"Informacja, którą ktoś wpuścił w media, że jestem blisko Cracovii, była nieprawdziwa." - R.Grodzicki
Kuzyn puścił informacje a on nic o tym nie wie? Dziwne...
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Potter: przestań mącić, że Matusiak to "trup w
> szafie" Jakuba. Pisałem ja i BoRut w wątku o
> "żegnaniu" RM, że tu akurat Jakubek wzorowo
> skontrował grajka, który chciał nas wydymać
> jak frajerów, a że ten próbuje się mścić w
> prasie, to nam nie zaszkodzi, bo i w czym? Chyba
> tylko pomoże, bo widać, że nie jesteśmy aż
> takimi frajerami, jak może się wydawać po
> epizodzie z Ulatowskim.
Taaak i zamiast rozstać się z "frajerem " po cichu to załatwiliśmy to "kontrująco" po czym każda gazeta i portal sportowy nas obsmarował po jego wywiadzie. Na pewno nam to wyjdzie na zdrowie przy negocjowaniu transferów ! W końcu pokazuje że Tabisz jest kotem ktory nie da się po raz 100 wydymać agentom Radomskiego, Suarta, Jarabicy.
BOŚNIAK NA TESTACH W CRACOVII
http://naszsport.iq24.pl/default.asp?grupa=132006&temat=98787&nr_str=1
http://all-forum.cba.pl/viewtopic.php?p=1101#1101
potter Napisał(a):
> Właśnie przez takie ,,oszczędności'' jakuba i
> uratowane żetony przy transferze Kuliga
> straciliśmy MILIONY ZŁOTYCH przy transferze
> Lewandowskiego.Dobrze wiesz że nasza oferta była
> najlepsza dla Znicza i przebijaliśmy pierwszy
> kontrakt w Lechu (20 tyś zł
> )dwukrotnie..Kucharski srodze się na nas odegrał
> bo jako jego menager przekonał piłkarza że do
> nas nie warto.
Potter, skąd pewność, że taki był powód wyboru Lewandowskiego. Gość wygląda na myślącego, kilka razy powtarzał, że przy transferach kieruje się w dużej mierze tym, jak gra drużyna, czy trener stawia na młodych, czy jest szansa na wypromowanie się. Nie zawsze liczą się tylko pieniądze. Dla mnie tutaj ewidentnie Lech >> Cracovia.
No to Panowie i Panie Szymon jest nasz. Dzisiaj konferencja!!!!!!!!!!!!!
Suworow dziś 2 brameczki strzelił mam nadzieję że zostanie u nas
A co się dzieje z Saidim? cos słuch o nim zaginął albo loty aż tak obniżył
Machu Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> Taaak i zamiast rozstać się z "frajerem " po
> cichu to załatwiliśmy to "kontrująco" po czym
> każda gazeta i portal sportowy nas obsmarował po
> jego wywiadzie. Na pewno nam to wyjdzie na zdrowie
> przy negocjowaniu transferów ! W końcu pokazuje
> że Tabisz jest kotem ktory nie da się po raz 100
> wydymać agentom Radomskiego, Suarta, Jarabicy.
Tak... naiwnośc dziecka z grupy przedszkolanki Marysi.W obecych czasach mediów rozstac sie po cichu.... Dobre.
potter Napisał(a):
> Docencie takich ,,Matusiaków ''jest mnóstwo .Co
> rusz się pokazują ,a my się musimy wstydzić.
> Zapytam cię wprost czemu w innych klubach takie
> gówna nie wypływają?
Powiem dwie rzeczy: nie bronię Jakuba za to, że zawodnicy z ME nie mają podstawowych mebli w pokojach, że jadąc na zgrupowanie zagraniczne nosili sprzęt w czarnych workach na śmieci. Takich rzeczy znalazłoby się więcej i to jest faktycznie obciach.
Natomiast w konkretnym przypadku Matusiaka pozostaję przy swojej ocenie sytuacji.
