jakich barwach beda grac ze skandynawami, gdyz obie ekipy maja takie same;).
Yaro to, że w każdej reprezentacji grają ludzie niezwiązani z krajem nie znaczy, że ja mam to akceptować. W ogóle mi się to nigdy nie podobało i podobać nie będzie co byś nie napisał. Mam w dupie taką reprezentację i tyle z mojej strony na ten temat. Nie powinno tak być. Co to za prestiż grać obcokrajowcami, to już nie są mecze międzypaństwowe.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)