Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • POczątki zamordyzmu

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 16.02.2011 o 10:38
      Ostatnia aktywność 04.11.2011 o 22:39
      6006 wyświetleń
    • 100kg

424
      0
    • 26.06.2011 o 03:30
      Post #745538 26.06.2011 03:30
    Pasiaku od zawsze !!! Byłem i jestem , który się na tym forum zarejestrował- lat temu niepomne. Wtedy nie było rmszara, nie było STC. Ci co znali nick Vojnar wiedzą! To już będzie lat- 7, 6 ,8 I jak ktoś mnie Dinth zna, u mnie,u całkowitego PASIAKA - wyraz "kompleks" nie istnieje. JA urodziłem się jako trampkarz w sekcji w hali Sokoła w roku 1981. Moja miłość do CRACOVII jest rzeczą bardzo osobistą, szczerą.
    • 100kg

424
      0
    • 26.06.2011 o 03:43
      Post #745539 26.06.2011 03:43
    Aha i będę głosował na PO, na Donka - Matoła. Wg mnie to jest jedyny matoł , który ma jaja!
    • rmszar

11.7K
      789
    • 26.06.2011 o 08:44
      Post #745547 26.06.2011 08:44
    100kg Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Byłem i jestem , który się na tym forum > zarejestrował- lat temu niepomne. > Wtedy nie było rmszara, nie było STC. > Ci co znali nick Vojnar wiedzą! > To już będzie lat- 7, 6 ,8 Jesteś taki pewien? STC owszem, nie było.
    • piotrH2O

1
      0
    • 26.06.2011 o 13:40
      Post #745570 26.06.2011 13:40
    100kg Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Aha i będę głosował na PO, na Donka - > Matoła. > Wg mnie to jest jedyny matoł , który ma jaja! ------------------------------------------------------- Witam wszystkich pasiaków na forum. To mój dziewiczy post :) Kolego 100kg twoja agitacja dla niestety premiera Tuska jest wręcz piorunująco podobna do tej sławnej onetowskiej propagandy młodzieżówek partyjnych. Oczywiście wyprzedzając twoją odpowiedź pragnę przypomnieć, że topic jest związany z polityką nie z Cracovią. Również nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego tak popierasz PO. Ja osobiście popieram partie, którym zależy na oderwaniu Polski od ciągle mocnej kontroli Rosji (oczywiście to nie jedyne kryterium). Niestety PO nie dość, że jest partią socjalistyczną to po tragedii smoleńskiej pokazała komu służy. Robi wszystko aby nie poznać prawdy więc Tusk jest dla mnie zwykłym zdrajcą i oszustem a za to należy się tylko Trybunał Stanu. Polecam obejrzeć filmik z stycznia! http://www.youtube.com/watch?v=HNYF_Tm_sbM&feature=related Mówi to nie byle kto bo A. Macierewicz były szef polskiego kontrwywiadu, człowiek inteligentny i skupiający się na FAKTACH. Człowiek który wygrał w sądzie sprawę za stwierdzenie (oczywiście nie dosłownie) iż TVN powstał przez służby specjalne jako tuba propagandowa Zresztą wystarczy wejść na jego stronę jego historia mówi sama za siebie http://www.antonimacierewicz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=224&Itemid=148 Co natomiast tyczy się PO dla mnie osobiście ta partia jest na poziomie SLD, czyli każdy może sobie dopowiedzieć resztę. Również nie jestem za PiS ani PSL
    • pasiak od zawsze!!

556
      0
    • 26.06.2011 o 14:30
      Post #745581 26.06.2011 14:30
    100kg Napisał(a): ------------------------------------------------------- Pasiaku od zawsze !!! > Byłem i jestem , który się na tym forum > zarejestrował- lat temu niepomne. > Wtedy nie było rmszara, nie było STC. > Ci co znali nick Vojnar wiedzą! > To już będzie lat- 7, 6 ,8[/b][/b] > I jak ktoś mnie Dinth zna, u mnie,u całkowitego > PASIAKA - wyraz "kompleks" nie istnieje. > JA urodziłem się jako trampkarz w sekcji w hali > Sokoła w roku 1981. > Moja miłość do CRACOVII jest rzeczą bardzo > osobistą, szczerą. Pochwaliłeś się juz stażem na forum, tym gdzie się urodziłeś- ok. Pochwaliłeś sie również tym, że przed Tobą nie było nikogo(a może niczego? czyżbys był jakoś powiązany z Kononowiczem?:)), ale ja sie nadal zastanawiam co to ma wspólnego z moim pytaniem?
    • pasiak od zawsze!!

