Postanowienia Polskiego Związku Piłki Nożnej, mówią o tym, że jeżeli zawodnicy mają przystąpic do zawodów w ubiorach tego samego lub podobnego koloru, drużyna gospodarzy ma obowiązek na polecenie sędziego zmienić ubiór. Ale na zawodach szczebla centralnego, obowiązek dostosowania koloru koszulek spoczywa na drużynie przyjezdnej, która w związku z tym musi być wcześniej powiadomiona o kolorach strojów, w jakich drużyna gospodarzy wystąpi przed własną widownią.
Ja to widzę tak, w związku z tym że stroje wyjazdowe Jagielloni wyglądają chyba tak: http://img14.imageshack.us/img14/3519/mlodakadra2011.jpg zarówno stroje wyjazdowe jak i ich domowe nie odróżniają się od naszych biało czerwonych, więc jedynym wyjściem jest nasza gra w błękitnych/czarnych koszulkach.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Stroje wyjazdowe Jagi są białe z czarnymi wstawkami. Wg sędziów zbyt mało kontrastują z naszymi. Myślę, że PZPN powinien wymusić na jadźce czarne stroje wyjazdowe, ale nie wymusi, bo ten problem z nimi mamy chyba tylko my.
I to o czym napisałem ja i leszeczek ma odniesienie nie tylko w oficjalnych przepisach piłki nożnej, ale także w regulaminie strojów meczowych w rozgrywkach Ekstraklasy SA na sezon 2010/2011
6.5. Jako drużyna gospodarzy, zawodnicy powinni co do zasady występować w oficjalnych strojach pierwszego wyboru zaakceptowanych przez Ekstraklasę SA i rozesłanych do wiadomości wszystkich klubów uczestniczących w rozgrywkach.
6.6. Co do zasady, drużyna gospodarzy występuje w stroju pierwszego wyboru (podstawowym), [b]jeśli jednak sędzia zadecyduje, że kolory strojów dwóch grających drużyn są zbyt podobne i mogą spowodować konflikt strojów, drużyna gospodarzy musi założyć strój rezerwowy (drugiego wyboru), jednakże dopiero w sytuacji, gdy obydwa komplety strojów (pierwszego i drugiego wyboru) drużyny gości pozostają w konflikcie ze strojem pierwszego wyboru (podstawowym) drużyny gospodarzy.[/b]
jedyne co może Cracovia zrobić, to zadbać o swoje interesy przed sezonem, gdyż "celem umożliwienia klubom stosowania jako gospodarzom stroju pierwszego wyboru oraz mając na względzie unikanie sytuacji, w której może dochodzić do konfliktu strojów, [b]kluby zobowiązane są zgłaszać wszelkie uwagi o potencjalnych konfliktach strojów do Ekstraklasy SA przed rozpoczęciem sezonu[/b]."
Spoko wg. Interii ponoć goście mieli czarny komplet strojów - czyżby znowu brakło władnego
Den Rem Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Spoko wg. Interii ponoć goście mieli czarny
> komplet strojów - czyżby znowu brakło władnego
Pokaż mi ten "czarny" komplet strojów jaki rzekomo posiada Jagiellonia.
JEŻELI ktoś to sprawdził nie ma sprawy, ale jeżeli nikomu się nie chciało /?????
to mysmy k.u.r.w.a powinni miec rezerwowy komplet biało czerwone pasy tylko poziome i c.hu.j
hamer Napisał(a):
> to mysmy k.u.r.w.a powinni miec rezerwowy komplet
> biało czerwone pasy tylko poziome i c.hu.j
Teraz to żeś do.jebał do pieca z tymi poziomymi ,to ja proponuje ...biało-niebieskie pasy :)
Den Rem Napisał(a):
> JEŻELI ktoś to sprawdził nie ma sprawy, ale
> jeżeli nikomu się nie chciało /?????
podejrzewam że sprawdzili, bo jakby Jagiellonia przywiozła tylko jeden komplet stroju, to z automatu dostaje karę dyscyplinarna przewidzianą przez Ekstraklasę SA.
Ja trochę inaczej - bardziej podobały mi się nasze czarne stroje rezerwowe :) . Wiem, wiem, że te niebieskie są ponoć bardziej tradycyjne. Ale jednak.
hamer
Naszymi strojami rezerwowymi od zawsze były koszulki niebieskie
nie wiem czy gratulować ? ;)
http://terazpasy.pl/Wydarzenia/mks_cracovia_ssa/Nowy-Zarzad-i-Rada-Nadzorcza-MKS-Cracovia-SSA
Powodzenia Panie Prezesie :)
Good luck and good night
Gratulacje. Za załatwienie biletu powrotnego dla Saidiego też, a może zwłaszcza:)
Good Jop!
Co to za transfery, które nie robią różnicy? Ach, robią, ale negatywną!
