Ktoś straci głowe ....
-
-
||Pomyłki arbitrów|| Praca arbitrów wzięta pod lupę [Ranking sędziów-extra]
Zdecydowanie zgadzam się z knurem. Nie było karnego w 1 minucie, nie było karnego dla Podbeskidzia.
Sędzia odebrał nam punkt.
Kolejka sędziów. Wczoraj nas a dziś Polonię okradziono. Tragedia i żenada. Aż się ręce same w pięści zaciskają.
ArbuzKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Kolejka sędziów. Wczoraj nas a dziś Polonię
> okradziono. Tragedia i żenada. Aż się ręce
> same w pięści zaciskają.
a dodatkowo - obejrzałem przed chwilą sytuacje z 1 połowy meczu gtsw - ewidentny karny dla Jagielloni nie podyktowany na początku meczu... Ten z Jagielloni idzie za piłką przed bramką i dostaje bodikiem od wiślaka... Jak tam nie było karnego, to co było u nas?
A teraz ewidentnie i bezczelne drukowanie dla Ubeków z Reymonta.
Maxwell Napisał(a):
> ArbuzKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kolejka sędziów. Wczoraj nas a dziś Polonię
> > okradziono. Tragedia i żenada. Aż się ręce
> > same w pięści zaciskają.
>
> a dodatkowo - obejrzałem przed chwilą sytuacje z
> 1 połowy meczu gtsw - ewidentny karny dla
> Jagielloni nie podyktowany na początku meczu...
> Ten z Jagielloni idzie za piłką przed bramką i
> dostaje bodikiem od wiślaka... Jak tam nie było
> karnego, to co było u nas?
to masz szczęście że nie widziałeś bramki dla rzeki przed chwilą...ja wyszedłem z siebie...
bramka dla wisły na 1:1 bodajże to jakaś kpina, trzeba być ślepym, żeby nie zauważyć tam faulu.
Postawę sędziów w tej kolejce najlepiej określić jednym słowem : żenada . Ciekawe ile ubeki dały w łapę. Jeszcze można by dyskutować gdyby bramkarz Jagielloni stał poza piątką . Bramkarz w piątce jest nietykalny . Jednak widać nie dla rzeki gts .
krak 06 Napisał(a):
> dudi74 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > krak 06 na pewno przez Tabisza
> > Ich też pewnie skrzywdził jak Ciebie
> [b]Mnie akurat Tabisz lata[/b], nie potrzebowałem i nie
> potrzebuje nic od niego /może Ty masz z tym
> problemy/,ale on reprezentuje Cracovię i żebyś
> wiedział, to głównie jego i Filipiaka jest
> wina, jak postrzegana jest Cracovia ,miedzy innymi
> przez Wydział Sędziowski i nie tylko! Opowiadać
> w gazetach umią dużo ale załatwić coś, to
> raczej nic nie potrafią /vide>przekładanie
> meczów,sprawa Suvorowa,obsada
> sedziowska,transfery itp.itd/ .
> Jeżeli kogoś krzywdzą to przede wszystkim klub
> i posrednio nas kibiców ,że musimy oglądać
> takie gów.. w które brniemy!!!
Jak by Ci on aż tak latał, to byś nie wymienił jego nazwiska w 110 na 120 ostatnich postów,
dlatego uważam że musiał Cię w jakiś sposób [b]bardzo skrzywdzić[/b].
dudi74 Widze,że nie rozumiesz pewnych spraw,uwazam,że głownym winowajcą /.chociaż nie jedynym/ wszystkiego tego co żle sie dzieje w klubie jest własnie Tabisz i Prezes który go zartudnił w klubie i dlatego jestem jednym z tych którzy domagają sie jego odejścia z klubu.
Jak dalej nie rozumiesz dlaczego to poczytaj co pisza na jego temat nie tylko ja ale inni,Byłem także jednym z tych którzy domagali sie odejścia trenera Majewskiego i będe jednym z tych którzy będą wytykać błedy także innym jezeli na to "zasłużą".Jeżeli masz inny pomysł na to,żeby "punktować" tych którzy szkodza klubowi to Twoja sprawa. Tabisz to robi krzywdę nie mnie tobie ,tylko klubowi,nie powiesz chyba ,że Cracovia jeśli chodzi o wyniki piłkarzy zmierza w dobrym kierunku.
W Canal + liga extra po omówieniu Podbeskidzia puścili - uwaga! - wypowiedź sędizego, który z redaktorem obejrzał sytuację na wideo. I pan sędzia powiedzial, że na boisku się nie zawahał ani chwili, a teraz po obejrzeniu powtórki ma pewność że postąpił słusznie. I dodał "I sprawiedliwie".
No tak, przepychali się... Standardowe. Sam Radomski więcej znacnzie mocniejszych wejść miał na polu karnym graąc w Cracovii. Normalny sędiza by nie zareagował. Czuły sedzia dałby (niepotrzebnie) bielszczninowi żółtą kartkę.
Taaak... I coś z tym, k,... trzeba zrobić. Nie wiem, może sprowadzać sędziów na WSZYSTKIE mecze z zagranicy? Ich nie będzie obchodizć,. czy to Wisła gra, czy mistrz, kto gospodarz... Kto ma układy w PZPN...
Bo oczywiście, nie można zwalać wszystkiego na sędziów,. Trzeba grać! Ale ja bym chciał, żeby gra była czysta, żeby sędziowie sędziowali a nie zniekształcali wysiłek zawodników. I to mi wszsytko jedno, czy Cracovia odnosi z tego korzyść czy nie. Bo grać sie odechciewa, i całej zabawy się odechciewa, jak taki Żyro, Trofimiuk czy Lyczmański zmieniają (miejmy nadzieję że tylko przez nieudolność) całą grę.