556
      0
    • 26.06.2011 o 14:31
      Post #745582 26.06.2011 14:31
    100kg Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Aha i będę głosował na PO, na Donka - > Matoła. > Wg mnie to jest jedyny matoł , który ma jaja! Winszuje i gratuluje! Aby w Polsce wszystkim żyło się lepiej...tak to leciało?
    • gnattt

949
      2
    • 26.06.2011 o 15:43
      Post #745595 26.06.2011 15:43
    Panowie. Ten wątek miał służyć obrazowaniu, jak nasi miłościwie panujący ograniczają nam naszą wolność. Co do dyskusji czysto politycznych, jest wątek "PO wszystkiemu", są "Spory polityczno ideowe" , można tam dyskutować do woli ;) Żeby do końca nie rozmywać, nikt chyba nie wspominał o podpisanej niedawno ustawie hazardowej. Aby ratować Polaków przed szponami uzależnień i trwonieniem ich pieniędzy, rząd zabronił m.in gry w Texas Holdem przez internet, wrzucając tę grę do jednego worka z maszynami, ruletką itd, pozostawiając w zupełnej pogardzie argumenty miłośników pokera, profesjonalnych graczy czy federacji pokera sportowego iż texas holedem jest grą, w której decydują przede wszystkim umiejętności. Argumentacja PZP: http://polskizwiazekpokera.org/download/SkargaPZP.pdf Stan wiedzy ministerstwa po zapoznaniu sie z argumentacjami PZP i interpelacjami poselskimi:http://pl.pokerstrategy.com/news/world-of-poker/Kapica:-nie-mamy-wiedzy-o-istnieniu-grupy-zawodowych-graczy_47392/ Szczególnie ciężkim przypadkiem jest minister Jacek Kapica, który swoją buźką całą inicjatywę firmuje. Przekonał się o tym ostatnio chociażby Boniek, próbujący przekonać ministra o szkodliwości ustawy. Wymiana poglądów między panami poniżej: http://sport.interia.pl/wiadomosci-dnia/news/czy-bukmacherzy-beda-mogli-reklamowac-sie-poprzez-sport,1653655,6 http://sport.interia.pl/felietony/boniek/news/boniek-minister-opowiada-kompletne-absurdy,1655257 http://sport.interia.pl/szukaj/news/kapica-do-tej-pory-sport-od-bukmacherow-mial-guzik-z,1655992 http://sport.interia.pl/felietony/boniek/news/list-otwarty-do-ministra-kapicy-dolujecie-polski-sport,1656796
    • Danton

500
      0
    • 26.06.2011 o 15:47
      Post #745597 26.06.2011 15:47
    pasiak od zawsze!! Napisał(a): ------------------------------------------------------- > 100kg Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Aha i będę głosował na PO, na Donka - > > Matoła. > > Wg mnie to jest jedyny matoł , który ma jaja! > > > Winszuje i gratuluje! Aby w Polsce wszystkim > żyło się lepiej...tak to leciało? to macie dobrze ;)
    4 dni później
    • Dinth

3.4K
      2
    • 01.07.2011 o 08:50
      Post #746553 01.07.2011 08:50
    W drugim półroczu 2010 roku polskie służby bezpieczeństwa i wywiad wysłały 272 żądania dostępu do danych, które posiada Google na temat konkretnych obywateli naszego państwa. Z roku na rok ilość takich żądań wzrasta. Wzrasta tak szybko, jak szybko przybywa usług oferowanych przez Google, a tym samym ich użytkowników. Gigant od czasu powstania wyszukiwarki internetowej przeszedł długą drogę i opanował większość gałęzi rozwoju sieci. Gmail, Chrome, Maps, Earth czy Picasa to tylko kilka z dziesiątek produktów i usług, którymi może pochwalić się firma, a bez których nie potrafimy wyobrazić sobie dzisiaj internetu. Google zbiera dane ze wszystkich tych serwisów. Dysponuje więc ogromną bazą, która aż prosi się, aby wykorzystywać ją w celu inwigilowania obywateli. Na szczęście firma ma zdrowe podejście do informacji, które posiada i skrupulatnie przygląda się prośbom, które otrzymuje. Dzięki temu w drugim półroczu zeszłego roku tylko 12% żądań od rodzimych władz uznano za zasadne. Tam, gdzie było to uzasadnione, ich zakres został stosownie zawężony. W porównaniu z liderami niechlubnego rankingu ilości żądań, nasze służby wypadają jednak blado: w USA Google odnotowało ich 4601, w Wielkiej Brytanii 1162, we Francji 1021, a w mniejszej pod względem liczby obywateli Australii aż 345.
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 01.07.2011 o 19:38
      Post #746651 01.07.2011 19:38
    Chyba udało sie przejąć Polskiej Zjednoczonej Platformie Obywatelskiej "Rzepę"-wszyscy musimy kochać PO!!!!!!
    • grosse197

