Ja nie podzielam prawie żadnej opinii, dotyczącej wyborów samorządowych na forum.
Po pierwsze Prezydent jest najważniejszy ma pełnię władzy i może zrobić wszystko bez radnych, ale akurat Majchrowski stara się współpracować z Radnymi i jak widzi ze radni czegoś chcą a jemu samemu to nie przeszkadza to zazwyczaj się zgadza.
Kracik natomiast jak to mój kolega powiedział a pracuje w Urzędzie Wojewódzkim to jest pomieszanie k.u.r.w.y. z mułem i cały Urząd głosuje na Kracika by się go pozbyć, facet nie panuje nad niczym jedynie to co potrafić robić to głośno krzyczeć ale mnie to nie dziwi bo przecież jest z Unii Wolności a tam 90 % procent to tzw. nieudacznicy.Po za tym Kracik nie jest z Platformy a kandydaturę jego z partii przeczołgała kolejna i.di.o.t.k.a z UW niejaka Różą Thun będąca wtedy komisarzem krakowskiej PO.
Kracik wiadomo jest to powszechnie nie specjalnie lubi sport i sądzę, że gdyby został na 4 lata prezydentem to nic by dla Cracovii z tego dobrego nie wynikło, Kracik zresztą nie lubi się wsłuchiwać w głos inny niż swój.
Jeśli chodzi o Radę Miasta rzeczywiście zarówno z Pis-u jak i z PO Cracovia osiągnęła zadowalający wynik swoich sympatyków, szczególne nadzieje pokładam w Marku Hochenauerze, Grześku Stawowym, Andzelice Wojciechowskiej, Stanisławie Rachwale przy Majchrowskim jest duża szansa na inwestycje lub ich dokończenie o ile Tabisz czegoś znowu nie zepsuje a zdarzało się tak wczesniej później Radnym ręce opadały jak słuchali naszego asa księgowania.
Wybór na prezydenta pozostawiam sumieniu każdego z was
P.s. To że obraził ktoś z Rady Miasta i to z PO to normalne, a jeśli to kobieta to nic dziwnego przecież jest w okresie przekwitania-nic strasznego.
-
-
Pasiaste wybory
maaćku
Myslę że owa radna to już przekwitanie ma za sobą...;)
[b]Wszyscy na hokej[/b]
No to widzę, że bez nazwisk... :D Pełna konspira. ;)
A propos- Duda ogłosił, że nie popiera żadnego z kandydatów, ale poprosił, by jego wyborcy nie głosowali na Kracika.
Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> najwiecej to ty krzyczysz. zobaczymy co ten Kracik
> zrobi dla Pasow, ciekaw jestem czy jak wygra
> chluba Niepolomic to za 4 lata pokazesz sie tu
> zas. oby.
> co do braku tyskusji to co za problem,
> dyskutuj,\.
> a na koniec c.h.u.j ci do tego na kogo kto
> glosuje.
Na takim poziomie nie zamierzam z tobą dyskutowac.
Majcher ma mój głos - zgodny z sumieniem :)
Właśnie była debata w tv między kandydatami i Kracik pokazał, że jest prawdziwym nienawistnym chamem. Trudno się dziwić, w końcu PO go popiera. W niedzielę idę głosować na mniejsze zło czyli Majchrowskiego.
Prawdziwa prawica z was
szaleniec
POmyliłeś sie, chciałeś zamiast prawica napisać-sekta:)
Dobra, ale co dokładnie było w tej debacie? Niestety w IC nie ma TVP Kraków :/ . A pociągi mają opóźnienia takie, że hej.
Pan Kracik to może u mnie co najwyżej sprzątać.. Dziś jego kumple z nie-majchrowski.info.ms wrzucili mi do skrzynki czarnego alarmującego śmiecia formatu A4. Metody... Ale wcale się nie dziwię, Przecież Platformę założył ubek Czempiński.
Andrzej Duda mówi: Nie głosujcie na Kracika
Kandydat PiS na prezydenta Andrzej Duda ogłosił swoje poparcie dla kandydatów walczących o fotel prezydenta w drugiej turze. [b]Odradził głosowanie na Stanisława Kracika i pozwolił swoim wyborcom zastanawiać się nad wyborem Jacka Majchrowskiego.[/b]
Duda po pierwszej sesji rady miasta Krakowa postanowił ogłosić swoją decyzję dotyczącą przekazania poparcia. - Postanowiłem negatywnie zaopiniować kandydaturę Stanisława Kracika. Z rozmów, które z nim przeprowadziłem, wywnioskowałem, że nie jest w stanie zrealizować swojego programu. Według mnie nie ma też doświadczenia, by zarządzać tak wielką gminą. Szczególnie w sytuacji, gdy mamy tak trudny budżet - powiedział.
Kandydat PiS zaznaczył też, że nie chce, aby PO przejęła pełnię władzy w Małopolsce. - Mają marszałka województwa, większość w radzie miasta i szefa rady miasta. To wystarczy - uzasadniał swoją negatywną opinię dla Kracika.
Nie wypowiedział się natomiast jednoznacznie, czy popiera prezydenta Jacka Majchrowskiego. - Nie jestem zadowolony z ośmiu lat jego prezydentury, ale na pewno nie doprowadzi do katastrofy w tym mieście. Swoim wyborcom pozostawiam go jako kandydata do rozwagi - stwierdził Duda.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Z dedykacją dla zdeklarowanych "prawicowców" , próbujacych przekonywać ,że głosowanie na komucha Majchrowskiego to ...........
Nie dla Kracika. To pewne. Program wyssany z palca. Poza tym za dużo tuskoidalnych w Krakowie.
Debata momentami była zabawna, Majchrowski z kamienną twarzą, niczym śp. Leslie Nielsen, kilka razy wyprowadził Kracika z równowagi.
Ale dobre było jak Majchrowski czytał pytania z kartki i momentami nie wiedział o co pytać :) Kracik oczywiście straszny populista i zarzucał Majchrowskiemu np, że tramwaje się wykolejają czy jacyś ludzie się bili kiedyś na rynku bo Kracik oglądał jakiś filmik na youtube.
Kracik się wygłupił w debacie, niestety Majcher wypadł lepiej,
[url]http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=6779&rss=1[/url]
Kracik nie jest politykiem PO,kampanie po prostu sponsoruje mu platforma, billboardy plakaty,reklamy itp "troche " kosztuja,
Majcher niby bezpartyjny?
stadion? prosta a jakze skuteczna kielbasa wyborcza,
Popatrzcie jak rozwija sie Wroclaw,Poznan,Gdynia a jak Krakow,miasto z takimi mozliwosciami,takim potencjalem...
Dokładnie członkowie Platformy specjalnie się nie zmartwią jak Kracik przegra wybory, po za tym nie jest z Platformy dlatego nikt się nie poświęcał w jego kampanii.
rmszar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No to widzę, że bez nazwisk... :D Pełna
> konspira. ;)
>
> A propos- Duda ogłosił, że nie popiera żadnego
> z kandydatów, ale poprosił, by jego wyborcy nie
> głosowali na Kracika.
Niech wiedzą że mają pozytwyny dług w stosunku do nas.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)