baltak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to zdecydujcie sie jest czy go nie ma. Moim
> zdaniem jest to chore że ochrona tego marszu jest
> finansowana za nasze pieniądze, podatników,
> tylko po to żeby sobie łebki mogły pobiegać i
> ponapierdalać się z policją. Niech sobie
> organizują marsze za własne pieniądze.
Czy organizatorzy Marszu Niepodległości prosili o to żeby ochraniać ten Marsz? Trzeba było nie ochraniać to nie byłoby finansowana za pieniądze podatników. Zresztą jeśli już musiał być "ochraniany", to zabezpieczenie był finansowane także z podatków uczestników Marszu.
-
-
11 Listopada-POLAKU NIE ZAPOMNIJ!
Rufus T. Firefly, nie żartuj sobie, "wiarygodność mi spadła" bo na kibicowskim forum kpiąco spytałem sympatyczną nastolatkę czy to aby nie kłamstewko że telewizja śniadaniowa dzwoni do niej w sprawie marszu 11.11? (a wychodzi na to że pewnie dzwoniła)
potrafię przyznać się do błędu ale to nie oznacza, że ktoś musi od razu wierzyć w krasnoludki albo Marsjan, żeby przypadkiem "wiarygodność mu nie spadła", info wydawało mi się nieprawdopodobne, wykpiłem bo w cuda na kiju nie wierzę (jak Gmyz), a że cuda na kiju pewnie miały miejsce - cóż, mój błąd i oficjalnie się do tego przyznaję,
wracając do tematu: AWB, naprawdę wierzysz że liczbę policyjnych podsłuchów w innych krajach Europy czy w Polsce podaje się zgodnie z prawdą i jawnie jak info o promocjach w Biedronce? już samo hasło: "policyjny podsłuch" powinno uczulać na tyle, że o pełnych danych nie może być mowy, to nie pogodynka czy info o korkach/remontach/objazdach, to kwestie bezpieczeństwa państw i ich wizerunku,
nie wiem też co znaczy hasło: "są ogólnodostępne, poszukajcie se w necie", równie dobrze ja mogę napisać: Rosjanie mają najlepszy wywiad na świecie, założyli o 19,7% więcej podsłuchów niż izraelski Mossad, dane są ogólnodostępne, poszukajcie se w necie :)
rycerz, do kogo Ty pijesz, coś mi się zdaję że przed maturą w IV LO zarywaliśmy do tych samych koleżanek i od tego czasu nosisz w sobie sporo jadu i żółci wobec mnie :) wyluzuj chłopie
Ro Man specjalnie dla ciebie:
http://fakty.interia.pl/polska/news/polak-jest-najbardziej-inwigilowanym-obywatelem-ue,1641526,3
Polskie służby w ciągu roku 1,3 miliona razy występowały o dane telekomunikacyjne, najwięcej w UE.
Wywiad to nie policja, zasady postępowania i nadzór w obydwu tych instytucjach są zupełnie inne.
Hrabia, te dane znam i podchodzę do nich bez ekscytacji, oczywiście jako człowiek o przekonaniach centro-lewicowych nie zgadzam się, aby państwo zbierało mnie nagminnie dane, ale z drugiej strony myślę że liczby te to typowego polskiego bałaganiarstwa, rozprzężenia, dyletanctwa i rozdętej biurokracji, pytają o nasze dane bo nic o nas nie wiedzą - tak myślę
ale kwestia jest inna bo pojęcie "inwigilacja" to nie tylko zapytania do firm telekomunikacyjnych, pisząc o "inwigilacji" miałem na myśli cały system działań kontroli władzy nad obywatelami, m.in. wspomniane wcześniej działania policji niemieckiej w sprawie praw autorskich czy moje przykłady z Hiszpanii, Francji czy UK
ale skoro chcesz trzymać się wyłącznie tych danych, tak, 1,3 bln to dużo, nawet bardzo dużo, ale nieprecyzyjne jest twierdzenie że "Polacy są najbardziej inwigilowanym narodem":
- po pierwsze: obok Niemców, Brytyjczyków, Włochów i Francuzów jest nas na równi z Hiszpanami najwięcej, więc to z tymi krajami stajemy w ew. szranki a nie z Estonią Cyprem czy Maltą, ja bym chciał procentowo to zobaczyć, a nie ilościowo, 40-milionowy naród będzie miał większe liczby niż 300-tysięczny, prawda?