1.7K
      0
    • 01.07.2011 o 22:49
      Post #746679 01.07.2011 22:49
    ....nie marwiłby sioę zbytnio.... rzeczywistość nie lubi próżni.... ......cos się wykluję.... z czym sobie nie POradzą.... :D:D:D
    • Jake Blues

3.9K
      8.2K
    • 02.07.2011 o 00:02
      Post #746695 02.07.2011 00:02
    jest gorzej, Niemcy wzieli ostatni bastion, Dziennik Polski. to ostatni z dziennikow, ktory kupoealem, dzis po raz ostatni. wyg;ada na to, ze pozostanie tylko NET.
    • eplv

231
      0
    • 03.07.2011 o 23:26
      Post #747072 03.07.2011 23:26
    To się nazywa kapitalizm, skrajne treści się na sprzedają, ubywa czytelników, więc gazeta też musi ewaluować. Spokojnie, zawsze polski pozostanie "Nasz dziennik" i "Gazeta Polska". W sumie to dziwne oskarżać rząd o przejęcie gazety w momencie gdy prawdopodobnie do końca sprzeda w niej udziały (Skarb Państwa, czyli Minister Skarbu). Dlaczego nikt nie skomentuje tego, że "Rzeczpospolita" jest jednym z największych krytyków obecnego rządu, skupiskiem wszelkich "niepoprawnych" dziennikarzy ? Jak to ma się do tego zamordyzmu PO ? Czy może ci dziennikarze boją się po prostu, że gdy Rząd pozbędzie się tej gazety (udziałów), gdy wszystko będzie zależało od właściciela nastawionego na zysk, to stracą pracę wszelkie miernoty, sterowane, nie przez rząd, ale z innych, przeciwnych miejsc ? Boją się dziennikarze, którzy nie są obiektywni, którzy wypaczyli sens swojego zawodu? Jak to będzie, jak się odnaleźć, chyba już nie wystarczy napisać, że Tusk to mały chłopiec biegający za piłką, tylko trzeba będzie spłodzić coś ambitniejszego, mgły, hele, działka energetyczne. już nie wystarczą. Dlaczego nikt o takim prawicowym zacięciu nie próbuje jej wykupić ? Jakie poglądy ma Hajdarowicz ? Mnie się wydaję, że chce po prostu zarobić i gazeta będzie walczyć o przetrwanie, o spowolnienie procesu utraty czytelników, a ludzie są świetni wyczuleni na manipulacje w każda stronę i to gwarantuje obiektywizm gazety, bo w przeciwnym przypadku zbankrutuje. Dobrym przykładem jest tygodnik "Wprost", który na przestrzeni ostatnich lat odbijał się od lewej do prawej strony, rozpaczliwie próbując utrzymać jakiś czytelników, którzy masowo odchodzili, gdyż dostawali jakiś nieobiektywny bełkot.
    • garry

4.8K
      1.1K
    • 04.07.2011 o 00:19
      Post #747079 04.07.2011 00:19
    eplv Napisał(a): ------------------------------------------------------- > To się nazywa kapitalizm, To jest kapitalizm ale kompradorski. Jednym z najbliższych współpracowników Hajdarowicza jest Kazimierz Mochol. były szef kontrwywiadu i były zastępca szefa WSI. Tak wygląda ten kapitalizm. Znasz szczegóły sprzedaży spółki Mecom Poland Holdings? To był otwarty przetarg? > Dlaczego nikt nie skomentuje tego, że > "Rzeczpospolita" jest jednym z największych > krytyków obecnego rządu, skupiskiem wszelkich > "niepoprawnych" dziennikarzy ? > Czy może ci dziennikarze boją się po prostu, > że gdy Rząd pozbędzie się tej gazety > (udziałów), gdy wszystko będzie zależało od > właściciela nastawionego na zysk, to stracą > pracę wszelkie miernoty, sterowane, nie przez > rząd, ale z innych, przeciwnych miejsc? tu jest niezła zagwozdka. Wynika z niej, że obecnie w Rzepie piszą miernoty sterowane z innych miejsc, ale zatrudnione przez Tusku w jednym celu - krytykujcie nas ile wlezie. Przyznaję Zielonego ogórka za ten tekst. > próbuje jej wykupić ? Jakie poglądy ma > Hajdarowicz ? Mnie się wydaję, że chce po > prostu zarobić i gazeta będzie walczyć o > przetrwanie, o spowolnienie procesu utraty > czytelników, a ludzie są świetni wyczuleni na > manipulacje w każda stronę i to gwarantuje > obiektywizm gazety, bo w przeciwnym przypadku > zbankrutuje. A jak się sprzedaje Przekrój po przejęciu przez Hajdarowicza? Ramy kapitalizmu na rynku mass mediów zostały ustalone pod koniec 1988 roku. Reguły gry są jasne.
    • cracamber

