Borut -atmosfera w klubie to rzecz ważna .Jaka jest widzi każdy .
Jeśli ten sam wózek jedni ciągną w prawo drudzy w lewo to wiadomo że nie pojedzie.Konkrety ?
Rozgrywający był ponad miesiąc temu dogadany ,a nawet 2 .Byli to gracze klasowi nazwiska się tu pojawiły nie raz.
Kto ich uwalił?Jak myślisz?
Co okienko mamy takie historie -na wiosnę Rząsa zamiast Bośniaków miał zawodników dogadanych o klasę lepszych ,droższych ale w naszym zasięgu finansowym .Kto wybrał ,,tańszą ''opcję?
Teraz wyszła sytuacja z Tunezyjczykiem -brakło godzin .Napiszesz nie wina Jakuba .A ja napiszę ci że to patologia żeby księgowy dla którego każdy słupek kosztów to wróg zajmował się drogim transferem .Tu był konflikt interesów i twierdzę że ta propozycja z Apoelu spadła mu jak manna z nieba.
-
-
JURII DZIEKUJEMY ZA UTRZYMANIE - ALE TERAZ CZAS NA POZEGNANIE !
Potter jest tylko jedno ale do tego piszesz . Nawet bez zawodników o których wspominasz to kadra Cracovii jest spokojnie na miejsca od 3-8 a gdzie my jesteśmy ? Znowu ostatni ?
Potter, daj spokój z tymi transferami, Tunezyjczyk nie miał najmniejszego zamiaru u nas grać, to był układ z menedżerem i tyle.
Potter twoją awersję do Tabisza wszyscy znamy - może masz trochę, a może i dużo racji ? Z atmosferą pewnie, że się zgodzę. Tylko ja w przeciwieństwie do Ciebie wiem, że słupki też muszą się zgadzać. [b]Atmosfery bez równych słupków też nie będzie.[/b]
Ale zostaw księgowego na boku i odpowiedz sobie (nam) [b]czy i w czym[/b] widzisz nadzieję jeśli obecny sztab dalej będzie pracował z drużyną ?
Odpowiem za Pottera - w zbawicielu Niedzielanie;-)
eplv Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> BoRut Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tyle osob powtarza, że problem jest w
> zarządzie....
>
> Jak dla mnie to jeden z najtrafniejszych,
> najbardziej oddający rzeczywistość post.
A my kibice działamy dokładnie tak samo, brakuje organizacji by to towarzystwo wreszcie przegonić co powinniśmy już dawno zrobić. to też kamyczek do naszego ogródka.
BoRut wiem słupki się muszą zgadzać to jasne, tylko w jakiej firmie trzyma się na takim stanowisku jak vprezes tak nieudolną osobę jak Pan Jakub T.? Kto odpowiada za te wszystkie kontrakty ze szrotem? sprawę drumlaka? sztab trenerski?
Szkoda, wielka szkoda, bo wydawało się, że Satałow to będzie trener na lata. Że po tym jak udało się utrzymać w tamtym sezonie, zbuduje zespół przynajmniej na środek tabeli. Ale ten sezon pokazuje, że popełnił mnóstwo błędów, które wychodzą w każdym meczu. Trenuje ten zespół już tyle miesięcy a my wciąż nie potrafimy grać w ataku pozycyjnym, nie ma wymienności pozycji, zawodnicy nie wychodzą do gry (szlag mnie trafia jak widzę gdy przegrywamy a nikt się nie pali żeby pokazać się np przy wyrzucie z autu), nie potrafimy wreszcie grać piłką w środku pola (90% podań Bartczaka i Szeligi to podania do tyłu). A o przygotowaniu kondycyjnym lepiej nie wspominać. Trenera bronią wyniki, Szatałow ich nie ma, nie ma przez to atmosfery, nie ma ducha w zespole i to widać. Zmiana trenera jest zatem potrzebna, bo skoro Jurij nie potrafi wymusić na zawodnikach zaangażowania i walki to może zrobi to ktoś inny. Kto? Oby nie ludzie pokroju Stawowego(bez żadnego warsztatu) czy Tarasiewicza. Urban mimo że go nie lubię nie był by złym rozwiązaniem, tak samo Zieliński lub Janas, ale tak to można gdybać nawet i o Muurinho. Trzeba czekać co wymyśli zarząd, który to powinien już być dawno puszczony z torbami, ale....
Z gorszego gówna Jurij nas wyciągnął kolego Borut.
Wróci Suart miejmy nadzieje że szybko Aleks i mam nadzieje że Żytko pójdzie na ławę.TAMIR z każdym tygodniem będzie lepszy motorycznie.
