W III lidze to wylądujemy za około 14 miesięcy. I co gorsza (a dla Ciebie eredin - na szczęście) z Filipiakiem.
-
-
Protest
Protest a'la Arka nic nie da. Jak w ogóle ma być protest to trzeba to zrobić z jajami i po naszemu, a nie pieprzyć się z obniżaniem frekwencji. Taki protest rozbija jednosć, bo wiadomo, że celem nadrzędnym jest pokazywanie się w swiecie kibicowskim. Czy to na wyjazdach czy u siebie powinno nas być jak najwięcej.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W III lidze to wylądujemy za około 14 miesięcy.
> I co gorsza (a dla Ciebie eredin - na szczęście)
> z Filipiakiem.
Ch***ja gramy, ale vjeszcze nie spadliśmy.
To co pisze STC_Piotrek o jedności jest w 100% słuszne.
Jestrem za zmianami w Klubie, za dobrą organizacją i dobrą atmosferą. Liczę też na wynik sportowy.
Ale będąc realistą wiem, że do tego potrzeba pieniędzy.
Nie jesteśmy umocowani politycznie wiec nie będzie kasy ze spółek Skarbu Państwa.
Bez kasy sponsora typu Comarch - nie będzie nawet pierwszej ligi.
Mamy alterantywnego sponsora na około 10 baniek ? (Knur podawał 8 z hakiem wg mnie jest to więcej)
Czy może wolisz Aston by nasza druuzyna miała nazwę typu Cracovia BrukBet Kraków ?
Pisałem kilka stron wcześniej o tym jak ja widzę protest - ustalamy czego chcemy i to robimy.
Z głową i jajami
A nie olewamy własny klub
eredin Napisał(a):
> Czy może wolisz Aston by nasza druuzyna miała
> nazwę typu Cracovia BrukBet Kraków ?
Dla mnie może być nawet Cracovia Cenowa Bomba, jeśli za tym pójdzie prawdziwa profesjonalizacja, sprawne zarządzanie, budowanie pozytywnej atmosfery wokół klubu, poprawienie nadszarpniętego wizerunku naszej marki w polskiej piłce. Pieniądze z kostki brukowej są tak samo dobre jak ze średnio działających programów.
Jakoś w hokeju Comarch Cracovia nikomu nie przeszkadza.
Nazwa Cracovia- jest zastrzeżona....mozecie być co najwyżej kibicami Bruk betu,Amiki,Krakusa, Orła...Wszystkim którym sie marzy druga Cracovia -zimny kubeł na łeb!!!! NIE JEST TO MOŻLIWE !!! to samo tyczy się herbu...
sterby Napisał(a):
-----------------------------
> Dla mnie może być nawet Cracovia Cenowa Bomba,
Albo to dowcip, albo Cię p.o.j.e.b.a.ł.o
noiproks Napisał(a):
> Nazwa Cracovia- jest zastrzeżona....mozecie być
> co najwyżej kibicami Bruk betu,Amiki,Krakusa,
> Orła...Wszystkim którym sie marzy druga Cracovia
> -zimny kubeł na łeb!!!! NIE JEST TO MOŻLIWE !!!
> to samo tyczy się herbu...
Oczywiście, że znaki towarowe są zastrzeżone i dzielą je między siebie MKS i KS (nie zapominajcie KS też!).
Ale Cracovii nie można utożsamiać tylko ze znaczkami. Cracovia to jest idea, Cracovia to są ludzie.
Jeżeli czujecie się własnością MKS to tylko współczuć.
Cracovia będzie tam gdzie my będziemy.
