walczymy o utrzymanie tak jak Adamek z Kliczką. jesteśmy po pierwszym poważnym gongu, zamroczeni, wiadomo, że szans nie ma, ale walka zakontraktowana na 30 rund, a dopiero 6 za nami. trzeba będzie to oglądać, ale bez większej frajdy. bo tutaj żaden sędzia się nie zlituje, i nas nie podda.
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ta ja sukcesu zadnego nie pamiętam. nigdy zadnego
> nie widziałem
To krótko chodzisz na Cracovię:)
BTW - a propos frekwencji trzeba by napisać przed stadione Wisły "Przyjdź do nas, Twoja kiełbaska już tu jest" :)
Fajny wątek. Można go przykleić i usunąć daty z tytułu, od kilku lat nie traci na aktualności ;)
Śląsk miał w zeszłym sezonie po 7 kolejkach 4 pkty i skończył jako wicemistrz. My mamy teoretycznie szanse na 5 pktów, więc wszystko przed nami:)
Żartuję, ale z drugiej strony ofensywa przed ŁKS-em nie miała czasu zgrać się z Cahalonem, bo większość była na reprach. Teraz przez tydzień Szatałow ma szansę ich zgrać i id następnego meczu zacząć się piąć w górę. Na miejsce pucharowe z ligi nie liczę, ale PP jest do zdobycia. Tylko zarząd musi postawić drużynie wyraźne cele. Wyznaczyć konkretną premię za PP i utrzymanie (w pakiecie), może zreformować system premii za mecze ligowe (nie mam pojęcia jak to u nas wygląda) i jazda do przodu.
A Jurij, jeśli nie da rady ze Śląskiem to niestety wylotka. Wprawdzie z żalem to piszę, ale wyniki mówią za siebie i trzeba ponieść tego konsekwencje.
No i oczywiście Tabisz musi odejść.
Jak zobaczyłem ten tytuł wątku, to oczywiście się uśmiechnąłem. Można to odbierać nieco jako żart, albo raczej sarkazm pod adresem naszych kopiących. No i fajnie, że przynajmniej humor niektórych nie opuszcza. Treść jest nieco mniej nastrajająca optymistycznie, bo jakieś próby bojkotu, to głupota. Może trzeba przestać śpiewać nic się nie stało, może wstrzymać się ze skandowanie nazwiska trenera, może po meczu wreszcie trzeba ich solidnie wygwizdać, ale najpierw trzeba przyjść na mecz, dopingować z całych sił do samego końca, a dopiero potem ew. dać wyraz niezadowoleniu. Inaczej można bedzie powiedzieć jaki doping, taka gra. Jeszcze w tym sezonie nie gwizdałem na jakiegokolwiek naszego piłkarza i naprawdę nie chcę tego robić.
Od kilku sezonów człowiek zaczyna rozgrywki z nadziejami na jakiś niezły wynik, na dobrą grę, na walkę o jakieś miejsce ponad 14. Potem rzeczywistość chwyta go za łeb, sprowadza do asfaltu, przygniata głowę butem i mówi tu twoje miejsce i wyżej nie masz co wyglądać. To może frustrować nieco, ale był czas przywyknąć... Niebawem nabierzemy w tym mistrzostwa.
Rok temu mieliśmy niba dwa punkty mniej w tym momencie rozgrywek co teraz, ale i tak byłem większym optymistą. Zespół grał chyba lepiej, zdobywał bramki (tylko tracił więcej...), czasami jak z Legią brakowało szczęścia, no ale przede wszystkim człowiek sobie tłumaczył - wrócimy na nasz stadion, to się odmieni. Z tą odmianą potem wyszło średnio, ale wtedy człowiek tym się łudził. Teraz szansy na taki przełomowy moment nie widać.
Tak czy inaczej moja noga na stadionie też nie postanie. Na pewno. Chyba. Tak mi się wydaje. No jeszcze się zastanowię. Może jednak przyjdę. No dobra, aby nie być gołosłownym, to będę bojkotował mecze i nie pójdę na stadion, aż do niedzieli.
Co do szans na utrzymanie, to potrzeba jakieś 30 pkt do tego. W czasie 1/5 rozgrywek zdobyliśmy 2, czyli jak tak dalej pójdzie to będzie ich 10... Trochę mało.
Czy bierzemy pod uwagę opcje utrzymania się sportowo, czy wszystkie? Podbeskidziu chyba cofnięto pozwolenie na budowę stadionu, może to jakaś szansa... Tylko kto jeszcze?
Sorry, ale jestem tak zdegustowany "grą" naszego zespołu, że to chyba teraz największa szansa...
Trener jest niereformowalny.Upiera się przy swoich pupilkach,którzy graja kompletną chałę.Nie ma w nim odrobiny ryzykanta.Są przecież młode chłopaki z Młodej Ekstraklasy ;rozgrywający Żołądź,Rupa,Steblecki czy obrońca Biernat naprawdę godni uwagi,ale to trzeba widzieć i dać im szansę.Na pewno włożą w grę więcej serca ,a umiejętnościami też nie ustępują naszym "asom" za wielkie pieniądze.
Jedyne co mnie martwi, to fakt, że Jurij nie chce zagrać bardzo ofensywnie z minimum dwoma napastnikami. Nie jestem specjalistą w dziedzinie taktyki, ale na "chłopski rozum" skoro jedno nie działa trzeba spróbować innego rozwiązania.
Jurij tego nie czyta, ale liczę na to, że w końcu spróbuje na przekór sobie i da jakieś 4-4-2 albo 4-3-3.
