Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:
[img]http://fbhl.pl/wp-content/themes/videozoom/scripts/timthumb.php?src=http://fbhl.pl/wp-content/uploads/2011/11/1msjfk00c8448cccgoo0osg84c4.6001.jpg&h=160&w=228&zc=1[/img]
[url=http://fbhl.pl/cracovia-21-gks-belchatow-27-11-2011/]Cracovia - GKS Bełchatów (skrót meczu)[/url]
-
-
[WIKTORIA] Cracovia - GKS Bełchatów 27 listopada, 14:30
Mecz horror, jak rok temu. Kibice Cracovii muszą mieć niestety mocne nerwy jak zawsze. Ten wynik musi zaprocentować.
Ciekawe jak czuli się Ci co wychodzili w 90 minucie :D Ja tam zawsze jestem do ostatniego gwizdka :D
Szeliga do zmiany a Visniakovs najlepszy, hue hue hue
Visniakovs to strus pedziwiatr drewniany, chwala mu za ambicje ale jemu pilka przeszkadza, ile dzis spartolil i ile glupich strat mial to glowa boli , a Szelidze i tak zawsze sie dostanie, Ty Slapi masz jakis problem, tak jak Awaria mial z Klichem
Dzieki za wyjasnienie co do Struny, bo zmiana mnie zszokowala.
Mielismy strasznego fuksa, a powinno byc spokojnie 2,3-0 po pierwszej polowie. Ogorkowa ta liga, jesli jestesmy w stanie tyle okazji stwarzac majac tak slaba druzyne przeciw gosciom ktorzy pukneli lidera 3-0, smiech na sali. Ale przynajmniej zima bedzie mniej nerwowa.
Dziekuje chlopakom za walke i brawo Boljevic za tego wolnego.
saymyname Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Co za wstyyyd :x Zwłaszcza, że to nie pierwsza
> pomyłka, która mi się dziś zdarzyła,
> włączając w to próbę otwarcia kluczykami nie
> swojego samochodu :D
a skąd teraz piszesz? :D
Miszczu2007 Napisał(a):
> Tak TEODOR tylko problem w tym, że piłka
> trafiła w słupek bo Visnakovs zachował się w
> tej sytuacji jak amator i zwlekał z oddaniem
> strzału.
On w ogole nie powinien strzelać, podać do tyłu w lewo do Suworowa, ten miał przed sobą pustą bramkę.
> Podejmował złe decyzje, strzelał w
> obrońców i podawał niecelnie. Fakt, że
> wyglądał dobrze kondycyjnie ale piłkarsko dużo
> mu brakuje do formy z poprzedniego sezonu.
On dziwnie grał... Jak juz wyzej zostało napisane, ładnei wypracowywał akcje, które potem pieknei marnował... Rzekłbym, grał zbyt egoistycnzie na wykończeniu, czego nie można na przykład powiedzieć o Suworowie... No nic, grunt że wygraliśmy :)
Zmiana Struny z tego co mówili jakaś ontuzja (mam nadizeję zę drobna) Radomski też grał po kontuzji. Natomiast Niedzielan potrafił szybko na gazie prześcignąć niejednego... Jak widać było w Liga+ spalony bardzo mininalny przy golu (tenże sędzia w I połowie znacnzie więskzych spalonych dla GKS B nie podnosił). Ale spalony był....
KruszynaKSC Napisał(a):
> Poproszono mnie o zalozenie tego watku.
>
>
> KruszynaKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Mecz konczacy runde jesienna jakze dla nas
> > tragiczna i ukazujaca nam jakich antykopaczy
> mamy
> > w zespole.
> >
> > Coz,moze nie umra z glodu do piatku to moze
> > wygraja choc na koniec rundy.
> >
> > Ch.j z wynikami!!!!!!!
> > Cracovio na zawsze z Wami!!!!!!!!!!
>
>
> W zeszlym sezonie stal sie cud w tym meczu i mam
> nadzieje ze przyniose znow szczescie w meczu o
> zycie!!!