Zastanówcie się może nad hasłem "Cracovia to my"
uwaga, znów marudzę, więc jak ktoś chce pozytywu, to niech przeczyta tylko ostatni akapit:
Rada Nadzorcza MKS nie spełnia swojego zadania, to jasne. akcjonariusze ComArchu też siły przebicia nie mają, bo Filipiakowie mają circa 42 proc. akcji firmy i z 70 proc. głosów na walnym zgromadzeniu. naturalnie, rada nadzorcza ComArchu też pod kontrolą Janusza, via małżonka. taka sytuacja na początku była korzystna dla Cracovii, bo nikt nie blokował wejścia ComArchu w MKS, a przecież na cholerę korporacji IT klub piłkarski? przychody od klientów z małych i średnich przedsiębiorstw, czyli jedyna grupa klientów ComArchu, która może być podatna na reklamę na koszulkach klubu sportowego, to ok. 15 proc. przychodów z rynku polskiego i ok. 8 proc. przychodów całości. więc już sens reklamowania sie via sport nie jest taki duży, a włączanie klubu sportowego do grupy kapitałowej jest już naprawdę, hmm, nieszablonowe, że użyję tu eufemizmu. zresztą słyszałem, że ogólnie akcjonariusze woleliby, żeby Filipiak bawił się w sport za swoje, a nie ComArchowe. szczególnie, ze do MKS trzeba dokładać.
ale ok, to, co umożliwiło wejście ComArchu do Cracovii, co wówczas było dużym pozytywem (sponsor, wyczyszczenie długów, stabilność finansowa), teraz jest kamieniem u szyi, bo z wyżej wymienionych powodów nie ma mechanizmu, który wymusiłby pożądane zmiany w zarządzaniu MKS. "dalej będę chujowo zarządzał ze współmęczennikiem, i co mi pan zrobi" - powiada procesor akcjonariuszom i kibicom.
ale uwaga, pojawiła sie pierwsza, bardzo bardzo nikła, oznaka, że coś może się zmienić. otóż chyba po raz pierwszy w giełdowym raporcie analitycznym poświęconym ComArchowi wśród ryzyk dla spółki i kursu znalazłem słowa "sposób zarządzania firmą, np. Cracovia". jest to marcowy raport IDMSA, więc może może powoli gnój na Wielickiej przebija się do świadomości analityków i stanie się "tematem". ok, IDMSA to krakowski dom maklerski, ale analityk siedzi w Warszawie, więc owszem, to może być nasz kibic, ale nie musi.
Knur : parę miesięcy temu w Rzepie na pomarańczowych stronach była krótka notka, że ''rynki'' odebrały podwyższenie kapitału MKS-u za kasę Comarchu jako bezsensowne i niezrozumiałe, wręcz wyrzucanie pieniędzy w błoto.
ja tylko co do Cenowej Bomby....
Hokejowa Comarch Cracovia to dramat i szkoda, że kiedyś kto sie na to zgodził.
Nie wyobrażam sobie jak nasz klub mógłby się nazywać inaczej niż Cracovia. Na samą myśl o brukbet Cracovii czy Tauron Cracovia ciarki mi przechodzą. Mam nadzieje, że to jednak był żart!
Nazwa sponsora na koszulkach czy innych popierdolkach nie musi przenosic sie na zmiane nazw klubów. w tzw "starej Europie" nie zmieniano nazw klubów mimo zmian właściciela czy strategicznego sponsora ! W naszej RWPGowskiej części nastąpiła moda na zmiany nazw ,czy to za sprawa marketingowcow czy po prostu by " dorobkiewicze" zaistnieli na salonach. ;)
W Polsce zaczęło się chyba od Miliardera Sokół Pniewy .... Jeżeli na koszulkach Cracovii widnialby napis np Bruk Bet za 3-4 miliony za sezon to dlaczego nie?
chyba Miliardera, bo milionerem w owych czasach był każdy, nie tylko pan w czapce z pyty boa.
jasne, że dodawanie nazwy sponsora do nazwy klubu to wieśniactwo i słoma z butów, szczególnie w piłce. wyjątkiem jest tu PSV, od zawsze związany z firmą.
knur Napisał(a):
> chyba Miliardera, bo milionerem w owych czasach
> był każdy, nie tylko pan w czapce z pyty boa.