Ale to już przeszłość. Teraz to tylko Probierz może nas wyciągnąć spod topora.
Skończmy może z tymi nieustającymi laurkami dla R. Szarańca. Rozumiem, że uważacie go za kolegę i ciągle chcecie wręczać mu kwiatki, ale może zacznijmy patrzeć na to co robi: transfery - kicha, dyrektor sportowy - kicha, trener - kicha, gra Cracovii - kicha, zakup biletów przed meczem - kicha, walka o utrzymanie - kicha. Powiecie zaraz: on na to nie ma wpływu. To ja pytam: a kto ma? Jeśli się podjął tej roli, to chyba wiedział co będzie do niego należało, czego będzie się od niego wymagać i w jakich warunkach przyjdzie mu pracować. No chyba, że chodziło tylko o picie kawy w doborowym towarzystwie Tabisza.
[quote=hamer]
to mysmy k.u.r.w.a powinni miec rezerwowy komplet biało czerwone pasy tylko poziome i c.hu.j
[/quote]
Tak. I żeby jeszcze się bardziej odróżniać, nasi powinni biegać tyłem...
A może by tak Kichego dało się namówić na te trzy miesiące, aby powąchał u nas trawy!?
łubudubu ...... Gratulacje.
laser11 Napisał(a):
> łubudubu ...... Gratulacje.
Komu gratulujesz?
Dorwas Napisał(a):
> Skończmy może z tymi nieustającymi laurkami dla
> R. Szarańca. Rozumiem, że uważacie go za
> kolegę i ciągle chcecie wręczać mu kwiatki,
> ale może zacznijmy patrzeć na to co robi:
> transfery - kicha, dyrektor sportowy - kicha,
> trener - kicha, gra Cracovii - kicha, zakup
> biletów przed meczem - kicha, walka o utrzymanie
> - kicha. Powiecie zaraz: on na to nie ma wpływu.
> To ja pytam: a kto ma? Jeśli się podjął tej
> roli, to chyba wiedział co będzie do niego
> należało, czego będzie się od niego wymagać i
> w jakich warunkach przyjdzie mu pracować. No
> chyba, że chodziło tylko o picie kawy w
> doborowym towarzystwie Tabisza.
Ja do tej listy oskarżeń dorzuciłbym jeszcze zimno i brak słońca na meczu z Jagiellonią.
Gratulacje dla nowego Czlonka Zarzadu Spolki milosciwie nam zarzadzajacej Pasami!!
P.S
Prosba o zmiane tytulu watku
Czlonek Zarzadu - Dyrektor Zarzadzajacy....
;)
Sorry !!
Wiceprezes Zarzadu!
Niedoczytalem.... A przca tak mialo byc!
Witamy i powodzenia ;)
Ja jestem ciekaw jak długo wytrzyma przy Tabiszu.Bo ta menda już Szarańcowi pod górę robi i nie tylko jemu."Mieliśmy chwasta wyrwać bo poco taki chwast żyje no i wyrwijmy wreszcie tego chwasta".
Gratuluję objęcia stanowiska V-ce Prezesa MKS Cracovia SSA i życzę wszystkiego najlepszego,chociaż podzielam obawy innych co do "współpracy" z Jakubem Tabiszem,który dalej pracuje w Cracovii pomimo tego,ze jego odejscia domagali sie kibice wskazując jako głównego odpowiedzialnego za złą sytuacje w klubie./vide oświadczenie Stowarzyszenia Kibiców w tej sprawie/
Z uwagą przeczytałem w dzisiejszym Dzienniku Polskim rozmowę z Panem <>
Z racji dużego zakresu obowiązków,odpowiada Pan za pion sportowy,a także marketing i sprawy handlowe,mam pytanie czy w związku z tym zostanie zachowane stanowisko Dyrektora Zarządzającego i powołany zostanie Dyrektor Sportowy.
Ciekawy jestem również kto obecnie z Zarządu odpowiada za utrzymanie obiektów sportowych /byle tylko nie Jakub T./ jak również jak będzie wyglądała współpraca z drużynami młodzieżowymi.
Myślę,że mógłby Pan udzielić w tych sprawach informacji w którymś z najblższych wywiadów.
Jeszcze raz gratuluje objęcia stanowiska i życzę owocnej pracy dla Cracovii. TYLKO PASY !!!
Powodzenia, mam nadzieję, że teraz Jakub T. już nie będzie robił pod górkę i wreszcie się coś zmieni
Chciałbym jeszcze jedno napisać na początku byłem przeciwko Panu Szarańcowi ponieważ wymienialiśmy go na dobrego pracownika jakim był Jarczyński . Szkoda że obaj nie zostali kosztem Tabisza ale chwasta trudno wyrwać. Przykre jest to że teraz wszystko co złe będzie się dostawać Szarańcowi a jak w poprzednich postach pisaliście zadań ma więcej. Z taką ilością obowiązków sobie nie poradzi.W tym klubie jest więcej dyrektorów niż pracowników a i tak mają tyle do gadania co żyd na gestapo.
