Paolo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie da się tego nazwać cenzurą w sytuacji, w
> której nie da się tego przemilczeć, zamieść
> pod dywan, puścić w niebyt itd. A nie da się,
> bo istnieją NIEZALEŻNE MEDIA. Powtarzam:
> niezależne!!! Które mogą o tym trąbić do woli
> i bezkarnie. I chwała Bogu. Niezależne media =
> brak cenzury. Media kontrolowane np. tylko przez
> rząd = cenzura. Przecież to jest oczywiste.
W tym kraju media są tak samo niezależne jak i sądy niezawisłe.
A tak się jakoś dziwnie składa, że "niezawisłe" sądy stoją na straży likwidacji wolności słowa.
Paolo Napisał(a):
> Wreszcie
> radiostacja ojca dyrektora, w której można,
> niestety!!!, bezkarnie dać upust np. swoim
> poglądom antysemickim (bez cenzury!).
A ten antysemityzm w RM czym się przejawia? Pytam bo nie słucham.
Wiem natomiast, że premier Tusku obiecał zwrot mienia żydowskiego podczas wizyty w USA. Nawet sam Obama przyleciał w maju sprawdzić co się dzieje ze złożoną obietnicą. A jest się o co bić, 65 mld dolców jest do zgarnięcia.
Tak więc sprawa pacyfikacji RM staje się coraz bardziej jasna. Po co jakieś aj-waj na całą Polskę w radyjku, jak mamy przecież niezależne media, które do tej pory nie są skore do podania informacji na czym polegała robocza wizyta rządu polskiego, w liczbie 55 członków, w Izraelu na wiosnę tego roku.
A co do wyborów polecam Wasiukiewicza w jednym z ostanich numerów Najwyższego Czasu
[img]http://nczas.home.pl/wp-content/uploads/2011/08/wasiukiewicz-32-33-300x195.jpg[/img]
-
-
WYBORY 2011
volker0 Napisał(a):
> 89 to calkiem inny temat..Twixx, ma prawo do
> pisania o tym, o czym mysli. Jest wku'rwiony jak
> wielu, ilu takich jest, oszukanych?
> Ktorzy zyli ,kilka kolejnych kadencji,w wierze ze,
> bedzie dobrze... i to niejest tylo, problem klasy
> sredniej!
Sorry volker0 ale nie Ciebie pytałem. No chyba że jesteś alter ego Twixxa. I nie wciskaj mu że jest wkurzony, bo myślę że wcale nie jest, ma po prostu wywalone i żyje mu się całkiem nieźle i śmieje się z tych co przejmują się dosłownie polityką.
Pytam się go bo mi się żyje całkiem nieźle obecnie czy to pod PiS czy to pod PO, nie licząc ostatnich incydentów związanych z kibicowaniem, które mnie bardzo zdenerwowały. Ale głosuje regularnie bo uznaje to za obowiązek obywatelski, i dodatkowo ponieważ nie chce mieć Jarosława Kaczyńskiego za Premiera :).
A teksty w stylu, że PO to najgorsze co zdarzyło się Polsce od 89, to są dobre jako dowcipy do piwka ze znajomymi w weekend.
Paaaanowie... Ani nie jestem juz dzieckiem, ani nie jestem zawiedziony, ani rozczarowany, ani wqrwiony, ani oszukany...
Nie moge byc, bo nigdy nie glosuje (bo glosowanie na listy wyborcze to mega oszustwo!!!)
Jako myslacy czlowiek nie bede wybieral pana A, zeby za nim na darmowy 4-letni wypas "zabieralo sie" kolejnych kilku...
Mooooooze dalbym sie przekonac, gdyby wybieralo sie ludzi, bezposrednio. Na to jednak politycy nigdy nie pojda, bo sa zbyt cwani.
Poniewaz nie glosuje, nie moge odczuwac frustracji.
Moge sie tylko czasami bardziej wqrwiac, gdy jeden z drugim umyslowo uposledzony wkreci mnie (jako uczciwie placacego podatki w tym kraju), w kolejne go wno...
Niestety, z doswiadczenia wiem, ze inni (moze mniej nawet pierd olnieci), gdy dorwa sie do wladzy tez zrobia to samo:)
Co wiec mi pozostaje?
Miec ich w du pie, smiac im sie w oczy napotkanym na ulicy, czy w samolocie... Bo ja bez robienia z siebie durnia dla glosow wyborczych (a wiec kasy na zycie) przezyje, a oni nie:)
PS. Gdybym mial prawa wyborcze w 1989 roku... Co zrobilbym? Nie wiem.
Z perspektywy lat i posiadanej dzis wiedzy o historii Polski (gruba kreska, postkomuna, etc.) nie glosowalbym.
Wtedy jednak, bez tej wiedzy... Kto wie, moze zaglosowalbym?
Ciezko powiedziec...
Twixxx- rozumiem, że w wyborach do Senatu RP będziesz głosował. Zmieniła się ordynacja wyborcza.
Twixxx głosem oszukanych, ha ha ha ha ha :) volker, proszę Cię..
tymczasem gamonie z KNP nie potrafiły zebrać podpisów w 21 okręgach, co za tym idzie nie wystawią list w całym kraju, ani nie dostaną bezpłatnego czasu antenowego. Szkoda bo nawet komuchom z PPP się to udało, a tu nieomylny JKM nie zebrał 5 tys w Warszawie...Jego czas minął, a niestety na prawicy nie widać następców...Teraz już tylko pozostaje zagłosować na PiS.
Niestety tak, jedyny sensowny wybór to PiS. Mam nadzieję, że wszyscy zwolennicy KNP zmobilizują się i uda się obalić ten salonowy rząd...
no i mam wolne, moge smialo odpuscic wybory.
Željezničar Napisał(a):
> Niestety tak, jedyny sensowny wybór to PiS. Mam
> nadzieję, że wszyscy zwolennicy KNP zmobilizują
> się i uda się obalić ten salonowy rząd...
no masz racje przeciez pokazali ze umieja rzadzic ... a nie polegli na calej linii i rzad padl przed uplywem kadencji .
Jake Blues Napisał(a):
> no i mam wolne, moge smialo odpuscic wybory.
To tylko kwestia tego czy Nowa Prawica zarejestrowała się w Krakowie. Jeżeli tak to możesz głosować.
Rząd KM i JK i tak trwał dość długo w warunkach wojny totalnej wydanej mu przez niemalże wszystkie ośrodki opiniotwórcze w Polsce, przypomnę, że zaczęła się ona jeszcze zanim PiS przejęło władzę, a pierwszą najważniejszą, wręcz cywilizacyjną bitwą była walka o niewejście PO do koalicji (czas pokazał że dobrze się stało, przynajmniej tyle).
Teraz gramy o ważniejszą rzecz czyli przede wszystkim rozbicie sojuszu na linii rząd - Prezydent. Pora na eurosceptyczny rząd, jeśli nie może to być KNP niech od biedy będzie PiS.
Željezničar Napisał(a):
> Niestety tak, jedyny sensowny wybór to PiS. Mam
> nadzieję, że wszyscy zwolennicy KNP zmobilizują
> się i uda się obalić ten salonowy rząd...
Musze przyznac, ze zupelnie nie rozumiem Twojego apelu.
To tak jakbys powiedzial: "Cracovia nie ma szansy na mistrzostwo, wiec wszyscy fani Cracovii powinni wspierac Slask Wroclaw, po to aby mistrzem nie zostala Legia Warszawa".
Nie ma dla mnie roznicy czy wygra PiS, czy PO. Oba te rozwiazania sa zle, chociaz kazde w inny nieco sposob (i nie sa one najgorsze z mozliwych).
Bardziej wolę PiS od PO ale jeśli Nowa Prawica wystartuje Krakowie to zagłosuję na Nową Prawicę. Nie mam zamiaru głosować na "mniejsze zło". Obydwie partie straszą swoich wyborców drugą partią i w zasadzie nic nie muszą robić żeby utrzymać elektorat. Wojna polsko - polska doprowadziła do tego, że wybory oparte są niemal wyłącznie na emocjach. Wyborcom PO wystarczy rzucić hasło głosujcie na nas bo inaczej PiS dojdzie do władzy i wyborcy ci lecą na złamanie karku do urn głosować na PO, a nie potrafią wskazać nawet kilku sukcesów PO. Wyborcy PiS-u z kolei żeby dokopać PO bronią niemal wszystkich zachowań Kaczyńskiego, które szkodzą tej partii i zniechęcają do PiS-u resztę społeczeństwa. Życzę sukcesu PiS-owi w walce z PO ale nie będę brał udziału w telenoweli fundowanej przez 2 główne partie, w której chcą żebyśmy nic od nich nie wymagali, mogli robić co chcą a my będziemy potulnie brać udział w tej ich wojence.
