Moja propozycja to Gąsiński w 75minucie na skrzydło albo na napad, facet ma chyba lepszą technikę i dośrodkowania niż spora część z naszych kopaczy...
-
-
[WIKTORIA] Górnik Zabrze - Cracovia, 8 kolejka, sobota 24.09.11 godz. 13.30
A na rozgrzewce oddawał rewelacyjne strzały!
im bliżej meczu optymizm wraca ,bo co mamy do stracenia ,możemy przegrać i co się stanie ,nic niżej już nie spadniemy ,a jeśli wygramy to wszyscy będziemy szczęśliwi.
Zapewne my będziemy "grać" a Górnik na farcie strzeli i pogrąży nas na dobre ...
Milson1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zapewne my będziemy "grać" a Górnik na farcie
> strzeli i pogrąży nas na dobre ...
i po co takie myśli ..........po co..........co to daje ...........nic...........
wiara przenosi góry ,może przynieść zwycięstwo.
Moim zdaniem jak ta drużyna zaskoczy to jest w stanie wygrac dosłownie z kazdym w tej smiesznej lidze....
...ale musi zaskoczyć. Na dziś druzyny nie mamy:(
no i ten pechowy dla Pasów stadion (choć nazwę im. Adolfa H. kilka lat temu zmienili na E.Pohla - i zaraz potem wreszcie wygraliśmy w Zabrzu)
Ta druzyna nie zaskoczy dopoki nie bedzie srodka pola. Trzeba znalesc takie ustawienie zeby na srodku nie zagrali Szeliga i Bojlevic a nie zepsuc innych pozycji. Chociaz Bojlevic ma przeblyski...i glupie straty (Szeliga tylko to 2 ). No nie wiem moze w srodku Radomski - Zoladz na rozegraniu Tamir. Widzialem Bruna na 2 meczach ME i jezeli ktos sie w nich wyroznial to napewno on, zarowno technika, podaniem jak i warunkami fizycznymi mogl by to byc strzal w 10 ( Bruno ma 186 cm ...i jest najwyzszy sposrod naszych pomocnikow )
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
( Bruno ma 186 cm ...i jest
> najwyzszy sposrod naszych pomocnikow )
Czy to ten blondyn, który grał w którymś sparingu przed ligą (z Piastem właśnie zdaje się)?
Bruno jest troche mniejszy od Stebleckego
Pzdr.
Kolejne 0 punktów, nie umiemy grac na własnym stadionie a co dopiero u kogoś.
jak narazie to punkty robimy TYLKO na wyjazdach :D
Takie robienie "PUNKTOW" to wiesz :D Chodzi mi o komplet.
W zasadzie w obu tych meczach należał nam się komplet:)
Gąsiński
Nykiel-Nawotczyński-Hosek-Suart.
Bartczak-Radomski
Visnia-Cahalon-Saidi
Niedzielan
Slapi1988 jak zwykle pisze głupoty, ale czego innego można się spodziewać po gościu, który cieszy się z kontuzji piłkarza Cracovii.
Nie mamy wcale dobrego składu jak twierdzą niektórzy. Środka pola nie ma w ogóle, boki obrony nie istnieją kiedy nie ma Suarta, środek obrony to Radomski i same niewiadome: Nawotczyński co chwilę był kontuzjowany i teraz widać, że jest w słabej formie fizycznej, Kosanović potrafiący grać dobrze ale też popełniać straszne błędy, Żytko czyli gracz zawalający coś w każdym meczu, Hosek czyli wielka niewiadoma. Przed sezonem pisałem, że będziemy walczyć o utrzymanie to niektórzy pisali, że nie mam racji. No i rzeczywiście nie miałem racji bo nawet tej walki nie ma. Z Górnikiem remis będzie sukcesem.