Nowy bramkarz dobry ruch ale konieczny jeszcze dobry pomocnik!!!TYLKO PASY!!!
A ja się zastanawiam czy pan Vice Prezes, albo może nawet sam pan Generał przeprowadził poważną rozmowę z trenerem i piłkarzami odnośnie ich postawy w ostatnich dwóch meczach. Nie twierdzę, że powinna to być kompletna zje bka, ale poważnej rozmowy nie należy unikać. Jak to mówią pańskie oko konia tuczy. Trener i drużyna muszą wiedzieć, że ktoś patrzy co się dzioeje i że wszyscy jesteśmy zaniepokojeni.
Radku ,a raczej v-ce prezesie ,bo tak oficjalnie juz nalezy sie zwracac do Ciebie - mam pytanie: Czy nie mozna zachecic ,a nie zniechecac ludzi po przez wydluzone godziny otwarcia kas przed stadionem ? Czy to takie trudne by np. 3 dni w tygodniu kasy byly pozniej otwarte ,i pozniej zamykane -tak do 20 ? Wielu ludzi ma czas dopiero po 19....
Życzę szybkiego znalezienia dobrego trenera.Najlepiej MP. ;)
Cieszę się z Twojego awansu i serdecznie gratuluję wierząc w sukces misji, wszak woda drąży kamień.
Gratuluje objęcia stanowiska i mam nadzieję że nie pozwolisz by Cracovia z ligi spadła.
Na wczoraj potrzeba TRENERA (TU LUD PASIASTY JEST NIEMAL W 100% ZGODNY Michała Probierza)
i środkowego pomocnika!!!
Na przedwczoraj potrzebne rozmowy z drużyną .Tylko walką w stylu Korony Kielce od 1-90 minuty możemy uratować ekstraklasę.Na teraz musimy się za nich wstydzić.
Oczekuje również nowej umowy Aleksa i wykupu Hoska ,oraz przedłużania kontraktów z hokeistami już teraz by nie okazało się że znów jak w tamtym sezonie podbierze nam kilku konkurencja.
[quote=potter]
Na wczoraj potrzeba TRENERA (TU LUD PASIASTY JEST
NIEMAL W 100% ZGODNY Michała Probierza)
i środkowego pomocnika!!!
[/quote]
Haha. Cieszę się że napisałeś [i]niemal w 100%[/i] ;)
Ja też gratuluję i życzę samych sukcesów.
potter Napisał(a):
> Gratuluje objęcia stanowiska i mam nadzieję że
> nie pozwolisz by Cracovia z ligi spadła.
>
> Na wczoraj potrzeba TRENERA (TU LUD PASIASTY JEST
> NIEMAL W 100% ZGODNY Michała Probierza)
> i środkowego pomocnika!!!
>
> Na przedwczoraj potrzebne rozmowy z drużyną
> .Tylko walką w stylu Korony Kielce od 1-90 minuty
> możemy uratować ekstraklasę.Na teraz musimy
> się za nich wstydzić.
>
> Oczekuje również nowej umowy Aleksa i wykupu
> Hoska ,oraz przedłużania kontraktów z
> hokeistami już teraz by nie okazało się że
> znów jak w tamtym sezonie podbierze nam kilku
> konkurencja.
Na szczęście za marzenia się nie płaci a że rzadko się spełniają to ....zawsze można pomarzyć! :)
Bardzo dobry wywiad z Wiceprezesem, ktory opowiada o Jego pracy i odpowiada na potencjalna lub zle skierowana krytyke w stosunku do Niego.
Milo sie to ogladalo i sluchalo -w przeciwienstwie do zawsze usmiechnietego ,a malo szczegolowego pana Darka....
Muertes Napisał(a):
>
> takie wywiady powinny być cykliczne, to uspokaja
> sytuację wśród kibiców, rzuca nowe światło
> na wiele spraw i rozwiewa wiele nieścisłości
To teraz ja Kolege pozwole sobie zacytowac :)
Tu sie zgadzam i popieram POTRZEBE takich wywiadow - wlasnie dlatego by zmniejszyc ilosc bzdur , wyimaginowanych oskarzen czy domyslow
Tak trzymaj Radku....znaczy sie Wiceprezesie..
Najlepszy transfer zeszłego roku to właśnie R. Szaraniec... Przynajmniej mamy pewność że ktoś w klubie na 100% używa mózgu w sposób właściwy. Teraz wypadałoby się utrzymać i dalej coś zmieniać bo jak piłkarsko wygląda Cracovia wszyscy wiemy... Jednocześnie nie można nie dać plusa Filipiakowi za nowego wiceprezesa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)