Że w innych klubach takie gówna nie wypływają? Wypływają nie takie, tylko inne. U nas wypływa więcej, bo jest jednak zwykle tak, że lokalne gazety nie śpieszą się z gnojeniem klubów e-klasy - na Śląsku z powodu lokalnego patriotyzmu, gdzie indziej dlatego, że tam zwykle jest jeden klub, i gazeta robiąc przykrość kibicom strzelałaby sobie samobója. U nas jednak są dwa kluby, więc jedna z gazet może sobie - po głębokiej kalkulacji - pozwolić na brak sympatii do nas.
serb mi sie podobal :) i ten napastnik wysoki rowniez na sparingu z zaglebiem... mysle ze sie nadaja...
Jesli komus sie wydaje ze przy podpisaniu kontraktu decyduja tylko pieniadze oznacza to tylko i wylacznie ze zyje w innym swiecie!Gdyby tak bylo to mielibysmy pewnie jeden z mocniejszych skladow w lidze bo wlasnie klub niejednokrotnie przy aprobacie niestety naszych kibicow przeplacal ligowe gwiazdki ktore kiedys tam (Matusiak,Golinski...) potrafili celnie podac pilke.Pieniadze sa wazne ale dla normalnego zawodnika ktory chce jeszcze pograc w pilke a nie poodcinac kupony(Matusiak,Golinski...)wcale nie sa najwazniejsze.Przyklad Polonii pokazuje ze tak nie jest.Pan JW placi grubo,czasem wyzsze pieniadze niz w wielu znanych europejskich klubach a mimo wszystko pilkarze nie chca przychodzic.
Jaka gwarancje daje Cracovia na rozwoj czy mozliwosc pokazania sie w Europie mlodemu zdolnemu pilkarzowi?ŻADNA i dlatego kazdy pilkarz o zdrowych zmyslach najpierw rozwazy propozycje z Lecha Legii wisly czy nawet Jagiellonii a dopiero pozniej byc moze Cracovii nawet gdyby nasza oferta opiewała na dwa razy wyzszych zarobkach.
Tak wyglądają testowani w Pasach w pasach
[img]http://www.sportowefakty.pl/photos/4d42d0fdb8978323215435.jpg[/img]
[img]http://www.sportowefakty.pl/photos/4d42d0d4769ab379807887.jpg[/img]
[img]http://www.sportowefakty.pl/photos/4d42d0eadbc4b691681107.jpg[/img]
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/druzyny/cracovia-krakow-pilka-nozna/
Po dzisiejszej konferencji po sparingach takie oto wnioski transferowe:
(trzeba podkreślić, że Rząsa był wyjątkowo rozmowny i konkretny. Jak nigdy. To chyba zasługa NIEobecności tabisia)
- Gąsiński przyszedł jako nr1, ale nie jest to przesądzone w wypadku zajebistej formy Kaczmarka
- zarówno coach jak i dyrektor sportowy wymieniali te same nieobsadzone pozycje, które są konieczne jeszcze: stoper, defensywny pomocnik i dwóch napastników. Kandydaci mają dojechać do Turcji
- na obóz do Turcji pojadą obaj Brazylijczycy i Ukraińcy bo jeszcze nie przekonali Szatałowa w żadną stronę
- Bośniak wszystkich oczarował i przekonał. Teraz tylko kwestia czy powiodą się negocjacje i byłby nasz
- transfer Grodzickiego wg Rząsy jest ciągle sprawą otwartą i toczą się rozmowy między klubami i zawodnikiem
- ciągle również staramy się o Nwaogu
- Król jeszcze nie jest nasz. Ciągle jakieś niedomknięte sprawy na linii Cracovia - Jagiellonia
- Jarabica podobał się w Bratysławie i do jutra prawdopodobnie będzie wiadomo czy tam zostanie. W kwestię wchodzi tylko wypożyczenie
g4lu Napisał(a):
> Po dzisiejszej konferencji po sparingach takie oto
> wnioski transferowe:
>
> - Jarabica podobał się w Bratysławie i do jutra
> prawdopodobnie będzie wiadomo czy tam zostanie. W
> kwestię wchodzi tylko wypożyczenie
lub wypożyczenie z opcją pierwokupu
docent Napisał(a):
> Potter: przestań mącić, że Matusiak to "trup w
> szafie" Jakuba. Pisałem ja i BoRut w wątku o
> "żegnaniu" RM, że tu akurat Jakubek wzorowo
> skontrował grajka, który chciał nas wydymać
> jak frajerów, a że ten próbuje się mścić w
> prasie, to nam nie zaszkodzi, bo i w czym? Chyba
> tylko pomoże, bo widać, że nie jesteśmy aż
> takimi frajerami, jak może się wydawać po
> epizodzie z Ulatowskim.