Miszczu2007
Moim zdaniem Ty piszesz glupoty ...zgodze sie jedynie ze srodkiem pola - ze jest fatalny. Boki obrony wcale nie mamy zle .. Nykiel trzyma poziom ( beznadziejny jest Struna) ale czemu trener nie gra Puzigaca .. na kazdym kroku chlopak udowadnia ze w pilke umie grac tylko trener sie na niego uwzial ( ktory juz nie jest naszym trenerem ;p ). Nawotczynski byl kontuzjowany, fakt ale nawet nie biegajac jest o niebo lepszy niz Zytko. Poza tym z LKS bardzo dobre zawody ( nawet fizczynie ). Kosanovic gral zle tylko i wylacznie w parze z kalekami ( Polczak, Zytko ) u boku Radomskiego gral bardzo pewnie. Zytko zgodze sie ... narazie nie ma szczescia. Hosek zagral w 1 sparingu, koncowce meczu ligowego ze Slunskiem i PP i ani razu nie popelnil bledu - to chyba o czyms swiadczy. Sklad mamy dobry ... problem ze srodkiem pola...ale dobry trener napewno by to dobrze poukladal. Jak dla mnie :
...............................Gasinski/Kaczmnarek
Nykiel..............Hasek........Nawotczynski..........Puzigaca/Suart
...................Radomski....Bruno
Rok...........................Tamir...................................Saidi
..................................Bizen
to nasz optymalny sklad. Za Bruna moze zagrac Bojlevic i Visnia jako joker
Mimo iż Radomski lepszy jest jako obrońca, to w tym meczu musi zagrać na pozycji defensywnego pomocnika, by wreszcie ktoś uporządkował środkową linie.
Skład wg mnie to:
Gąsiński
Nykiel Hosek Nawotczynski Suart
Saidi Bruno Radomski Cahalon
Niedzielan V.D.Biesen
Zobaczymy jak to nowy trener wymyśli :)
Nykiel gra dobrze ale na prawej stronie. Kiedy Suart jest zdrowy to ok ale zmienników na boki nie ma. Struna popełnia fatalne błędy i jest łatwo objeżdżany. Puzigaca na każdym kroku udowadnia, że jest dobry? A ile on miał szans żeby coś udowodnić? Ja go widziałem tylko w meczu ze Śląskiem, który zagrał słabo i w meczu z Zagłębiem gdzie nie wyróżnił się niczym dobrym ani złym. Też jestem za daniem mu szansy ale jest niewiadomą. Nawotczyński jest lepszy niż Żytko ale to chyba akurat nie jest dobra rekomendacja. Jeśli jest w formie to rzeczywiście jest dobrym stoperem ale jest co chwilę kontuzjowany i tak było też w poprzednich klubach, w których grał. Piszesz, że Kosanović grał dobrze z Radomskim. No właśnie i dlatego Radomski musi grać na stoperze. Hosek zagrał 1 sparing i 1 mecz ze słabym przeciwnikiem i końcówkę ze Śląskiem, który prowadził i już nie atakował więc też jeszcze nic o nim nie wiemy chociaż liczę, że okaże się wzmocnieniem.
Środek pola jest najważniejszy. Sam Szatałow o tym mówił na konferencji po Śląsku. A właśnie środka pola nie mamy.
A może by spróbować postawić na środek Boljević - Cahalon? Graliśmy w ten sposób za Stawowego, w środku Giza z Baranem czyli ofensywny i defensywny pomocnik, z przodu dwóch napastników.
Kaczmarek
Nykiel, Radomski, Nawotczyński, Suart
Visnakovs, Cahalon, Boljević, Saidi
Niedzielan, van der Biezen
Boljević to nir Baran, Cahalon to nieGiza. taki środek moim zdaniem nie ma sensu. Przy braku rozgrywającego, bo niestety Cahalon wbrew oczekiwaniom raczej nie jest rozgrywającym, ja nasz optymalny skład widzę tak (nie wiem jak tam zdrowie poszczególnych graczy)
Kaczmerem?Gąsiński (bez większej różnicy choć wolę Kaczmarka)
Nykiel, Nawotczyński, Hosek, Suart
Cahalon Bartczak, Radomski Saidi
Niedzielan, Bizon
A może tak, panie Pasieka?
Gąsiński
Nykiel - Hosek - Radomski - Puzigaca
Boljević - Bartczak
Ntibazonkiza - Cahalon - Suart
van der Biezen
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)