Liczę też że opuści nas pech .Dziś graliśmy słabo w 1 połowie ,ale w drugiej byliśmy lepsi .W całym meczu mieliśmy 4-5 bramkowych sytuacji ,a Łks może 2.Na 1 pkt zasłużyliśmy .
Nie było by tej nerwówki jakby nie okradziono nas z punktów w Gdańsku , Lubinie i u siebie z Koroną.
Eplv jak by nie chciał grać to by nie przylatywał do Krakowa.On był 1 nogą u nas.
Mniejsza o to meritum sprawy to patologia że transfer dopina księgowy któremu każdy słupek kosztów jest solą w oku .
Tu jest konflikt interesów.Nasz interes by Cracovia miała jak najlepszych zawodników ,a jego interes by jak najtańszych wyrobników.Takich wyrobników przewinęło się przez klub ok 40 .
Nie wiem czy Mourinho by coś zdziałał z tymi kopaczami :( Najgorzej że za tydzień oni nie będą wiele lepsi bo nie ma szans na taką metamorfozę w 7 dni ...
potter, ale Ty nie widzisz, że przez większość czasu nasza gra się zwyczajnie nie klei? Tak naprawdę jesteśmy w miarę dobrzy w grze z kontry, ale o tym wszyscy już wiedzą i gdy są mecze, że to my musimy prowadzić grę to nie jesteśmy w stanie zrobić ani jednej akcji od swojej bramki przez środek pola wymieniając kilka podań i strzelić na bramkę. O złym przygotowaniu kondycyjnym mówiono już po 1 meczu i nic się w tej materii nie poprawiło. Co z tego że wróci Suart i zejdzie Żytko i może uda nam się grać na 0 z tyłu, jeśli nie będziemy w stanie konstruować akcji i strzelać. My musimy wygrywać a do tego potrzeba dobrze ułożonego taktycznie zespołu, potrafiącego grać piłką. Ja za Jurija takiej gry nie widziałem.
Nie wydaje mi się aby problemem była kondycja.
Peterps Napisał(a):
(...)
> BoRut wiem słupki się muszą zgadzać to jasne,
> tylko w jakiej firmie trzyma się na takim
> stanowisku jak vprezes tak nieudolną osobę jak
> Pan Jakub T.? Kto odpowiada za te wszystkie
> kontrakty ze szrotem? sprawę drumlaka? sztab
> trenerski?
Sorry nie odpowiem bo wiedzę o panu T. czerpię z tego forum ale staram się włączyć myślenie i nie powtarzać - jak to robi wiele osób - jedynie słusznych "prawd" pod tytułem "Balcero... Tabisz musi odejść". Ale rozumiem Ty masz tą wiedzę co do nieudolności JT i o ile Cię dobrze zrozumiałem to tenże JT wyszukuje ten szrot naszym trenerom, podpisuje kontrakty i wstawia do składu ?
Szukamy przyczyn naszej słabości we wszystkich możliwych okołopiłkarskich okolicznościach, osobach i zjawiskach (klątwa ŁKS-u). A może prawda jest najbliższa w stwierdzeniu, że wciąż nie mamy odpowiedniego trenera. Argument, że tylu się przewinęło ostatnio i żaden sobie nie poradził to znaczy że nie należy szukać dalej - do mnie nie trafia. Popatrzcie co robią nasi byli fachowcy: Białas, Płatek, Ulatowski. Jeden Lenczyk jest wyjątkiem, który potwierdza że tamci wielkimi trenerami nie byli.
Ale też trzeba zapytać czy jakiś szanujący się trener z tzw. nazwiskiem i dokonaniami chciałby u nas pracować widząc jaki materiał piłkarski ( poza kilkoma graczami ) ...
runkle Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> potter, ale Ty nie widzisz, że przez większość
> czasu nasza gra się zwyczajnie nie klei? Tak
> naprawdę jesteśmy w miarę dobrzy w grze z
> kontry, ale o tym wszyscy już wiedzą i gdy są
> mecze, że to my musimy prowadzić grę to nie
> jesteśmy w stanie zrobić ani jednej akcji od
> swojej bramki przez środek pola wymieniając
> kilka podań i strzelić na bramkę. O złym
> przygotowaniu kondycyjnym mówiono już po 1 meczu
> i nic się w tej materii nie poprawiło. Co z tego
> że wróci Suart i zejdzie Żytko i może uda nam
> się grać na 0 z tyłu, jeśli nie będziemy w
> stanie konstruować akcji i strzelać. My musimy
> wygrywać a do tego potrzeba dobrze ułożonego
> taktycznie zespołu, potrafiącego grać piłką.