671
      70
    • 04.07.2011 o 00:43
      Post #747085 04.07.2011 00:43
    Warto przeczytać w Wikipedii na temat sposobów nieuczciwej dyskusji (dialektyki erystycznej) aby rozumieć politykę zwłaszcza w kontekście wyraźnej dominacji jednej strony w mediach. http://pl.wikipedia.org/wiki/Erystyka
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 04.07.2011 o 01:09
      Post #747091 04.07.2011 01:09
    "26. Powiedzieć, że w teorii to ładnie wygląda, ale praktyka pokazuje inaczej. (Jak gdyby teoria czegoś nie uwzględniała)." Typowy "argument" socjalistów kiedy dyskutuje się z nimi o liberalizmie :)
    • knur

8.9K
      182
    • 04.07.2011 o 19:30
      Post #747178 04.07.2011 19:30
    niezupełnie offtopic: Fidesz zszedł z pola widzenia Europy i wziął się do roboty: http://www.rp.pl/artykul/2,682783-Lewicowa-gazeta-na-celowniku-wladz-Wegier.html
    • Protestant

97
      0
    • 04.07.2011 o 19:34
      Post #747180 04.07.2011 19:34
    Jestem na 100% przekonany , że Gazeta Wyborcza poprze te działania Fideszu skoro w Polsce popierają identyczne działania ministra Sikorskiego w sprawie usuwania antysemickich komentarzy z portali internetowych.
    • knur

8.9K
      182
    • 04.07.2011 o 19:51
      Post #747181 04.07.2011 19:51
    w sumie ciekawe, że o sprawie pisze Rzepa, a GW nie (a może pisała wcześniej, a mi umknęło?). Wyborcza jednocześnie tłumaczy, że dziennikarze nie wiedzieli, że Agora przekazała adresy IP organom ścigania w Płocku. http://wyborcza.pl/1,86116,9886762,Plock_tropi_internautow.html
    • garry

4.8K
      1.1K
    • 04.07.2011 o 20:10
      Post #747185 04.07.2011 20:10
    knur Napisał(a): ------------------------------------------------------- > niezupełnie offtopic: Fidesz zszedł z pola > widzenia Europy i wziął się do roboty: > http://www.rp.pl/artykul/2,682783-Lewicowa-gazeta- > na-celowniku-wladz-Wegier.html Według mnie należy odróżnic dwie rzeczy: zakaz pisania, mówienia na niewygodne tematy dla rzadzących od formy wypowiadania się na pewne tematy. Nie wiem na czym polega ta kontrowersyjna ustawa medialna na Węgrzech, ale mam nadzieję, ze bardziej dotyczy formy, a nie samych tematów. W kwietniu głośna w stanach była sprawa maili wysyłanych przez działacza Partii Herbacianej, z takim mniej więcej wizerunkiem Obamy i jego rodziców wraz z podpisem "Teraz juz wiesz dlaczego nie ma metryki urodzenia". Jak wiadomo w trzecim roku prezydentury znalazla się metryka urodzenia Obamy, stąd zniecierpliwienie politycznych rywali. [img]http://www.politicususa.com/wp-content/uploads/President_Obama_Monkeys-300x213.jpg[/img] p.Harry nie kryła oburzenia ta akcją, skończyło się na przeprosinach i chyba na dymisji inicjatorki tej akcji. I teraz pytanie co rozumie Clintonowa przez wolność słowa: Jak mozna przeczytać w tym artykule [i]Według sekretarza stanu Zoltana Kovacsa komentarze internautów na portalu lewicowej gazety były wstrętne i pozbawione szacunku[/i] Natomiast Clintonova [i]jako przyjaciel Węgier wyraża zaniepokojenie i wzywa do prawdziwego zaangażowania na rzecz wolności słowa oraz jawności działań rządu[/i] Czy Clintonova wie czego broni czy postępujemy tak, przeciwników kopiemy, a swoich nie ruszamy.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie