Merol, ano w takich okolicznościach, że gdyby nie babol Pareiki w 1. połowie, to byłoby 2:1 i awans Wisły.
Robinksc, ok, "macie taką zajawkę", tylko się potem nie dziwcie, jak ktoś was nazywa "krótkowzrocznymi kmiotami".
Wiecie co? Do tej pory miałem do Cracovii stosunek neutralny, może lekko negatywny, ale po tej całej akcji z całego serca życzę wam spadku. Nie do pierwszej ligi, ale na samo dno, do klasy C. Drużyna z takimi żenującymi "kibicami" nie zasługuje na grę wyżej.
-
-
Dziś wszyscy jesteśmy Cypryjczykami :-)
tytus, romek. i a'tomek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Santo, zatrzymaj się na chwilę w swoim pędzie
>
> tu będą grać, używając nomenklatury,
> Zomowcy (Wisła) z Nad-Zomowcami (CSKA)
>
> i jest letki problem moralny,
> za którymi Zomowcami trzymać, naszymi,
> czy obcymi, którzy sterowali naszymi?
A co ty się uparłeś na tych Zomowców? Dla wielu GTS to lokalny rywal i nigdy nie będę mu kibicował. Pewnie nikt by nie napisał że wszyscy jesteśmy Rosjanami ale radość byłaby podobna.
Masz jakieś chore rozkminy.
Gdyby babcia miała wąsy...Gdyby nie Pareiko, gdyby nie te parę minut, o których czytam w gazetach, gdyby nie ci złośliwi kibice z Cracovii...
Dajże chłopie spokój i przestań już płakać bo nie ma o co :D Plujesz się, że kibicujemy zagranicznej drużynie a w sumie ty z kolegami też robisz to samo :) Nieługo z nazwy zniknie poprzeczna kreseczka z literki "Ł" ;)
chcesz plakac to wypad na swoje forum - zalane lzami
pokazales wlasnie jaki z ciebie marny hipokryta - moze sie uda za 15 lat, przestan sie mazac
I tak nie ma nic piękniejzego niż taki duży udział patrycji w pierwszej bramce!
anonim Napisał(a):
> Merol, ano w takich okolicznościach, że gdyby
> nie babol Pareiki w 1. połowie, to byłoby 2:1 i
> awans Wisły.
>
O czym Ty bredzisz, gdyby nie babol Pareiki to APOEL strzeliłby tą bramkę kilka minut później, bo był po prostu zdecydowanie lepszy. Jak chciał to strzelał, najlepszy przykład, że nawet kiedy Wisła na 15. minut przed końcem miała korzystny wynik to APOEL i tak jeszcze podkręcił tempo i wyszedł na swoje.
Zupełnie obiektywnie, bez żadnej napinki, trzeba stwierdzić, że Wisła nie zasłużyła na ten awans, bo była o klasę słabsza w całym dwumeczu.
Anonim kupiłeś taką koszulkę ?
[img]http://galeria.wislakrakow.com/20110823/nikol/DSC_0013.jpg[/img]
Ktoś się mocno na GTS-ie zapędził hehehe : ) No i mają LM : )
Szkoda czasu na dyskusje z banałami Tytusa typu ''polactwo'', chłopina nie jest w stanie zrozumieć, że wejście GTS-u do LM oznaczałoby niesamowity przypływ gotówki i dominację w polskiej lidze na wiele lat a sportowa różnica między nami jeszcze bardziej by się pogłębiła. Być może na następne dziesiątki lat GTS byłby kojarzony wyłącznie jako klub grający w LM i na tej bazie budował sympatie w całej Polsce ( jak kiedyś Widzew ). Wybór był prosty jak drut szczególnie w tak ciężkiej sytuacji naszego klubu, my albo oni. Tytus wybrał wiadomo co więc kulturalnie : ŻEGNAM , pozostaje Ci liga europejska.
Edit: Widzę, że temu kmiotowi z GTS-u puściły nerwy po wczorajszej klęsce. Moderatorzy nie kasujcie kmiota, trochę rozrywki się przyda.
Pozatym anonimie zachowujesz się bardzo nieładnie. Dlaczego nie potrafisz cieszyć się naszym szczęściem?
anonim Napisał(a):
> Gimli, wybacz, ale W ŻYCIU, powtarzam, W ŻYCIU
> nie cieszyłbym się z odpadnięcia Cracovii z
> pucharów. Gdyby w dodatku odpadła w ostatniej
> rundzie eliminacji LM i to w takich
> okolicznościach jak Wisła wczoraj, to byłbym w
> takiej samej żałobie w jakiej jestem teraz.
> Jeśli ktoś tu jest "krótkowzrocznym kmiotem" to
> na pewno nie ja
Chyba dlugowzroczny, na pewno kmiocie, wg Ciebie to nieobrazliwe okreslenie, jakie korzysci mialby przyniesc Cracovii awans Wisly do LM? Inaczej pytajac, czemu mielibysmy sie smucic z Waszego odpadniecie?