- po drugie: zestawienie to dotyczy czego? UE czy całej Europy? jeśli całej to gdzie Rosja? gdzie Białoruś? gdzie Ukraina? gdzie Turcja (jej kawałek leży po europejskiej stronie, aspiruje do UE)
- po trzecie: jak już wspomniałem, gdzie są dane z innych państw, a jeśli są to czy są pełne i wiarygodne?
- po czwarte: czy zapytanie o dane firm telekomunikacyjnych jest równoznaczne np. z podsłuchem? to chyba zupełnie dwie odrębne sprawy
EDIT: Muertes, o tym nawet nie wiedziałem, jeśli jest tak jak piszesz no to już wogóle nie ma o czym rozmawiać, ponadto z autopsji widzę, że dane firm telekomunikacyjnych o klientach to jedno, a rzeczywistość drugie
pzdrw
Dane pochodzą chyba z raportu Komisji Europejskiej z tego co pamiętam i dotyczą tylko Unii Europejskiej.
Stwierdzenie, że Polacy są najbardziej inwigilowani w Unii sformułowała Naczelna Rada Adwokacka, a nie żadna partia polityczna. Wynika to wprost z podanego przeze mnie linka. Nie wiem na czym się opierali formułując taką tezę i nie wiem jakie są zasady robienia takich statystyk. Muertes możesz podać linka z informacjami jak wygląda gromadzenie takich danych w Polsce w innych krajach?
[quote="Ro Man"]
Rufus T. Firefly, nie żartuj sobie, "wiarygodność mi spadła" bo na kibicowskim forum kpiąco spytałem sympatyczną nastolatkę czy to aby nie kłamstewko że telewizja śniadaniowa dzwoni do niej w sprawie marszu 11.11? (a wychodzi na to że pewnie dzwoniła)
[/quote]
Ty nie pytałeś czy to aby nie kłamstewko tylko zarzuciłeś, że kłamie. To jednak różnica a teraz jeszcze bezczelnie stosujesz chwyt erystyczny. Rzygać mi się chce jak czytam takie fragmenty jak ten zacytowany.
nie porzygaj się tu przy nas proszę i nie przeżywaj tak strasznie tej sprawy
to normalne nieporozumienie w mocnych słowach, które nie warto wrzucać na sztandary,
gdyby to ja liczył ile razy mi zarzucono mi tu niesłusznie kłamstwo - wątek liczyłby z 500 stron
pzdrw
ilu naszych na Marszu?
Wiecej niz was rok temu a jak chcesz dokladna liczbe to podejdź do mnie na Siemaszkach to Ci powiem albo przestan w koncu udawac kibica Cracovii bo uzeranie z takimi podstawionymi baranami robi się męczące.
W najbliższym czasie będzie weryfikacja i coś czuję,że powyższa osoba zarobi bana.
Ro Man Napisał(a):
> wracając do tematu: AWB, naprawdę wierzysz że
> liczbę policyjnych podsłuchów w innych krajach
> Europy czy w Polsce podaje się zgodnie z prawdą
RoMan nie wydurniaj sie : )
Ten twoje słowa powyżej to jak artykul Gmyza w Rzepie, rozsiewasz teorie spiskowe, że policja itd nie podaje prawdziwej liczby podsłuchów. Policja i reszta służb ( CBA, ABW ) ma ustawowy obowiązek informowania o liczbie podsłuchów, w przeciwnym razie łamią prawo.
Muertes skąd te informacje,że na zachodzie mogą ściągać z 2 lat ? Proszę o odesłanie do konkretnych źródeł bo to b.ciekawa informacja.
Ro Man Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie porzygaj się tu przy nas proszę i nie
> przeżywaj tak strasznie tej sprawy
>
> to normalne nieporozumienie w mocnych słowach,
> które nie warto wrzucać na sztandary,
>
> gdyby to ja liczył ile razy mi zarzucono mi tu
> niesłusznie kłamstwo - wątek liczyłby z 500
> stron
>
> pzdrw
Nie chodzi o samą sprawę tylko o to jak to teraz tłumaczysz. Najpierw zarzucasz komuś kłamstwo, a potem bagatelizujesz to pisząc o pytaniu czy to aby nie kłamstewko. Nie widzisz tego, że tłumacząc się z kłamstwa znowu kłamiesz?
chłopcze, teraz Ty się mijasz z prawdą, sprawdź wyraźnie tamtego mojego posta do acidofilia, napisałem wyraźnie "KŁAMSTEWKO" w pytaniu a nie "kłamstwo",
a wiesz czemu? bo od początku nie uważałem tej sprawy za tzw. zmieniającą losy świata, a raczej zabawną pierdółkę do poprztykania się na forum
kłamstewko to niegroźna pierdółka, więc i Twoje emocje tu są nie na miejscu,
tak czy ovak skoro się pomyliłem - panie dostaną łakocie i kwiaty
a Tobie proponuje wrócić do tematu o 11 listopada
pzdrw
AWB: naiwny jesteś, że ustawowy obowiązek odzwierciedla prawdziwe proporcje, nie tak dawno za rządów PiS nie podawano do wiadomości publicznej o wiele bardziej istotnych faktów, m.in. że na osobisty wniosek prokuratora generalnego Ziobro osoby podejrzewane przez PiS o coś tam podlegały podsłuchom na równi z tym, którzy dzwoniąc do nich stawali się automatycznie "umoczonymi w sprawę"
więcej tu:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/czy_wojciech_czuchnowski_jest_pokrzywdzonym_ws_inwigilacji_171590.html
proszę nie drążyć tutaj wątku RoMan - STC. od tego jest inny: ten, w którym cały temat się rozpoczął.
aha, czyli zarzucajac komus KLAMSTEWKO, obrzucasz go GOWIENKIEM i wszystko jest ok?
cos Ci sie stary chyba popieprzylo w tej glowie ostatnimi czasy.
Ro Man Napisał(a):
> AWB: naiwny jesteś, że ustawowy obowiązek
> odzwierciedla prawdziwe proporcje,
Czyli co ? Tusk ukrywa przed społeczeństwem prawdziwą liczbę podsłuchów i tym samym łamie prawo (bo ustawa wymaga wyjawnienia liczny założonych podsłuchów ) ? Kiedy o tym napisze gazeta wyborcza? Przecież to jest informacja na pierwszą stronę, będzie coś o tym jutro ? Mam kupić ?
>nie tak dawno
> za rządów PiS nie podawano do wiadomości
> publicznej o wiele bardziej istotnych faktów,
> m.in. że na osobisty wniosek prokuratora
> generalnego Ziobro osoby podejrzewane przez PiS o
> coś tam podlegały podsłuchom na równi z tym,
> którzy dzwoniąc do nich stawali się
> automatycznie "umoczonymi w sprawę"
Pokaż mi konkretny przepis ustawy, który wymaga podawania takich informacji do wiadomości publicznej. Konkret, która ustawa, który artykuł. Jestem w 99,9999% przekonany, że się mylisz.
POLICYJNA PROWOKACJA! - mamy ich sfilmowanych!
http://vod.gazetapolska.pl/2746-policyjna-prowokacja-mamy-ich-sfilmowanych
http://niezalezna.pl/34736-kto-prowokowal-na-marszu-niepodleglosci
http://www.radiownet.pl/#/publikacje/prowokatorzy-w-kominiarkach
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FHVuO32nfHU
Jezu, co za emocje, dobrze że weekend spędzałem w słonecznym Lwowie i nie dałem się wciągnąć w żadne awantury, ani z prawa ani z lewa
Hmm, ciekawe, że dziwnym trafem, tak (wydawałoby się) chwytliwy temat jak prowokacja policji nie pojawił się się w twojej gazecie. Ciekawe czy byś tak siedział na urlopie gdyby temat tyczył się zadymy na stadionie...
3:23 milicjant świadomi podnosi jedną z kilku zapalonych rac i odrzuca w środek tłumu http://www.youtube.com/watch?v=w5Cuwx-Out0#!
a w której sekundzie słychać strzały?
new211, o czym Ty bredzisz? w życiu nie pisałem nic na temat zadym na stadionie, pomyliłeś mnie kimś, a urlop biorę kiedy chcę, 11 listopada chciałem być we Lwowie i byłem, o co common?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)