Wie ktoś czy, a jeśli tak to kiedy zamykają bramy na stadion? Piszę egzamin od 19 i pewnie zdążyłbym jeszcze na 30min drugiej połowy meczu, tylko nie wiem czy jest sens się śpieszyć bo z tego co zauważyłem ochroniarze, którzy stoją przy kołowrotkach wchodzą na boisko ok 60min...
-
-
[WIKTORIA] Cracovia - Korona Kielce 19 marca 2011 g. 19:15
Trunks Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wie ktoś czy, a jeśli tak to kiedy zamykają
> bramy na stadion? Piszę egzamin od 19 i pewnie
> zdążyłbym jeszcze na 30min drugiej połowy
> meczu, tylko nie wiem czy jest sens się
> śpieszyć bo z tego co zauważyłem ochroniarze,
> którzy stoją przy kołowrotkach wchodzą na
> boisko ok 60min...
Zadzwoń do klubu, na stronie masz tel do rzecznika, przedstaw się ładnie i zapytaj.
Albo Ci od razu odpowie, albo też powie gdzie zapytać
- Niektórzy pokazali, że chcą walczyć, chcą grać i robić wyniki w Kielcach. Ja też chcę. A ci, którzy nie chcą lub nie mają umiejętności, będą musieli usiąść na ławce - mówi po remisie 3:3 z Polonią Bytom trener Korony Kielce Marcin Sasal.
[...]
Te będą pewnie widoczne już w składzie na Cracovię?
- Zmiany są konieczne. Niektórzy piłkarze w tych trzech pierwszych meczach pokazali, że chcą walczyć, grać i robić wyniki w Kielcach. Ja też chcę! A ci, którzy nie chcą walczyć lub po prostu nie mają umiejętności, będą musieli usiąść na ławce. Trudno...
http://www.sport.pl/pilka/1,70992,9252256,Ekstraklasa__Sasal__Jedni_chca_walczyc__inni_siada.html
[url=http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/andrzej-niedzielan-uniknie-kary,1,4210400,wiadomosc.html][sport.onet.pl][/url]
Niedzielan zagra na 100%
We Włoszech się da, w Niemczech się da, w Anglii, Hiszpanii tylko u nas jakiś debil wymyślił, że jak sędzia pokazał już kartkę to nie można nałożyć na zawodnika większej kary. Ten przepis jest tak nie życiowy, że się w głowie nie mieści.
To jest Polska-tu jest możliwe wszystko.
3lvis Napisał(a):
> We Włoszech się da, w Niemczech się da, w
> Anglii, Hiszpanii tylko u nas jakiś debil
> wymyślił, że jak sędzia pokazał już kartkę
> to nie można nałożyć na zawodnika większej
> kary. Ten przepis jest tak nie życiowy, że się
> w głowie nie mieści.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
..ale po co tak się napinasz?? Sędzia za zasługi Niedzielana(opinia najgrzeczniejszego w lidze) dał tylko żółtą, (inna sprawa,że to kartka na aferę,) i drugi raz za to samo przewinienie nie może byc ukarany.Sam poszkodowany mówił na boisku, po zajściu,że nic się nie stało..ot przypadkowe zderzenie,choc to chyba nie do końca prawda,bo Niedzielan dostał po strzelonej bramce takiego speeda,jak po najlepszym towarze..Zostawmy problemy Korony im samym.Nas interesują trzy punkty i nieważne czy u nich zagra Niedzielan,Korzym,czy połowa Młodej Ekstraklasy(co zapowiada Sasal)..Podobno postawią zasieki i będą czekac na naszych i próbowac z kontry...Czyli::zostawiamy Bartczaka na defensywnym,Radomski niech chwilę odpocznie a Giza do Klicha na atak pozycyjny.Coś mi mówi,że to mecz na przełamanie Gizmo...
Musiałoby Szatałowa ostro pogrzać jakby miał wystawić 2 ofensywnych pomocników w środku bo Sasal powiedział że mają grać z kontry.Co nas obchodzi co powiedział Sasal i jakie to ma znaczenie?Nie ważne ile i jak wygramy byle tylko 3 punkty były.Możemy strzelić bramkę a pózniej wystawić trzeciego defensywnego pomocnika byle dowieżć zwycięstwo do końca!
Saidi wkręci Golańskiego(jak dobrze że do nas nie trafił gwiazdor)w ziemię.Będzie tradycyjnie ściągał na siebie uwagę 2,3 innych zawodników robiąc miejsce na boisku co powinien wykorzystać Klich albo Masaryk(bo to pewnie on zagra wysuniętego napastnika).
Naszym najmocniejszym punktem są skrzydła zaś Korony boczni obrońcy wydają się być najsłabszym ogniwem co powinniśmy wykorzystać.Pozatym przed Koroną mecze z Polonią Warszawa i wisłą w następnych kolejkach więc przy ilości graczy zagrożonych 4 kartką nie sądze by Sasal nie brał tego pod uwagę i wystawił własnie u nas najmocniejszą 11,nie ma się co oszukiwać tamte mecze są dla Kielczan bardziej prestiżowe
Tamte mecze są bardziej prestiżowe, ale patrząc z ich perspektywy teoretycznie najłatwiej zdobyć punkty z ostatnim zespołem, więc myślę, że zagra najmocniejszy skład!