Dobrze, że poprosiłem KruszynęKSC o założenie wątku. Czuję, że mam jakąś zasługę w tym zwycięstwie:)
Powinien strzelać bo Suworow źle się zachował w tej sytuacji. Powinien wcześniej wyjść do przodu. A strzelać trzeba od razu i to podstawa piłkarskiego rzemiosła. Im dłużej się zwleka tym większa szansa, że się nie strzeli i tak się stało w przypadku Viśni. Powinien strzelać w tym momencie i tu Suworow był za bardzo z tyłu:
[IMG]http://i39.tinypic.com/n5poh.jpg[/IMG]
Diabel jak mozesz pisac ze Visniakovsowi pilka przeszkadza i ze jest drewno ...a Szelige chwalic.
Visnia moze nie ma bajecznej techniki ...ale jak bylo juz wspomniane jest szybki, dynamiczny i ma niezla kondycje. Fakt zepsul dzis kilka sytuacji ale zwroc uwage ... ze tak naprawde sam sobie je wypracowal -"wybiegal".
Szeliga nie ma ani techniki ani szybkosci .. a jesli chodzi o odbior pilki w srodku pola to mozna by bylo Kosanovica tam wystawic albo Zytke i efekt w odbiorze bylby taki sam ... od defensywnego pomocnika jednak wymaga sie celnego podania na 5 m i przynajmniej strzalu w swiatlo bramki z tych 20 metrow.
Slawek Szeliga grajac 3 lata u nas strzelil ...2 gole (w 103 meczach) - moim zdaniem ... to slaby wynik ktory o czyms swiadczy.
Sprowadzil go nam Majeski ( z tego co pamietam ) w sezonie 2008/2009 :) (wklejalem juz tu wpisy z forum Widzewa ktorzy wypowiadaja sie niezbyt pochlebnie o tym pilkarzu). Ale ... w sezonie 2007/2008 Cracovia byla 7 (srodek pola tworzyli glownie Klus z Baranem ). W sezonie 2008/2009 ''Doktor" robi kilka transferow, z lini pomocy odchodza : Szwajdych i Wacek a przych odza Wasiluk, Dynarek, Jelen,SZELIGA ,z lini ataku odchodza Bojar, Gregorek, Szczoczarz i Tatara a przychodza Kaszuba, Snadny i Krzywy. Kregoslup zespolu zostaje wiec nie zmienony z ta roznica ze w kazdym meczu gra pan Szeliga. Sezon ten konczymy na 14 miejscu .. sezon pozniej 12, znowu 14 no i obecnie mamy 16 :). Szeliga to dla mnie symbol zniszczonej Cracovii ( warto dodac ze wlasnie od sezonu 2008/2009 czyli od przejscia Szeligi ledwo co dychamy - az do dzisiaj). Z nieszczesnych eksperymentow Majeskiego zostal nam juz tylko Dudzic i Szeliga ... i mam nadzieje, ze tylko do najblizszego okienka transferowego ... tylko powiedzcie kto by ich chcial ??? No moze Dolcan Zabki albo Olimpia Elblag.
A ja tam dziękuję piłkarzom, że mój 7-letni syn w końcu (był na 5 meczu) zobaczył zwycięstwo ukochanej drużyny. :-).
wg Ciebie piłkarz oddalony od bramki jakieś 25m nie mający przed sobą nikogo poza bramkarzem zamiast podbiec i zrobić co będzie tylko chciał ma ładować z tej odległości? litości ...
Kilka kolejek temu Bełchatów grał na Lechii. Buzała zawalił 4 setki, trener nie wytrzymał i wpuścił za niego Żewłakowa. Efekt był taki że Żewłak niby nic nie zawalił - ale GKS bez Buzały nie stworzył żadnego zagrożenia. Podobna byłby dzis sytuacja z Visniakovsem. Gość był płucami tej drużyny. Praktycznie każda sytuacja bramkowa (poza stałymi fragmentami) była jego autorstwa.