Twixxx słuszny wybór, jeśli nikt ci nie odpowiada. Jednym z największym bezsensów jakie słyszałem jest twierdzenie, że ten kto nie idzie na wybory nie powinien krytykować. Każdy ma prawo krytykować rządzących bo ich decyzje dotyczą każdego obywatela niezależnie od tego czy głosuje czy nie. A jeśli ktoś uważa, że w wyborach startują sami idioci to dlaczego ma dokonywać wyboru pomiędzy większymi lub mniejszymi idiotami, zwłaszcza jeśli trudno ocenić, którzy z nich są bardziej skretyniali?
Mój powyższy post częściowo nie aktualny, jeśli sprawdzą się te wiadomości:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kleska-Jurka-i-Korwin-Mikkego,wid,13736200,wiadomosc.html?ticaid=1cf0e&_ticrsn=3
Jednak piszą, że jeszcze nie zweryfikowali 3 okręgów, a Korwin - Mikke zapowiada ewentualne odwołanie w przypadku nie przyjęcia podpisów z tych 3 okręgów.
Dla mnie największymi idiotami są ludzie, którzy idą na wybory i głosują, a nie mają pojęcia o polityce i nie interesują się nią. W mediach namawiają ludzi do głosowania żeby była jak największa frekwencja bo wtedy najwięcej głosów dostaje banda czworga. Ludziom idącym na wybory i głosującym na kogoś bo
-prowadzi w sondażach
-jest przystojny
-bo rodzina tak głosuje
-itp.
mówię: nie znasz się na polityce, nie masz poglądów politycznych, nie znasz programów partii to NIE IDŹ NA WYBORY.
Najważniejsze teraz to odsunięcie PO od władzy ale niestety tacy ludzie jakich opisałem głosują przeważnie na PO czyli najgorszą partię jaka rządziła Polską od 89 :)
Miszczu2007 Napisał(a):
> Dla mnie największymi idiotami są ludzie,
> którzy idą na wybory i głosują, a nie mają
> pojęcia o polityce i nie interesują się nią. W
> mediach namawiają ludzi do głosowania żeby
> była jak największa frekwencja bo wtedy
> najwięcej głosów dostaje banda czworga. Ludziom
> idącym na wybory i głosującym na kogoś bo
> -prowadzi w sondażach
> -jest przystojny
> -bo rodzina tak głosuje
> -itp.
> mówię: nie znasz się na polityce, nie masz
> poglądów politycznych, nie znasz programów
> partii to NIE IDŹ NA WYBORY.
>
> Najważniejsze teraz to odsunięcie PO od władzy
> ale niestety tacy ludzie jakich opisałem
> głosują przeważnie na PO czyli najgorszą
> partię jaka rządziła Polską od 89 :)
Bardzo trafnie, nic dodać, nic ująć, poza ostatnim akapitem. Były jeszcze gorsze partie u władzy niż PO, a konkretnie SLD i AWS/UW.
Robinksc Napisał(a):
> To tylko kwestia tego czy Nowa Prawica
> zarejestrowała się w Krakowie. Jeżeli tak to
> możesz głosować.
okręg Kraków II ( czyli Kraków + pow krakowski, olkuski i miechowski) został zarejestrowany. Nie znam się całkiem na tej ordynacji wyborczej, ale bez pozostałych 21 okręgów, musieliby mieć poparcie ponad 10 % żeby wejść do sejmu...
Miszczu2007 napisz jeszcze że ty idziesz głosować bo znasz się na polityce, a spadnę z krzesła :)))))
Najlepiej chodź od domu do domu pytaj się gamoni czy znają na polityce, a jak nie będą się znać to odbieraj czynne i bierne prawa wyborcze za jednym razem.
Głupich nie sieją...
piszecie tu serio? Znacie jakichkolwiek polityków Nowej Prawicy oprócz JKM?
jednak
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Niespodzianka-Korwin-Mikkemu-jednak-sie-udalo,wid,13738898,wiadomosc.html?ticaid=1cf12
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)