My w zasadzie gramy 4-3-3. Bo jak określić role Saidiego i Viszniakowa/Suvorova?
Tylko wykonawcy (zwłaszcza ta środkowa trójka nie bardzo wie co ma robić.
ile razy mam pisac ze 4-5-1 moze byc bardziej ofensywne od 4-4-2 zwlaszcza ze nawet zacny Leszeczek zauwazyl ze w fazie ataku przechodzi w 4-3-3 a czesto nawet w 4-2-4.
Nudne są te wszystkie dyskusje o taktyce, itp. Ja wiem czego nam trzeba :) Pasowałoby już przed meczem ze Śląskiem ustalić premię za utrzymanie. Tak z 4 miliony, bo wiadomo inflacja, te sprawy, i mierne 2 bańki z ubiegłego sezonu już nie robią takiego wrażenia żeby nagle zachciało się prosto kopać piłkę. No i unikniemy też nerwowej atmosfery. Jak będą mieli na podniesienie z boiska 4 000 000 PLN 24 kolejki, a nie zaledwie kilka, to zaczną od razu lepiej grać :)
A tak zupełnie poważnie, to nie można ciągle uciekać spod topora. Limit szczęścia się niebawem wyczerpie i będą tego konsekwencje. W 6 meczach przyzwoite w sumie dwie połowy (drugie z Lechią i Zagłębiem). Szału nie ma...
Właśnie oglądam mecz Lechia-Górnik i śmiało mogę stwierdzic, że gramy najgorszą piłkę w Ekstraklasie. Nawet Podbeskidzie gra lepszą piłkę. Wstyd i tyle.
niestety .....
Lechia 2-1...
Również widziałem mecz Lechii, nie ma powodów do optymizmu.
Narazie gramy najgorzej ze wszystkich drużyn.. Tu akurat ciężko doszukiwać się winy Filipiaka/Tabisza..
leszeczek Napisał(a):
> Żartuję, ale z drugiej strony ofensywa przed
> ŁKS-em nie miała czasu zgrać się z Cahalonem,
> bo większość była na reprach.
byłoby to optymistyczne, gdyby nie fakt, że leżymy we wszystkich formacjach i elementach gry. nie tylko w ofensywie
Ja dzielę zespól, a w zasadzie grę, na ofensywę i defensywę, dlatego nie użyłem słowa "atak", wszak to tylko jedna osoba.
4 dni później
czy ci kopacze potrafią zagrać o utrzymanie?????????????????????
Kolejny sezon walka o utrzymanie. Cracovia staje się pośmiewiskiem w tej lidze.. Dramat... "Nikt nie wie co robić" Panie Filipiak-obudź się pan..
W najczarniejszym z czarnych snow nie snilo mi sie ,ze w tym sezonie bedziemy walczyc o utrzymanie! Doroslym chlopem jestem ,a plakac sie chce jak dziecko:( Dziekuje za niezapomniane przezycia .....tylko o innych marzylem generale!
Cracoviac z krwi i kości.
maciek`90
07:08 / 19.09.11
Nasza CRACOVIA jest bardzo chora
Zmienić Trenera najwyższa pora
Choć tu Go bronią pasiaste Zuchy
Co Mu wkładają palec do dupy
I oblizują i krzyczą słodki ! ! !
A może tylko to takie plotki ?
WIĘC
Napiszcież proszę Bracia Pasiacy
Jurij jest zdolny do dalszej pracy?
Napiszcież zwłaszcza Ci co Go cenią
Czy dalej mamy czekać z nadzieją?
Czy lepiej będzie jak zrezygnuje
Jeśli Kibiców Pasów szanuje
I jeśli powie w końcu uczciwie
Wy mnie chwalicie? Ja Wam się dziwię.
Bo jestem Zerem, bo jestem Nikim
O czym najlepiej świadczą wyniki.
...............................................................
Nasza CRACOVIA Niech się odrodzi
Niech na stadionie zaczną grać młodzi
Stop weteranom - Niedzielan, spólka
Dla nich najwyższy czas do Kościółka
Niech Zarząd nowy z nowym Trenerem
Sprawi Kibicom radości wiele
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Panie Prezesie ja proszę o to
By Pan się w końcu rozstał z Hołotą.
Ja w Pana wierzę i w mądrość Pana
CRACOVIA dzisiaj jest na kolanach
Stąd Rząsa, Tabisz i najemnicy
Powinni znaleźć się na ulicy
Jurija wywal na Ukrainę
Bo w Nim widzę klęski przyczynę
.......................................................
Cracovię wprowadź na prostą drogę
Więcej doradzić Tobie nie mogę.
Pamiętaj tylko by nowi Ludzie
Sprawili byśmy jako o cudzie
Tak o Cracovii zawsze mówili
I byśmy szybko chwil tych dożyli
Kiedy Cracovia jak Barcelona
Będzie jedyna i wciąż chwalona
By Pasy zawsze były na szczycie
Bo dziś CRACOVIA - to moje życie.
Udała Ci się rymowanka..... tylko dopisz pytanie kto ma Go zastapic??? hm kto?myślisz że przyjdzie kolejna miotła i coś zrobi??? kto sie pytam????/ Jak nie ma chemi wśród zawodników ????? Trzymaja sie w trzech grupach!!! Cześć po treningu nawet sobie nie mówia o czym tym świadczy????? k...m....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jeśli to prawda co tu napisano to całkiem możliwe ,że ktoś na boku kręci sobie lody i może po kilku latach ,któryś z dzisiejszych kopaczy powie ,że meczu nie odpuścił ale kasę dostał........
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)