popieram
-
-
Wisła - Cracovia 15.05.2011 godz. 14:45
Cholera miałem szansę na "podstawienie nogi" pewnemu graczowi zza miedzy ,z wygolonymi skroniami ,ale skubany tak szybko przemknął koło "zwisu " ,że nie zdążyłem wysunąc nogi spod stolika;)
oczywiście żart:) ale włuczył się chłopaczyna kilka godzin po Rynku....i jakoś żadne laski za nim nie biegały...
Widze ze posty - obiektywne oceniajace nasza sytuacje i naszego rywala z derbow - sa odrazu kasowane,
no faktycznie, ciezko jest spojrzec prawdzie w oczy. Zawsze lepiej zyc marzeniami.
Dziwne bo jakby prześledzić Twoje wpisy forumowe to straszna z ciebie obrończyni uciśnionych...Przypadek?
pasiasta88 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Widze ze posty - obiektywne oceniajace nasza
> sytuacje i naszego rywala z derbow - sa odrazu
> kasowane,
> no faktycznie, ciezko jest spojrzec prawdzie w
> oczy. Zawsze lepiej zyc marzeniami.
za 12 godzin będzie wszystko jasne...i po co się indyczyć... :) młodzieży luz!
Pasiasta88 podlegasz pod bardzo ciężki paragraf."Sianie defetyzmu w obliczu przeważających sił wroga".Dawniej karało się za to śmiercią teraz tylko kasowaniem postów ;)
No to jutro wydostajemy się ze strefy spadkowej :)
Co do parchów to śmieszny klub, śmieszne piłkarzyki, śmieszni kibice i najśmieszniejszy stadion :) Gładkie 2:0, a oni niech się wyzywają na trybunkach między sobą ;)
A tak poważnie to na pewno będzie ciężko, ale będziemy grać to co lubimy najbardziej czyli z kontry. Najważniejsze to nie stracić bramki, z przodu na pewno jakąś sytuację sobie stworzymy. Wierzę w naszych, że dadzą z siebie wszystko, nawet jeśli stracą bramkę to się nie załamią tylko będą dalej grali swoje. Walczyć jak Sparta... !
CRACOVIA zAWsze Pany!
Nie wiem skąd u Was ten optymizm ...Remis to dobrze by było (nie to co potrzebujemy tylko co możemy/potrafimy ).Pamiętają nam pewnie ubiegły rok i gramy u nich...To co , poświętowali i dadzą dupy przed swoimi albo my zagramy na 140 % ......
Popatrzmy na całą sytuacje realnie. Remis będzie dla nas jutro niczym cud.
Ocencie naszą grę na wyjazdach i wtedy popatrzcie na całą sytuacje. Nie napędzajcie się bo znów będzie płacz po meczu.
Nikt nam nie zrobi nic!
możemy wygrać a nawet przy remisie to Cracovia wychodzi ze strefy spadkowej a Wisła może świętować mistrza........
będzie dobrze, tylko spokojnie i do przodu ,nawet tył ma być do przodu i będzie OK.........
"psy szczekają a Cracovia jedzie dalej"
Panowie obiektywnie - remis będzie dla nas jak wygrana ! wiec ja bym brał nawet punkt w ciemno. Pewnie znów odezwie sie kilka forumowiczów ,którzy niezależnie od naszej formy typują nasze zwycięstwo. A poza tym Karvin po co znowu wklejać Mariusza i nędzny remisik
http://www.dailymotion.pl/video/xb8kdx_ekstraklasa-wisya-cracovia-0-1-goli_sport - i jutro ma być to samo !
jutro wystarczy remis i będziemy na 14 miejscu,ale liczę po cichu na zwycięstwo
wyniki bytomia i Arki są zadawalające
Najlepszą motywacją dla naszych graczy będzie świadomość że rozpoczynając DERBY są na 14 miejscu i nie mogą tego zmarnować i stracić już do końca sezonu.
Najlepszą motywacją będzie fura mamony czekająca za utrzymanie... taka prawda.. piłkarz to też zawód.
Ale o jakiej formie wy mówicie? W złej jesteśmy "formie"? Wygrana z mocną Polonią W., w końcu zwycięstwo na wyjeździe.
Przypominam tabelę wiosny, bo drużyna z jesieni to nie ta dzisiejsza Cracovia.
1. Wisła Kraków 11 23 7 2 2 19-10
2. Ruch Chorzów 11 21 6 3 2 15-10
3. Śląsk Wrocław 11 20 5 5 1 13-8
4. Cracovia 11 18 5 3 3 17-12
5. Lech Poznań 11 17 5 2 4 11-6
6. Górnik Zabrze 12 17 4 5 3 14-13
7. Widzew Łódź 11 16 4 4 3 13-10
8. Lechia Gdańsk 11 16 4 4 3 12-14
9. Polonia W. 11 16 5 1 5 13-8
10. Zagłębie Lubin 11 14 3 5 3 13-16
11. GKS Bełchatów 11 13 2 7 2 9-9 2
12. Legia Warszawa 12 13 3 4 5 15-17
13. Jagiellonia 12 12 3 3 6 10-15
14. Polonia Bytom 12 10 2 4 6 14-21
15. Korona Kielce 12 9 2 3 7 13-23
16. Arka Gdynia 12 8 1 5 6 9-18
Czy aż taką sensacją byłby ewentualny remis czy nawet zwycięstwo czwartej drużyny z pierwszą?
Wszystko jest otwarte i wg mnie jak najbardziej szansa na dobry wynik jest.
Okaże się jutro ale trzeba wierzyć bo wszystko ostatnio układa się pod nas.
też ostatnio przyglądałem się tej tabeli jakby to powiedzieć szanse są duże nawet i na wygraną
Fuck, śniło mi się że zomowcy wygrali 2:0 :/ ale koszmar, ale sny mi się nigdy nie spełniają więc to dobry znak :D
Nie zapominajcie o naszym Konradzie Wallenrodzie w ich szeregach :) Będzie dobrze.
Na wiślackim forum też uważają, że nie można patrzeć na nas jak na 15 drużynę w tabeli, tylko jak na 4 w tabeli wiosny. Nie zmienia to faktu, że jutro będzie - bo musi być - mecz walki, a skoro tak, nie możemy wystrzelać wszystkich najlepszych naboi i zostać z niedobitkami na najważniejsze dla utrzymania mecze u siebie. Do postawienia autobusu w polu karnym nie muszą być użyci wszyscy najbardziej kreatywni zawodnicy, których mamy.
Docent nie pisz bzdur, mamy zrobić wszystko żeby ten mecz wygrać i nie ma być żadnego autobusu w polu karnym bo to się może skończyć wygraną Wisły trzema bramkami. Musimy zagrać dobrze w środku pola i wykorzystać główne atuty czyli kontrataki. Ja to widzę tak:
Kaczmarek
Mierzejewski (Struna), Trivunović, Radomski, Suart
Suvorov, Bartczak, Szeliga (Boljević), Ntibazonkiza
Klich
Visnakovs
Ale mam nadzieję, że Mierzejewski i Szeliga będą gotowi do gry. Ważne też żeby nie zagrał Jarabica bo z nim w składzie będzie przerąbane.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)