Mam nadzieję że Kosanović będzie stałym egzekutorem rzutów rożnych bo jego dośrodkowania są naprawdę kapitalne.
Zdobylismy wazne 3 pkt i mamy kontakt z "czolowka grupy spadkowej":) jak kiedys dowcipnie i trafnie nazwal to KMPasa1:). Troche bylem przerazony gdy zobaczylem w jakim skladzie nasi wbiegli na boisko, no ale "tak krawiec kraje...":( Zaczelo sie super i w I pol. rzeczywiscie bylo dobrze, szkoda, ze bez chocby jeszcze jednej bramki.
Nie da sie ukryc, ze w sumie mielismy sporo szczescia. Jak dlugo jednak mozna na tym bazowac?
Obejrzalem w zyciu na pewno ponad tysiac meczow (przeroznych), ale glowki na bramke oddanej przez zawodnika siedzacego na murawie sobie nie przypominam:D
Swieto Matki Boskiej Bełchatowskiej jest ruchome..przypada na ostatnia kolejke ekstraklasy w listopadzie:D Visniakovs jest w goracej wodzie kapany, a od Slawka sie odczepcie. bogiem techniki on nie jest, ale z drugiej strony to on jest jajami Cracovii, nie odpuszcza, ambitnie walczy w obronie, krotkie podania ma dosyc celne..gorzej jak trzeba cos konstruowac, strzelac lub po prostu podac pilke na 10m i wiecej...bez niego jednak Cracovia w obecnym skladzie jest o wiele slabsza
W Lidze+ o dziwo stwierdzili wszyscy, że mecz był emocjonujący, pełen widowiskowych zagrań i akcji i widać było walkę pomiędzy obiema drużynami :) Nie wiem jak to możliwe, bo na żywo wyglądało to co najmniej miernie. Ale jak wiemy telewizja kłamie.. Natomiast ciekawym akcentem było pytanie Twarowskiego do Pietrasiaka ze Śląska na temat opinii wśród piłkarzy na temat Cracovii. Odpowiedź była wymigująca i chyba wychodzi po raz kolejny, że winnym jest niejaki Pan Tabisz.
Ważne że wygrali:), teraz coś ugrać w Kielcach i mamy w miarę dobrą sytuacje. Po zmianach w klubie na wiosne winno być lepiej:)
Kolejny raz gdy Pasieka nie wystawia "pewniaków" (mecz z Górnikiem i pucharowy z Ruchem) druzyna ma lepsze osiagniecia.. Chyba to nie przypadek
Aleks Napisał(a):
>
> Obejrzalem w zyciu na pewno ponad tysiac meczow
> (przeroznych), ale glowki na bramke oddanej przez
> zawodnika siedzacego na murawie sobie nie
> przypominam:D
gdyby w opisanej przez Ciebie sytuacji Kaczmarek zachował się jak podręcznikowy bramkarz i poszedł za strzałem Nowaka, to pewnie bys zobaczył jak pada gol po strzale głową z pozycji siedząc :D
quentin - to jest piłkarskie abecadło. Grałeś kiedyś w piłkę? Im dłużej zwleka się z oddaniem strzału tym bardziej szansa na zdobycie gola maleje. W naszej lidze zresztą piłkarze często popełniają ten błąd i zamiast strzelać holują piłkę.
TEODOR - wniosek z tego taki, że ani Buzała ani Żewłakow nie dali nic drużynie. A co do Kosanovica to ja jednak mam nadzieję, że częściej będzie na ławce, a stałe fragmenty będzie bił Suworow :)
jazda po Visniakovsie bzdura.
Pokazał jazdę "na tyłku". chciał wykorzystać szansę na pierwszy skład.
zapierdalał na skrzydle. zapierdalał w obronie.
Za to pretensje?
Pretensje za kiks egoizm pod bramką tak. Pretensje za walkę nie. Walka była
W TV to był dobry emocjonujacy mecz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)