Świętuj z nami Cypryjczykami!..APOEL!! ;)
anonim Napisał(a):
> Merol, ano w takich okolicznościach, że gdyby
> nie babol Pareiki w 1. połowie, to byłoby 2:1 i
> awans Wisły.
> Robinksc, ok, "macie taką zajawkę", tylko się
> potem nie dziwcie, jak ktoś was nazywa
> "krótkowzrocznymi kmiotami".
> Wiecie co? Do tej pory miałem do Cracovii
> stosunek neutralny, może lekko negatywny, ale po
> tej całej akcji z całego serca życzę wam
> spadku. Nie do pierwszej ligi, ale na samo dno, do
> klasy C. Drużyna z takimi żenującymi "kibicami"
> nie zasługuje na grę wyżej.
Widzisz tyle ze my nawet w C klasie bedziemy z CRACOVIA !! a ty po odpadnieciu gtsu z LM juz masz wahania nastrojow :)
> co jeśli Wisła będzie grała z rosyjskim GTS
> ZOMO, nie znam rosyjskich klubów,
> ale o ile kojarzę, to chyba CSKA Moskwa była pod
> silnym patronatem służb,
CSKA to radziecki CWKS czyli wojsko, też reżimowy klub, odpowiednikiem Gwardii Kraków jest Dynamo Moskwa.
Anonim dzieciaku, idź na swoje forum głosić Ewangelię, tj. wytłumacz swoim "kolegom" by nie kibicować przeciwko Cracovii, bo przecież nie mogą być takimi samymi, jak to ująłeś "kmiotami" jak my.
Już widzę ich reakcję hahahahahhaha
Podejrzewam, że po takiej akcji stworzycie razem z naszym oszołomem, czyli Tytusem dwóosobowy klub "odrzuconych nie-kmiotów". :D
Ale nie martwcie się, na podtarnowskich polach kukurydzy miejscowy kmio... ups, chciałem powiedzieć światowiec buduje polskie Hockenheim i już wkrótce razem dołączycie do klubu kibica spod znaku Termaliki Bruk-Bet. :D
anonim Napisał(a):
> Robinksc, ok, "macie taką zajawkę", tylko się
> potem nie dziwcie, jak ktoś was nazywa
> "krótkowzrocznymi kmiotami".
Nie ktoś, tylko jeden kmiot nas tak nazwał. Jak chcesz wiedzieć, co to za burak, to spójrz w lustro.
> klasy C. Drużyna z takimi żenującymi "kibicami"
> nie zasługuje na grę wyżej.
Już tam byliśmy i jakoś daliśmy radę. Historia się kłania, ale ty oczywiście masz gdzieś historię. Nie bój żaby, damy sobie radę: pół życia w chwale, pół w biedzie, nędzy mgle, z BIAŁO CZERWONYM sztandarem w tle! :D
Moim zdaniem Pan Anonim kibicuje Wiśle tak max od zeszłego sezonu (i to nie od początku zeszłego sezonu) i stąd te brednie które tu wypisuje. Darujcie mu błędy młodości. Tytus skończ już te swoje pierdoły pisać.
Aha - tom ja to z Bartem uczynił :)
APOEL!!!
anonim Napisał(a):
> Gimli, wybacz, ale W ŻYCIU, powtarzam, W ŻYCIU
> nie cieszyłbym się z odpadnięcia Cracovii z
> pucharów. Gdyby w dodatku odpadła w ostatniej
> rundzie eliminacji LM i to w takich
> okolicznościach jak Wisła wczoraj, to byłbym w
> takiej samej żałobie w jakiej jestem teraz.
> Jeśli ktoś tu jest "krótkowzrocznym kmiotem" to
> na pewno nie ja.
Niestety, jeśli ktoś, to Ty.
Bo - pozwolę sobie przypomnieć fragmenty poprzedniej mojej wypowiedzi, zerknij - tylko ktoś nad wyraz krótkowzroczny może ingnorować czy zapominać fakty o ponad 40-letnim byciu klubem milycyjnym przez Wisłę.
A jesli chodzi o odpadnięcie Wisły z pucharów, to ja się cieszę. le nie dlatego że jest to "odwieczny rywal" itp.
Zacytuję wypowiedź z Sejmu RP sprzed ponad 15 lat (nei wiem ile masz lat)
Leszek Moczulski do SLD:
cytuję z pamięci więc pewnie lekko przekłamame
"my nie jesteś my przeciw wam dlatego, ze wy jesteśćie z lewicy. My jesteśmy przeciw wam, bo wyjesteści z PZPR. Pozwolcie zę rozszyfruję ten skrót "płatni zdrajcy pachołki Rosji".
I o to tu chodzi.
Ja trochę lat mam i to i owo pamiętam.
I wiem, jak przez lata GTS Wisła, wykorzystując milicyjne i ubeckie związki niszczyła Cracovię.
O meczu koszykówki o Puchar Polski juz pisałem.
A wiesz mozę jak Kmiecik znalazł się w Wiśle?
Jak wielu innych piłkarzy przeszło z Cracovii do Wisły?