> Ja za Jurija takiej gry nie widziałem.
No właśnie. Do tego ostatniego zdania można jeszcze dorzucić pytanie: czy wcześniej w Bytomiu gra Polonii Jurija to była nie tylko gra z kontry połączona z ambicją ? Bo jeśli tak to możemy wyciągnąć wniosek, że innej gry z tym trenerem się nie doczekamy.
Jestem coraz bardziej zagubiony. Każdy w sumie ma rację. Jak ktoś nas z tego wyciągnie to zasłuży sobie na pomnik.Ja nie wiem co robić.Koszmar.
Miałem okazję pracować w moim ukochanym Klubie przez dwa lata ale odeszłem ( mam pismo które zainteresowanym mogę pokazać ) tylko i wyłącznie ze względu na Tabisza . Nie tylko ja ale wiele osób zrezygnowało z pracy w klubie a najgorsze , że to ludzie co by za Pasy oddały życie .
Niestety teraz takich ludzi została w garstka a oni dalej niszczą Naszą Cracovię !!!!
Faktycznie za moich czasów potrafiliśmy zatrzymać autobus wracający z piłkarzami z Nowego Sącza i powiedzieć im że nie są godni grać w barwach Pasów , potrafiliśmy zwolnić trenera a jak trzeba było dać w pysk Prezesowi Klubu , a teraz wszystkim nie przeszkadza że znów jesteśmy na szarym dnie !!!! Filipiak wyśmiewa się z psiarni tylko nam jak zwykle do nich dużo brakuje , a on obiecuje gruszki na wierzbie i kolejny sezon walczymy o utrzymanie !!!!!!!!
Każdy ma rację bo przyczyn jest multum i wszystkie na raz się kumulują.Po mojemu jak w starym przysłowiu - ryba psuje się od głowy.
jestem w nastroju pt. "wszyscy won i na oczy mi się nie pokazywać", Jurij w pierwszym rzędzie.
jak graliśmy, każdy widział, ile celnych strzałow oddaliśmy na bramkę - każdy (nie) widział, co wniosły przeprowadzone zmiany też widzieliśmy. w ciągu tych dwóch tygodni zrobliśmy krok wstecz, nie do przodu. gramy gorzej, a rywal słabszy, więc to raczej dwa kroki wstecz, a trener wyraźnie nie wie, co robić.
i jeszcze jedno: Probierz nie miał dużo czasu, mógł podbudować morale, poprawić coś w sferze mentalnej, a jeśli chodzi o grę, to w tydzień mógł popracować nad stałymi fragmentami gry - i popracował, to było widać. jak ŁKS bił roga czy wolnego, to miało się wrażenie, że grajki z Łodzi mniej więcej wiedzą, gdzie poleci piłka. a my nic. stałe fragmenty leża i kwiczą. Szatałowa ograł Probierz, ograł Michniewicz, ograł Skorża i ten koleś z Korony, co nawet nie wiem, jak się nazywa.
dobra, nie chce mi się więcej pisać. dzięki Jurij za poprzedni sezon, ale teraz dajże se spokój i po prostu sobie idź. na razie masz na koncie drugi najgorszy start w ligę w historii Pasów, ale pewnym krokiem idziesz po pierwsze miejsce w tej kategorii. a wydawało się, że Ulatowski jest niezagrożony...
Ludzie wy się tu produkujecie, ale nadaremno.
Bo tak naprawdę nie ma ŻADNEGO znaczenia czy trenerem pozostanie Jurij, czy też na jego miejsce przyjdzie Tarasiewicz, Stawowy, Petrescu, Mourinho albo Rysiek z Klanu.
Wyniki będą TAKIE SAME.
Jest narzekanie na trenerow, a ja mam pytanie kto nam wybrał tych trenerów? sami sie wybrali? Odpowiem nie, wybrali ich ludzie na górze, ktorzy chyba nie do końca znają się na tej dziedzinie sportu albo są ślepo zapatrzeni w słupki i statystyki, i dodatkowo są ludźmi nie potrafiącymi przyznać się do swoich błędów.
Co do Szatałowa, myślę że na wiosnę żeby ratować zespół przed spadkiem dano mu wolną rękę, a jak już sie utrzymaliśmy to wszystko wróciło do "normy". A zespół łącznie z rozgrywającym powinienien być gotowy na obóz przygotowawczy,a nie na 6 kolejke, kiedy Ci zawodnicy nowi mieli się zgrać? o przygotowaniu fizycznym nawet nie mówie bo nikt nie wie jak trenowali przed sezonem w swoich klubach. Po rozpoczęciu ligi to transfery powinny być co najwyżej uzupełnieniem składu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)