Przecież gdyby nie katastrofalne pomyłki sędziów, to żaden spadek nam by 2 lata temu nie groził i na wszystkich forach ten ŁKS by był innemu klubowi wypominany (też zresztą neisłusznie, bo przyczepiać się należy do ówczesnych władz ŁKS).
Też tak uważam jak Agnan, trzeba zrobic wszystko,żeby mecze w ekstraklasie sędziowali sędziowie z zagranicy,bo to co sie dzieje teraz to żenada.
krak 06 Napisał(a):
> dudi74 Widze,że nie rozumiesz pewnych
> spraw,uwazam,że głownym winowajcą /.chociaż
> nie jedynym/ wszystkiego tego co żle sie dzieje w
> klubie jest własnie Tabisz i Prezes który go
> zartudnił w klubie i dlatego jestem jednym z tych
> którzy domagają sie jego odejścia z klubu.
> Jak dalej nie rozumiesz dlaczego to poczytaj co
> pisza na jego temat nie tylko ja ale inni,Byłem
> także jednym z tych którzy domagali sie
> odejścia trenera Majewskiego i będe jednym z
> tych którzy będą wytykać błedy także innym
> jezeli na to "zasłużą".Jeżeli masz inny
> pomysł na to,żeby "punktować" tych którzy
> szkodza klubowi to Twoja sprawa. Tabisz to robi
> krzywdę nie mnie tobie ,tylko klubowi,nie powiesz
> chyba ,że Cracovia jeśli chodzi o wyniki
> piłkarzy zmierza w dobrym kierunku.
Swoje zdanie na temat JT mam i wiem co potrafi.
ale Twojego zaparcia co do niego nie mogę zrozumieć.
Praktycznie w każdym poście, od momentu pojawienia się tutaj,
piszesz o Tabiszu.
To mi wygląda na jakąś straszną krzywdę,
którą osobiście Ci wyrządził.
Chyba że jest to jakaś paranoja która trzeba leczyć.:D
Nawet potter który jak się do czegoś przyczepi,
pisze przez jakiś czas to samo.
A tego po raz któryś się nie da czytać, co mu niejednokrotnie wypominałem,
nie jest tak monotematyczny jak TY.
Ty przebijasz wszystkich w swojej prywatnej wojnie z JT.
Może umów się z nim i wyjaśnijcie sobie pewne sprawy.
Może Twoja krzywda zostanie naprawiona.
Dziwi mnie też fakt ,że w wiadomościach sportowych ( onet , polsat ) nikt nie wspomniał o kontrowersyjnym karnym dla Podbeskidzia. Na ekstraklasatv również nie ma powtórki "faulu" tylko samo wykonanie rzutu karnego.Natomiast w meczu gts-u bramka wyrównująca została przez onet nazwana "dziwna"... .
Za dużo tego dziwnego w tym sezonie i w tej kolejce. Poza tym te insynuacje Steca w GW dotyczące rundy wiosennej.
Ja pier#$%^@ to mają być sędziowie? Człowieka trafia jak to widzi...
Był kiedyś pomysł z sędziowaniem meczy przez Japońców, sprowadzić ich i na pewno sędziowanie będzie na DUŻO wyższym poziomie niż to co teraz się wyprawia!
Za dużo kasy się w tę całą piłkę kopaną pompuje (pisze ogólnie o całej dyscyplinie). Za dużo zarabiają piłkarzykowie wszelkich prawie maści i za dobrze się powodzi różnym leśnym dziadkom z PZPN, UEFA i FIFA.
Pomyłki sędziowskie to plaga, nie tylko w naszej drewnianej lidze. A nic się z tym praktycznie nie robi... Czekam aż to wszystko kiedyś zdechnie, ale jakoś zdechnąć nie chce. Gdyby tak ludzie zaprotestowali i zaczęli olewać wszelkiego rodzaju mecze, bo w każdym takim meczu występuje ryzyko, że sędzia coś spier.... to może coś by się ruszyło...
Tak się tylko rozmarzyłem.... the show must go on.
[i]Należy również ściągnąć płaszczyk ochronny z nieudolnych sędziów. Dziś piłkarz za lekkie szturchnięcie nieudacznika prowadzącego mecz zostaje zdyskwalifikowany na pół roku, a arbiter pozostaje niemal bezkarny. Najwyżej odsunie się go na dwie kolejki...[/i] :D
całość tutaj http://www.2x45.com.pl/aktualnosci/5336/powtorki-video-w-pilce-potrzeba-chwili-ale-fifa-zrobi-wszystko-by-ich-nie-wprowadzic/
Ewidentnie widać,że pzpn chce odkupić swoją winę za zdegradowanie łks-u.Spuszczą w tym sezonie Cracovię(bardzo słabą)i zapewnią ligowy byt łódzkim płaczką.
Agnan Napisał(a):
> Przecież gdyby nie katastrofalne pomyłki
> sędziów, to żaden spadek nam by 2 lata temu nie
> groził i na wszystkich forach ten ŁKS by był
> innemu klubowi wypominany (też zresztą
> neisłusznie, bo przyczepiać się należy do
> ówczesnych władz ŁKS).
Można powiedzieć nawet więcej. Wówczas żylibyśmy do dziś w poczuciu krzywdy, wypominając sędziemu dwie niesłusznie uznane bramki ze spalonego strzelone Cracovii w ostatniej kolejce sezonu 2008/09, co zadecydowało o zajęciu 15-tej spadkowej pozycji.
A obecnie Cracovia patrzyłaby na rozgrywki z punktu widzenia klubu poszkodowanego.
Oto jak delikatna jest granica dla tzw. opini publicznej pomiędzy uznaniem kogoś za pokrzywdzonego albo krzywdzącego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)