Ale i tak powinniśmy ten mecz wygrać spokojnie bo Korona jak na razie gra bardzo słabo!
Jak to jeden przyzwoity mecz, potrafi w głowach poprzewracać...
Musimy WYGRAC Musimy!!!
teraz to Sasal po meczu z Lechem ma problem , bardziej kryć Visnie czy Saidiego , bo jak wiemy obaj się wozili na swoich stronach jak chcieli ;)
Alocha: nie masz racji, bo to jest 3 przyzwoity mecz, a wygraliśmy z najlepszą kadrowo drużyną w kraju, wprawdzie podmęczoną i źle trenowaną, ale motywacji im w niedzielę nie brakowało, bo chodziło o ostatnią szansę utrzymania się w grze o mistrzostwo. Dla naszych sygnał jest taki: jeżeli wygraliśmy z mistrzem, to przy maksymalnej koncentracji jesteśmy w stanie wygrać z każdym. Oczywiście musi zostać utrzymana, a nawet poprawiona obecna forma (myślę zwłaszcza o poprawieniu ataku). Tak że racjonalne powody do optymizmu są, przeszkodą jest i będzie presja wyniku, ale potencjał do wygrywania w tej drużynie jest.
docent Napisał(a):
> Alocha: nie masz racji, bo to jest 3 przyzwoity
> mecz, a wygraliśmy z najlepszą kadrowo drużyną
> w kraju, wprawdzie podmęczoną i źle trenowaną,
> ale motywacji im w niedzielę nie brakowało, bo
> chodziło o ostatnią szansę utrzymania się w
> grze o mistrzostwo. Dla naszych sygnał jest taki:
> jeżeli wygraliśmy z mistrzem, to przy
> maksymalnej koncentracji jesteśmy w stanie
> wygrać z każdym. Oczywiście musi zostać
> utrzymana, a nawet poprawiona obecna forma
> (myślę zwłaszcza o poprawieniu ataku). Tak że
> racjonalne powody do optymizmu są, przeszkodą
> jest i będzie presja wyniku, ale potencjał do
> wygrywania w tej drużynie jest.
otóż to Docencie też jestem zdania, że nie mamy się czego wstydzić, jest "paka" i tylko czasu nam trzeba by zaczęło to wszystko hulać ;-) Mam nadzieje, że się utrzymamy,tak jak wisła po wejściu Ciupiała wylądowała na pudle. A więc czekajmy spokojnie, zobaczycie jeszcze będziemy mieć swoją dobrą serię w tej rundzie.
Drogi docencie, ja się zgadzam, że są racjonalne powody do optymizmu. Mój komentarz, odnosił się do tego:
pawlus17 Napisał(a):
> Tamte mecze są bardziej prestiżowe, ale patrząc
> z ich perspektywy teoretycznie najłatwiej zdobyć
> punkty z ostatnim zespołem, więc myślę, że
> zagra najmocniejszy skład!
> [b]Ale i tak powinniśmy ten mecz wygrać spokojnie
> bo Korona jak na razie gra bardzo słabo![/b]
Póki co, Korona jest na 5 a my na 16 miejscu, więc stwierdzenie, że powinniśmy spokojnie z nimi wygrać, troszkę moim zdaniem wychodzi ponad racjonalny optymizm ;)
Ja już nie patrze na poprzednią rundę bo to było nie porozumienie, więc tabela nie jest już miarodajna! W tej rundzie po 3 kolejkach my mamy 5 pkt i mecze z Legią Lechem i bardzo dobrze grającym Śląskiem, natomiast Korona uzbierała 2 pkt grając z drużynami do spadku czyli Bytom Widzew i Lubin! Więc na razie widać, że są w słabiutkiej formie (potwierdzają to nie tylko wyniki ale i słaba gra w tych meczach). Jeśli mamy się utrzymać to mecz u siebie z taką Koroną po prostu TRZEBA wygrać!
Nie wolno Korony lekceważyć musi być walka i koncentracja przez 90 min.!!! TYLKO PASY!!!
pamietam poprzednia runde, ogladalem druzyny, padake graly, wiekszosc, potem nam przychodzilo z nimi grac i w plecy bylo
zachowajmy umiar, mam nadzieje ze chlopakom zbytnio wygrana z Lechem nie zamaci w glowie, a po prostu doda wiary w swoje mozliwosci
a Korone, slaba czy dobra, trzeba i tak puknac ;)
Dokładnie tak. Sam się łapię na tym, że niemal jestem pewny tych 3 pkt. Jeżeli w podobny samozachwyt popadną piłkarze to może być różnie. To bardzo ważny mecz, który koniecznie trzeba wygrać.
[b][url=http://www.pasy.tv/korona-szykuje-sie-na-pasy/]Korona Kielce przed meczem z Cracovią.[/url][/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)