Docent,co Ty za przeproszeniem pieprzysz???
Bojan w akcji :)
http://www.youtube.com/watch?v=WcM54jQ-usM
Szerszeń: opcja ignoruj to piękna rzecz. Włączam.
Kurcze jak tak oglądałem te 2 czy 3 filmy tego Bojana..jestem pod wrażeniem..facet nie dość , ze wybiegany, walczak to jeszcze dobry drybler...podoba mi się...
Bośniak świetnie się prezentował ,ale panowie co miał za przeciwników?Trudno by nie błyszczał na tle Zagłębia Sosnowiec.Ale co do niego- jest to zawodnik który by się nam przydał.
Docencie w żadnym innym klubie w Polsce nie ma tyle gównianych afer co u nas .Możesz sobie dodawać ideologię że to psy chcą nam dokopać i tylko czekają w niektórych redakcjach by coś wyszukać.
Ja mam inna teorię gdzie indziej też pismaki żyją z sensacji tyle że nie mają co napisać bo afery nie wypływają.Są załatwiane w klubach tak że nie wychodzą.
Takie sytuacje ,a raczej gówna co wypływają robią klubowi więcej szkody niż jest to warte.
Jakub zaoszczędził 3 pensje ,a szkoda dla klubu znacznie większa -klub opluwany i wyrabiana fatalna marka .Matusiak nie jest jednostkowym przypadkiem dobrze wiesz że takie rzeczy u nas są codziennością.
KSC jak decydował się transfer Lewandowskiego było mu bliżej do nas .Był to czołowy piłkarz 1 ligi i nie miał wcale pewności że w Lechu się przebije,a konkurencje miał dużo większą niż u nas.
Dla piłkarza na dorobku najważniejsza kwestia to gra ,a nie ława.U nas miał by pewny plac i na starcie 2 razy większą pensje i myślę że była duża szansa na to by u nas grał .Jego menager mu Cracovię odradził bo wykiwał go Jakub na żetony przy transferze Kuliga.Podobnie było z Sobotą myśmy pół roku wcześniej chcieli go brać -piłkarz też chciał do nas .Odradził mu Cracovię Citko jego menager.
Wracając do tematu poza Bojanem inni nie zachwycili.Kuleshov słabiutki ,napastnik też nic specjalnego nie pokazał choć jemu wartało by się przyjrzeć.Klasą dla siebie był Suvorov i doprawdy nie mogę się nadziwić że ten zawodnik nie ma u nas pierwszego składu i ktoś rozważał sprzedanie go.Jego miejsce to bok pomocy i podstawowy skład!!!!
potter, weź tylko pod uwagę, że Suvorov nie mógł u nas grać na boku pomocy, bo nie mieliśmy dobrego lewego obrońcy, który by go asekurował, a Aleks w destrukcji jest dużo słabszy i myślę, że to był podstawowy powód, dlaczego nie wystawiano go z boku, a w środku miał konkurencje w postaci Klicha, na którego stawialitrenerzy. Przynajmniej tak mi się wydaje.
zac Napisał(a):
> Bojan w akcji :)
>
> http://www.youtube.com/watch?v=WcM54jQ-usM
Sądząc po filmiku to poziom ich ligi jest masakrycznie niski.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)