Skąd się wzięły maszty oświetleniowe na Wiśle?
Dowiedz się, jak niszczono Cracovię...
Jak jakiś czas temu nagle była szansa na sponsora (firma Ivaco) co miało szanse ruszyć Cracovię, nagle pojawiła się seria protestów przeciw parkingowi,. Jak ktoś zauważył, bardzo ciekawe, że połowa podpisów to trybuna honorowa Wisły....
Jak przez tyle lat klub ten działał tak bardzo i "pozasportowo" przeciw Cracovii, to jak ja mam się cieszyć, ze dostanie 10 milionów Euro?
I jeszcze gdyby tam grali Polacy... Ale ilu ich? Przy czym ktoś taki jak Małecki, to już wolę obcokrajowca :)
Cracovia tego nie robiła przeciw Wiśle. I pewnie dlatego wielu znanych mi (bardzo sympatycznych) kibiców Wisły (no cóż, kibicują Wiśle, co ja na to poradzę - dziwię sie bo to bardzo porządni ludzie) lubi też Cracovię i cieszy się z jej sukcesów (gdy są :) )
Ja nie wiem po co te nerwy . Ja w tym temacie widzę dużo fajnego sarkazmu, czy ironii w stosunku do lokalnego rywala. Przed meczem w Nikozji przeczytałem informację w jednej z krakowskich gazet, w której z dumą podkreślano, ,że połowa Nikozji będzie trzymać we wtorek kciuki za Wisłę, no to analogicznie połowa Krakowa trzymała kciuki za Apoel. Akurat tak się stało ,że połowa Nikozji dzisiaj jest smutna, a połowa Krakowa zadowolona. Nie widzę w tej sytuacji nic dziwnego, tak samo jak to ,że nasi rywali zza Błoń modlili się o nasz spadek w zeszłym sezonie i z całego serca życzą nam powrotu do III ligi, gdzie wg nich jest podobno nasze miejsce :D Tak jest zresztą na całym świecie i tak jest też w Krakowie.
wypowiedzi takiego Anonima z GTS sa jak miod na moje serce... :):)
APOEL!
tytus, romek. i a'tomek, pohamuj się trochę.
> my, pokomunistyczne sieroty-ekshibicjoniści,
> którzy odrzuciliśmy kolaborację z aparatem,
> ale już gotówkę od Lubina w nowej erze, nie do
> końca,
MY???? MY???? KTO???
Może Ty, ale ja nie. I nie Cracovia. Nie mój Klub, ale pewni (nie wszyscy) kopacze- za co zostali jednoznacznie ocenieni przez klub i kibiców.
> i tu miejsce na zasadnicze pytanie
> co jeśli Wisła będzie grała z rosyjskim GTS
> ZOMO, nie znam rosyjskich klubów,
> ale o ile kojarzę, to chyba CSKA Moskwa była pod
> silnym patronatem służb,
> jak wtedy będziemy tłumaczyć gwałtowny
> przypływ miłości do braci ze wschodu?
> argument o milicji odpada, a to silna linia obrony
> naszych zapyziałych kompleksów
>
> pytam dorosłych,
> dzieci, które milicjanta na żywo nie widziały -
> mogą sobie odpuścić
Jako dorosły Ci odpowiadam - mnie taki mecz będzie po prostu, mówiąc nieeelegancko, "wisiał".
(chyba że znowu o wejście do LM i 10 milionów euro, wtedy tak jak teraz)
Różnica między CSKA a GTS jest też taka, że CSKA nie robił kreciej roboty i nie "rył"pod Cracovią.
Napisałem to i owo w poprzednim poście - Ty, jako kibic Cracovii, dokształć się, prosze, w tym temacie.
Mnie w ogóle wyniki GTS Wisła mało wzruszają.
Ja wyznam, że gdy grają w lidze i na przykład sytuacja byłaby taka że mu walczymy o utrzymanie z Arką na przykład i jest ostatnia kolejka i Wisła gra z Arką i w naszym interesie jest by wygrała, to chcę by wygrała - bo dla mnei najważneijsza jest Cracovia.
Ale w eliminacjach do ligi mistrzów Cracovia nie gra, i gdyby ten postmilicyjny klub teraz klub byłego cinkciarza po tym wszystkim co zrobił Cracovii miał dostać 10 milionów euro, przy tym jeszcze jak pompuje na stadion miejskie pieniądze jak studnia bez dna i ma czelność domagać się jeszcze na halę
- to ja wyraźnie NIE CHCĘ by on to dostał.
I w takim meczu o tę stawkę i o to jestem przeciw GTS Wisła :)
Gdyby o LM grała Garbarnia, Hutnik, Borek czy Wawel Kraków byłbym za nimi :)
Do tego co zac napisał do dzisiaj pamiętam jak kibice z drugiej strony dumnie głosili że w meczach z Lazio kibicowali im kibice Romy, a z jak grali z Panatą to Olympiakosu, ale dalej nie potrafią zrozumieć dlaczego my kibicujemy ich rywalom, to już jest stan kwalifikujący do wizyty u specjalisty...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)