> jasne, że dodawanie nazwy sponsora do nazwy klubu
> to wieśniactwo i słoma z butów, szczególnie w
> piłce. wyjątkiem jest tu PSV, od zawsze
> związany z firmą.
I "Bayer" Leverkusen, ten od aspiryny, ale to chyba był kiedyś przyzakładowy klubik
sterby Napisał(a):
> noiproks Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nazwa Cracovia- jest zastrzeżona....mozecie
> być
> > co najwyżej kibicami Bruk betu,Amiki,Krakusa,
> > Orła...Wszystkim którym sie marzy druga
> Cracovia
> > -zimny kubeł na łeb!!!! NIE JEST TO MOŻLIWE
> !!!
> > to samo tyczy się herbu...
>
>
> Oczywiście, że znaki towarowe są zastrzeżone i
> dzielą je między siebie MKS i KS (nie
> zapominajcie KS też!).
> Ale Cracovii nie można utożsamiać tylko ze
> znaczkami. Cracovia to jest idea, Cracovia to są
> ludzie.
> Jeżeli czujecie się własnością MKS to tylko
> współczuć.
> Cracovia będzie tam gdzie my będziemy.
> Zastanówcie się może nad hasłem "Cracovia to
> my"
no właśnie Cracovia to idea...to pokolenia które oddały jej serce w całej historii istnienia...na przekór aryjskim paragrafom,wojnie,okupacji,komunie,u-becji,gwardyjskiej sąsiadce....oddały serce bo ktoś kiedyś założył TEN KLUB,wymyślił ten herb(te barwy)...całe pokolenia trwały pomimo ''doli garbatej''....My spadkobiercy utożsamiamy się z TYM Klubem!!! z tym stadionem,z tymi ludzmi, Ja osobiście wybrałem Cracovie ze względu ciągłych niepowodzeń i jestem dumny że trwam w mym postanowieniu tyle lat ...do samego końca.....Mojego lub JEJ!! BEZAPELACYJNIE!!!!i....jak sprawisz że to wszystko przeniesie się do Niecieczy albo Kłaja...jestem za!!!! BO CRACOVIA TO MY ...a nie my........i nawet 40 lat w sterfie spadkowej nie sprawi że będe sfrustrowany...
Ja osobiście nie czuję się niczyją własnością- Czuję się zobowiązany do bycia z moim klubem na dobre i na złe!!!!
COMARCH FUCK THE SYSTEM
Jedna rzecz -NAJWAZNIEJSZE decyzje i tak beda po za Forum podejmowane.To dla tych co sa bardziej "nerwowi". . Propozycje sa na miejscu i kazdy pomysl pewnie bedzie rozwazony - tylko pamietajcie ,ze by kogos zaskoczyc ,to musi to byc w tajemnicy.
izbik Napisał(a):
> Jedna rzecz -NAJWAZNIEJSZE decyzje i tak beda po
> za Forum podejmowane.To dla tych co sa bardziej
> "nerwowi". . Propozycje sa na miejscu i kazdy
> pomysl pewnie bedzie rozwazony - tylko pamietajcie
> ,ze by kogos zaskoczyc ,to musi to byc w
> tajemnicy.
Jestem zdecydowanie na tak! Osoby decyzyjne sa za to odpowiedzialne, są przedstawicielami wszystkich kibiców Naszej Cracovii. Wszytko musi być przemyślane i nie zrobione na "hura", spokojnie i z głową! Wątpliwości jednak nie ulega, że działać trzeba zacząć! Dla NAS, dla NASZEGO dobra, dla CRACOVII!
Niech osoby decydujące wypierdolą Tabisza i będzie dobrze.
Nie będzie.
Zibiland, pisaliśmy o sponsorze w nazwie wiec bez sensu twoja odpowiedź. Nikomu nie przeszkadza, ze na koszulce jest nazwa sponsora ( chociaz mogło by jej nie być :)
Alex - wyrzucenie Tabisza nic nie zmieni, chyba ze będzie to efekt zmiany myślenia Filipiaka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)